Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ: 90 φωτογραφίες σχεδιασμού
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ: 90 φωτογραφίες σχεδιασμού

Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ: 90 φωτογραφίες σχεδιασμού

Τα ανατολίτικα κίνητρα βρίσκονται όλο και περισσότερο στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων στις δυτικές χώρες. Και αυτό είναι αρκετά κατανοητό – άλλωστε, περιέχουν πολύπλευρους συνδυασμούς πολυπλοκότητας, ελαφρότητας, εγγύτητας στη φύση και πρωτοτυπίας. Ένα υπνοδωμάτιο σε ανατολίτικο ιαπωνικό στιλ είναι γεμάτο αέρα, φως και ο μέγιστος ελεύθερος χώρος δίνει χώρο για την ανεμπόδιστη κίνηση θετικής ενέργειας. Δεν υπάρχει χώρος για καθημερινές ανησυχίες – όλα αυτά παραμένουν έξω από την πόρτα.

Χαρακτηριστικά του ιαπωνικού στυλ

Η εσωτερική διακόσμηση με ανατολίτικα θέματα έχει αρκετές κατευθύνσεις, κάπως παρόμοιες, αλλά, σε μεγαλύτερο βαθμό, σημαντικά διαφορετικές μεταξύ τους. Το ιαπωνικό στυλ ξεχωρίζει δραματικά λόγω της πρωτοτυπίας του. Οι ακόλουθοι δείκτες μπορούν να ονομαστούν χαρακτηριστικά της κατεύθυνσης:

1. Μινιμαλισμός – δεν υπάρχει χώρος για ακαταστασία, πλούσια διακόσμηση και πολυτέλεια. Μέγιστος ελεύθερος χώρος όπου βρίσκονται ζωτικά στοιχεία. Αυτό οφείλεται εν μέρει στις συχνές φυσικές καταστροφές στα νησιά, που οδήγησαν στην καταστροφή κατοικιών. Οι Ιάπωνες δεν επιδιώκουν να εξοπλίσουν τη ζωή τους με υπερβολική προσποίηση..

2. Φυσικότητα – στη διάταξη και τη διακόσμηση επικρατούν φυσικά υλικά, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται η μίμηση τους. Το ίδιο ισχύει και για την παλέτα χρωμάτων κοντά στις φυσικές αποχρώσεις..

3. Η ελαφρότητα και η ευελιξία της κατάστασης-τα εσωτερικά στοιχεία, κατά κανόνα, είναι μικρού μεγέθους και κινητά και η παρουσία κινητών χωρισμάτων-οθονών σας επιτρέπει να αλλάξετε εύκολα τη διαμόρφωση του δωματίου.

Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στυλ - Χαρακτηριστικά Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στιλ - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Τις περισσότερες φορές, τα υπνοδωμάτια ιαπωνικού στιλ είναι διακοσμημένα σε ανοιχτόχρωμα χρώματα – επιτυγχάνοντας έτσι την ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας που είναι απαραίτητες για αυτό το δωμάτιο. Χρησιμοποιούνται οι παλέτες του μπεζ, του κρεμ, του γαλακτώδους, του γκρι, του βοτάνου. Καφέ, κεράσι, μαύρα χρώματα επιτρέπουν την αραίωση της ομοιομορφίας. Στο εσωτερικό, δεν χρησιμοποιούνται περισσότερα από τρία χρώματα, ένα από τα οποία είναι το φόντο.

Μαύρο και άσπρο υπνοδωμάτιο ιαπωνικού στιλ

Η λευκή και μαύρη παλέτα βρίσκεται συχνά στους εσωτερικούς χώρους των ανατολικών κατευθύνσεων. Είναι παραδοσιακό, αντανακλώντας την αιώνια επιθυμία των φιλοσόφων να βρουν μια ισορροπία μεταξύ αντρικού και θηλυκού, γης και αέρα..

Λευκοί τοίχοι με μαύρα ιερογλυφικά, ένα χαλί «σαν ζέβρα» φαίνονται υπέροχα εδώ. Μπορείτε να διακοσμήσετε έναν από τους τοίχους του δωματίου σε μαύρους τόνους, για παράδειγμα, στο κεφάλι του κρεβατιού, έναντι του οποίου τα λευκά χαμηλά κομοδίνα θα φαίνονται αντίθετα.

