Σαλόνι στο Χρουστσόφ: 65 ιδέες για εσωτερική διακόσμηση
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σαλόνι στο Χρουστσόφ: 65 ιδέες για εσωτερική διακόσμηση

Σαλόνι στο Χρουστσόφ: 65 ιδέες για εσωτερική διακόσμηση

Χτισμένα στη δεκαετία του ’50 και του ’80, τα πολυώροφα κτίρια εξακολουθούν να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της προσιτής κατοικίας στην πρώην ΕΣΣΔ. Τα διαμερίσματα σε αυτά τα σπίτια δεν είναι άνετα, αλλά ακόμη και μπορούν να γίνουν άνετα και μοντέρνα. Συχνά, η βελτίωση του εσωτερικού αρχίζει με την αίθουσα, επειδή σε αυτό το δωμάτιο οι άνθρωποι συνήθως χαλαρώνουν και περνούν χρόνο με αγαπημένα τους πρόσωπα. Για ιδέες και παραδείγματα για το πώς μπορεί να μοιάζει ο ενημερωμένος σχεδιασμός του καθιστικού στο Χρουστσόφ, δείτε αυτό το άρθρο!

Χαρακτηριστικά του καθιστικού στο Χρουστσόφ

Στις μέρες του αναπτυσσόμενου σοσιαλισμού, το κράτος έθεσε μπροστά στους κατασκευαστές να σχεδιάσει να προσφέρει στους εργαζόμενους φθηνή κατοικία σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά στη συνέχεια δεν ενδιαφέρονται για την ευκολία, την ποιότητα και την αισθητική των διαμερισμάτων. Ποιος δεν είναι εξοικειωμένος με τα προβλήματα με λεπτά χωρίσματα, ξένους ήχους από γείτονες, κακή διαρρύθμιση, στενά δωμάτια και χαμηλά ταβάνια σε διαμερίσματα αυτού του τύπου?

Ο σχεδιασμός για πολλούς φαινόταν σχεδόν πανομοιότυπος – σε όλα τα σαλόνια της χώρας υπήρχε ένας τοίχος με βιβλία και σετ, μια τηλεόραση, ένας κανονικός ανοιξιάτικος καναπές και ένα αμετάβλητο καφέ -κόκκινο χαλί με τα ίδια σχέδια.

Αλλά ο χρόνος δεν μένει στάσιμος, και τώρα, χάρη σε μια τεράστια ποικιλία υλικών φινιρίσματος, τεχνολογιών, καθώς και επίπλων, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει στο σπίτι εκείνη την ατμόσφαιρα που θα αντικατοπτρίζει στο έπακρο την ατομικότητα και τις προσωπικές του προτιμήσεις..

Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στο Χρουστσόφ

Πώς να μεγαλώσετε ένα μικρό σαλόνι?

Ένας μικρός χώρος σαλονιού σε ένα κτίριο του Χρουστσόφ από μόνο του δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, διότι ακόμη και τα 6 τ.μ. είναι αρκετά για έναν καναπέ, ένα τραπεζάκι σαλονιού, πολλά ράφια και μια επίπεδη τηλεόραση. Ωστόσο, σε ευρύχωρα δωμάτια, οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ελεύθεροι. Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι επέκτασης μιας μικρής αίθουσας: αυτή είναι μια πραγματική αύξηση (ανάπλαση) και μια οπτική αύξηση (μια σειρά τεχνικών που δημιουργούν μια οπτική προοπτική).

Αναδιαμόρφωση του καθιστικού στο Χρουστσόφ

Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αφαιρούν εντελώς ή εν μέρει τους επιπλέον τοίχους μεταξύ των δωματίων. Η μη εξουσιοδοτημένη καταστροφή των πλινθοδομών των υποστηρικτικών κατασκευών μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα, επομένως οι αλλαγές στη διάταξη πρέπει πρώτα να συντονιστούν με τις αρμόδιες αρχές. Αλλά εάν επιτρέπεται ακόμα η κατεδάφιση ορισμένων εσωτερικών χωρισμάτων, θα είναι δυνατό να εξοικονομηθεί σημαντικά χώρος και να τοποθετηθούν πιο προσεκτικά οι λειτουργικές περιοχές.

