Γύψος σκαθάρι φλοιού (50 φωτογραφίες): τύποι και χαρακτηριστικά
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γύψος σκαθάρι φλοιού (50 φωτογραφίες): τύποι και χαρακτηριστικά

Γύψος σκαθάρι φλοιού (50 φωτογραφίες): τύποι και χαρακτηριστικά

Ο σκαθάρι του φλοιού θεωρείται ένας από τους πιο πρακτικούς και δημοφιλείς τύπους γύψου. Έχει αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα που εξασφάλισαν την ηγετική του θέση στην αγορά υλικών φινιρίσματος για επενδύσεις τοίχων. Για πολλά χρόνια αυτός ο γύψος χρησιμοποιείται κυρίως για προσόψεις, αλλά πρόσφατα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε εσωτερικές λύσεις. Οι σχεδιαστές δίνουν προσοχή στο σκαθάρι του φλοιού, επειδή σας επιτρέπει να πάρετε μια μοναδική υφή που θα διακοσμήσει οποιοδήποτε εσωτερικό.

Χαρακτηριστικά του σκαθαριού από φλοιό γύψου

Η κύρια διαφορά από πολλούς άλλους τύπους σοβάδων είναι η αναγνωρίσιμη υφή με αυλακώσεις. Είναι πολύ εύκολο να εκτελεστεί για έναν ζωγράφο και για αυτό το λόγο προτιμάται από πολλούς τεχνίτες. Με βάση αυτό, αυτός ο τύπος υλικού φινιρίσματος εξοικονομεί χρόνο και χρήμα, και όλα αυτά επειδή για να σχηματίσετε ένα όμορφο διακοσμητικό μοτίβο, πρέπει μόνο να διανείμετε το εφαρμοζόμενο μείγμα στην επιφάνεια..

Εκτός από τα αναφερόμενα πλεονεκτήματα, αξίζει να εστιάσετε στα ακόλουθα:

– Η σύνθεση είναι καθαρή από επιβλαβείς ουσίες.

– Η δομή δεν αλλάζει με ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.

– Δεν ξεθωριάζει κάτω από τις ακτίνες του ήλιου και είναι επίσης πυρίμαχο.

Αντιμετωπίζει υγρασία και μούχλα.

– Λόγω της συγκεκριμένης υφής, είναι ανθεκτικό σε φθορές.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτός είναι ένας αρκετά προσιτός και αποτελεσματικός τύπος διακόσμησης. Λόγω της δημοτικότητας αυτού του τύπου γύψου, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε εύρος τιμών με βάση τα οικονομικά σας. Διάφοροι κόκκοι και κλάσματα που αποτελούν μέρος διαφόρων τύπων σκαθαριού φλοιού θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό μοτίβο.

Γύψος σκαθάρι φλοιού - Χαρακτηριστικά Σκαθάρι από φλοιό γύψου - Χαρακτηριστικά

Η σύνθεση του γύψου

Ο σκαθάρι του φλοιού περιέχει αρκετά βαρέα μέταλλα. Επομένως, η συνοχή απαιτεί υψηλότερο ιξώδες σε σύγκριση με άλλους σοβάδες. Για αυτό, πρόσθετα μεταλλικά πρόσθετα και πολυμερή προστίθενται στο σκαθάρι του φλοιού. Χάρη σε αυτά, ο γύψος προσκολλάται τέλεια στην επιφάνεια. Είναι ένα πολύ ελαφρύ, πρακτικό και ανθεκτικό υλικό. Παρά τις διάφορες παραλλαγές της σύνθεσης από διαφορετικούς κατασκευαστές, παραμένει ένα αμετάβλητο συστατικό – κόκκοι. Είναι αυτοί που δημιουργούν ένα μοναδικό μοτίβο..

Τα μεγέθη των κόκκων (ή, όπως ονομάζονται επίσης, κλάσματα) μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του γύψου. Βασικά, μικρά κλάσματα χρησιμοποιούνται για εσωτερική διακόσμηση και μεγάλα κλάσματα για εξωτερικούς χώρους. Στην πραγματικότητα, όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις και τις ιδέες σας. Τα μικρότερα μείγματα κόκκων είναι πιο ακριβά λόγω μιας πολύπλοκης διαδικασίας φιλτραρίσματος.

Γύψος σκαθάρι φλοιού - σύνθεση

Σοβάτισμα σκαθαριού φλοιού

Εάν έχετε συναντήσει την εφαρμογή του συνηθισμένου γύψου, τότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με το σκαθάρι του φλοιού, καθώς οι γενικοί κανόνες για το φινίρισμα είναι αρκετά παρόμοιοι. Μόλις το μείγμα προετοιμαστεί με απλή ανάμειξη της σκόνης και του νερού, εφαρμόστε το στην επιφάνεια με ένα κανονικό μοτίβο ψεκασμού. Στη συνέχεια, απλώστε απαλά το γύψο πάνω από τον τοίχο. Λάβετε υπόψη ότι το σκαθάρι του φλοιού στεγνώνει πολύ γρήγορα – αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά και το εύρος του. Επομένως, προσπαθήστε να εφαρμόσετε το τελείωμα σε μικρές μερίδες και επίπεδο αμέσως, αποφεύγοντας την εμφάνιση εξογκωμάτων..