Οι πιο τολμηρές αποφάσεις περιορίζονται στο σχεδιασμό της μαύρης επιφάνειας της οροφής, η οποία μετατρέπεται σε λευκούς τοίχους και γκρι δάπεδο. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να συμπληρωθεί από τις μπεζ αποχρώσεις που υπάρχουν στα τελειώματα δαπέδου, στις διαχωριστικές δομές και στη διακόσμηση..

Μαύρο και άσπρο υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - εσωτερική διακόσμηση Μαύρο και άσπρο υπνοδωμάτιο στυλ ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Μπεζ υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ

Το εσωτερικό του υπνοδωματίου σε μπεζ τόνους είναι ελαφρύ και κομψό. Είναι σε θέση να δώσει έναν ήρεμο ύπνο και πλήρη ειρήνη, παρουσιάζοντας μια φυσική παλέτα τόνων – αυτό ακριβώς που χρειάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Οι βαμμένες επιφάνειες τοίχων με ομαλές μεταβάσεις από ανοιχτό μπεζ σε σκούρο σκιά φαίνονται πρωτότυπες. Οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν σε πιο σκούρα παλέτα από την οροφή και το πάτωμα – αυτό φέρνει μια ιδιαίτερη γεωμετρική ποικιλία.

Φυσικά, αυτό το μπεζ χρώμα δεν μπορεί να υπάρχει από μόνο του, διαφορετικά το δωμάτιο θα μετατραπεί σε κλειστό κουτί. Οι συνοδευτικοί τόνοι θα είναι καφέ, κρεμ, λευκό, ελεφαντόδοντο. Καμβάδες από μπαμπού στους τοίχους και παρόμοιες κουρτίνες, υφάσματα και έπιπλα σε καφέ αποχρώσεις, ο σχεδιασμός ενός γαλακτώδους ματ οροφής θα φανεί ευεργετικός εδώ..

Μπεζ υπνοδωμάτιο στυλ ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση Μπεζ υπνοδωμάτιο στυλ ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Κόκκινο υπνοδωμάτιο ιαπωνικού στυλ

Rριμα άνθη κερασιού πραγματοποιούνται επίσης σε εσωτερικούς χώρους της Ανατολικής Ιαπωνίας. Το κύριο καθήκον είναι να προσδιοριστεί η ποσότητα του. Για όσους τηρούν την αυστηρότητα και τη συνοπτικότητα, μπορείτε να κάνετε το κύριο φόντο των τοίχων και της οροφής λευκό, το πάτωμα σε ανοιχτό μπεζ ή γκρι τόνους και η κόκκινη παλέτα θα υπάρχει σε ένα από τα πάνελ τοίχων, υφάσματα, αποχρώσεις λαμπτήρων. Ο ειρηνικός ύπνος και η ξεκούραση θα προωθηθούν με προτεραιότητα τις μπεζ αποχρώσεις ως κύριες και οι αποχρώσεις κερασιού θα γίνουν μικρές προσθήκες προφοράς.

Ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου για παθιασμένες φύσεις σας επιτρέπει να το γεμίσετε πλήρως με κόκκινο. Είναι επιθυμητό οι τοίχοι να μην είναι μονόχρωμοι – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία με ιαπωνικό στολίδι, γραφικές εικόνες μιας πιο σκοτεινής ή ελαφρύτερης παλέτας κερασιών. Το ταβάνι μπορεί να παραμείνει ανοιχτό – ο τεχνητός φωτισμός θα του δώσει την επιθυμητή ροζ απόχρωση. Τα μαύρα έπιπλα θα φαίνονται υπέροχα εδώ..

Κόκκινο υπνοδωμάτιο ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση Κόκκινο υπνοδωμάτιο ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Φινίρισμα και υλικά

Δεδομένου ότι η ανατολική φιλοσοφία βλέπει τον χώρο διαβίωσης ως κινούμενο αντικείμενο, τα υλικά διακόσμησης πρέπει να είναι φυσικής προέλευσης. Αλλά, δεδομένου του υψηλού κόστους, της απροσπέλασης και της μη πρακτικότητας ορισμένων από αυτά, η παρουσία τεχνητών υποκατάστατων είναι αποδεκτή..

