DIY παρτέρι: 90 φωτογραφίες και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY παρτέρι: 90 φωτογραφίες και ιδέες

DIY παρτέρι: 90 φωτογραφίες και ιδέες

Η ντάκα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μια καλή υπαίθρια αναψυχή, οπότε ο σχεδιασμός τοπίου της τοποθεσίας δεν έχει μικρή σημασία. Η οργάνωση ενός παρτέρι με τα χέρια σας είναι ένας εξαιρετικός και φθηνός τρόπος όχι μόνο για να προσθέσετε όρεξη στο σχεδιασμό της τοπικής περιοχής, αλλά και την ευκαιρία να θαυμάσετε και να είστε υπερήφανοι για τη δική σας δημιουργία. Εάν προσεγγίσετε τις επιχειρήσεις με φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε πρωτότυπα αριστουργήματα που αναμφίβολα θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και θα γίνουν απόλαυση για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού..

Ξεκινώντας: Γενικές συμβουλές

Η οργάνωση ενός παρτέρι με τα χέρια σας δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα, αλλά και αρκετά ενοχλητική. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε για τον τόπο όπου θα βρίσκεται ο ανθισμένος κήπος. Μια καλή επιλογή είναι να κανονίσετε δύο ή τρία παρτέρια ταυτόχρονα στην περιοχή, στα οποία να τοποθετήσετε καλλιέργειες που απολαμβάνουν το χρώμα τους σε διαφορετικές περιόδους. Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες επιλογές.!

Τοποθεσία

Συχνά, τα πλούσια παρτέρια φυτεύονται στην είσοδο του σπιτιού ή κοντά στο περίπτερο του κήπου – τότε εξευγενίζουν σημαντικά τα κτίρια. Εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε μια φύτευση λουλουδιών στο πίσω μέρος του κήπου (μια καλή επιλογή για καλλιέργειες που αγαπούν τη σκιά), πρέπει να φροντίσετε για την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό, οργανώνοντας ένα μονοπάτι.

Τα παρτέρια μπορούν να λειτουργήσουν ως πεζοδρόμια κήπου, να πλαισιώσουν μονοπάτια ή ξεχωριστές περιοχές. Τα παρτέρια μπορούν να έχουν μεγάλη ποικιλία σχημάτων – τετράγωνα, ορθογώνια, στρογγυλά, οβάλ ή δυσανάλογα σγουρά. Τα Mixborders είναι μια ελκυστική επιλογή, όπου τα φυτά συνθέτουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο..

Τα λουλούδια μπορούν επίσης να περιβάλλουν, να περιβάλλουν λίμνες και δέντρα, τοποθετημένα σε νησιά (τυπικές επιλογές), να έχουν κλιμακωτή δομή, η οποία είναι μια κάθετη φύτευση. Η τελευταία επιλογή σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε ένα χρήσιμο μέρος σε μια μικρή περιοχή, καθώς και να γίνετε μια εκπληκτική ασυνήθιστη διακόσμηση του τοπίου.

DIY παρτέρι - Τοποθεσία DIY παρτέρι - Τοποθεσία

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Εάν σχεδιάζετε να οργανώσετε ένα παρτέρι με τα χέρια σας στον χώρο στη θέση του γκαζόν, αρχικά πρέπει να καταρτίσετε ένα σχέδιο για την τοποθέτηση και την “πλήρωση” του σε χαρτί, μετά από το οποίο δεν θα είναι δύσκολο να φυτέψετε ένα παρτέρι. Όταν το σχέδιο είναι έτοιμο, στη θέση του μελλοντικού ανθισμένου κήπου, πρέπει να αφαιρέσετε ένα στρώμα ανώτερου εδάφους, ύψους περίπου 20 cm και να γεμίσετε φρέσκο ​​γόνιμο χώμα. Ένας φράκτης σχηματίζεται αναγκαστικά γύρω από την περίμετρο του παρτέρι, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί ανεξάρτητα από μια μεγάλη ποικιλία υλικών (διαβάστε σχετικά αργότερα στο άρθρο).

Για να κάνετε τα λουλούδια να αισθάνονται όσο το δυνατόν πιο άνετα, είναι καλύτερο να φροντίσετε ένα σύστημα άρδευσης που θα βοηθήσει στην ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας και των λιπασμάτων σε ολόκληρη την περιοχή του ανθισμένου κήπου. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται ένας σωλήνας με προκατασκευασμένες τρύπες σε ολόκληρη την περιοχή. Εάν ο χώρος παρέχεται με κεντρική παροχή νερού, ο εύκαμπτος σωλήνας μπορεί να συνδεθεί απευθείας στη βρύση. Εάν δεν υπάρχει παροχή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντλία.

