DIY χειροτεχνίες από χαρτί: 90 φωτογραφίες και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY χειροτεχνίες από χαρτί: 90 φωτογραφίες και ιδέες

DIY χειροτεχνίες από χαρτί: 90 φωτογραφίες και ιδέες

Οι σύγχρονοι διακοσμητές εφιστούν την προσοχή στις διακοσμήσεις χαρτιού για το σπίτι. Και αυτή είναι μια πολύ ορθολογική προσέγγιση. Συμφωνείτε ότι δεν υπάρχει πάντα ελεύθερος χρόνος και οικονομικοί πόροι για μια πλήρη ανακαίνιση, αλλά θέλετε πάντα να ενημερώσετε το εσωτερικό. Αν σας ενδιαφέρει το χειροποίητο και θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, θα σας δείξουμε πρωτότυπες ιδέες για δημιουργικότητα. Επιλέξτε ένα ή περισσότερα και ξεκινήστε την επιχείρηση!

Χάρτινα καλάθια

Μικρά διακοσμητικά καλάθια όχι μόνο διακοσμούν το δωμάτιο, αλλά βοηθούν επίσης στη διατήρηση της τάξης. Τα δοχεία μπορούν να αγοραστούν στο κατάστημα, αλλά είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να τα φτιάξετε μόνοι σας. Εάν έχετε πολύ άχρηστο χαρτί στη διάθεσή σας, καθώς και μερικές δωρεάν βραδιές, τότε μπορείτε να σχεδιάσετε χαριτωμένα κουτιά του σωστού μεγέθους και σχήματος χωρίς οικονομικό κόστος..

Τα χάρτινα καλάθια δεν είναι τόσο ανθεκτικά στην υγρασία και ανθεκτικά όσο τα ξύλινα, αλλά είναι εξαιρετικά για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων. Επιπλέον, λόγω της σωστής βαφής, η εμφάνισή τους δεν διακρίνεται σχεδόν από τα παραδοσιακά προϊόντα..

Τα καλάθια υφαίνονται χειροκίνητα από χάρτινο σπάγκο ή από σπιτικές δέσμες. Τα υλικά για την εκτέλεση των τελευταίων είναι: χαρτί ψησίματος, χάρτινες σακούλες, ταχυδρομικά φυλλάδια, καθώς και φύλλα εφημερίδων και περιοδικών.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για οποιαδήποτε από τις τεχνικές ύφανσης μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο. Είναι αρκετά απλά, το μόνο που χρειάζεστε είναι επιθυμία και ελεύθερος χρόνος..

Χειροτεχνίες DIY - Χάρτινα καλάθια Χειροτεχνίες DIY - Χάρτινα καλάθια Χειροτεχνίες DIY - Χάρτινα καλάθια

Πυραμίδες για τον τοίχο

Αυτό το τρισδιάστατο διακοσμητικό στοιχείο ταιριάζει απόλυτα στη γεωμετρία των γραμμών του μοντέρνου στυλ. Ένας μονόχρωμος τοίχος θα είναι ένας ιδανικός καμβάς για διακόσμηση, το λευκό είναι καλύτερο..

Έτσι, για εργασία θα χρειαστείτε: ειδικό χαρτί origami ή τυπικό χρώμα, αλλά παχύ (120-150 g / m2), χαρτόνι, ψαλίδι, κόλλα, μαχαίρι χαρτικής, χάρακα.

Ο αλγόριθμος εκτέλεσης έχει ως εξής. Για να ξεκινήσετε, κόψτε μια βάση του προγραμματισμένου μεγέθους από χαρτόνι. Σχεδιάστε τις θέσεις για τις πυραμίδες με ένα μολύβι. Δημιουργήστε τετράγωνα χαρτιού στον απαιτούμενο αριθμό και διπλώστε τα σε κενά για μελλοντικές πυραμίδες origami. Καθένα από αυτά διπλώνει διαδοχικά μαζί για να σχηματίσει μια σταθερή μονάδα. Με κόλλα PVA, στερεώστε το πλαίσιο στη βάση από χαρτόνι και στερεώστε τις άκρες με ταινία. Ολοκληρώστε τη σύνθεση με ένα ενδιαφέρον πλαίσιο, αν θέλετε..

