Ταπετσαρία για την αίθουσα: 60 όμορφες ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ταπετσαρία για την αίθουσα: 60 όμορφες ιδέες

Ταπετσαρία για την αίθουσα: 60 όμορφες ιδέες

Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο που λειτουργεί ως το κέντρο όλων των γεγονότων που συμβαίνουν στην οικογένεια. Οι οικογενειακές γιορτές γίνονται εδώ, οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι, οπότε πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό των χώρων. Τις περισσότερες φορές, χρησιμοποιώ ταπετσαρία για διακόσμηση τοίχων, η οποία, λόγω της ποικιλίας χρωμάτων, σχεδίων και υφών, σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τυχόν ιδέες σχεδίασης. Στο άρθρο μας θα εξετάσουμε διάφορους τύπους ταπετσαριών για την αίθουσα και τις δυνατότητες του επιτυχημένου συνδυασμού τους..

Τύποι ταπετσαριών για την αίθουσα

Στην επιλογή ταπετσαρίας, το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται έχει μεγάλη σημασία. Σε αντίθεση με τους συνηθισμένους χάρτινους καμβάδες, που χρησιμοποιήθηκαν για επικόλληση τοίχων πριν από αρκετές δεκαετίες, οι σημερινοί καμβάδες έχουν πολλές ερμηνείες. Για τους χώρους της αίθουσας, η οποία δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες κλιματικές αλλαγές, ο κύριος παράγοντας θα είναι η πρακτικότητα και η αισθητική του ενός ή του άλλου τύπου. Σήμερα, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι καμβάδων:

– Η ταπετσαρία από χαρτί είναι ο απλούστερος τύπος, ο οποίος έχει χαμηλό κόστος, επομένως δεν χάνει τη δημοτικότητά του μέχρι σήμερα. Τέτοιες ταπετσαρίες δεν έχουν υψηλά ποσοστά αντοχής, αλλά έχουν μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων.

– Οι μη υφασμένες και βινύλιες ταπετσαρίες είναι τα πιο πρακτικά καλύμματα που μπορούν να θεωρηθούν ως το πρότυπο ποιότητας / τιμής. Τα μη υφασμένα υφάσματα έχουν συχνά ανάγλυφη επιφάνεια, μπορούν να έχουν το δικό τους χρωματικό σχέδιο ή να είναι σχεδιασμένα για βαφή. Η ταπετσαρία βινυλίου είναι επίσης μη υφασμένο ύφασμα, αλλά καλύπτεται με ένα επιπλέον διακοσμητικό στρώμα. Τόσο αυτοί όσο και άλλοι τα πάνε καλά σε οποιεσδήποτε συνθήκες, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

– Φυσικό – φιλοξενεί διάφορους τύπους ταπετσαριών: υφάσματα, μπαμπού, φελλό, δέρμα. Οποιαδήποτε από αυτές τις επικαλύψεις έχει εξαιρετικές αισθητικές ιδιότητες, αλλά το υψηλό κόστος των υλικών επιτρέπει την εισαγωγή τους στο εσωτερικό μόνο ως τόνους.

– Ταπετσαρία από υαλοβάμβακα – ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον και ανθεκτικός τύπος ανάγλυφης ταπετσαρίας, σχεδιασμένος για βαφή.

– Υγρή ταπετσαρία – στην πραγματικότητα, πρόκειται για διακοσμητικό γύψο, τόσο στη σύνθεση όσο και στη μέθοδο εφαρμογής. Ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και διακοσμητικών πρόσθετων ελεύθερης ροής σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό σχέδιο. Παρέχουν υψηλή ηχομόνωση και δεν έχουν αρμούς.

– Μεταλλική ταπετσαρία – καμβάδες που μπορούν να προστατεύσουν αποτελεσματικά από την ακτινοβολία από διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, να παρέχουν καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση, είναι απίστευτα ανθεκτικές και όμορφες.