Οι πιο συνηθισμένες επιλογές για την αναδιαμόρφωση ενός καθιστικού σε ένα Χρουστσόφ είναι – ένας συνδυασμός με αίθουσα εισόδου, κουζίνα και μπαλκόνι. Έτσι, έχουμε ένα ανοιχτό στούντιο διαμέρισμα, στο οποίο είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τυπικά σοβιετικά σπίτια. Μια πολύ ασυνήθιστη αλλά βολική λύση – συρόμενοι συρόμενοι τοίχοι μεταξύ του χώρου της κουζίνας, του καθιστικού και του υπνοδωματίου.

Αναδιαμόρφωση - Σχεδιασμός σαλονιού στο Χρουστσόφ Αναδιαμόρφωση - Σχεδιασμός σαλονιού στο Χρουστσόφ

Επιφάνειες καθρέφτη

Οι ανακλαστικές ιδιότητες των γυαλιστερών επιφανειών τις καθιστούν απαραίτητες για την προσθήκη όγκου ή ύψους σε έναν χώρο. Έτσι λειτουργούν οι καθρέφτες πόρτες του ντουλαπιού, τα γυαλιστερά τεντωμένα ταβάνια και τα λεία διακοσμητικά στοιχεία..

Επιφάνειες καθρέφτη - Σχεδιασμός καθιστικού στο Χρουστσόφ

Ταπετσαρία

Η σωστά επιλεγμένη ταπετσαρία μπορεί να μεταμορφώσει ακόμη και ένα μικρό σαλόνι σε ένα Χρουστσόφ, δημιουργώντας μια ρεαλιστική ψευδαίσθηση. Τοπία με προοπτική έναρξης και αξιοσημείωτο παιχνίδι φωτός στην εικόνα (ακτίνες του ήλιου, φώτα της νυχτερινής πόλης), καθώς και τρισδιάστατες σκηνές ταιριάζουν καλύτερα σε αυτόν τον σκοπό..

Τοιχογραφίες - Σχεδιασμός σαλονιού στο Χρουστσόφ

Εσωτερικό στυλ για το σαλόνι στο Χρουστσόφ

Προκειμένου να μην υπερφορτωθεί ο χώρος με περιττές λεπτομέρειες, συνιστάται στους ιδιοκτήτες ενός μικρού σαλονιού να διακοσμήσουν αυτό το δωμάτιο σε διακριτικό ύφος. Η επιλογή των κατευθύνσεων είναι αρκετά μεγάλη, το κύριο πράγμα είναι να παρατηρήσετε την αρμονία και το μέτρο.

Οι λάτρεις της παράδοσης μπορεί να αρέσουν σε ένα ήρεμο κλασικό στυλ, στην Προβηγκία ή στη χώρα. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, η φυσική αρμονία και η ηρεμία είναι πάντα αισθητή..

Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στο Χρουστσόφ - κλασικό στυλ Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στο Χρουστσόφ - Προβηγκία

Ανάμεσα στις πραγματικά αστικές, αστικές επιλογές για το σχεδιασμό ενός σαλονιού στο Χρουστσόφ, ξεχωρίζει ένα χαλαρό και αγενές πατάρι, φουτουριστική hi-tech και λακωνικός μινιμαλισμός. Όλα αυτά τα στυλ έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα – δεν υπερφορτώνουν το χώρο με λεπτομέρειες και εκτελούνται σε συγκρατημένα χρώματα..

Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι στο Χρουστσόφ - σοφίτα, μινιμαλισμός

Η σοβαρότητα των γραμμών, η ακρίβεια και η ευελιξία χαρακτηρίζονται επίσης από τα ιαπωνικά και σκανδιναβικά στυλ, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή πρόσφατα. Τα διακριτικά εθνοτικά κίνητρα θα δώσουν στο σαλόνι μια αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς στο σπίτι..

Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε Χρουστσόφ - σκανδιναβικό στυλ Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σε Χρουστσόφ - ιαπωνικό στιλ

Χρωματικές λύσεις

Με τις δικές τους φυσικές και αισθητικές ιδιότητες, τα χρώματα έχουν μεγάλη επιρροή στην αντίληψη του εσωτερικού. Έτσι, οι σωστά επιλεγμένες αποχρώσεις μπορούν να μετατρέψουν το σαλόνι σε μια άνετη περιοχή για χαλάρωση και αναζωογόνηση, ενώ μερικές φορές οι δυσάρεστοι συνδυασμοί ποικίλων χρωμάτων μπορεί να κουράσουν.

