Κουρτίνες νήματος (65 φωτογραφίες): τύποι και χαρακτηριστικά, ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κουρτίνες νήματος (65 φωτογραφίες): τύποι και χαρακτηριστικά, ιδέες

Κουρτίνες νήματος (65 φωτογραφίες): τύποι και χαρακτηριστικά, ιδέες

Οι κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό γίνονται η ενσάρκωση των πρωτότυπων λύσεων σχεδιασμού. Επιλεγμένα κατάλληλα, ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε κατεύθυνση στυλ και, εκτός από τη διακόσμηση του ανοίγματος παραθύρου, είναι σε θέση να εκτελέσουν διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Αυτοί οι καμβάδες ήρθαν σε εμάς από την Ανατολή, όπου λειτουργούν ως εξαιρετική προστασία από τη ζέστη, η οποία ταυτόχρονα δεν εμποδίζει τη ροή του καθαρού αέρα στο σπίτι. Και αυτό το γεγονός έπαιξε σημαντικό ρόλο σε μια τόσο αυξημένη δημοτικότητα των κουρτινών στις ευρωπαϊκές χώρες. Στο άρθρο μας θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα των κουρτινών νήματος και ποια είναι η ποικιλία της γκάμας τους σήμερα..

Χαρακτηριστικά των κουρτινών νήματος

Πρώτα απ ‘όλα, οι κουρτίνες από νήμα έχουν σχεδιαστεί για να διακοσμούν τα παράθυρα στο δωμάτιο και είναι ιδανικές τόσο για το σπίτι όσο και για το γραφείο. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα φράγμα υψηλής ποιότητας από το άμεσο ηλιακό φως, αλλά το σκοτάδι που δημιουργούν είναι αρκετά, ενώ η απαιτούμενη ποσότητα φωτός της ημέρας θα παραμείνει στο δωμάτιο. Επιπλέον, η βροχή των νημάτων αφήνει τέλεια τον αέρα, αν και σε ένα σχέδιο τέτοιες δομές μπερδεύονται εύκολα..

Οι κουρτίνες από νήματα μπορούν να είναι ένα ανεξάρτητο στοιχείο ή να αποτελούν μέρος ενός ντουέτου με άλλους τύπους κουρτινών, καθώς ταιριάζουν με οποιονδήποτε καμβά. Οι συνδυασμοί είναι πολύ πιο συνηθισμένοι – τα νήματα αντικαθιστούν το τούλι και οι πιο πυκνές κουρτίνες, οι κουρτίνες χρησιμεύουν ως προστασία από το υπερβολικό φως και τα αδιάκριτα μάτια.

Σήμερα, η ποικιλία των νημάτων κουρτινών είναι πολύ μεγάλη – τα μοντέλα έχουν ποικιλία χρωμάτων (μονόχρωμα, πολύχρωμα), ντεκόρ, πυκνότητα, μέθοδο τοποθέτησης στο γείσο κλπ. Όλοι αυτοί οι δείκτες καθιστούν δυνατή την επιλογή ενός μοντέλου που ταιριάζει περισσότερο στο στυλ του εσωτερικού και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών … Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα φτιάξετε με τα χέρια σας – τότε οι ελαφριές κουρτίνες μπορούν επίσης να καυχηθούν για την αποκλειστικότητα τους..

Οι κουρτίνες νημάτων εκτελούν διάφορες λειτουργίες στο εσωτερικό. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένας από τους τρόπους διακόσμησης των ανοιγμάτων παραθύρων, μπορούν να λάβουν μέρος στη χωροθέτηση του χώρου και συχνά για μικρά δωμάτια αυτό γίνεται η καλύτερη επιλογή. Επίσης, η διακόσμηση είναι κατασκευασμένη από καμβάδες με νήματα, για παράδειγμα, διακοσμούν τους τοίχους. Τέτοιες κουρτίνες είναι ιδανικές για άτομα που υποφέρουν από κλειστοφοβία (φόβος περιορισμένων χώρων) – δημιουργώντας μια κουρτίνα, αφήνουν ακόμα το περιβάλλον οπτικά ανοιχτό..

Κουρτίνες νήματος - Χαρακτηριστικά Κουρτίνες νήματος - Χαρακτηριστικά

Τύποι κουρτινών νήματος

Όπως έχουμε ήδη πει, οι κουρτίνες με νήματα παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά σε μεγάλη ποικιλία. Μπορούν να φτάσουν πολύ στο πάτωμα ή να κατέβουν στο επίπεδο του περβάζι. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούν να κοπούν εύκολα αν οι καμβάδες είναι πολύ μακριές..

Η χρωματική παλέτα των κουρτινών είναι πολύπλευρη. Μπορούν να είναι συμπαγή ή συνδυασμός όλων των χρωμάτων του ουράνιου τόξου. Η επιλογή εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών σπιτιού, καθώς και το στυλ. Για ένα εσωτερικό κατασκευασμένο σε μονόχρωμη παλέτα, μπορείτε να επιλέξετε καμβάδες που ταιριάζουν ή, αντίθετα, έντονα αντίθετους. Οι χρωματιστές κουρτίνες θα αναδείξουν τέλεια την περιοχή προφοράς ή θα αναδείξουν τη γοητεία του σχεδίου. Θα είναι μια θαυμάσια επιλογή για ένα νηπιαγωγείο.