Πάτωμα

Είναι συνηθισμένο για τους Ιάπωνες να περπατούν ξυπόλητοι στο σπίτι, οπότε όταν επιλέγετε μια επένδυση δαπέδου, θα προτιμηθεί το ξύλο. Μπορεί να αντικατασταθεί με παρκέ ή μπαμπού laminate. Μπορούν επίσης να υπάρχουν μεγάλα μονόχρωμα κεραμικά πλακίδια, αλλά δεδομένου ότι αυτό το υλικό είναι μάλλον κρύο, θα χρειαστεί να εξοπλίσετε ένα “ζεστό δάπεδο” ή να χρησιμοποιήσετε ένα απλό χαλί.

Τα γνήσια σχέδια περιλαμβάνουν χαλιά τατάμι από μπαστούνι ή μπαμπού, αλλά καθώς φθείρονται αρκετά γρήγορα, συχνά αντικαθίστανται με χαλιά ιαπωνικού ή ουδέτερου χρώματος..

Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στυλ - φινίρισμα δαπέδου Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στυλ - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Οι τοίχοι διακοσμημένοι με ύφασμα θα φαίνονται κομψοί και άνετοι σε ένα ιαπωνικό υπνοδωμάτιο. Τα ξύλινα πάνελ που μιμούνται συρόμενα χωρίσματα φαίνονται επίσης υπέροχα. Απλούστερες επιλογές είναι το σοβάτισμα, το βάψιμο τοίχων με παραδοσιακά μοτίβα, η ταπετσαρία. Τα εθνικά σχέδια είναι κατάλληλα σε χαρτί ταπετσαρίας, για παράδειγμα, άνθη κερασιάς ή ιερογλυφικά. Οι καμβάδες από μπαμπού είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το στυλ. Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να επιλέξουν παστέλ χρώματα χωρίς ταραχή χρωμάτων, περιορίζοντας ένα ή δύο χρώματα για διακόσμηση. Αν και δεν αποκλείονται οι σκοτεινές επιλογές, και οι τοίχοι με κόκκινο φως είναι αρκετά συνηθισμένοι.

Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στυλ - Διακόσμηση τοίχου Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στυλ - Διακόσμηση τοίχου Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στυλ - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί στο σχεδιασμό της επιφάνειας της οροφής είναι η χρήση φυσικών υλικών, το ορθογώνιο σχήμα και η επένδυση σε ανοιχτά χρώματα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για το σχεδιασμό της επιφάνειας. Συχνά χρησιμοποιείται η τεχνική εξοπλισμού δομών δοκών που χωρίζουν το επίπεδο σε τετράγωνα ή ορθογώνια. Ο χώρος μεταξύ τους είναι βαμμένος ή καλυμμένος με λευκό πανί, ριζόχαρτο.

Το σύστημα Armstrong με δοκάρια και διακοσμητικές πλάκες είναι κάπως παρόμοιο και δεν φαίνεται λιγότερο εντυπωσιακό. Και υπάρχει ένα κόλπο – όσο μεγαλύτερα είναι τα κελιά, τόσο πιο πλατύ θα εμφανιστεί το ταβάνι. Μια άλλη επιλογή είναι να διακοσμήσετε την οροφή με ελαστική ταινία ή ύφασμα..

Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στυλ - Φινίρισμα οροφής Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στιλ - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στιλ

Η επίπλωση του δωματίου είναι ελάχιστη. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει μόνο για τα υπνοδωμάτια, αλλά και για τους υπόλοιπους χώρους των διαμερισμάτων της Ανατολικής Ιαπωνίας. Αυτό οφείλεται στον πυκνό πληθυσμό της χώρας, όπου μετρά κάθε τετραγωνικό μέτρο και υπάρχει έντονη έλλειψη χώρου διαβίωσης..

Το κρεβάτι είναι το επίκεντρο. Θα πρέπει να έχει ορθογώνιο σχήμα οκλαδόν, σχεδόν στο πάτωμα σαν ιαπωνικό στρώμα futon. Η τοποθέτησή του σε εξέδρα με βήματα θα βοηθήσει στην προσθήκη αρχικών σημειώσεων. Τα ογκώδη συστήματα αποθήκευσης αντικαθίστανται από τον εξοπλισμό τοίχων, όπως ντουλάπες με συρόμενες πόρτες σε ιαπωνικό στιλ. Το εσωτερικό θα συμπληρωθεί με κομοδίνα, ένα τραπέζι τσαγιού, μικρά ράφια για μπιχλιμπίδια.

Εάν το δωμάτιο είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να το χωρίσετε σε ζώνες χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα σας εθνικά συρόμενα χωρίσματα. Είναι ξύλινα πλαίσια με λευκό παγωμένο γυαλί και κάθετες λωρίδες που χωρίζουν τον καμβά σε τετράγωνα ή ορθογώνια. Οι πόρτες του δωματίου πρέπει να είναι ίδιες..