Λευκό σαλόνι

Δεδομένου ότι η περιοχή της αίθουσας στο Χρουστσόφ είναι συνήθως μικρή, ο φωτισμός είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Το λευκό, καθώς και οι σχετικοί παστέλ τόνοι του, διευρύνουν το χώρο, γεμίζοντάς τον με λάμψη και φρεσκάδα. Αυτό το χρώμα συνδυάζεται τέλεια με την υπόλοιπη παλέτα, εκπληρώνοντας έτσι τη λειτουργία ενός λευκού καμβά για την ενσωμάτωση οποιωνδήποτε σχεδιαστικών ιδεών..

Λευκό σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση Λευκό σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση

Γκρι σαλόνι

Ο εντελώς γκρίζος σχεδιασμός του καθιστικού στο Χρουστσόφ φαίνεται μάλλον ζοφερός. Παρ ‘όλα αυτά, αυτό το χρώμα είναι πολύ κατάλληλο για λακωνικές συνθέσεις σε αχρωματική κλίμακα και τονίζει ευνοϊκά τη φωτεινότητα των μικρών διακοσμητικών στοιχείων πλούσιου χρώματος (κουρτίνες, μαξιλάρια, πίνακες ζωγραφικής).

Γκρι σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση

Μπεζ σαλόνι

Στην ουδετερότητά του, αυτό το χρώμα είναι παρόμοιο με το γκρι, αλλά κηλίδες καφέ και ροζ του δίνουν κάποια ζεστασιά. Σε ένα τέτοιο φόντο, τα έπιπλα σε φωτεινές φυσικές αποχρώσεις και ξύλο σε ήρεμους κρύους τόνους θα φαίνονται όμορφα..

Μπεζ σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση

Μπλε σαλόνι

Το μπλε είναι η καλύτερη επιλογή για τη διακόσμηση μιας ζώνης χαλάρωσης. Θα γεμίσει το σαλόνι “Χρουστσόφ” με αέρα και την επιθυμητή δροσιά, θα βοηθήσει να χαλαρώσει γρήγορα, να ανακουφίσει την κούραση.

Μπλε σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση Μπλε σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση

Πράσινο σαλόνι

Η ίδια η φύση περιβάλλει τους ανθρώπους με πράσινα χρώματα. Οι βότανες, οι ελιές, το χρώμα των φύλλων ή των βελόνων είναι γνωστές στην αντίληψη, αλλά οι σύγχρονοι κάτοικοι των πόλεων συνήθως τους λείπουν. Για να αφήσετε τα μάτια σας να ξεκουραστούν μετά από εργασία στον υπολογιστή και ταξιδεύοντας στη μητρόπολη, μπορείτε να περάσετε μερικές ώρες σε ένα πράσινο δωμάτιο..

Πράσινο σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση Πράσινο σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση

Κόκκινο σαλόνι

Για ένα μικρό σαλόνι στο Χρουστσόφ, το κόκκινο χρώμα είναι πολύ ενεργό, αλλά πιο συγκρατημένες αποχρώσεις του κόκκινου, όπως κρασί, μπορντό ή μούρο, θα γίνουν μια όμορφη προφορά που περιβάλλεται από μια αχρωματική μαύρη-γκρι-λευκή παλέτα.

Κόκκινο σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση

Κίτρινο σαλόνι

Εάν το δωμάτιο δεν έχει αρκετή ηλιακή θερμότητα, μπορεί να μεταφερθεί στο εσωτερικό με τη βοήθεια κίτρινων χρωμάτων. Μπορεί να είναι τόσο πλούσιο όσο σαφράν, άμμος, μπανάνα ή χρυσό χρώμα. Η καλύτερη προσθήκη σε αυτό το σχέδιο είναι οι λευκές και καφέ λεπτομέρειες..

Κίτρινο σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση

Μωβ σαλόνι

Οι λιλά και μοβ τόνοι δεν είναι πολύ συνηθισμένοι στο εσωτερικό, αλλά με τη βοήθειά τους μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά εξαιρετικό σχέδιο καθιστικού στο Χρουστσόφ. Ένας πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός μωβ λαμβάνεται με ροζ, λευκό ή ανοιχτό γκρι.