DIY παρτέρι - Τεχνικές στιγμές DIY παρτέρι - Τεχνικές στιγμές DIY παρτέρι - Τεχνικές στιγμές

Κανόνες επιλογής χρώματος

Τα λουλούδια είναι αναμφίβολα η καλύτερη διακόσμηση για ένα εξοχικό σπίτι, αλλά ταυτόχρονα, απαιτούν μεγάλη προσοχή. Είναι καλύτερο για τους αρχάριους καλλιεργητές να ξεκινήσουν με τη φύτευση πολυετών που ανέχονται τέλεια όλες τις δυσκολίες των μεταβαλλόμενων φυσικών συνθηκών και δεν απαιτούν φροντίδα..

Για να επιλέξετε λουλούδια για φύτευση, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα κύρια χαρακτηριστικά τους, τους κανόνες συντήρησης και φροντίδας. Ειδικότερα, αυτό ισχύει για το ύψος του λουλουδιού, το οποίο θα καθορίσει σε ποια απόσταση θα φυτέψουμε φυτά σε έναν ανθισμένο κήπο και σε ποια θέση.

Τα λουλούδια σε παρτέρια πρέπει να τοποθετηθούν με τακτικό τρόπο. Έτσι, σε έναν οβάλ κήπο με λουλούδια, το ύψος των φυτών ποικίλλει από το υψηλότερο στο κέντρο έως το χαμηλότερο προς τις άκρες. Τα φυτά αναρρίχησης φυτεύονται κατά μήκος φράχτες, τοίχους κιόσκι και άλλες μικρές αρχιτεκτονικές κατασκευές. Σε ένα παρτέρι δίπλα στον τοίχο ενός σπιτιού ή φράχτη, ψηλά λουλούδια θα καταλαμβάνουν το φόντο, μικρά λουλούδια στο κεντρικό τμήμα και δείγματα κάλυψης εδάφους θα ανθίσουν σε πρώτο πλάνο. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε λουλούδι θα δέχεται αρκετό φως και θα δείχνει υπέροχο χωρίς να κρύβεται στη σκιά των ψηλότερων καλλιεργειών..

Κατά τη φύτευση λουλουδιών, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η πυκνότητα φύτευσης, ώστε να αναπτυχθούν κανονικά. Συνήθως, τα φυτά φυτεύονται πιο πυκνά στις άκρες του παρτέρι και λιγότερο συχνά προς το κέντρο. Ο ανθισμένος κήπος πρέπει να αντιστοιχεί στον σχεδιασμό τοπίου της τοποθεσίας και οι εκπρόσωποι της χλωρίδας που βρίσκονται σε αυτό πρέπει να συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους, τόσο από την εξωτερική ομορφιά όσο και από την άποψη της φροντίδας. Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη συμβατότητα διαφορετικών πολιτισμών, έτσι ώστε ορισμένοι από αυτούς να μην βλάπτουν άλλους..

DIY παρτέρι - Κανόνες για την επιλογή λουλουδιών DIY παρτέρι - Κανόνες για την επιλογή λουλουδιών DIY παρτέρι - Κανόνες για την επιλογή λουλουδιών

Φτιάχνοντας ένα παρτέρι με τα χέρια σας

Κατά τη δημιουργία ενός παρτέρι σε μια προσωπική πλοκή, ένας σημαντικός ρόλος παίζει το σχέδιο, χάρη στο οποίο δημιουργούνται τα πιο απροσδόκητα σύνολα. Οι επιδέξιοι και γρήγοροι καλοκαιρινοί κάτοικοι χρησιμοποιούν μια ποικιλία υλικών για αυτό, από τούβλα, πέτρα και τελειώνουν με στοιχειώδη αυτοσχέδια υλικά.

Τούβλο

Ένα από τα κοινά υλικά για τη δημιουργία φράχτες από παρτέρια είναι η τοιχοποιία. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιείται κόκκινο τούβλο, το οποίο θα τονίσει επαρκώς την αισθητική του ανθισμένου κήπου. Επιπλέον, αυτή η επιλογή είναι εξαιρετικά πρακτική – το τούβλο αντέχει εύκολα τα φορτία, την υγρασία και τις ιδιοτροπίες της φύσης.