– Στερεοσκοπική – ταπετσαρία με τρισδιάστατη εικόνα. Είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα, πάνω στο οποίο εφαρμόζεται ένα μοτίβο σε στρώσεις σε μια συγκεκριμένη ακολουθία τόνων, το οποίο τελικά δημιουργεί την ψευδαίσθηση όγκου.

Στο εσωτερικό της αίθουσας, μπορείτε να συνδυάσετε τέλεια διάφορους τύπους ταπετσαρίας, η οποία χρησιμοποιείται συχνά στο σχεδιασμό μεμονωμένων λειτουργικών περιοχών. Για παράδειγμα, στην περιοχή ιδιαίτερης προσοχής, κατά κανόνα, υπάρχει ένας τοίχος με οθόνη τηλεόρασης, ο οποίος μπορεί να διακοσμηθεί με στερεοσκοπική ή υφασμάτινη ταπετσαρία με εκτύπωση. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε πιο πρακτικούς μη υφασμένους ή βινυλίου καμβάδες στους τοίχους της τραπεζαρίας..

Τύποι ταπετσαριών για την αίθουσα Τύποι ταπετσαριών για την αίθουσα

Πώς να επιλέξετε το χρώμα της ταπετσαρίας για την αίθουσα

Η επιλογή μιας παλέτας για το σαλόνι εξαρτάται τόσο από τις εξαιρετικές προτιμήσεις όσο και από το μέγεθος του δωματίου, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ανοιχτά χρώματα, τα οποία προσδίδουν στο δωμάτιο περισσότερη ελαφρότητα και ευρυχωρία. Αξίζει επίσης να εξεταστεί η πλευρά του κόσμου που βλέπουν τα παράθυρα της αίθουσας: για το βόρειο, προτιμώνται τα ζεστά χρώματα, τα οποία θα τονίσουν την άνεση και τη ζεστασιά του οικιακού περιβάλλοντος. Για το νότο, αφαιρούνται κρύοι ήχοι που θα δροσίσουν κάπως το ηλιόλουστο εσωτερικό..

Το λευκό χρώμα σπάνια χρησιμοποιείται πλήρως στο εσωτερικό της αίθουσας μόνο σε περιπτώσεις που δημιουργεί φόντο, όπου η κύρια έμφαση είναι τα έπιπλα. Ένα πιο ευνοϊκό χρώμα είναι το μπεζ. Μπορεί να βρεθεί σε διάφορα στυλ. Δημιουργεί μια αίσθηση άνεσης και ηρεμίας, εναρμονίζεται απόλυτα με οποιαδήποτε παλέτα, ειδικά με καφέ, λευκούς, χρυσούς τόνους..

Οι μπλε και πράσινοι τόνοι, που έχουν μεγάλο φάσμα αποχρώσεων, δεν φαίνονται λιγότερο αισθητικά ευχάριστοι στο σαλόνι. Τα έντονα χρώματα δημιουργούν μια ήρεμη, μετρημένη συνομιλία, ενώ τα ασβεστωμένα χρώματα δημιουργούν μια ευάερη, ξέγνοιαστη ατμόσφαιρα..

Το κίτρινο είναι ένα χαρούμενο χρώμα, κάνει το δωμάτιο τόσο ελαφρύ όσο και ζεστό, αναζωογονεί και χαροποιεί. Ταυτόχρονα, η μεγάλη παρουσία των φωτεινών αποχρώσεων μπορεί γρήγορα να βαρεθεί και να γίνει ευερέθιστη, οπότε είναι καλύτερα να επιλέξετε ψυχρότερους τόνους για το σαλόνι και συνδυασμούς με άλλα χρώματα..

