Τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα (65 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα (65 φωτογραφίες)

Τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα (65 φωτογραφίες)

Η ανακαίνιση δεν είναι μια εύκολη επιχείρηση που απαιτεί συγκέντρωση στις πιο μικρές λεπτομέρειες του εσωτερικού. Και όταν πρόκειται για ένα δωμάτιο με συνεχείς πτώσεις θερμοκρασίας, πιτσιλιές λίπους που πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις και υψηλή υγρασία, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά το υλικό για κάθε περιοχή, ακόμη και αν φαίνεται να είναι εκτός κινδύνου. Το τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα είναι μια δημοφιλής λύση, αλλά πόσο άνετα, σταθερά ή αισθητικά είναι; Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε μαζί!

Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι τεντωμένες οροφές σημαίνουν έναν τύπο αναρτημένων δομών που είναι προσαρτημένες στην επιφάνεια με ένα πλαίσιο, καλύπτοντας πλήρως ή εν μέρει με ένα στρώμα καμβά. Υπάρχουν δύο τύποι υφασμάτων – φιλμ PVC και ύφασμα. Το τελευταίο χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια στο χώρο της κουζίνας: έχει την ιδιότητα να απορροφά οσμές, ατμούς και υγρασία. Αλλά η επικάλυψη πολυβινυλοχλωριδίου είναι ανθεκτική σε συγκεκριμένες εσωτερικές συνθήκες, λόγω των καλών χαρακτηριστικών και των πρακτικών ιδιοτήτων της.

– Το ανώτατο όριο από σφιχτά τεντωμένο φιλμ δεν φοβάται την υγρασία. Αυτό ισχύει για εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες. Για παράδειγμα, εάν οι γείτονες από πάνω πλημμυρίσουν κατά λάθος το διαμέρισμα, ένας καμβάς υψηλής ποιότητας μπορεί να χωρέσει έως και 100 λίτρα νερού, μετά την αφαίρεση του οποίου θα επιστρέψει στην αρχική του θέση..

– Η επιφάνεια της μεμβράνης δεν συλλέγει σκόνη, δεν συσσωρεύει υγρασία και επομένως δεν εκτίθεται σε ανάπτυξη μυκήτων ή ανεπιθύμητων μικροοργανισμών. Οποιαδήποτε βρωμιά μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με ένα υγρό πανί και με ένα κανονικό καθαριστικό χωρίς αλκοόλ..

– Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η φιλικότητα προς το περιβάλλον. Τα συνθετικά υλικά διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά ποιότητας, γι ‘αυτό είναι απολύτως ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία.

– Οι τεντωμένες οροφές είναι μια κερδοφόρα επένδυση όχι για ένα έτος, αλλά και για τα δέκα, όπως υπόσχονται οι περισσότεροι κατασκευαστές. Αλλά η πρακτική αποδεικνύει ότι με την κατάλληλη φροντίδα, η επίστρωση διατηρεί μια εμφανή εμφάνιση ακόμη και μετά από 15 χρόνια..

– Πίσω από την ταινία τεντώματος, μπορείτε να κρύψετε όχι μόνο τις ατέλειες της οροφής, αλλά και σωλήνες, δοκούς ή ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Είναι ιδανικό για εγκατάσταση φώτων με εσοχή που φωτίζουν ομοιόμορφα κάθε χώρο της κουζίνας..

– Με τη βοήθεια μιας τεντωμένης οροφής στην κουζίνα, μπορείτε να χωρίσετε το χώρο, αναδεικνύοντας τους χώρους εστίασης ή εργασίας. Διαφορετικά χρώματα, σχέδια και υφές θα βοηθήσουν σε αυτό..

– Το πλαίσιο και ο καμβάς συναρμολογούνται γρήγορα, χωρίς να αφήνουν τα συνηθισμένα απόβλητα κατασκευής σε κάθε αντικείμενο του δωματίου. Μπορείτε να φροντίσετε για την εγκατάστασή τους ακόμη και στο τέλος της ανακαίνισης, όταν όλα τα έπιπλα είναι στη θέση τους..

Αλλά αν μια τεντωμένη οροφή είναι σε θέση να κρατήσει έναν τόσο εντυπωσιακό όγκο νερού, τότε άλλα φορτία δεν θα παρεμβαίνουν σε αυτό; Δυστυχώς, δεν είναι. Ένας λεπτός καμβάς μπορεί να τρυπηθεί με μια συνηθισμένη βελόνα, οπότε ακόμη και η αναδιάταξη ψηλών επίπλων μερικές φορές μετατρέπεται σε τραγωδία για την ταινία..