Για να φτιάξετε έναν φράχτη, χρειάζεστε τούβλο και κονίαμα. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, συνιστάται να φυτέψετε λουλούδια το νωρίτερο δύο εβδομάδες αργότερα..

Φτιάχνοντας ένα παρτέρι με τα χέρια σας - Τούβλο Φτιάχνοντας ένα παρτέρι με τα χέρια σας - Τούβλο

ΒΡΑΧΟΣ

Αρκετά οικονομικό υλικό, που χρησιμοποιείται όχι μόνο σε κήπους σπιτιού, αλλά και σε αστικά περιβάλλοντα. Για διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη ποικιλία από πέτρες: ψαμμίτη, ασβεστόλιθο, σχιστόλιθο, γρανίτη, χαλαζίτη. Η πιο κοινή επιλογή είναι τα βότσαλα. Προκειμένου ο φράκτης να σταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, σχηματίζεται μια βάση τσιμέντου πριν από την τοποθέτηση της πέτρας. Ένα παρτέρι από πέτρα με την ασυνήθιστη εμφάνισή του είναι σε θέση να διακοσμήσει τέλεια οποιοδήποτε σχέδιο τοπίου.

Φτιάχνοντας ένα παρτέρι με τα χέρια σας - Πέτρα Φτιάχνοντας ένα παρτέρι με τα χέρια σας - Πέτρα

Μέταλλο

Με τη βοήθεια μεταλλικών κατασκευών, μπορείτε να δημιουργήσετε όχι μόνο αξιόπιστη, αλλά και κομψή, ακριβή περίφραξη. Για να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής, το μέταλλο είναι επικαλυμμένο με αντιδιαβρωτικές ενώσεις και ειδικά χρώματα. Οι κατασκευές κατασκευάζονται με σφυρηλάτηση, συγκόλληση ή χύτευση. Συχνά τέτοια πράγματα γίνονται κατά παραγγελία, γεγονός που καθιστά δυνατή την απόκτηση των πιο εκλεκτών σχημάτων. Οι κατασκευές είναι πλήρως στερεωμένες σε μια βάση από σκυρόδεμα ή έχουν στερεωθεί μόνο οι στύλοι στήριξης.

Φτιάχνοντας ένα παρτέρι με τα χέρια σας - Μέταλλο Φτιάχνοντας ένα παρτέρι με τα χέρια σας - Μέταλλο

Ξύλο

Οι ξύλινοι φράχτες ταιριάζουν απόλυτα στο φυσικό τοπίο. Το υλικό θα απαιτήσει ειδική επεξεργασία, καθώς το ξύλο είναι αρκετά επιλεκτικό όσον αφορά την επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε έναν ξύλινο φράχτη μόνοι σας. Τις περισσότερες φορές, ένας περίβολος, ένας χαμηλός φράκτης, μικρά κούτσουρα, κλαδιά και αμπέλια χρησιμοποιούνται για αυτό. Οι ψάθινοι φράχτες είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί, οι οποίοι ταιριάζουν απόλυτα με τον εθνοτικό σχεδιασμό..

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε τίποτα για να δημιουργήσετε έναν φράκτη – όλο το υλικό (μανταλάκια και ράβδοι ιτιάς) μπορεί να συλλεχθεί μόνος σας κοντά στην πλησιέστερη δεξαμενή. Η διαδικασία σχεδιασμού είναι αρκετά απλή: κατά μήκος της περιμέτρου του παρτέρι, σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, εισάγονται πάσσαλοι, οι οποίοι πλέκονται με ράβδους σύμφωνα με τους κανόνες της ύφανσης καλαθιού. Κάθε σειρά πρέπει να χτυπηθεί ελαφρά με ένα σφυρί για να συμπιέσει τον καμβά.

Τα αρχικά περιγράμματα μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο παρασυρόμενου ξύλου, ειδικά αν στο τοπίο εμπλέκονται ξύλινοι πάγκοι και αντικείμενα αντίκες της ζωής του χωριού. Ένα μικρό αλλά πολύ χαριτωμένο παρτέρι μπορεί να φτιαχτεί χρησιμοποιώντας το πιο συνηθισμένο κούτσουρο (κατάστρωμα) που απομένει μετά την κοπή ενός δέντρου στην περιοχή.

