Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο (60 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο (60 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο (60 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο λειτουργικά μέρη στο διαμέρισμα. Αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί όταν επιλέγετε υδραυλικά, έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό. Για να αποτρέψετε ένα μικρό δωμάτιο να γίνει μια ακατάστατη αποθήκη, εστιάστε στην πρακτικότητα και την πολλαπλή εργασία. Όσο περισσότερες λεπτομέρειες καταφέρετε να συνδυάσετε σε ένα, τόσο το καλύτερο. Μία από τις άτυπες και όχι τις πιο προφανείς λύσεις είναι η εγκατάσταση του νεροχύτη ακριβώς πάνω από το πλυντήριο. Αλλά για να λειτουργούν όλα και να φαίνονται τακτοποιημένα, πρέπει να επιλέξετε τα σωστά εξαρτήματα και μέρη..

Οφέλη και χαρακτηριστικά

Η εγκατάσταση ενός νιπτήρα πάνω από το πλυντήριο έχει ένα προφανές και κύριο πλεονέκτημα – εξοικονομεί χώρο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρά δωμάτια, στα οποία διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η ταυτόχρονη τοποθέτηση και των δύο σημαντικών στοιχείων. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε ένα ντουλάπι. Για να γίνει αυτό, ο νεροχύτης φέρεται λίγο μπροστά και κατά το πλύσιμο, τίποτα δεν θα παρεμβαίνει στο επίπεδο του γόνατος..

Αυτή η εγκατάσταση είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους χρήσης του χώρου. Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα: η ποικιλία μοντέλων νεροχύτη και μεθόδων εγκατάστασης. Υπάρχει μια επιλογή ετοιμότητας για οποιοδήποτε εσωτερικό.

Η συναρμολόγηση χρησιμοποιείται παραδοσιακά στο μπάνιο. Αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την κουζίνα. Είναι βολικό να πλένετε σε συμπαγείς και επίπεδους νεροχύτες, αλλά όχι να πλένετε πιάτα και να κάνετε δουλειές του σπιτιού.

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Οφέλη και χαρακτηριστικά

Μειονεκτήματα και δυσκολίες

Όσον αφορά τις ελλείψεις, το πιο δύσκολο είναι να επιλέξετε ένα σιφόνι, δεδομένου ότι υπάρχει μια ηλεκτρική συσκευή κάτω από το νεροχύτη. Οποιαδήποτε ανακριβής εγκατάσταση είναι γεμάτη με σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, που κυμαίνονται από βραχυκύκλωμα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ειδικούς νεροχύτες για κοινή εγκατάσταση με ένα σιφόνι που περιλαμβάνεται. Διαφορετικά, η εύρεση ενός κατάλληλου μόνος σας δεν θα είναι τόσο εύκολη..

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της διάταξης αποστράγγισης, ο κίνδυνος στασιμότητας του νερού είναι υψηλός. Βγαίνει πολύ πιο αργά από ό, τι με την παραδοσιακή κάθετη τοποθέτηση και ακόμη και ένα μικρό στίγμα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά μπλοκαρίσματα..

Η λάθος επιλογή χώρου οδηγεί στο γεγονός ότι είναι άβολο να βρίσκεστε στο δωμάτιο και να κυκλοφορείτε. Επομένως, πρώτα είναι καλύτερα να μελετήσετε και να αξιολογήσετε προσεκτικά το σχέδιο εγκατάστασης..

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Μειονεκτήματα και δυσκολίες

Πώς να επιλέξετε νεροχύτη πάνω από ένα πλυντήριο ρούχων

Οι κύριοι παράγοντες στην επιλογή ενός νιπτήρα δεν αλλάζουν, ανεξάρτητα από το πού είναι εγκατεστημένος. Πρώτα απ ‘όλα, λάβετε υπόψη το μέγεθος, τη διαμόρφωση και τη μέθοδο εγκατάστασής του. Τα πιο βολικά είναι σχεδόν επίπεδα και ρηχά νούφαρα, τα οποία εξοικονομούν χώρο. Αυτό το σχήμα δεν τρώει το πολύτιμο ύψος. Λάβετε όμως υπόψη ότι οι εντελώς επίπεδες νιπτήρες δεν συγκρατούν νερό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προστατεύουν από πιτσιλιές. Αυτό είναι επικίνδυνο για μια ηλεκτρική συσκευή, επομένως είναι σημαντικό να βρεθεί μια μέση λύση..