Η αισθητική του σχεδιασμού μπορεί επίσης να διαταραχθεί από τις ραφές που παραμένουν μετά την εγκατάσταση και η διάθεση μπορεί να προκληθεί από μια δυσάρεστη μυρωδιά τις πρώτες ημέρες. Αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για ένα δωμάτιο με χαμηλούς τοίχους, καθώς θα χαμηλώσει ακόμη περισσότερο το πάνω μέρος..

Για εκείνους που τους αρέσει να κάνουν επισκευές με τα χέρια τους, είναι προτιμότερο να «δώσουν» το ταβάνι στα χέρια των επαγγελματιών, αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση. Η κλήση των πλοιάρχων, φυσικά, θα κοστίσει αρκετά δεκάρα, αλλά το κύριο κόστος θα πάει στα απαραίτητα υλικά. Οι τεντωμένες οροφές έχουν καλά χαρακτηριστικά, για τα οποία θα πρέπει να πληρώσετε ένα σημαντικό ποσό.

Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τύποι οροφών

Η μεμβράνη PVC έχει μια εξαιρετική ιδιότητα – μια ποικιλία επιφανειών, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν όχι μόνο σε χρώματα ή σχέδια. Εξετάστε δημοφιλείς επιλογές μαζί με το σχεδιαστικό τους δυναμικό.

Ματ τεντωμένες οροφές για την κουζίνα

Έχουν κλασική εμφάνιση, βοηθώντας να ενσωματώσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα. Λόγω του γεγονότος ότι η επίστρωση δεν αντανακλά τη λάμψη και δεν δημιουργεί καθρέφτη, κάνει τους λαμπτήρες να λάμπουν πιο ήπια, κατανέμει ομοιόμορφα το φως.

Οι λωρίδες αφήνουν σημάδια ραφής όταν τραβιούνται μαζί, αλλά η θαμπότητα τις κάνει πιο αόρατες, σε αντίθεση με άλλες επιλογές. Η τεντωμένη οροφή ενός επιπέδου είναι ιδανική για κουζίνα σε κλασικό, σκανδιναβικό ή προβηγκιανό στιλ.

Ματ τεντωμένες οροφές για την κουζίνα

Γυαλιστερά τεντωμένα ταβάνια για την κουζίνα

Την αντίθετη ιδιότητα κατέχουν γυαλιστερά τεντωμένα ταβάνια, τα οποία αντανακλούν το εσωτερικό, διευρύνοντας οπτικά και δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της συνέχειας του χώρου. Φαίνονται μοντέρνα, υπό μια έννοια πολυτελή, μεταφέρουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη φωτεινότητα των αποχρώσεων.

Δυστυχώς, σε γυαλιστερό ταβάνι, είναι πιο εύκολο να δείτε τις ραφές μεταξύ των λωρίδων. Οι μικρές κουζίνες με κρύα χρώματα μπορούν να δημιουργήσουν την «εχθρική» ατμόσφαιρα που είναι χαρακτηριστική για τους δημόσιους χώρους. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να ισορροπήσετε σωστά το σχέδιο..

Γυαλιστερά τεντωμένα ταβάνια για την κουζίνα Γυαλιστερά τεντωμένα ταβάνια για την κουζίνα

Σατέν τεντωμένες οροφές για την κουζίνα

Αυτός ο τύπος μπορεί να θεωρηθεί ως ενδιάμεση επιλογή μεταξύ των δύο προηγούμενων. Έχει ένα φαινόμενο από μαργαριτάρι, παρέχοντας μια απαλή, διάχυτη αντανάκλαση του φωτός. Το σατέν τεντωμένο ταβάνι μπορεί να αλλάξει τη σκιά του ανάλογα με τον τύπο φωτισμού.

Αυτό το υλικό είναι πιο ανθεκτικό και έχει καλύτερη πυκνότητα. Η επίστρωσή του μοιάζει με σατέν ύφασμα, γεγονός που το κάνει να φαίνεται ακριβό. Ιδανικό για σχέδια πολλαπλών επιπέδων.

Σατέν τεντωμένες οροφές για την κουζίνα

Τεντωμένες οροφές με εκτύπωση φωτογραφιών για την κουζίνα

Η ταινία PVC θεωρείται ο ιδανικός καμβάς για σχέδια και ρεαλιστική εκτύπωση φωτογραφιών. Συνήθως, ένας ειδικός εκτυπωτής μελάνης με οικολογικό διαλύτη χρησιμοποιείται για την εκτύπωση της εικόνας..