Φτιάχνοντας ένα παρτέρι με τα χέρια σας - Ξύλο Φτιάχνοντας ένα παρτέρι με τα χέρια σας - Ξύλο Φτιάχνοντας ένα παρτέρι με τα χέρια σας - Ξύλο

Υλικά στο χέρι

Οι απλούστερες, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές σχεδίασης για παρτέρια μπορούν να ληφθούν χρησιμοποιώντας απορρίμματα. Πολλά εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα περιττών πραγμάτων και τη φαντασία των ιδιοκτητών. Εξετάστε μερικές από τις δημοφιλείς επιλογές στους κηπουρούς:

1. Ένας φράχτης από ελαστικά. Ένας υπέροχος τρόπος για να διακοσμήσετε παρτέρια, που χρησιμοποιείται από πολλούς καλοκαιρινούς κατοίκους. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μεταχειρισμένα ελαστικά, αλλά τα εισαγόμενα αναγνωρίζονται ως πιο ελαστικά. Πριν από την εγκατάσταση, το ελαστικό πρέπει να καθαριστεί από τη βρωμιά, να πλυθεί και να βαφτεί στο προτιμώμενο χρώμα. Με τη βοήθεια πολλών ελαστικών, μπορείτε να χτίσετε έναν κάθετο κήπο με λουλούδια με όλα τα είδη φυτών. Μερικοί τεχνίτες χαράσσουν πραγματικά αριστουργήματα από ελαστικά..

2. Ένα περίγραμμα από πλαστικά μπουκάλια. Ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το συσσωρευμένο δοχείο και να οργανώσετε όμορφα ένα παρτέρι χωρίς επιπλέον κόστος. Για τους σκοπούς αυτούς, θα χρειαστεί να συλλέξετε τον απαιτούμενο αριθμό φιαλών της ίδιας μετατόπισης (συνήθως 1,5 λίτρα). Εγκαθίστανται σε μια σφιχτή σειρά, με το λαιμό τους στο έδαφος. Ο τελειωμένος φράχτης μπορεί να βαφτεί ή να γεμίσει προηγουμένως με πολύχρωμα βότσαλα.

3. Έπιπλα. Τα παλιά έπιπλα μπορούν επίσης να μετατραπούν σε αυθεντικά παρτέρια. Εάν πρόκειται για ξύλινα είδη ακουστικών, πρέπει να υποβληθούν σε προεπεξεργασία με ειδικά διαλύματα ανθεκτικά στην υγρασία. Συνήθως τέτοια πράγματα είναι βαμμένα με έντονα χρώματα..

Υδραυλικά εξαρτήματα όπως μπανιέρες, νεροχύτες και τουαλέτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση ενός παρτέρι. Σε τέτοια σχέδια, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η συμβατότητα. Για παράδειγμα, τα ευαίσθητα ξεχαστήρια γεμίζουν τέλεια το χώρο του νεροχύτη, μοιάζοντας με αφρό σαπουνιού, τα πολύχρωμα ετήσια που μοιάζουν με μια ποικιλία ρούχων με την ανθοφορία τους μπορούν να φυτευτούν στα συρτάρια ενός παλιού συρταριού.

Εκτός από τις προαναφερθείσες μεθόδους διακόσμησης παρτέρια με τα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες άλλες επιλογές. Μερικές φορές τα πιο απροσδόκητα αντικείμενα που έχουν χάσει τον άμεσο σκοπό τους με την πάροδο του χρόνου γίνονται παρτέρια: ένα παλιό ποδήλατο, ένα καροτσάκι, μια ομπρέλα ακόμη και ένα αυτοκίνητο..

DIY παρτέρι - Χρήσιμα υλικά DIY παρτέρι - Χρήσιμα υλικά DIY παρτέρι - Χρήσιμα υλικά DIY παρτέρι - Χρήσιμα υλικά

DIY παρτέρι – φωτογραφία

Το να φτιάξετε ένα παρτέρι με τα χέρια σας είναι η καλύτερη επιλογή για την τοποθέτηση λουλουδιών σε ένα εξοχικό σπίτι. Μια οργανωμένη φύτευση με έναν όμορφο φράχτη φαίνεται πολύ πιο αισθητικά ευχάριστη από τα λουλούδια που μεγαλώνουν με χαοτικό τρόπο. Μπορείτε να δείτε πολλές λύσεις για το πώς να οργανώσετε ανεξάρτητα ένα παρτέρι στη χώρα σε μια περαιτέρω επιλογή φωτογραφιών, όπου παρουσιάζονται οι καλύτερες και μάλλον πρωτότυπες ιδέες. Καλή προβολή!

DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία DIY παρτέρι - φωτογραφία

Previous Post
אבן דקורטיבית בפנים (90+ תמונות)
Next Post
Pequena cozinha de canto (80 fotos): ideias de design