Γυάλινες εσωτερικές πόρτες (65+ φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Γυάλινες εσωτερικές πόρτες (65+ φωτογραφίες)

Γυάλινες εσωτερικές πόρτες (65+ φωτογραφίες)

Οι εσωτερικές πόρτες από γυαλί είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, αλλά έχουν ήδη εδραιωθεί σταθερά στη θετική πλευρά. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά τα πρώτα πρωτότυπα τέτοιων σχεδίων εφευρέθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία από τους Γάλλους τον 17ο αιώνα. Φυσικά, δεν ανταποκρίνονταν στα υψηλά αισθητικά και ανθεκτικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων μοντέλων, αλλά εξακολουθούσαν να είναι διαδεδομένα. Οι γυάλινες εσωτερικές πόρτες έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες από ξύλο και κόντρα πλακέ. Ας ρίξουμε μια ματιά στην ποικιλία της σημερινής αγοράς πόρτας και εκτιμήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα αυτών των υπέροχων προϊόντων..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μιλώντας για γυάλινες εσωτερικές πόρτες, μπορούμε να τονίσουμε το κύριο πλεονέκτημά τους – την ευελιξία. Χάρη στο ευρύ πεδίο σχεδιασμού, μπορείτε να εγκαταστήσετε δομές στο σπίτι σας που θα «ταιριάζουν» τέλεια σε ένα συγκεκριμένο στυλ εσωτερικού χώρου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σήμερα, καθώς ο σχεδιασμός των χώρων προσπαθεί όλο και περισσότερο για ανοιχτό ελεύθερο χώρο..

Η επόμενη θετική ιδιότητα μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια η ανθεκτικότητα του υλικού, καθώς το γυαλί που χρησιμοποιείται στην κατασκευή των θυρών είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, δεν είναι ευαίσθητο στην υγρασία, τις αλλαγές θερμοκρασίας, δεν φοβάται την υπεριώδη ακτινοβολία και, σε αντίθεση με το μέταλλο και το ξύλο, δεν σκουριάζει και δεν στεγνώνει με την πάροδο του χρόνου.

Αλλά, όπως λένε, δεν θα γίνει χωρίς “μύγα στην αλοιφή” – τα κλειστά γυαλιά είναι αρκετά βαριά, γεγονός που περιπλέκει πολύ την εγκατάσταση και δεν είναι σε καμία περίπτωση φθηνό. Εάν αυτά τα γεγονότα δεν σας τρόμαξαν, σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με όλη την ποικιλία αυτού του επίπλου..

Εσωτερικές πόρτες από γυαλί - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Εσωτερικές πόρτες από γυαλί - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τύποι γυάλινων εσωτερικών θυρών

Η κύρια ταξινόμηση των γυάλινων εσωτερικών θυρών βασίζεται στις μεθόδους ανοίγματος. Κάθε τύπος έχει τα δικά του ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά. Έτσι, ένας σύγχρονος κατασκευαστής είναι έτοιμος να παρέχει τις ακόλουθες κατηγορίες θυρών:

1. Αρθρωτές δομές γυαλιού με κουτί, το οποίο μπορεί να είναι χωρίς πλαίσιο ή να έχει ένα χείλος που περιβάλλει το γυαλί. Τέτοια μοντέλα μπορούν να ανοίξουν προς μία κατεύθυνση, έχουν τον υψηλότερο ρυθμό ηχομόνωσης, αφού η πόρτα ταιριάζει άνετα στο επίπεδο του κουτιού. Τα μοντέλα με πλαίσιο θεωρούνται πιο αξιόπιστα, καθώς το γυαλί προστατεύεται επιπλέον από μηχανικές βλάβες.