Υλικά (επεξεργασία)

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται πλαστικά ή πήλινα νούφαρα. Τα μοντέλα από χυτό μάρμαρο είναι επίσης δημοφιλή: ένα ειδικό μείγμα σκυροδέματος, πολυμερών και αδρανών. Είναι ανθεκτικά, όμορφα, ανεπιτήδευτα και ανθεκτικά στα χημικά απορρυπαντικά. Το κύριο πλεονέκτημα της μίμησης σε σύγκριση με τη φυσική πέτρα είναι το χαμηλό βάρος της. Επιπλέον, στο μαρμάρινο χυτό μπορεί να δοθεί οποιοδήποτε βάθος και σχήμα..

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Υλικά Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Υλικά

Αποστράγγιση

Δύο κύριοι τύποι αποστράγγισης καθορίζονται από τη διαμόρφωσή του: κάθετη και οριζόντια. Το πρώτο είναι πιο πρακτικό – δεν επιτρέπει να λιμνάζει το νερό. Το δεύτερο είναι πιο συμπαγές όσον αφορά την εξοικονόμηση ύψους. Οι οριζόντιες αποχετεύσεις μπορούν να αφαιρεθούν στο πλάι έξω από το σώμα του μηχανήματος, να μεταφερθούν στο πλάι ή στο πίσω μέρος του νεροχύτη. Είναι πιο ασφαλές, αλλά μια τέτοια αποχέτευση είναι πιο συχνά φραγμένη, οπότε θα πρέπει να την καθαρίζετε τακτικά..

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Στραγγίστε Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Στραγγίστε

Ασφάλεια

Το πιο δύσκολο μέρος της συναρμολόγησης ενός νούφαρου μαζί είναι η ασφάλεια του εξοπλισμού. Επομένως, οι νεροχύτες είναι εξοπλισμένοι με ειδικό σύστημα υπερχείλισης απορριμμάτων. Η αποστολή του είναι απλή: να αποτρέψει την υπερχείλιση του νερού. Η οπή υπερχείλισης βρίσκεται στο πλάι. Υπάρχουν συστήματα με βύσματα και τα πιο σύγχρονα είναι με αυτοματοποίηση..

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Ασφάλεια

Το μέγεθος

Για να υπολογίσετε τις διαστάσεις του νεροχύτη, προσθέστε ένα μικρό περιθώριο στις παραμέτρους του πλυντηρίου. Η ελάχιστη προεξοχή είναι τουλάχιστον 2 cm από κάθε άκρη. Είναι απαραίτητο για να μην μπει νερό στον εξοπλισμό. Το τυπικό βάθος είναι 18-20 εκ. Όταν εγκαθίστανται, οι βαθιές νεροχύτες είναι πολύ υψηλές, κάτι που είναι ενοχλητικό και άσχημο.

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Μέγεθος

Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο ρούχων

Μόνο πλυντήρια με μπροστινή φόρτωση είναι κατάλληλα για μια τέτοια εγκατάσταση. Τώρα υπάρχουν ακόμη και ειδικά μοντέλα για κοινή εγκατάσταση. Αλλά μπορείτε να παραλάβετε το συνηθισμένο αν υπολογίσετε σωστά τα μεγέθη.

Το βέλτιστο ύψος είναι 60-70 cm, το βάθος έως 45 cm. Η απόσταση μεταξύ του μηχανήματος και του νιπτήρα είναι έως 3 cm. Δώστε προσοχή στις συμπαγείς μίνι συσκευές έως 3 κιλά φόρτωσης.

Τα έγγραφα των ειδικών νεροχύτη μερικές φορές υποδεικνύουν με ποια μοντέλα πλυντηρίων είναι συμβατά. Μπορούν επίσης να πωληθούν σε προσυσκευασμένα κιτ. Είναι πολύ πιο βολικό, επειδή όλες οι παράμετροι και οι αποχρώσεις έχουν ήδη υπολογιστεί από τον κατασκευαστή και είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετήσετε μια τέτοια δομή..

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Πώς να επιλέξετε ένα πλυντήριο ρούχων

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Η ευκολία, η λειτουργικότητα και η ασφάλεια ολόκληρης της δομής εξαρτώνται από την ποιότητα της εγκατάστασης. Τέτοιες εργασίες πρέπει να εκτελούνται από ειδικούς. Πρώτα, εγκαθίσταται νιπτήρας και μόνο τότε – πλυντήριο ρούχων. Από προεπιλογή, όλες οι αγκύλες περιλαμβάνονται ήδη στο κιτ. Αλλά αν το μπάνιο είχε ήδη τοποθετήσει συνδετήρες κατά την κατασκευή, τότε είναι καλύτερο να τα αφήσετε – είναι πιο αξιόπιστα.

Βασικοί κανόνες

Έτσι, κατά την εγκατάσταση νεροχύτη με πλυντήριο ρούχων, καθοδηγηθείτε από τα ακόλουθα κριτήρια:

– Ο εξοπλισμός καλύπτεται πλήρως από νεροχύτη για να αποφεύγονται οι συνεχείς πιτσιλιές και το νερό.