Τύποι κουρτινών στερέωσης νήματος

Οι κουρτίνες έχουν διάφορες μεθόδους θόλων:

– Στον στρογγυλό σωλήνα του γείσου – σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο ο καμβάς να έχει μια τσέπη που θα σας επιτρέψει να τον βάλετε σε ανάρτηση ή οπές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε δαχτυλίδια με μανταλάκια ως συνδετήρες.

– Στο γείσο του προφίλ – μια ειδική ταινία με βρόχους είναι ραμμένη στην άνω ραφή πλευρά του νήματος κουρτίνας, για την οποία ο καμβάς είναι κρεμασμένος από το γείσο. Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε εύκολα το πλάτος ανοίγματος της κουρτίνας.

– Το Velcro είναι η πιο βολική επιλογή, η οποία σας επιτρέπει να κρεμάσετε τον καμβά αρκετά όμορφα και όμορφα. Με βάση την κουρτίνα, πρέπει να ράψετε μια ταινία Velcro, η οποία στη συνέχεια προσαρτάται σε ένα ειδικό γείσο με κολλητική επιφάνεια ή σε μια ταινία με μια αντίθετη πλευρά προσαρτημένη στον τοίχο.

Τύποι κουρτινών νήματος - Τύποι στερέωσης κουρτινών νήματος Τύποι κουρτινών νήματος - Τύποι στερέωσης κουρτινών νήματος Τύποι κουρτινών νήματος - Τύποι στερέωσης κουρτινών νήματος

Υλικά για την κατασκευή

Παρά το όνομά τους, οι κουρτίνες μπορούν να συναρμολογηθούν όχι μόνο από ισχυρά νήματα, αλλά και από άλλα υλικά και έχουν διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Σύμφωνα με αυτούς τους δείκτες, διακρίνονται διάφοροι κύριοι τύποι:

1. Κισέγια. Πρόκειται για μια παραδοσιακή εμφάνιση, η οποία είναι ένα ημιδιαφανές ύφασμα κατασκευασμένο από συνθετικά νήματα διαφόρων παχών. Τα μοντέλα είναι διακοσμημένα με διαφορετικούς τρόπους: μπορούν να διασταυρωθούν με στοιχεία lurex, χάντρες.

2. Με χάντρες. Σε αυτή την περίπτωση, όπως υποδηλώνει το όνομα, χάντρες είναι στριμωγμένες στις κλωστές, οι οποίες μπορεί να είναι διαφόρων μεγεθών και τοποθετημένες με σαφή ή χαοτική σειρά. Δημιουργούν υπέροχες αντανακλάσεις όταν ανάβουν τα φώτα, προσθέτοντας μια πινελιά ρομαντισμού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιοι καμβάδες δεν είναι η καλύτερη επιλογή για λακωνικούς εσωτερικούς χώρους · χρησιμοποιούνται καλύτερα σε εθνοτικά και λαμπερά σχέδια. Μια άλλη προφύλαξη αφορά την τοποθέτηση στο φυτώριο – δεν συνιστάται η εγκατάσταση τέτοιων δομών εδώ, έτσι ώστε ένα περίεργο παιδί να μην μπορεί να αφαιρέσει τη χάντρα και να βλάψει τον εαυτό του.

3. Κουρτίνες από συμπαγές νήμα. Τέτοιες κουρτίνες, αν και μοιάζουν με νήμα, αποτελούνται από σκληρότερα υλικά: μεταλλικό σύρμα, πλαστικό, ξύλο, πετονιά κ.λπ. , εξοπλισμένο με γυάλινες χάντρες, χάντρες.

4. Ταινία. Μπορούν να βρεθούν όχι μόνο σε διαμερίσματα κατοικιών, αλλά και σε δημιουργικά στούντιο και μπαρ. Τέτοιοι καμβάδες είναι κατηφορικά ρέματα από κορδέλες πάνω στις οποίες είναι χτυπημένες μεγάλες χάντρες από ξύλο, πλαστικό ή γυαλί..

5. Ένας άλλος τύπος – κουρτίνες από νήμα με σχοινί – είναι αρκετά σπάνιοι σήμερα. Τέτοιοι καμβάδες κατασκευάζονται με ύφανση μακραμέ, το οποίο είναι ένα μάλλον επίπονο χειρωνακτικό έργο. Αλλά ένα τέτοιο μοντέλο θα συμπληρώσει τέλεια κάθε ρουστίκ ή ρετρό στυλ..

