Σχεδιασμός μικρού μπάνιου (100 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός μικρού μπάνιου (100 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός μικρού μπάνιου (100 φωτογραφίες)

Η δημιουργία ενός επιτυχημένου σχεδιασμού για ένα μικρό μπάνιο, έτσι ώστε όλα να είναι όμορφα και αρκετά λειτουργικά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε προσεκτικά μια μικρή περιοχή, να λάβετε υπόψη όλη την εργονομική λειτουργικότητα και να συνδυάσετε τις εξαιρετικά απαραίτητες λεπτομέρειες της κατάστασης. Επιπλέον, κάθε άτομο χρειάζεται ελεύθερο χώρο, ο οποίος είναι επίσης σημαντικός για ένα μπάνιο. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε για τις διάφορες δυνατότητες και σχεδιαστικά “κόλπα” που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα άνετο, κομψό εσωτερικό.

Διάταξη ενός μικρού μπάνιου

Όταν ξεκινάτε τις επισκευές σε ένα μικρό μπάνιο, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο επέκτασής του γκρεμίζοντας το διαμέρισμα που χωρίζει το μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, θα λάβετε επιπλέον χώρο που θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε τα απαραίτητα έπιπλα, υδραυλικά ή συσκευές μεγάλου μεγέθους..

Σε ένα μικρό δωμάτιο, πρέπει να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις γωνιακές περιοχές. Μπορείτε να προτιμήσετε καμπίνα ντους αντί για μπανιέρα, γωνιακό νεροχύτη με ντουλάπι, το οποίο θα γίνει συμπαγής χώρος αποθήκευσης για διάφορα αξεσουάρ μπάνιου και απορρυπαντικά.

Οι καθρέφτες είναι αναπόσπαστο μέρος του μπάνιου, αλλά αν εγκαταστήσετε μεγάλα πάνελ με καθρέφτη, μπορείτε να επεκτείνετε σημαντικά το χώρο σε οπτικό επίπεδο. Τα χαρακτηριστικά φινιρίσματος θα συμβάλουν επίσης σε αυτό το αποτέλεσμα – κάθετα μοτίβα θα “τεντώσουν” τους τοίχους προς τα πάνω και τα οριζόντια θα τους επεκτείνουν. Η διαγώνια διάταξη των σχεδίων στους τοίχους θα προσθέσει δυναμισμό στο χώρο, δίνοντας στην ατμόσφαιρα μια αναζωογονητική νότα. Εάν τακτοποιήσετε τα πλακάκια δαπέδου με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αυξήσετε οπτικά την επιφάνεια..

Εάν το μπάνιο έχει διαστάσεις όχι μικρότερη από 5-6 τ.μ., μια καλή επιλογή θα ήταν η οργάνωση ψευδο τοίχου από γυψοσανίδες, ο οποίος θα κρύψει όλες τις ορατές επικοινωνίες και θα εγκαταστήσει υδραυλικά σε αναστολή.

Όλες αυτές οι αποχρώσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη ακόμη και στο στάδιο της ανάπτυξης ενός σχεδίου σχεδιασμού για ένα μικρό μπάνιο, σκεφτείτε τη θέση των φωτιστικών, την ανάγκη για ορισμένα έπιπλα, υδραυλικά και υπερβολές απορριμμάτων.

Σχεδιασμός Μικρού Μπάνιου - Διάταξη Σχεδιασμός Μικρού Μπάνιου - Διάταξη

Χρωματικές λύσεις

Η επιλογή του συνδυασμού χρωμάτων για ένα μικρό μπάνιο εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις εκείνων που θα κάνουν διαδικασίες νερού εδώ. Κάποιος είναι πιο ευχάριστο να βρίσκεται σε ένα ήρεμο μονόχρωμο περιβάλλον, ενώ άλλοι δεν μπορούν να φανταστούν ένα σχέδιο χωρίς έντονες πινελιές. Η μόνη προειδοποίηση αφορά μια σκοτεινή παλέτα, η οποία δεν είναι σκόπιμο να εφαρμοστεί σε μεγάλες ποσότητες, ώστε να μην επιδεινωθεί η επίδραση ενός στενού χώρου..