Η κόκκινη παλέτα φαίνεται καλύτερα στις σκούρες μπορντό και τις αποχρώσεις του κρασιού, δημιουργώντας σεβασμό, πλούτο στην ατμόσφαιρα. Η κόκκινη παλέτα μπορεί επίσης να είναι παρούσα – δημιουργεί μια εκπληκτική αίσθηση γιορτής, αλλά ο αριθμός της πρέπει να είναι περιορισμένος.

Τα χρώματα της ταπετσαρίας μπορούν να συνδυαστούν στις συνθήκες του ίδιου δωματίου, τόσο σύμφωνα με ένα σχετικό χαρακτηριστικό όσο και ένα αντίθεση, αναδεικνύοντας τονισμούς και προσαρμόζοντας τη γεωμετρία του χώρου. Για παράδειγμα, η διακόσμηση ενός από τους τοίχους σε σκούρο χρώμα θα το αναδείξει σημαντικά και ταυτόχρονα θα το φέρει πιο κοντά. Για να ισοπεδώσετε οπτικά ένα στενό δωμάτιο, μπορείτε να διακοσμήσετε κοντούς τοίχους με σκούρα ταπετσαρία και μεγάλους τοίχους με ελαφρύτερους..

Ταπετσαρία για την αίθουσα - Πώς να επιλέξετε ένα χρώμα Ταπετσαρία για την αίθουσα - Πώς να επιλέξετε ένα χρώμα Ταπετσαρία για την αίθουσα - Πώς να επιλέξετε ένα χρώμα

Χαρακτηριστικά ταπετσαρίας με μοτίβα

Είναι σπάνιο να βρείτε μια αίθουσα διακοσμημένη με απλή ταπετσαρία – ένα τέτοιο εσωτερικό μπορεί να φαίνεται μάλλον βαρετό και μονότονο. Αν δεν είστε μανιώδης οπαδός του υπερβολικού μινιμαλισμού, η απουσία μοτίβων θα πρέπει να αντισταθμιστεί από διακοσμητικά στοιχεία..

Σήμερα, υπάρχουν πολλές ταπετσαρίες για την αίθουσα με διάφορα στολίδια – αυτά μπορεί να είναι μεγάλες και μικρές φυτικές εκτυπώσεις, γεωμετρικές γραμμές, σχέδια δαμασκηνού με μεγάλα φυτικά στοιχεία ασυνήθιστων σχημάτων διατεταγμένα με κάθετη σειρά. Ανάλογα με την ιδέα του σχεδιασμού, η επιλογή μπορεί να πέσει σε καρό ή ριγέ καμβάδες, που βρίσκονται συχνά σε αγροτικές περιοχές ή έχουν στολισμένο πλέγμα, όπως σε ένα κλασικό σαλόνι. Όταν επιλέγετε ταπετσαρία με μοτίβο, δώστε προσοχή σε ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να επηρεάσουν την οπτική αντίληψη του χώρου, συγκεκριμένα:

– Ένα μεγάλο σχέδιο είναι σε θέση να “φέρει πιο κοντά” τον τοίχο, επομένως, συνήθως αυτές οι ταπετσαρίες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τόνων ή σε μεγάλα ευρύχωρα δωμάτια όπου είναι απαραίτητο να συνθέσουμε την κατάσταση.

– Η μικρή εκτύπωση δίνει δυναμική στο εσωτερικό, δίνει ευελιξία και χάρη.

– Η κάθετη διάταξη των μοτίβων ή των ευθειών μπορεί να “σηκώσει” την επιφάνεια της οροφής, ενώ οι οριζόντιες εικόνες συμβάλλουν στην επέκταση των τοίχων.

Στο εσωτερικό, μπορείτε να δημιουργήσετε τόνους και να επισημάνετε περιοχές συνδυάζοντας ταπετσαρία με διαφορετικά μοτίβα ή μονόχρωμους καμβάδες. Συνδυασμοί λουλουδιών με ρίγες, γεωμετρικές γραμμές με αφαίρεση φαίνονται αρμονικοί.