Τύποι κουρτινών νήματος - Υλικά για κατασκευή Τύποι κουρτινών νήματος - Υλικά για κατασκευή Τύποι κουρτινών νήματος - Υλικά για κατασκευή

Ιδέες για εσωτερικούς χώρους

Έχοντας λάβει υπόψη όλη αυτή την ποικιλία μοντέρνων κουρτινών νήματος, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου δωματίου. Για να μην μπερδευτούμε σε αυτό το θέμα, κάναμε μια επιλογή από συμβουλές από ειδικούς σχεδιασμού που θα σας πουν μερικές από τις λεπτότητες της διακόσμησης των δωματίων με καμβάδες με νήματα..

Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό του καθιστικού

Με τη βοήθεια κουρτινών νήματος σε ένα ευρύχωρο σαλόνι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεγάλη ποικιλία διακοσμήσεων στα παράθυρα – κρεμάστε τα σε διαφορετικά επίπεδα, χρησιμοποιήστε όμορφες καλτσοδέτες, δημιουργώντας ελαφριά χαριτωμένα κύματα και συνδυάστε χρώματα. Συχνά στο σαλόνι τοποθετούνται μόνο στην περιοχή αναψυχής, αλλά άλλες λειτουργικές περιοχές και οι βαμβακερές κουρτίνες θα είναι η καλύτερη επιλογή για τη διαμόρφωση ζωνών. Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ορίσετε διακριτικά το έδαφος της λότζια με ένα τραπέζι εργασίας ή μια παιδική γωνιά, να διαχωρίσετε οπτικά τον χώρο εργασίας της κουζίνας, αν μιλάμε για διαμέρισμα στούντιο.

Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό του καθιστικού Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό του καθιστικού

Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας

Στο υπνοδωμάτιο, οι βαμβακερές κουρτίνες θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα ελαφρού ρομαντισμού. Συνιστάται να τα συνδυάσετε με πιο πυκνούς καμβάδες, οι οποίοι θα δημιουργήσουν προστασία υψηλής ποιότητας από τη διείσδυση του υπερβολικού φωτός τη νύχτα. Στα υπνοδωμάτια, όπου βρίσκονται άλλοι χώροι, για παράδειγμα, ένα γραφείο ή ένα σαλόνι, μπορείτε εύκολα να ορίσετε ένα χώρο ύπνου χρησιμοποιώντας βαμβακερές κουρτίνες. Οι κουρτίνες αέρα είναι το τέλειο υλικό για ένα θόλο πάνω από το κρεβάτι. Δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ιδιωτικότητας και ταυτόχρονα θα αφήσουν τέλεια τον καθαρό αέρα, γεγονός που συμβάλλει στον καλό ύπνο..

Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας

Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό της κουζίνας

Οι κουρτίνες από νήματα θα συμπληρώσουν τέλεια το εσωτερικό ακόμη και μιας μικρής κουζίνας. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι λιγότερο επώνυμα από τα συνηθισμένα υφάσματα, επιπλέον, είναι αρκετά εύκολο να πλυθούν. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο από χάντρες ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία που απλά πρέπει να σκουπίσετε με ένα πανί. Η ανάρτηση κουρτινών δεν συνιστάται μόνο εάν υπάρχει εστία κοντά στο παράθυρο, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα πυρκαγιάς (σε βύθισμα, τα ελαφρά νήματα θα φτερουγίσουν και ενδέχεται να μπουν κατά λάθος στη φλόγα του καυστήρα). Οι κουρτίνες που ταιριάζουν με το χρώμα των ακουστικών ή έρχονται σε αντίθεση με το κύριο φινίρισμα θα φαίνονται καλά.

Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό της κουζίνας Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό της κουζίνας

Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό του φυτωρίου

Για ένα φυτώριο, αξίζει να εξεταστούν διάφορες επιλογές: εάν το παιδί είναι μικρό και το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με έντονα χρώματα, μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες κουρτίνες μιας παλέτας ουράνιου τόξου. Σε δωμάτια εφήβων, κατά κανόνα, ο σχεδιασμός βασίζεται σε κάποια κατεύθυνση στυλ και έχει πιο ήρεμες νότες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε κουρτίνες με νήματα που ταιριάζουν με το κύριο φινίρισμα. Δεδομένου ότι το νηπιαγωγείο είναι επίσης το υπνοδωμάτιο του παιδιού, διάφοροι συνδυασμοί βαμβακερών κουρτινών, για παράδειγμα, με χοντρές κουρτίνες, ρωμαϊκές περσίδες, θα είναι μια καλή επιλογή..

Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου Κουρτίνες νήματος στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου

Κουρτίνες νήματος – φωτογραφία

Για καλύτερη αντίληψη όλου του υλικού που παρουσιάζεται στο άρθρο, συνιστούμε να επισκεφθείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας. Εδώ προσπαθήσαμε να συλλέξουμε τα καλύτερα παραδείγματα διαφόρων μοντέλων βαμβακερών κουρτινών σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους. Σως μερικά από αυτά να σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.!

Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία Κουρτίνες νήματος - φωτογραφία

Previous Post
Πώς να φτιάξετε σαπούνι στο σπίτι;
Next Post
Dracaena (30 fotos): atendimento domiciliar