Το λευκό είναι το πιο αποδεκτό χρώμα για ένα μικρό μπάνιο. Αλλά, βλέπετε, ένα δωμάτιο πλήρως γεμάτο με λευκή μπογιά θα σας θυμίσει ένα δυσάρεστο νοσοκομειακό διαμέρισμα, οπότε πρέπει να φροντίσετε για την εισαγωγή συνοδευτικών αποχρώσεων. Δεδομένου ότι το λευκό είναι εξαιρετικοί “φίλοι” με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, δεν θα είναι δύσκολο.

Η μπεζ παλέτα για ένα μικρό μπάνιο δεν είναι λιγότερο ευέλικτη – μπορεί να συνδυαστεί με σχεδόν οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων και έχει μια ηρεμιστική επίδραση στην ψυχή. Το καφέ χρώμα είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος, με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να διαφοροποιήσετε την κατάσταση, να δημιουργήσετε σαφείς γραμμές και τακτοποιημένη διακόσμηση.

Οι λεπτές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου είναι οι πιο χαρακτηριστικές για ένα δωμάτιο σχεδιασμένο για επεξεργασίες νερού. Δημιουργούν μια ελαφριά, χαλαρή ατμόσφαιρα, που ταιριάζει απόλυτα στα περισσότερα μοντέρνα στυλ..

Σχεδιασμός Μικρού Μπάνιου - Χρώματα Σχεδιασμός Μικρού Μπάνιου - Χρώματα Σχεδιασμός Μικρού Μπάνιου - Χρώματα Σχεδιασμός Μικρού Μπάνιου - Χρώματα

Φινίρισμα και υλικά

Η επιλογή των υλικών φινιρίσματος είναι αρκετά μεγάλη και πρέπει να επιλέξετε αυτά που είναι πιο κατάλληλα για το μικροκλίμα του μπάνιου με την υψηλή υγρασία και τις συχνές αλλαγές θερμοκρασίας..

Πάτωμα

Όταν εξοπλίζετε το δάπεδο σε ένα μικρό μπάνιο, μπορείτε να το εξοπλίσετε με ένα επιπλέον στρώμα στεγανοποίησης, το οποίο θα σώσει τους γείτονες από τις πλημμύρες και θα βοηθήσει στην αποφυγή περιττών οικονομικών δαπανών σε περίπτωση πλημμύρας. Επίσης, μια καλή λύση θα ήταν η διάταξη ενός συστήματος “ζεστού δαπέδου”, το οποίο παρέχει πρόσθετη άνεση στο δωμάτιο..

Τα κεραμικά πλακίδια στην αγορά με τεράστια ποικιλία είναι ιδανικά. Τα αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα δεν φαίνονται λιγότερο ενδιαφέροντα, ειδικά αυτά με τρισδιάστατες εικόνες. Ένας πιο οικονομικός τρόπος μπορεί να θεωρηθεί το φινίρισμα με ανθεκτικό στην υγρασία πολυστρωματικό υλικό ή λινέλαιο, αλλά, κατά συνέπεια, η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μικρότερη..

Μικρό σχέδιο μπάνιου - φινίρισμα δαπέδου Μικρό σχέδιο μπάνιου - φινίρισμα δαπέδου Μικρό σχέδιο μπάνιου - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδίασης για τους τοίχους στο μπάνιο, οι οποίες περιλαμβάνουν βαφή με ακρυλικές ή υδατικές συνθέσεις, εγκατάσταση πάνελ PVC, κεραμικά πλακίδια. Η ταπετσαρία, ανεξάρτητα από το αν είναι ανθεκτική στην υγρασία, εξακολουθεί να αξίζει να παραιτηθεί – σε ένα μικρό, κακώς αεριζόμενο δωμάτιο, δεν θα διαρκέσει πολύ, και αν τα τοποθετήσετε, τότε αποκλειστικά μακριά από τη ζώνη αποδοχής των διαδικασιών νερού.

Σχεδιασμός Μικρού Μπάνιου - Διακόσμηση Τοίχου Σχεδιασμός Μικρού Μπάνιου - Διακόσμηση Τοίχου

Οροφή

Εάν αποφασίσετε να βάψετε την επιφάνεια της οροφής, λάβετε υπόψη ότι αυτό θα απαιτήσει τέλεια ευθυγράμμιση, η οποία δεν είναι όλα μια οικονομικά βιώσιμη λύση. Σήμερα, υπάρχουν υλικά όπως ανθεκτικά στην υγρασία γυψοσανίδες και πλατφόρμες τάνυσης που καθιστούν δυνατή την επίπονη ευθυγράμμιση, οργανώνουν φωτισμό σε εσοχή και μεταμορφώνουν σημαντικά την αισθητική του μπάνιου..