Μωβ σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση Μωβ σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση

Πορτοκαλί σαλόνι

Το χαρούμενο πορτοκαλί θα φαίνεται υπέροχο στη διακόσμηση του καθιστικού. Πορτοκαλί κουρτίνες, μαξιλάρια, πίνακες ζωγραφικής, βάζα θα δημιουργήσουν μια φιλική και χαρούμενη διάθεση, φωτίζοντας τον χώρο με τη φωτεινότητά τους. Το τεράστιο πλεονέκτημα αυτού του χρώματος είναι η συμβατότητά του με όλες, χωρίς εξαίρεση, τις αποχρώσεις..

Πορτοκαλί σαλόνι στο Χρουστσόφ - εσωτερική διακόσμηση

Χρήση γραμμών στο σχεδιασμό του καθιστικού

Τα γραφικά σχέδια συχνά βοηθούν στην οπτική μεγέθυνση του χώρου μιας μικρής αίθουσας στο Χρουστσόφ. Έτσι, για παράδειγμα, οι οριζόντιες γραμμές φαίνεται να «σπρώχνουν» τους τοίχους, κάνοντάς τους πιο φαρδιούς. Και κάθετα – σηκώστε το ταβάνι παραπάνω.

Για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρίγες στο πάτωμα. Μπορεί ακόμη και να είναι απλώς παρκέ, πιο σκούρο laminate ή χαλί. Πιστεύεται ότι οι γραμμές παράλληλες στο παράθυρο κάνουν οπτικά το δωμάτιο ευρύτερο και κάθετο σε αυτό επιμηκύνεται.

Κάθετες γραμμές στο σχεδιασμό του καθιστικού στο Χρουστσόφ Ριγέ χαλί - σχεδιασμός καθιστικού στο Χρουστσόφ

Σωστός φωτισμός

Για να τονίσετε την ομορφιά του σχεδιασμού και να αναδείξετε ορισμένους τομείς, πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσετε για τον καλό φωτισμό στο σαλόνι..

Στην καθημερινή έκδοση, μπορεί να είναι ένας ενδιαφέρων πολυέλαιος (καλύτερος από ένα ταβάνι, λόγω των χαμηλών οροφών στο Χρουστσόφ), προβολείς στην περίμετρο της οροφής ή στο πάνω μέρος των τοίχων, φωτισμός διόδων ράφια και κόγχες για τηλεόραση.

Για βραδινές συγκεντρώσεις στην οθόνη της τηλεόρασης, αξίζει να χρησιμοποιήσετε ασυνήθιστο έγχρωμο φωτισμό (μπλε, μοβ, πράσινο, πορτοκαλί). Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια πραγματική ατμόσφαιρα οικιακού κινηματογράφου στο σαλόνι σας με ένα κλικ των δακτύλων σας..

Η απαλή επισήμανση των δομών γυψοσανίδας και άλλων διακοσμητικών στοιχείων φαίνεται πολύ ασυνήθιστη. Οι λωρίδες LED, εν μέρει κρυμμένες πίσω από τις υπερυψωμένες άκρες, δημιουργούν μια ζεστή και χαλαρή βραδινή ατμόσφαιρα στην αίθουσα.

Σωστός φωτισμός - σχεδιασμός καθιστικού στο Χρουστσόφ

Σχεδιασμός σαλονιού στο Χρουστσόφ – φωτογραφία

Σε αυτή τη συλλογή φωτογραφιών, συλλέξαμε για εσάς τις καλύτερες επιλογές για τη διακόσμηση του εσωτερικού του καθιστικού στο Χρουστσόφ. Ελπίζουμε ότι εδώ θα βρείτε νέες ενδιαφέρουσες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τον σχεδιασμό της μικρής σας αίθουσας, καθώς και να την κάνετε πιο ευχάριστη και άνετη.!

Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση του καθιστικού στο Χρουστσόφ - φωτογραφία

Βίντεο: Σαλόνι στο Χρουστσόφ – σχεδιασμός και επισκευή

Previous Post
Design av en ettrumslägenhet (105 bilder)
Next Post
Skap under vasken på badet (80 bilder)