2. Περιστρεφόμενες πόρτες εγκατεστημένες χωρίς πλαίσιο, οι οποίες ονομάζονται επίσης πόρτες ταλάντευσης. Το κύριο πλεονέκτημα του σχεδιασμού είναι ότι οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση λόγω της προσάρτησης σε αξονικούς μηχανισμούς. Φυσικά, αυτό είναι αρκετά βολικό, ειδικά για μια μεγάλη οικογένεια, καθώς παρέχει δωρεάν εύρος ζώνης. Αλλά το κύριο μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση θα είναι η ασθενής ηχομόνωση και η διείσδυση ξένων μυρωδιών στο δωμάτιο, για παράδειγμα, από πιάτα που παρασκευάζονται στην κουζίνα..

3. Εσωτερικές συρόμενες πόρτες από γυαλί. Μπορούν εύκολα να συγκριθούν σύμφωνα με την αρχή της εργασίας με ξύλινες κατασκευές που έχουν συμπεριληφθεί εδώ και καιρό στην καθημερινή μας ζωή. Οι διαφανείς κουρτίνες κινούνται επίσης κατά μήκος των λωρίδων οδηγού στο πάνω και κάτω μέρος της πόρτας. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε μοντέλα διαμερισμάτων, τοποθετούνται πιο ογκώδη γυαλιά από ό, τι στις προηγούμενες περιπτώσεις..

4. Συστήματα κασέτας. Χρησιμοποιεί επίσης την αρχή της κίνησης του καμβά κατά μήκος των οδηγών, αλλά ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό θα είναι η παρουσία μιας κασέτας μέσα στον τοίχο, όπου οι πόρτες “εισέρχονται” κατά το άνοιγμα. Το κύριο πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου κοντά στις πόρτες για να εξασφαλίσουν την ομαλή μετακίνησή τους. Ωστόσο, υπάρχει επίσης ένα αρκετά μεγάλο μειονέκτημα – κατά την εγκατάσταση, μπορεί να προκληθεί ζημιά στον τοίχο, η οποία θα απαιτήσει πρόσθετη επισκευή.

Εκτός από τις μεθόδους ανοίγματος, οι εσωτερικές γυάλινες πόρτες μπορεί να διαφέρουν ως προς το βαθμό διαφάνειας τους, διαιρούμενες σε εντελώς διαφανείς, ημι-ματ και ματ. Η επιλογή αυτής ή εκείνης της επιλογής βασίζεται τόσο στις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών όσο και στον λειτουργικό σκοπό ενός συγκεκριμένου δωματίου, επειδή δεν είναι πάντα απαραίτητο το δωμάτιο να είναι εντελώς ανοιχτό σε αδιάκριτα βλέμματα. Για παράδειγμα, τα διαφανή γυαλιά θα σηματοδοτήσουν τέλεια τα σύνορα του σαλονιού και του διαδρόμου, το ματ γυαλί είναι λογικό να τοποθετηθεί στην είσοδο του μπάνιου, οι εσωτερικές πόρτες από ημι-ματ γυαλί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε χώρο.

Εσωτερικές πόρτες από γυαλί - Τύποι Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - Τύποι

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού γυάλινης πόρτας

Εκτός από όλα τα παραπάνω, δεν μπορεί κανείς να μην θαυμάσει την ποικιλία των σχεδιαστικών λύσεων για τη διακόσμηση των γυάλινων θυρών. Σήμερα μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε αποκλειστικό σχέδιο για το εσωτερικό σας. Είναι πολύ πιθανό να βρείτε ή να αγοράσετε δομές γυάλινων θυρών για κάθε κατεύθυνση στυλ, οι οποίες μπορούν να τονίσουν σημαντικά την έννοια, για παράδειγμα:

– Το εσωτερικό της σοφίτας θα συμπληρωθεί από μεγάλες συρόμενες κατασκευές με παγωμένο γυαλί ή κυματοειδές γυαλί που πλαισιώνεται από ένα τραχύ ξύλινο χείλος.

– Το στυλ υψηλής τεχνολογίας, όπως κανένα άλλο, χαρακτηρίζεται από την παρουσία ενός μέγιστου ελεύθερου χώρου και γυάλινων επιφανειών. Τόσο οι μεγάλοι διαφανείς καμβάδες, που προσδίδουν ελαφρότητα στο χώρο, όσο και οι λιτές πόρτες εκκρεμούς με πρωτότυπα γεωμετρικά μοτίβα είναι ευπρόσδεκτες εδώ. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στις λειτουργικές λεπτομέρειες – κλείστρες πόρτας, λαβές, μεντεσέδες.

