Κουρτινόξυλα (75 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κουρτινόξυλα (75 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Κουρτινόξυλα (75 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Το εσωτερικό του σπιτιού δημιουργείται όχι μόνο από το γενικό στυλ, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και από πράγματα όπως κουρτινόξυλα. Αυτός ο σχεδιασμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον όμορφο σχεδιασμό των παραθύρων. Μια σωστά επιλεγμένη βάση μπορεί να τονίσει την αξιοπρέπεια ενός δωματίου, να κρύψει μικρά ελαττώματα, να γίνει μια φωτεινή προφορά και να συμπληρώσει τη συνολική ατμόσφαιρα άνεσης. Στο άρθρο μας, θα σας πούμε λεπτομερώς ποια κριτήρια πρέπει να προτιμηθούν κατά την επιλογή αυτού του ενδιαφέροντος αξεσουάρ..

Τύποι τοποθέτησης

Για να σας διευκολύνουμε να επιλέξετε μια ράβδο κουρτινών για κουρτίνες, θα σας παρουσιάσουμε τους δύο κύριους τύπους στερέωσης, από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανθεκτικότητα, η αντοχή και η παραμόρφωση των υφασμάτων. Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι τοποθέτησης: τοίχος και οροφή.

Το γείσο τοίχου είναι πολύ δημοφιλές. Η δομή είναι εγκατεστημένη πάνω από το άνοιγμα του παραθύρου, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για ψηλά ταβάνια. Το υλικό του προϊόντος μπορεί να είναι διαφορετικής σύνθεσης – από μαλακό γυψοσανίδα έως ανθεκτικό αλουμίνιο. Τα γείσα τοίχου αφαιρούνται εύκολα και τοποθετούνται εξίσου εύκολα. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και επιπλέον προσπάθεια όταν αλλάζετε κουρτίνες..

Το γείσο οροφής είναι μια εξαιρετική λύση για μικρά δωμάτια όπου τα κύρια υφάσματα είναι φυσικές μεταξωτές ή βαμβακερές κουρτίνες. Η εποικοδομητική λύση ενός τέτοιου προσαρτήματος σας επιτρέπει να επεκτείνετε οπτικά και να επεκτείνετε το χώρο, κάνοντας το ανώτατο όριο ελαφρώς υψηλότερο από ό, τι πραγματικά είναι. Η εγκατάσταση του επιλεγμένου γείσου πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια πλαστική κόγχη, η οποία βρίσκεται συχνότερα κάτω από την τεντωμένη οροφή. Η εμφάνιση είναι αρκετά λακωνική και τακτοποιημένη.

Κουρτινόξυλα - Τύποι στερέωσης Κουρτινόξυλα - Τύποι στερέωσης

Υλικό

Οποιοδήποτε μοντέλο αξεσουάρ παραθύρων είναι τόσο μοναδικό που έχει τη δική του σύνθεση, σχήμα, καθώς και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για να είστε απόλυτα σίγουροι για την επιλογή σας, πρέπει να εξοικειωθείτε με τους κύριους τύπους υλικών από τα οποία κατασκευάζονται δημοφιλείς ράβδοι κουρτινών..

Μεταλλική ράβδος κουρτινών

Θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα παράθυρα για ένα δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας. Ένα απλό φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι, κομψός σχεδιασμός και ομοιομορφία θα τονίσουν επιδέξια το σχήμα και την ευρυχωρία του παραθύρου, χωρίς να στρέψετε όλη την προσοχή στον εαυτό σας. Το μεταλλικό γείσο είναι σε τέλεια αρμονία με ρολά, καθώς και ιαπωνικούς τύπους κουρτινών.