Σχεδιασμός μικρού μπάνιου - Φινίρισμα οροφής Σχεδιασμός μικρού μπάνιου - Φινίρισμα οροφής

Υδραυλικά και έπιπλα για ένα μικρό μπάνιο

Σε ένα μικρό μπάνιο, το μπολ αντικαθίσταται συχνά με μια καμπίνα ντους, η οποία φαίνεται πολύ πιο συμπαγής. Τα κρεμαστά υδραυλικά, που δίνουν έμφαση στην τεχνολογική νεωτερικότητα του περιβάλλοντος, καθώς και έπιπλα και κουρτίνες από γυαλί, βοηθούν να γίνει το δωμάτιο πιο ευάερο και να απλοποιηθεί ο καθαρισμός..

Για να βελτιστοποιήσετε την εργονομία του μπάνιου, έπιπλα όπως ανοιχτά ράφια, γωνιακός νιπτήρας με νιπτήρα, πάγκος νιπτήρα που κρέμεται πάνω από την μπανιέρα, στον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε αξεσουάρ μπάνιου, σας επιτρέπουν να βελτιστοποιήσετε την εργονομία του μπάνιου. Ο χώρος κάτω από το μπάνιο μπορεί επίσης εύκολα να μετατραπεί σε ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο για απορρυπαντικά και προϊόντα καθαρισμού. Συχνά, ο χώρος πάνω από την μπροστινή πόρτα χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει ένα ευρύ ανοιχτό ράφι – αυτή η διάταξη το αφήνει σχεδόν αόρατο και δεν συσσωρεύει την ήδη μικρή περιοχή του μπάνιου.

Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το πλυντήριο κάτω από τον νιπτήρα, όπου ο χώρος είναι συνήθως άδειος, μια πιο αισθητική επιλογή είναι να το κρύψετε σε ένα κομοδίνο με κλειστή πόρτα.

Σχεδιασμός μικρού μπάνιου - Υδραυλικά και έπιπλα Σχεδιασμός μικρού μπάνιου - Υδραυλικά και έπιπλα Σχεδιασμός μικρού μπάνιου - Υδραυλικά και έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Ένα μικρό δωμάτιο απαιτεί καλό φωτισμό, ειδικά αν στη διακόσμηση εμπλέκονται έντονα και σκούρα χρώματα. Εδώ είναι απαραίτητο να οργανώσετε τον κύριο φωτισμό – να εγκαταστήσετε έναν λαμπτήρα οροφής ή ένα σύστημα φωτισμού σημείου, καθώς και να προσθέσετε πολλές τοπικές πηγές φωτός, για παράδειγμα, απλίκες που φωτίζουν έναν καθρέφτη, φωτισμό καμπίνας ντους και μερικές φορές το πάτωμα.

Τα διακοσμητικά ταιριάζουν στο χώρο ενός μικρού μπάνιου πολύ τακτοποιημένα. Συχνά, μοτίβα υλικών φινιρίσματος, πρωτότυπων λαμπτήρων, φωτεινών υφασμάτων παίζουν ρόλο. Ανάλογα με το στυλ σχεδιασμού, μπορείτε να τοποθετήσετε επιπλέον αξεσουάρ – κοχύλια, αυτοκόλλητα βινυλίου, ζωντανές γλάστρες.

Σχεδιασμός Μικρού Μπάνιου - Φωτισμός και Διακόσμηση Σχεδιασμός Μικρού Μπάνιου - Φωτισμός και Διακόσμηση

Εσωτερικά στυλ

Ο κομψός σχεδιασμός των χώρων μιλάει πάντα για το καλό γούστο των ιδιοκτητών, την επιθυμία τους να μεταμορφώσουν και να εξορθολογήσουν τη ζωή τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Ακόμα και το μικρότερο μπάνιο μπορεί να σχεδιαστεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, υπό ορισμένες απαιτήσεις. Εξετάστε μερικά δημοφιλή στυλ!

Μικρό μπάνιο σε κλασικό στιλ

Παρόλο που η ρύθμιση προτείνει ένα ευρύ πεδίο, είναι πολύ πιθανό να το χωρέσετε στο πλαίσιο ενός μικρού μπάνιου. Για διακόσμηση, χρησιμοποιούνται πιο συχνά κεραμικά πλακάκια, πιθανώς με απομίμηση φυσικής πέτρας. Τα υδραυλικά και τα έπιπλα έχουν στρογγυλεμένα σχήματα, εξαρτήματα με νότες επιχρύσωσης ή χαλκού. Πολυέλαιοι και στοιχεία από γυψομάρμαρο δίνουν ένα ιδιαίτερο σικ.