DIY χειροτεχνίες από χαρτί - Πυραμίδες για τον τοίχο Χειροτεχνίες DIY - Πυραμίδες για τον τοίχο DIY χειροτεχνίες από χαρτί - Πυραμίδες για τον τοίχο

Χάρτινες γιρλάντες

Από την παιδική ηλικία, είμαστε εξοικειωμένοι με αυτήν τη μέθοδο διακόσμησης ενός δωματίου. Στερεώνοντας λωρίδες χρωματιστού χαρτιού, θα μπορούσε κανείς να αποκτήσει ένα μικρό τεχνητό θαύμα για κάθε περίσταση. Σήμερα μπορείτε να βρείτε εκατοντάδες ενδιαφέρουσες ιδέες για τη δημιουργία γιρλάντας από χαρτί. Υπάρχουν τόσο εντελώς στοιχειώδεις όσο και πιο περίπλοκες ιδιότητες διακόσμησης. Αλλά έχουν ένα κοινό πράγμα – με ελάχιστο οικονομικό κόστος, αποκτάτε ένα ελκυστικό εορταστικό ή καθημερινό περιβάλλον για οποιοδήποτε δωμάτιο..

Πρώτα απ ‘όλα, αποφασίστε για τη διαμόρφωση των τμημάτων της γιρλάντας. Το υλικό θα εξαρτηθεί από το σχήμα των προϊόντων. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια ελαφριά μονοδιάστατη ταινία, επιλέξτε ένα λεπτό υλικό. Μια τέτοια δημιουργία θα είναι ευαίσθητη ακόμη και σε ένα ελαφρύ αεράκι, δημιουργώντας έτσι την επίδραση της ευελιξίας και της ευρυχωρίας. Μια πιο πυκνή βάση είναι πιο αξιόπιστη, αλλά ταυτόχρονα, πιο δύσκολη στη διαδικασία. Είναι απαραίτητο να στερεώσετε σταθερά τους συνδέσμους. Το ίδιο πρέπει να κάνετε όταν στερεώνετε το προϊόν στον τοίχο..

Εκτός από τα συνηθισμένα χρωματιστά σεντόνια, επιτρέπεται η χρήση τόσο έτοιμων διακοσμητικών στοιχείων όσο και ειδών οικιακής χρήσης – περιοδικά, εφημερίδες, όμορφες χαρτοπετσέτες, καρτ -ποστάλ. Ξεχωριστά μέρη της δομής στερεώνονται με κόλλα PVA ή υπερκόλληση, καθώς και με συρραπτικό ή συνδετήρες χαρτιού.

Χάρτινες γιρλάντες - DIY χειροτεχνίες από χαρτί Χάρτινες γιρλάντες - DIY χειροτεχνίες από χαρτί Χάρτινες γιρλάντες - DIY χειροτεχνίες από χαρτί Χάρτινες γιρλάντες - DIY χειροτεχνίες από χαρτί Χάρτινες γιρλάντες - DIY χειροτεχνίες από χαρτί

Αξιολάτρευτες πεταλούδες

Οι διακοσμητικές πεταλούδες χρησιμοποιούνται όχι μόνο για διακόσμηση τοίχων, αλλά και ως διακόσμηση για κορνίζες φωτογραφιών, πίνακες ζωγραφικής, λάμπες, καθρέφτες και οροφές. Αυτές οι χαριτωμένες εικόνες φέρνουν ελαφρότητα και άνεση στο δωμάτιο. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά: από χοντρό χαρτόνι έως δοχεία ποτών, αλλά το χαρτί παραμένει ο πιο δημοφιλής πόρος..