Μεταλλική ράβδος κουρτινών Μεταλλική ράβδος κουρτινών

Κουρτινόξυλο αλουμινίου

Συχνά ονομάζεται η καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής. Η επίστρωση φαίνεται λακωνική και ανεπιτήδευτη, αλλά ταυτόχρονα εγγυάται καλή αντοχή, αντοχή στη φθορά και αξιόπιστη στερέωση, η οποία θα χρησιμεύσει πιστά για αρκετά χρόνια.

Κουρτινόξυλο αλουμινίου Κουρτινόξυλο αλουμινίου

Γείσο από σφυρήλατο σίδερο

Η αρχική επιλογή εκείνων που αποφάσισαν να προσεγγίσουν μεμονωμένα το σχεδιασμό των παραθύρων. Αυτό το είδος προϊόντος είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί σε εξειδικευμένες μπουτίκ. Τις περισσότερες φορές, γίνεται κατά παραγγελία, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά των παραθύρων και τις επιθυμίες του πελάτη. Δημιουργικό και ελαφρώς ογκώδες σφυρηλατημένο γείσο θα ταιριάζει στην ατμόσφαιρα σοφίτας ή κλασικών στυλ.

Σφυρήλατο κουρτινόξυλο Σφυρήλατο κουρτινόξυλο

Πλαστική ράβδος κουρτινών

Η πιστή τιμή και η απλή αισθητική έχουν κάνει το πλαστικό γείσο ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ για τη διακόσμηση παραθύρων σε εξοχικές κατοικίες και βεράντες. Είναι επίσης σε ζήτηση για τη διακόσμηση ανοιγμάτων παραθύρων σε άλλα δωμάτια, αλλά όχι τόσο συχνά, επειδή η ευθραυστότητα του υλικού είναι αρκετά υψηλή..

Πλαστική ράβδος κουρτινών Πλαστική ράβδος κουρτινών

Σχήματα ράβδων κουρτινών

Εάν νωρίτερα όλα τα παράθυρα είχαν περισσότερο ή λιγότερο τυπικά σχήματα με τη μορφή ορθογωνίου, τότε τα γείσα δεν διακρίνονταν από μια ιδιαίτερη αφθονία ειδών. Αλλά σήμερα είναι επίσης κοινές ασυνήθιστες μορφές παραθύρων και οι πιο περίεργες μορφές γείσων. Θα εξετάσουμε τα πιο δημοφιλή..

Ευέλικτο γείσο

Το όνομα του προϊόντος μιλά από μόνο του με πολλούς τρόπους. Μπορεί να εγκατασταθεί σε διαφορετικές θέσεις. Συχνά ένα τέτοιο γείσο χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη διακόσμηση παραθύρων, αλλά και για την περίεργη ζώνη του. Η σύνθεση μπορεί να περιλαμβάνει μέταλλο και απλό στήριγμα χορδών.

Σχήματα ράβδων κουρτινών - Ευέλικτη ράβδος κουρτινών Σχήματα ράβδων κουρτινών - Ευέλικτη ράβδος κουρτινών

Γείσο προφίλ

Αυτό το αξεσουάρ είναι κατασκευασμένο από μικτά μαλακά κράματα ή αλουμίνιο. Η εμφάνιση μοιάζει με σωλήνα με ειδικά κελιά για σταθερή στερέωση των γάντζων. Το πτυσσόμενο σύστημα πλαισίου σημαίνει ότι η αφαίρεση και το κρέμασμα του γείσου απλοποιείται πολύ..

Σχήματα κουρτινών - Προφίλ κουρτινόξυλο Σχήματα κουρτινών - Προφίλ κουρτινόξυλο

Γωνιακό γείσο

Συχνά κρεμάται σε ευρύχωρα δωμάτια με υψηλό φωτισμό. Ένα γωνιακό γείσο είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, ξύλο ή πλαστικό. Ταιριάζει καλά με αρθρωτά σκαλισμένα είδη πάνελ. Υπάρχει επίσης μια καλή ευκαιρία να συνδυάσετε τη διακόσμηση παραθύρων σε μια σύνθεση (λόγω των ανοιγμάτων εμπρός και πλευρικών παραθύρων).