– Ο αυστηρός μινιμαλισμός θα τονιστεί με ματ μοντέρνες συρόμενες πόρτες, χωρίς σχέδια και γυαλιστερή γυαλάδα.

– Σε ρετρό στυλ, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με σχέδια σε γυάλινες πόρτες με κορνίζα, που θα εμφανίζουν λουλουδάτες εκτυπώσεις, περίεργα γεωμετρικά σχέδια κλπ. Λαβές από χαλκό ή ορείχαλκο θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την επίδραση της αρχαιότητας.

Γαλλικές πόρτες

Αυτός ο τύπος είναι ο πιο δημοφιλής – τέτοια σχέδια μπορούν να βρεθούν τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και στους δρόμους. Οι καμβάδες που πλαισιώνονται από ένα πλαίσιο φαίνονται αρκετά κομψές και εκλεπτυσμένες. Το ξύλο χρησιμοποιείται συχνότερα ως υλικό σκελετού. Για το στυλ shabby chic και Provence, οι γυάλινες γαλλικές πόρτες σε λευκό ξύλινο πλαίσιο είναι τέλειες και οι σκούροι τόνοι είναι χαρακτηριστικοί των σύγχρονων τάσεων..

Γυάλινες εσωτερικές πόρτες Σχεδιασμός - Γαλλικές πόρτες Γυάλινες εσωτερικές πόρτες Σχεδιασμός - Γαλλικές πόρτες

Βιτρό πόρτες. Στυλ Louis Tiffany

Οι γυάλινες κατασκευές με βιτρό που κατασκευάζονται με διαφορετικές τεχνικές μπορούν να γίνουν ένα πραγματικό έργο τέχνης. Μία από τις πιο δημοφιλείς είναι η τεχνολογία Tiffany, η χρήση της οποίας εξασφαλίζει αξιόπιστη στερέωση διαφόρων στοιχείων, υψηλή αισθητική απόδοση και δυνατότητα δημιουργίας μεγάλης ποικιλίας σχεδίων και αφαιρέσεων..

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης-σχεδιαστής έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικό σύστημα για τη συναρμολόγηση βιτρό από μεμονωμένα κομμάτια χρησιμοποιώντας τεχνολογία κοπής με λέιζερ και τήξη γυαλιού. Τα παράθυρα από βιτρό φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικά σε στυλ Art Nouveau, Art Deco και Eastern. Εδώ μπορείτε να δείτε πληθώρα συνδυασμένων φωτεινών χρωμάτων σε φυσικά, γεωμετρικά, διακοσμητικά και αφηρημένα θέματα..

Εσωτερική σχεδίαση γυάλινων θυρών - βιτρό πόρτες Εσωτερική σχεδίαση γυάλινων θυρών - βιτρό πόρτες

Γυάλινες πόρτες διακοσμημένες με αλουμινόχαρτο

Η πιο οικονομική επιλογή διακόσμησης είναι να διακοσμήσετε γυάλινες πόρτες με χρωματιστές, ματ ή μεμβράνες καθρέφτη. Η τεχνολογία είναι τόσο απλή που η εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, χωρίς τη βοήθεια ειδικών. Αλλά, ταυτόχρονα, αυτός ο τύπος σχεδιασμού δεν διαφέρει σε μεγάλη διάρκεια ζωής..

Σχεδιασμός γυάλινων εσωτερικών πορτών - Γυάλινες πόρτες διακοσμημένες με αλουμινόχαρτο Σχεδιασμός γυάλινων εσωτερικών πορτών - Γυάλινες πόρτες διακοσμημένες με αλουμινόχαρτο

Γυάλινες πόρτες με αμμοβολή

Πολύ πιο ανθεκτική είναι η χρήση αμμοβολής, η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά στο εργοστάσιο. Σε αυτή την περίπτωση, το γυαλί και το σχέδιο συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο σύνολο και η πολυπλοκότητα της εκτέλεσης εξαρτάται από τις επιθυμίες των ιδιοκτητών – μπορεί να είναι μια απλή σύνθεση για μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους ή μια πιο πομπώδης..