Μια ιδιαίτερη εμφάνιση είναι μια ταπετσαρία φωτογραφιών που μπορεί να διακοσμήσει και να αλλάξει το εσωτερικό πέρα ​​από την αναγνώριση, να το γεμίσει με εξαιρετικές λουλουδάτες, τοιχογραφίες ή πανοράματα μεγαλοπόλεων. Οι καμβάδες μπορούν να είναι σε χαρτί, μη υφασμένα ή αυτοκόλλητα, να έχουν λεία ή υφή επιφάνεια που μοιάζει με διακοσμητικό γύψο.

Ταπετσαρία για την αίθουσα - Χαρακτηριστικά ταπετσαρίας με μοτίβα Ταπετσαρία για την αίθουσα - Χαρακτηριστικά ταπετσαρίας με μοτίβα Ταπετσαρία για την αίθουσα - Χαρακτηριστικά ταπετσαρίας με μοτίβα Ταπετσαρία για την αίθουσα - Χαρακτηριστικά ταπετσαρίας με μοτίβα

Ταπετσαρίες και στυλ εσωτερικού χώρου

Όταν επιλέγετε ταπετσαρία για την αίθουσα, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι πρέπει να αντιστοιχούν στην ιδέα της κατεύθυνσης στυλ που έχετε επιλέξει για διακόσμηση. Κάθε στυλ σχεδίασης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, παραμελώντας τα οποία θα δημιουργήσουν σύγχυση στο περιβάλλον. Για λόγους σαφήνειας, εδώ είναι μερικά παραδείγματα:

– Η αίθουσα, φτιαγμένη σε κλασικό στιλ, θα φαίνεται πολυτελής με μοτίβα ντάμασκ, λουλουδάτα στολίδια, επιχρύσωση και μονογράμματα. Εδώ είναι το μέρος για υφάσματα πλαισιωμένα με γύψινα καλούπια.

– Η Προβηγκία θα γεμίσει το εσωτερικό με ζεστές αποχρώσεις του φωτός, μοτίβα λουλουδιών που σχετίζονται με το αρχαίο chintz, συχνά χρησιμοποιείται χαρτί photowall με λουλουδάτες εικόνες.

– Το σαλόνι σε σχέδιο σοφίτας δεν θα κάνει χωρίς ταπετσαρία που μιμείται μη γυψωμένα θραύσματα τοίχων, τοιχοποιία.

– Το σαλόνι υψηλής τεχνολογίας χαρακτηρίζεται από τη χρήση αφηρημένων σχεδίων, στερεοσκοπικών ταπετσαριών, επιμεταλλωμένων καμβάδων.

– Στο μινιμαλισμό, ένας μονόχρωμος σχεδιασμός είναι πιο συνηθισμένος, αλλά δεν στερείται της ευκαιρίας να αραιωθεί με διακριτικά μοτίβα σε έναν τοίχο με έμφαση.

Ταπετσαρία για την αίθουσα - Ταπετσαρίες και εσωτερικά στυλ Ταπετσαρία για την αίθουσα - Ταπετσαρίες και εσωτερικά στυλ Ταπετσαρία για την αίθουσα - Ταπετσαρίες και εσωτερικά στυλ Ταπετσαρία για την αίθουσα - Ταπετσαρία και εσωτερικά στυλ

Ταπετσαρία για την αίθουσα – φωτογραφία

Στο τέλος της κριτικής μας, σας προσκαλούμε να δείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας, η οποία περιέχει πολλά παραδείγματα που δείχνουν το σχεδιασμό των αιθουσών με ταπετσαρία. Καλή προβολή!

Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία Ταπετσαρία για την αίθουσα - φωτογραφία

Βίντεο: Ταπετσαρία για την αίθουσα / σαλόνι στο εσωτερικό

Previous Post
70+ Τυρκουάζ Ιδέες Σχεδιασμού Υπνοδωματίου
Next Post
Design av lite kjøkken (+75 bilder)