Όσο για τη λύση στυλ του χώρου στον οποίο θέλετε να τοποθετήσετε αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία, διαφέρει αρκετά. Οι πεταλούδες θα ταιριάζουν οργανικά στον ασκητικό μινιμαλισμό, στην τεχνολογία αιχμής, στους ευγενείς κλασικούς και στην άνετη χώρα. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε χρώμα και μέγεθος. Είναι σημαντικό μόνο να δοθεί προσοχή στη συμβατότητα με το περιβάλλον. Δεν πρέπει να εκτελείτε αυτά τα στοιχεία στον ίδιο τόνο με το φόντο, διαφορετικά θα συγχωνευτούν απλά με τη βάση..

Σκεφτείτε την ιδέα και δημιουργήστε διαφορετικά στένσιλ. Μπορούν να βρεθούν στην απεραντοσύνη του παγκόσμιου δικτύου ή μπορείτε να τα σχεδιάσετε μόνοι σας. Τα υλικά μπορεί να είναι εύχρηστα αντικείμενα ή προϊόντα από κατάστημα εφαρμοσμένης τέχνης. Χρησιμοποιώντας τα κενά, περιγράψτε την εικόνα και κόψτε την. Τα στοιχεία στερεώνονται με κόλλα, καρφίτσες ή κουμπιά.

Αξιολάτρευτες Πεταλούδες - DIY Paper Crafts Αξιολάτρευτες Πεταλούδες - DIY Paper Crafts Αξιολάτρευτες Πεταλούδες - DIY Paper Crafts Αξιολάτρευτες Πεταλούδες - DIY Paper Crafts

Χάρτινα λουλούδια

Τα χάρτινα λουλούδια είναι μια ευέλικτη διακόσμηση που μπορεί να διακοσμήσει κάθε χώρο. Η τελική σύνθεση τοποθετείται σε αυθεντικά βάζα, γλάστρες, στεφάνια, μπουτονιέρες, τοπιέρες, γιρλάντες και πάνελ που κατασκευάζονται από αυτά, χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση περιτυλίξεων δώρων, σκελετών για καθρέφτες και εορταστικούς εσωτερικούς χώρους.

Τα λουλούδια μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας την τεχνική origami, από απλό ή κυματοειδές χαρτί, και μπορείτε επίσης να προσθέσετε καραμέλες μέσα και να πάρετε ένα υπέροχο δώρο. Έτσι, ας δούμε την απλούστερη και ταχύτερη μέθοδο για τη δημιουργία χάρτινων τριαντάφυλλων. Αφού το μάθατε, δεν θα φοβάστε πιθανές δυσκολίες όταν εφαρμόζετε πιο εξελιγμένες τεχνικές..

Για τα μπουμπούκια χρειαζόμαστε: χοντρά φύλλα χαρτιού, ψαλίδι και κόλλα. Σχεδιάστε μια σπείρα σε ένα χρωματιστό φύλλο και κόψτε το. Περιστρέψτε το προκύπτον σχήμα όσο πιο σφιχτά γίνεται, ξεκινώντας από την άκρη. Διορθώστε το αποτέλεσμα με κόλλα ή στερεώστε ένα σπιτικό πράσινο φύλλο από κάτω. Τοποθετήστε τις τελειωμένες ταξιανθίες στα κλαδιά και βάλτε τις σε ένα βάζο ή βάλτε μια πιο πρωτότυπη χρήση για αυτά.

Σε γενικές γραμμές, το χαρτί είναι ένα εξαιρετικό υλικό για την κατασκευή λουλουδιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ορχιδέες, τουλίπες, παιώνιες, γαρίφαλα, μαργαρίτες και πολλά άλλα φυτά. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε να φτιάξετε ένα topiary από έτοιμα λουλούδια φυτεύοντας μπουμπούκια σε ένα κομμάτι πλαστελίνης, το οποίο είναι στερεωμένο στον κορμό. Σύμφωνα με τις εξωτερικές τους παραμέτρους, τα τεχνητά λουλούδια δεν είναι καθόλου κατώτερα από τα πραγματικά, αλλά θα είναι σε θέση να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα..