Σχήματα κουρτινόξυλων - Γωνιακή ράβδος κουρτινών Σχήματα κουρτινόξυλων - Γωνιακό κουρτινόξυλο

Γείσο μπαγκέτα

Ένα ασυνήθιστο είδος αξεσουάρ κουρτινόξυλων που κρύβει την ιδιαιτερότητα της εξωτερικής κονσόλας. Πρέπει να στερεωθεί μετά την εγκατάσταση των κουρτινών. Αυτός ο τύπος προϊόντος είναι διάσημος για μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, στυλ και επεξεργασίας (ξύλο, απομίμηση πέτρας, ζωγραφική σε ασήμι).

Σχήματα κουρτινόξυλων - Κουρτινόξυλο μπαγκέτας Σχήματα κουρτινόξυλων - Κουρτινόξυλο μπαγκέτα

Κρυφό γείσο

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με τη στερέωσή του σε μια τεντωμένη οροφή, η οποία θα είναι υψηλότερη από την ίδια τη δομή. Το γείσο είναι εγκατεστημένο μεταξύ της οροφής και του τοίχου, κρύβοντας όλες τις λεπτομέρειες.

Σχήματα ράβδων κουρτινών - Κρυφή ράβδος κουρτινών Σχήματα ράβδων κουρτινών - Κρυφή ράβδος κουρτινών

Πώς να επιλέξετε μια ράβδο κουρτινών για κουρτίνες

Για να μην κάνετε λάθος υπολογισμό με τη σωστή επιλογή, πρέπει να είστε σίγουροι για τα τεχνικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Το γείσο πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο γενικό στυλ του σπιτιού και να μην ξεχωρίζει στο φόντο των παραθύρων. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ουδέτερες παστέλ αποχρώσεις. Αυτά περιλαμβάνουν μπεζ, τέφρα, ροδάκινο, μόκα, γραφίτη.

Τα εξαρτήματα και το σχήμα του γείσου θα πρέπει επίσης να είναι λακωνικά και όχι προσχηματικά. Η χρήση πρόσθετων διακοσμητικών στοιχείων θα είναι σχετική μόνο για τόσο ασυνήθιστα εσωτερικά σχέδια όπως το έθνικ ή το μπαρόκ. Πιο σύγχρονα μοντέρνα, υψηλής τεχνολογίας ή Προβηγκίας δεν δέχονται ένθετα και άλλες λεπτομέρειες..

Αξίζει επίσης να αποφασίσετε για το σχήμα του παραθύρου, το οποίο θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το επιλεγμένο γείσο. Εάν έχετε αμφιβολίες για τις παραμέτρους του παραθύρου, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό και, αν είναι δυνατόν, να παραγγείλετε μια μεμονωμένη δημιουργία του γείσου. Ο τύπος στερέωσης και υλικού θα πρέπει επίσης να εξαρτάται από το αρχικό παράθυρο, τον εσωτερικό σχεδιασμό και τις προσωπικές προτιμήσεις..

Πώς να επιλέξετε μια ράβδο κουρτινών για κουρτίνες Πώς να επιλέξετε μια ράβδο κουρτινών για κουρτίνες Πώς να επιλέξετε μια ράβδο κουρτινών για κουρτίνες

Κουρτινόξυλα – φωτογραφία

Οι φωτογραφίες που επιλέξαμε θα σας οδηγήσουν σε μια οπτική περιήγηση σε μοντέρνους τύπους κουρτινόξυλων, τον τύπο στερέωσής τους, καθώς και αρμονικό συνδυασμό με διαφορετικά παράθυρα. Απολαύστε την προβολή και την έμπνευσή σας!

Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία Κουρτινόξυλα - φωτογραφία

Previous Post
Design av en ettrumslägenhet (105 bilder)
Next Post
Skap under vasken på badet (80 bilder)