Η μέθοδος που περιγράφεται παραπάνω θεωρείται τυπική. Αλλά, όπως γνωρίζετε, το σκαθάρι του φλοιού είναι διάσημο για τις ποικίλες και υφές του. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μόνο με διάφορες μεθόδους εφαρμογής γύψου. Ας απαριθμήσουμε τα κυριότερα:

– Κυκλική – σχεδιάστε έναν φανταστικό κύκλο.

– Βροχή – μετακινήστε το εργαλείο πάνω και κάτω, φτάνοντας στο επιθυμητό μοτίβο.

– Σταυρός – όπως υποδηλώνει το όνομα, η σπάτουλα πρέπει να κινείται σταυρωτά.

Αυτή η λίστα δεν είναι αποκλειστική, δοκιμάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικές μεθόδους εφαρμογής και βρείτε την ιδανική υφή σας. Έτσι, μπορείτε να δώσετε ελευθερία στην πτήση της δημιουργικής σκέψης σας. Αλλά μην ξεχνάτε την ακολουθία παρασκευής του μείγματος γύψου, καθώς και τα στάδια εφαρμογής. Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι η προσθήκη νερού σε ένα έτοιμο και σκληρυμένο μείγμα. Ένα τέτοιο βήμα θα καταστρέψει το υλικό και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που θέλετε..

Σοβάτισμα σκαθαριού φλοιού Σοβάτισμα σκαθαριού φλοιού Σοβάτισμα σκαθαριού φλοιού Σοβάτισμα σκαθαριού φλοιού Σοβάτισμα σκαθαριού φλοιού

Εφαρμογές

Λόγω μιας σειράς χρήσιμων χαρακτηριστικών του σκαθαριού φλοιού, χρησιμοποιείται σε όλους τους τύπους τελειωμάτων, αν και αρχικά τοποθετήθηκε ως υλικό πρόσοψης. Αυτός ο γύψος σας επιτρέπει να επιταχύνετε σημαντικά την επισκευή. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα, θα λάβετε μια ενδιαφέρουσα και μοναδική επίστρωση, επειδή εσείς οι ίδιοι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό μοτίβο και υφή..

Γύψος σκαθάρι φλοιού για προσόψεις

Η πιο δημοφιλής χρήση του σκαθαριού φλοιού, καθώς είναι προικισμένη με εξαιρετική αντοχή σε ακραίες θερμοκρασίες. Δεν παραμορφώνουν ή καταστρέφουν την επιφάνεια. Λόγω της ανομοιόμορφης υφής, οι μηχανικές βλάβες δεν προκαλούν καθόλου ζημιά στο γύψο ή το ελαχιστοποιούν.

Συχνά, είναι οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού που δέχονται το χτύπημα του ήλιου και του ανέμου. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την ανθεκτικότητα και την εμφάνιση της επικάλυψης. Ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας καταστρέφουν τη δομή του τοίχου. Ο γύψος σκαθαριού φλοιού αντιμετωπίζει καλά πολλούς αρνητικούς παράγοντες. Αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι κάθε υλικό απαιτεί τη σωστή προσέγγιση στην εφαρμογή. Το πρώτο βήμα θα είναι η ισοπέδωση των τοίχων – αυτό θα απαλλαγεί από διάφορες καταθλίψεις και παρατυπίες. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε τον τοίχο με ένα αστάρι, θα προστατεύσει τη δομή και θα επιτρέψει στο σκαθάρι του φλοιού να προσκολληθεί πολύ καλύτερα στην επιφάνεια..

Έχοντας περάσει από τα βήματα που περιγράφηκαν προηγουμένως, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εργασία με γύψο. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και τις αναλογίες και στη συνέχεια αραιώστε τη σκόνη με νερό. Εάν αγοράσατε ένα έτοιμο μείγμα, τότε χτυπήστε το με ένα μίξερ κατασκευής σε χαμηλές ταχύτητες και προχωρήστε στην εφαρμογή. Αυτό πρέπει να γίνει τακτοποιημένα και ομοιόμορφα..

Το πάχος του στρώματος γύψου είναι ευθέως ανάλογο με τις διαστάσεις των κόκκων. Το ενδιάμεσο στρώμα μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τη διάμετρο των ίδιων των κλασμάτων. Αυτό θα δώσει στην επίστρωση το σωστό μοτίβο. Μετά την εφαρμογή στην επιφάνεια, σπάτε το γύψο μέχρι να στεγνώσει. Αυτή η επίστρωση είναι βαμμένη με χρώμα της επιλεγμένης απόχρωσης, εάν δεν έχει τον τόνο που χρειάζεστε. Το χρώμα λειτουργεί επίσης ως πρόσθετη προστασία έναντι αρνητικών περιβαλλοντικών παραγόντων και ζημιών..