Γυάλινες εσωτερικές πόρτες Σχεδιασμός - Γυάλινες πόρτες με αμμοβολή

Δομές που χρησιμοποιούν γυαλί triplex

Το πιο ανθεκτικό υλικό για διαφανείς πόρτες είναι το τριπλό γυαλί. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στην τεχνολογία παραγωγής, όταν πολλά ποτήρια είναι κολλημένα μεταξύ τους με μια διακοσμητική μεμβράνη οποιουδήποτε χρώματος τοποθετημένη μεταξύ τους. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι εάν καταστραφεί ή σπάσει (κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια), τα θραύσματα δεν πετούν μακριά, αλλά παραμένουν προσκολλημένα στην ταινία. Αυτό το γεγονός υποδηλώνει την αυξημένη ασφάλεια χρήσης ενός τέτοιου σχεδιασμού..

Σχεδιασμός εσωτερικής πόρτας από γυαλί - Γυάλινες κατασκευές Triplex Σχεδιασμός εσωτερικής πόρτας από γυαλί - Triplex γυάλινες κατασκευές

Πώς να επιλέξετε εσωτερικές γυάλινες πόρτες

Δεδομένου ότι η επιλογή του εσωτερικού αντικειμένου που εξετάζουμε είναι αρκετά μεγάλη, πριν αγοράσετε είναι σημαντικό να σκεφτείτε τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, να ζυγίσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού ή εκείνου του σχεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος των γυάλινων εσωτερικών θυρών είναι μάλλον μεγάλο, ειδικά αν κατασκευάζονται κατά παραγγελία σύμφωνα με το στυλ. Όλες οι λεπτότητες είναι σημαντικές εδώ, από τις μεθόδους ανοίγματος, τον βαθμό φωτισμού του γυαλιού, τη διακόσμησή του και το τέλος της ποιότητας των εξαρτημάτων..

Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην ποιότητα του γυαλιού, στην τιμή του – όσο υψηλότερο είναι το κόστος, τόσο πιο αξιόπιστο είναι. Τα πιο ανθεκτικά συστήματα θεωρούνται “Triplex”, αλλά η τιμή τους, αντίστοιχα, είναι υψηλή. Επίσης, η τιμή μπορεί να επηρεαστεί από το μέγεθος της πόρτας και το βάρος της, επομένως, όταν πρόκειται να αγοράσετε, πρέπει να αποφασίσετε αμέσως για τον προϋπολογισμό..

Κατά την αγορά, δεν βλάπτει να απαιτήσετε από τον πωλητή να παράσχει πιστοποιητικό συμμόρφωσης για την αγορασμένη γυάλινη πόρτα, προκειμένου να προστατεύσει την οικογένεια και τους φίλους σας από προβλήματα.

Πώς να επιλέξετε εσωτερικές γυάλινες πόρτες Πώς να επιλέξετε εσωτερικές γυάλινες πόρτες

Γυάλινες εσωτερικές πόρτες – φωτογραφία

Πολλές ιδέες για την εγκατάσταση και το σχεδιασμό γυάλινων εσωτερικών θυρών μπορούν να αντληθούν από την παρακάτω συλλογή. Εδώ συλλέγονται οι καλύτερες φωτογραφίες των διαφόρων τύπων τους, διακοσμημένες σε λύσεις μοντέρνου στυλ. Καλή προβολή!

Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία Γυάλινες εσωτερικές πόρτες - φωτογραφία

Previous Post
קיר טלוויזיה: 70 רעיונות לעיצוב
Next Post
I hvilken design for å dekorere et moderne kjøkken. Country, provence, hi-tech eller minimalisme?