Μικρό μπάνιο σε κλασικό στιλ - Εσωτερική διακόσμηση Μικρό μπάνιο σε κλασικό στιλ - Εσωτερική διακόσμηση

Μικρό μπάνιο σε στιλ μινιμαλισμού

Το πιο λακωνικό και πρακτικό από όλες τις κατευθύνσεις, επομένως είναι το πιο κατάλληλο για τη διευθέτηση ενός μικρού μπάνιου. Η παλέτα χρωμάτων παρουσιάζεται σε λευκές, μπεζ ή γκρι αποχρώσεις. Εδώ, η διακόσμηση απουσιάζει σχεδόν εντελώς – αντικαθίσταται από συνδυασμούς συνδυασμών υλικών φινιρίσματος με γεωμετρικά εξογκώματα, πολύ φως, γυαλί και επιφάνειες καθρέφτη.

Μικρό μπάνιο σε στυλ μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός Μικρό μπάνιο σε στυλ μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός

Μικρό μπάνιο σε οικολογικό στιλ

Αυτό το στυλ μετατρέπει το μπάνιο σε πραγματικό χώρο χαλάρωσης. Η επίπλωση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον – κεραμικά πλακίδια ή άλλες επενδύσεις ξύλου, στοιχεία χλωρίδας και πανίδας σε διακόσμηση και αξεσουάρ, υδραυλικά και έπιπλα με λείες γραμμές, καθώς και διάφορα κομψά πράγματα: ξύλινα ράφια, μαλακά πράσινα χαλιά, τεχνητά αμπέλια, συνθέσεις κελύφους κ.λπ..

Μικρό Μπάνιο Eco Style - Εσωτερική διακόσμηση Μικρό Μπάνιο Eco Style - Εσωτερική διακόσμηση

Μικρό μπάνιο σε ιαπωνικό στιλ

Το στυλ είναι σε θέση να μετατρέψει ένα μικρό μπάνιο σε ένα πραγματικό έργο τέχνης, όπου ο μινιμαλισμός συνορεύει με τη φυσική ομορφιά των υλικών και την πρωτοτυπία. Ουδέτερες ζεστές αποχρώσεις επένδυσης, ξύλινα έπιπλα, βαπτιστικό που θυμίζει πραγματικό ούρο, στοιχεία ιαπωνικών χωρισμάτων shoji, μπαμπού και διακόσμηση φυτών – όλα αυτά θα τονίσουν την αισθητική της Γης του Ανατέλλοντος Sunλιου.

Μικρό λουτρό ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση Μικρό λουτρό ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Μικρό μπάνιο σε στυλ ρετρό

Ο παλαιός σχεδιασμός κερδίζει δημοτικότητα πρόσφατα και μπορεί να είναι μια κερδοφόρα λύση για ένα μικρό δωμάτιο. Αρκεί να μαζέψετε ξύλινα έπιπλα από τη δεκαετία του ’50, του ’70, ένα ζευγάρι χειροποίητα χαλιά και κουρτίνες, γραμματοσειρά από χυτοσίδηρο ή χάλυβα, έναν τεράστιο καθρέφτη με ίχνη πολυετούς φθοράς – και voila! Vintage μπάνιο στη διάθεσή σας.

Μικρό ρετρό μικρό μπάνιο - εσωτερική διακόσμηση Μικρό ρετρό μικρό μπάνιο - εσωτερική διακόσμηση

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου – φωτογραφία

Περισσότερες λύσεις για το σχεδιασμό ενός μικρού μπάνιου παρουσιάζονται στη συλλογή μας. Εδώ μπορείτε να εξοικειωθείτε με ενδεικτικά φωτογραφικά παραδείγματα της χρήσης διαφόρων μεθόδων επέκτασης του χώρου, της ορθολογικής και αισθητικά ελκυστικής του διάταξης. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού μπάνιου - φωτογραφία

Βίντεο: Μικρό μπάνιο – Ιδέες εσωτερικού χώρου

Previous Post
70+ Τυρκουάζ Ιδέες Σχεδιασμού Υπνοδωματίου
Next Post
Design av lite kjøkken (+75 bilder)