Γύψος σκαθάρι φλοιού για προσόψεις Γύψος σκαθάρι φλοιού για προσόψεις Γύψος σκαθάρι φλοιού για προσόψεις Γύψος σκαθάρι φλοιού για προσόψεις Γύψος σκαθάρι φλοιού για προσόψεις Γύψος σκαθάρι φλοιού για προσόψεις

Γύψος σκαθάρι φλοιού στο εσωτερικό

Μπορείτε να έχετε ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο αποτέλεσμα στο εσωτερικό εφαρμόζοντας γύψο σκαθάρι φλοιού. Για να μην σας ενοχλεί όλη η διαδικασία τελειώματος και το τελικό αποτέλεσμα είναι ευχάριστο, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις.

Εάν υπάρχει ήδη φινίρισμα στην επιφάνεια του δαπέδου, τότε πρέπει να προστατεύεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι τοίχοι πρέπει επίσης να προετοιμαστούν – αφαιρέστε τη βρωμιά ή τα υπολείμματα της προηγούμενης επίστρωσης από την επιφάνεια.

Ισιώστε τους τοίχους. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο γιατί στο τέλος ο γύψος πρέπει να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένος. Εφαρμόστε ένα αστάρι στην επιφάνεια και ενώ στεγνώνει, προχωρήστε στην προετοιμασία του μείγματος. Ρίξτε νερό σε ένα κουβά και προσθέστε τη σκόνη λίγο -λίγο. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και οι κόκκοι δεν πρέπει να κατακαθίσουν στον πυθμένα..

Καλύψτε όλες τις περιοχές όπου δεν πρέπει να μπει ο γύψος πριν ξεκινήσετε το φινίρισμα. Είναι πολύ δύσκολο να το καθαρίσετε και μερικές επιφάνειες μπορεί να υποστούν ζημιά. Απλώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα και μετά αρχίζουμε να απλώνουμε. Προσπαθήστε να το κάνετε αυτό το συντομότερο δυνατό χωρίς να το αφήσετε να στεγνώσει. Εάν μετά από μισή ώρα σας φαίνεται ότι υπάρχουν πολύ λίγα αυλάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ένα πλωτήρα και να ολοκληρώσετε το σχέδιο. Το τελικό στάδιο θα είναι η εφαρμογή χρώματος ή το επιθυμητό μοτίβο..

Γύψος σκαθάρι φλοιού στο εσωτερικό Γύψος σκαθάρι φλοιού στο εσωτερικό Γύψος σκαθάρι φλοιού στο εσωτερικό Γύψος σκαθάρι φλοιού στο εσωτερικό

Τα χρώματα γύψου γαβγίζουν σκαθάρι

Με βάση τον επιλεγμένο τύπο σκαθαριού από φλοιό γύψου, θα έχετε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο γύψος γύψου είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί, αλλά λιγότερο ελκυστικός από τον ακρυλικό αντίστοιχο. Η εμφάνιση θα εξαρτηθεί επίσης από την επιλεγμένη απόχρωση. Σχεδόν όλα τα καταστήματα κτιρίων προσφέρουν εργοστασιακά μείγματα γύψου, οπότε απλά πρέπει να προσθέσετε την επιθυμητή χρωστική ουσία σε αυτά. Να είστε προσεκτικοί με τις χρωστικές βαφής, καθώς ο τόνος στον κάδο δεν ταιριάζει πάντα με τον τόνο που παίρνετε στον τοίχο. Αφού αναμίξετε λίγο από το μείγμα χρωστικής βαφής, δοκιμάστε το σε ένα μικρό τμήμα του τοίχου πριν το καλύψετε εντελώς..

Μετά την εφαρμογή γύψου, συνιστάται να το βάψετε με ένα άλλο στρώμα ειδικής βαφής, αυτό θα κάνει το χρώμα πιο ζωντανό και κορεσμένο. Έχοντας φτάσει σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να αφεθείτε στη φαντασία σας και να προσπαθήσετε να συνδυάσετε διαφορετικές αποχρώσεις. Σημειώστε ότι οι σκούροι τόνοι τονίζουν τέλεια την υφή αυτού του γύψου και του δίνουν μια ασυνήθιστη εμφάνιση..

Γύψος σκαθάρι φλοιού - Χρώματα Γύψος σκαθάρι φλοιού - Χρώματα

Γύψος σκαθάρι φλοιού – φωτογραφία

Έχουμε ετοιμάσει για εσάς όμορφες εικόνες επενδύσεων τοίχων χρησιμοποιώντας γύψο σκαθάρι φλοιού, οι οποίες θα σας ενημερώσουν εάν θέλετε να δείτε αυτή την εντυπωσιακή και πραγματικά μοναδική επίστρωση στους τοίχους σας. Καλή θέαση και ενδιαφέρουσες ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία Γύψος σκαθάρι φλοιού - φωτογραφία

Previous Post
Vilka färger kombinerar grönt med: 90 idéer
Next Post
Modra kuhinja: 70 oblikovalskih idej