Λουλούδια από χαρτί - Χειροτεχνίες DIY Χάρτινα λουλούδια - DIY Paper Crafts Χάρτινα λουλούδια - DIY Paper Crafts

Λεπτά πομπόν

Τα ελαφριά, ευάερα πομ-πομ δημιουργούνται απλά για να φέρουν χαρά και πανηγυρικότητα στην εορταστική διακόσμηση. Η συνοδεία εμφανίζεται σε ιδιαίτερα ευνοϊκό φως όταν αιωρείται σε διαφορετικά ύψη. Επίσης, τα χαριτωμένα πομ-πομ ζωνώνουν εύκολα τον χώρο, ενσωματωμένο σε φιλόξενες καμάρες..

Μπορείτε να βρείτε αυτά τα προϊόντα σε καταστήματα ειδών διακοπών, αλλά είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να τα φτιάξετε μόνοι σας..

Για εργασία θα χρειαστείτε: λεπτό χαρτί (κρέπα, χαρτομάντιλο, κυματοειδές, σιωπηλό ή συνηθισμένες χαρτοπετσέτες) και πετονιά ή χοντρό νήμα.

Η διάμετρος του τελικού πομπό αντιστοιχεί στο μήκος του φύλλου και η λαμπρότητα του εξαρτάται άμεσα από τον αριθμό των στρωμάτων. Για μια όμορφη μπάλα αρκούν 8 έως 10 φύλλα. Ευθυγραμμίστε τα, διπλώστε με ένα ακορντεόν, η απόσταση μεταξύ των πτυχών είναι περίπου 1,5 εκ. Δέστε τη δουλειά στη μέση με μια πετονιά ή ένα νήμα και κάντε ένα βρόχο από το τέλος για μετέπειτα στερέωση. Κόψτε τις άκρες των φύλλων σε σχήμα ημικυκλίου. Στο τέλος, κάθε πέταλο χωρίζεται και αφραίνει.

Έτσι, έχετε ετοιμάσει ένα υπέροχο στοιχείο διακόσμησης, επαναλάβετε αυτά τα βήματα μέχρι να πάρετε την απαιτούμενη ποσότητα διακοσμήσεων. Εάν θέλετε να μεταμορφώσετε το χώρο για τις διακοπές, τότε μην φοβάστε να το παρακάνετε – η αφθονία αυτών των λεπτών σφαιρών θα ωφελήσει το πάρτι. Οι διαστάσεις των διαστάσεων φαίνονται καλά στους πολυελαίους και στην οροφή και τα μικρά ανάλογα θα ταιριάζουν αρμονικά στο σχεδιασμό του τραπεζιού.

Λεπτά πομ -πομ - χειροτεχνίες από χαρτί DIY Λεπτά πομ -πομ - χειροτεχνίες από χαρτί DIY Λεπτά πομ -πομ - χειροτεχνίες από χαρτί DIY

Πλαίσιο καθρέφτη

Ένας όμορφος καθρέφτης σε ένα ασυνήθιστο πλαίσιο μεταμορφώνει ακόμη και το πιο ανεπιτήδευτο εσωτερικό. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κουφώματα στο κατάστημα, αλλά οι δικές σας προσπάθειες και φαντασία θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα πραγματικά μοναδικό προϊόν..

Για παράδειγμα, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε μια “κοπή” για έναν μικρό στρογγυλό καθρέφτη.

Το κάτω μέρος σχηματίζεται από χαρτόνι και η μπροστινή πλευρά από χαρτί και χαρτοπετσέτες. Κόψτε τα υλικά σε λωρίδες διαφορετικών μεγεθών, διπλώστε τα στη μέση και, στη συνέχεια, κόψτε τις άκρες για να σχηματίσετε ένα σχήμα. Συνδέστε τις άκρες των τεμαχίων εργασίας διαδοχικά στον καθρέφτη.