Μπορείτε να επιλέξετε συμπαγή ή αποσπασματική εκτύπωση, ανάλογα με το μέγεθος της εικόνας ή του πίνακα. Τέτοιες υπηρεσίες είναι ακριβότερες από τις παραδοσιακές δομές τάνυσης. Δεν συνιστούμε τη χρήση ενός τέτοιου σχεδιασμού οροφής για μια κουζίνα με μικρό πλάνο..

Τεντωμένες οροφές με εκτύπωση φωτογραφιών για την κουζίνα Τεντωμένες οροφές με εκτύπωση φωτογραφιών για την κουζίνα

Φωτισμός και φωτισμός

Το σύστημα φωτισμού πρέπει να μελετηθεί πριν εγκαταστήσετε την τεντωμένη οροφή στην κουζίνα, καθώς μπορεί να είναι προβληματικό να φέρετε επιπλέον λαμπτήρες στη συνέχεια. Το φιλμ PVC είναι ένα πολύ λεπτό υλικό που δεν του αρέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, οπότε είναι καλύτερο να εστιάσετε σε τύπους LED και εξοικονόμησης ενέργειας..

Οι τεντωμένες οροφές προσφέρουν τρεις κύριες επιλογές φωτισμού: κεντρικό, γραμμικό και σημείο. Μπορούν να συνδυαστούν για να παρέχουν φως σε όλους τους χώρους της κουζίνας..

Σε αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στις ανάγκες σας, αλλά και στα χαρακτηριστικά της επίστρωσης και του χρώματος της μεμβράνης. Για παράδειγμα, οι γυαλιστερές οροφές αντανακλούν το φως, ενισχύοντας τη συνολική φωτεινότητα. Πρέπει να αγοράσετε περισσότερα εξαρτήματα για ματ φινίρισμα, καθώς ο φωτισμός μπορεί να φαίνεται λίγο αμυδρός..

Τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - Φωτισμός και φωτισμός Τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - Φωτισμός και φωτισμός

Τεντωμένη οροφή για μια μικρή κουζίνα

Μια μικρή κουζίνα μπορεί να υποφέρει από οποιοδήποτε βήμα σχεδιασμού εξανθήματος. Για να βρείτε το τέλειο ανώτατο όριο για τον χώρο σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

– Το χρώμα της τεντωμένης οροφής στην κουζίνα πρέπει να είναι μερικούς τόνους πιο ανοιχτό από τους τοίχους ή τουλάχιστον όχι πιο σκούρο. Μια λευκή ουδέτερη επίστρωση είναι ιδανική για την αποστολή μας, αλλά οι φωτεινές αποχρώσεις πρέπει να απορριφθούν..

– Η γυαλάδα, σαν καθρέφτης, αντανακλά το εσωτερικό και σας επιτρέπει να σηκώσετε ελαφρώς το άνω περίγραμμα. Αλλά, όπως ήδη αναφέρθηκε, μια τέτοια ύλη μπορεί να φαίνεται άβολη σε περιορισμένους χώρους..

– Αποφύγετε τυχόν διακοσμητικά στοιχεία: εικόνες, δομές πολλαπλών επιπέδων ή σγουρά προϊόντα. Όχι μόνο θα μειώσουν οπτικά την περιοχή, αλλά επίσης θα φαίνονται ακατάλληλα σε μια μικρή κουζίνα..

– Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να μην αγοράζετε ογκώδεις πολυελαίους, αλλά να περιορίζεστε σε ενσωματωμένους προβολείς.

Έτσι, μια ομαλή λευκή οροφή με σατέν υφή, απαλά φωτισμένη από ενσωματωμένους λαμπτήρες, θα ήταν μια ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα..

Τεντωμένη οροφή για μια μικρή κουζίνα Τεντωμένη οροφή για μια μικρή κουζίνα

Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα – φωτογραφία

Καλύτερα από οποιαδήποτε λόγια για τα πλεονεκτήματα και την αισθητική των τεντωμένων οροφών στην κουζίνα, τα ολοκληρωμένα έργα θα σας πουν. Επιλέξαμε πολύχρωμες φωτογραφίες για εσάς που μπορούν να σας οδηγήσουν στη σωστή απόφαση. Καλή προβολή!

Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένες οροφές στην κουζίνα - φωτογραφία

Βίντεο: Τεντώστε την οροφή στην κουζίνα – ιδέες και σχέδιο

Previous Post
Κλασικός σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας (70 φωτογραφίες)
Next Post
Camas de casal (70 fotos): tipos e modelos
Adblock
detector