– Η αποχέτευση δεν πρέπει να τοποθετείται ακριβώς πάνω από το μηχάνημα, το οποίο δονείται και κινείται κατά την περιστροφή. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον αγωγό και αυτό οδηγεί στην ανακάλυψή του.

– Το μέσο πλάτος του νιπτήρα είναι από 50 cm, κάτω από το τυποποιημένο πλάτος του μηχανήματος ή από 58 cm εάν υπάρχει σωλήνας αποχέτευσης.

– Το δάπεδο στο οποίο έχει εγκατασταθεί μια τέτοια δομή πρέπει να είναι απόλυτα επίπεδο. Επομένως, παρουσία ελαττωμάτων ή προκατάληψης, πρέπει πρώτα να τα αντισταθμίσετε.

– Για να αποφύγετε το σπάσιμο του μηχανήματος κατά το πλύσιμο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα ειδικό ελαστικό στρώμα.

– Εάν η βρύση είναι κοινή μεταξύ του μπάνιου και του νεροχύτη, ελέγξτε ότι το στόμιο κινείται ελεύθερα. Διαφορετικά, θα πρέπει να τοποθετήσετε το νεροχύτη έτσι ώστε η άκρη του να επικαλύπτει την πλευρά του μπάνιου..

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Βασικοί κανόνες εγκατάστασης

Βάσεις στήριξης

Εάν ο τοίχος δεν έχει στηρίγματα που εγκαταστάθηκαν κατά την κατασκευή, συνδέστε τα μόνοι σας. Αρχικά, τοποθετήστε το μπολ στον τοίχο για να επισημανθεί. Μόνο τότε ανοίξτε τρύπες για συνδετήρες. Τα μπουλόνια δεν σφίγγονται πλήρως: αφήστε περίπου 5-7 mm.

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο ρούχων - στηρίγματα στήριξης

Συναρμολόγηση νεροχύτη

Ο νεροχύτης με ένα σιφόνι είναι τοποθετημένος σε αγκύλες. Ένα μεταλλικό άγκιστρο εισάγεται στην προετοιμασμένη τρύπα στο πίσω τοίχωμα του μπολ, το οποίο είναι στερεωμένο στον τοίχο. Όλες οι αρθρώσεις και οι προεξοχές σφραγίζονται με ειδικό αφρό. Μόνο τότε τα μπουλόνια στερέωσης βιδώνονται σε όλη τη διαδρομή..

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Συναρμολόγηση νεροχύτη

Εγκατάσταση μίξερ

Ο αναμικτήρας εγκαθίσταται μετά το πλύσιμο. Οι σωλήνες με μια βρύση συνδέονται με ειδικούς εύκαμπτους σωλήνες. Στην ιδανική περίπτωση, αν καταφέρετε να τα πραγματοποιήσετε απαρατήρητα. Για να συνδέσετε το μηχάνημα, πάρτε ένα μπλουζάκι.

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Τοποθέτηση του μίξερ

Σύνδεση πλυντηρίου

Αφού εγκαταστήσετε το νεροχύτη με μίξερ, εγκαταστήστε ξανά το πλυντήριο στη θέση του. Μπορεί να μετακινηθεί κοντά στον τοίχο, αλλά στη συνέχεια αφαιρέστε πρώτα τις ανοιχτές επικοινωνίες. Οι σωλήνες νερού κρύβονται σε μια θέση.

Ασφαλίστε τη σύνδεση μεταξύ του σιφονιού και του εύκαμπτου σωλήνα αποστράγγισης με ένα σφιγκτήρα. Αυτό είναι απαραίτητο έτσι ώστε η δομή να μην σπάσει απροσδόκητα κατά τη διάρκεια της εντατικής αποστράγγισης. Μετά την εγκατάσταση, πρέπει να ελέγξετε ξανά τη στεγανότητα όλων των συνδέσεων και το σύστημα είναι έτοιμο για χρήση..

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - Σύνδεση του πλυντηρίου

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο – φωτογραφία

Συλλέξαμε εικόνες από ενδιαφέρουσες πρακτικές επιλογές για την εγκατάσταση νεροχύτη πάνω από το πλυντήριο. Δείτε, συγκρίνετε και επιλέξτε μια βολική λύση για το μπάνιο σας!

Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία Νιπτήρας πάνω από το πλυντήριο - φωτογραφία

Βίντεο: Τοποθέτηση νιπτήρα πάνω από πλυντήριο ρούχων

Previous Post
Κουζίνα ελιάς (75 φωτογραφίες): ιδέες σχεδιασμού
Next Post
Kąpiel beczkowa (80 zdjęć): jak budować własnymi rękami