Η διακόσμηση είναι πλήρης. Τώρα ο καθρέφτης σας έχει αποκτήσει ένα αισθητικό μήνυμα και μοιάζει με ηλιακό δίσκο. Με τη βοήθεια χαρτιού, μπορείτε να κάνετε σχεδόν οποιαδήποτε τροποποίηση, να δείξετε τη φαντασία σας και να δημιουργήσετε τα δικά σας αριστουργήματα!

Χειροτεχνίες DIY - Καρέκλα Χειροτεχνίες DIY - Καρέκλα Χειροτεχνίες DIY - Καρέκλα

Πρωτότυπες λάμπες

Οι σχεδιαστές δείχνουν ολοένα και περισσότερο αποκλειστικές επιλογές για μοντέρνα αμπαζούρ. Συχνά υπάρχουν πολλά τέτοια ρούχα για λαμπτήρες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι λόγος για να πάρετε ξεπερασμένα δείγματα από τη σοφίτα και να διακοσμήσετε λαμπτήρες με αυτά. Εξετάστε μερικές ποικιλίες απίστευτα ενδιαφέρουσες αποχρώσεις χαρτιού που μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας:

– Ένας αυτοσχέδιος κήπος με τριαντάφυλλα. Για να δημιουργήσετε ένα λουλουδάτο θαύμα, θα χρειαστείτε 24 χάρτινα ποτήρια. Τα ανοιχτά τριαντάφυλλα παράγονται από αυτά. Δεν είναι πολύ εύκολο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο..

– Ένας άλλος τρόπος χρήσης των φλυτζανιών είναι να κόψετε την κορυφή από κάθε ένα από αυτά και να στερεώσετε τα μέρη σε ένα κινεζικό φανάρι. Πολύ τολμηρό και ασυνήθιστο.

– Το κινεζικό φανάρι είναι ένα καθολικό χαρακτηριστικό στην επιχείρησή μας. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε φτερά από χαρτί, πεταλούδες, λουλούδια ή κύκλους από πάνω. Ο φωτισμός θα αποδειχθεί πολύ απαλός και ευχάριστος και η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο θα γίνει πιο άνετη..

– Επιτραπέζια φωτιστικά. Τα αμπαζούρ σχεδιάζονται χρησιμοποιώντας την τεχνική της ύφανσης ή στερεώνοντας περίτεχνα χάρτινα πιάτα σε μια υπάρχουσα βάση. Φαίνεται πολύ κομψό!

Πρωτότυπες λάμπες - χειροτεχνίες από χαρτί DIY Πρωτότυπες λάμπες - χειροτεχνίες από χαρτί DIY Πρωτότυπες λάμπες - χειροτεχνίες από χαρτί DIY Πρωτότυπες λάμπες - χειροτεχνίες από χαρτί DIY Πρωτότυπες λάμπες - χειροτεχνίες από χαρτί DIY

DIY χειροτεχνίες από χαρτί – φωτογραφία

Έχουμε πει μόνο για ένα μικρό κλάσμα αυτών των χειροτεχνιών από χαρτί που μπορούν να διακοσμήσουν το εσωτερικό σας. Μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να περιγράψετε τις διάφορες τεχνικές, αλλά είναι πολύ καλύτερο να δείτε τα τελικά προϊόντα με τα μάτια σας. Αυτό που σας προτείνουμε να κάνετε. Η επιλογή φωτογραφιών είναι στη διάθεσή σας!

DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία DIY χειροτεχνίες από χαρτί - φωτογραφία

Βίντεο: Χάρτινη διακόσμηση δωματίου – Master class

Previous Post
Soffa för köket: 76 fotoidéer
Next Post
9 DIY veggdekorasjonsideer