Σχέδιο υπνοδωματίου ιαπωνικού στυλ - έπιπλα Σχέδιο υπνοδωματίου ιαπωνικού στυλ - έπιπλα Σχέδιο κρεβατοκάμαρας ιαπωνικού στυλ - έπιπλα

Διακόσμηση και φωτισμός

Ένα δωμάτιο σχεδιασμένο για χαλάρωση δεν απαιτεί έντονο φωτισμό. Το χαμηλό φως θα δημιουργήσει την απαραίτητη ατμόσφαιρα μυστηρίου, ευνοϊκή για πλήρη χαλάρωση. Οι λαμπτήρες έχουν απλά γεωμετρικά σχήματα, κατασκευασμένα από γυαλί, ριζόχαρτο, μπαμπού ή ύφασμα. Εάν το υπνοδωμάτιο είναι μικρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προβολείς για την οροφή. Οι λαμπτήρες δαπέδου και οι λαμπτήρες τοίχου χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, αλλά κατασκευάζονται στις εθνικές παραδόσεις, θα διακοσμήσουν το δωμάτιο..

Πρέπει να διακοσμήσετε ένα υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ προσεκτικά, χωρίς υπερφόρτωση του χώρου. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα βάζο δαπέδου με ένα εθνικό στολίδι, το οποίο θα φιλοξενεί κλαδιά από μπαμπού ή ikebana, θα τοποθετήσετε παραδοσιακά ειδώλια, αρωματικά κεριά, ένα δέντρο μπονσάι στα ράφια.

Οι τοίχοι θα διακοσμηθούν με εθνικούς οπαδούς (συχνά στέφονται με το κεφάλι του κρεβατιού), σπαθιά σαμουράι, περγαμηνές με ιερογλυφικά. Στην τελευταία περίπτωση, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί – πριν τοποθετήσετε μια εικόνα ιερογλυφικού στο εσωτερικό, πρέπει να μάθετε τη σημασία του.

Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στυλ - Διακόσμηση & φωτισμός Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στυλ - Διακόσμηση & φωτισμός Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στυλ - Διακόσμηση & φωτισμός

Μικρό υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ

Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός της καθημερινής ζωής στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου προϋποθέτει αυστηρό λακωνισμό, αυτό είναι ιδανικό για μικρούς χώρους. Τα χαμηλά έπιπλα και η ελάχιστη ποσότητα του θα αφήσουν πολύ ελεύθερο χώρο. Το κρεβάτι του στρώματος μπορεί να τοποθετηθεί στο βάθρο, στο οποίο θα βρίσκονται συρτάρια για την αποθήκευση διαφόρων πραγμάτων. Σε μια θέση σε έναν από τους τοίχους, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα μικρό ντουλάπι για ρούχα, μεταμφιεσμένο στο διαμέρισμα “shoji”, αγαπημένο από τους Ιάπωνες. Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε το δωμάτιο σε ανοιχτό μπεζ, γαλακτώδη χρώματα. Οι προφορές θα είναι μικρές μαύρες, κερασιές διακόσμηση.

Μικρό υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στυλ - εσωτερική διακόσμηση Μικρό υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στυλ - εσωτερική διακόσμηση Μικρό υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στυλ - εσωτερική διακόσμηση Μικρό υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Σχέδιο υπνοδωματίου σε ιαπωνικό στιλ – φωτογραφία

Μια επιλογή φωτογραφιών θα σας βοηθήσει να γεμίσετε τη φαντασία σας με το πνεύμα της πρωτοτυπίας της Άπω Ανατολής και να διακοσμήσετε πραγματικά κομψά το εσωτερικό του υπνοδωματίου. Εδώ συλλέγονται διάφορες επιλογές σχεδίασης σε πραγματικά ιαπωνικό στιλ ή πιο εξευρωπαϊσμένες. Επιλέξτε αυτό που είναι πιο κοντά στην αντίληψή σας, την κατανόηση του ωραίου και αισθανθείτε ελεύθεροι να πειραματιστείτε. Καλή προβολή!

Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Υπνοδωμάτιο σε ιαπωνικό στιλ - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Previous Post
רדיאטורים לחימום דו -מתכתי (50 תמונות)
Next Post
Bakgrunn til barnerommet (70 bilder)