Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ.
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ.

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ.

Θαυμάζοντας τεράστια σπίτια με κομψό σχεδιασμό, ενώ ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα, είναι μια οικεία κατάσταση για πολλούς. Αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά τη στέγαση με μεγάλη έκταση, δίνοντας προτίμηση σε μικρούς χώρους. Ο σύγχρονος εσωτερικός σχεδιασμός συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δεν είναι τόσο κακή επιλογή. Ακόμα και σε διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ. μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή και άνετη “φωλιά” και θα σας πούμε πώς να το κάνετε αυτό.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του “μικρού μεγέθους”

Τα διαμερίσματα με μικρή έκταση αποτελούν έναν ιδιαίτερο «πελάτη» που απαιτεί την κατάλληλη προσέγγιση. Πρώτον, πρέπει να καθορίσετε ποιος θα ζήσει στο διαμέρισμα: ένας νέος εργένης ή μια μεγάλη οικογένεια; Στην πρώτη περίπτωση, ένας χώρος ενιαίας διαρρύθμισης είναι τέλειος, στον οποίο δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε ξεχωριστούς ιδιωτικούς χώρους. Στη δεύτερη, όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα, αλλά όχι τόσο απελπιστικά. Η κατάλληλη χωροθέτηση του δωματίου χρησιμοποιώντας κουρτίνες, χωρίσματα διαφορετικών υψών και λειτουργικά έπιπλα θα βοηθήσει να χωριστεί η περιοχή έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για όλους.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε για το στυλ. Ένα μικρό διαμέρισμα εδώ έχει επίσης ειδικές απαιτήσεις. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα στυλ που δεν συνεπάγεται μεγάλη ποσότητα επίπλων και διακόσμησης – “τρώνε” πολύτιμα μέτρα ενός ήδη μικρού δωματίου. Για παράδειγμα, ένα κλασικό στυλ ή Προβηγκία θα φαίνεται γελοίο, αλλά ο μινιμαλισμός ή η σοφίτα μπορούν να επεκτείνουν το χώρο και να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες της διάταξης..

Στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό, υπάρχουν ήδη πολλά έξυπνα κόλπα που θα αυξήσουν οπτικά μια μικρή περιοχή. Για παράδειγμα, οι καθρέφτες επιφάνειες δημιουργούν ένα φαινόμενο “δεύτερης διάστασης” και φαίνεται ότι επεκτείνουν το δωμάτιο. Τα ανοιχτά χρώματα δεν δημιουργούν σύνορα, ενώ οι σκούροι τόνοι, αντίθετα, μπορούν να περιορίσουν το διαμέρισμα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοβάστε το μαύρο χρώμα και να το αποφύγετε με κάθε δυνατό τρόπο – με σωστό σχεδιασμό, μπορεί να δώσει στο εσωτερικό μια ώριμη αίσθηση χωρίς να επηρεάσει το χώρο..

Οι ιδιοκτήτες ψηλών παραθύρων θα πρέπει οπωσδήποτε να το επωφεληθούν και, αν είναι δυνατόν, να μην εμποδίζουν το φυσικό φως – είναι καλύτερα αν γεμίζει ολόκληρο το δωμάτιο..

Μια μικρή συμβουλή στο τέλος – δεν πρέπει να φράξετε το διαμέρισμα με περιττά πράγματα, αλλά είναι καλύτερο να κάνετε μόνο τα πιο απαραίτητα.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ενός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ.

Διαμερίσματα ενός δωματίου 40 m2 – φωτογραφία

Για καλύτερη ενοποίηση του υλικού, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τα εντυπωσιακά σχέδια σχεδιασμού διαμερισμάτων, στα οποία ενσωματώνονται όλες οι παραπάνω συστάσεις..

1. Κομψός σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ..

Οι σχεδιαστές του στούντιο Volgograd Solo Design κατάφεραν να σχεδιάσουν κομψά και αρμονικά αυτό το “διαμέρισμα ενός δωματίου”. Σε μια μικρή έκταση 40 τετραγωνικών μέτρων, τοποθέτησαν ένα υπνοδωμάτιο, κουζίνα, σαλόνι και χώρο εργασίας, χρησιμοποιώντας την αρχή της χωροθέτησης.

Λόγω της απουσίας μαζικών χωρισμάτων και τοίχων, το διαμέρισμα φαίνεται οπτικά μεγαλύτερο και δεν δημιουργεί ένα αίσθημα απομόνωσης. Το υπνοδωμάτιο χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με μια κουρτίνα, ενώ αποτελεί τη συνέχεια του.

Η αρχή του ανοιχτού χώρου επέτρεψε την εκμετάλλευση των σβησμένων σκούρων χρωμάτων ακόμη και σε σπίτια με τόσο μικρό τετραγωνικό μέτρο. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, γκρίζοι τοίχοι και μαύρα έπιπλα, αντί να μειώνουν το χώρο, δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Και τα μεγάλα παράθυρα αφήνουν φυσικό φως και γεμίζουν το δωμάτιο με “αέρα”.

Κομψός σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Κομψός σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Κομψός σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Κομψός σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Κομψός σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Κομψός σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Κομψός σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Κομψός σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Κομψός σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ.

2. Βίαιη σοφίτα σε στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ.

Ένα άλλο παράδειγμα να μην φοβάστε τις σκούρες αποχρώσεις. Το αντικείμενο βρίσκεται στη Μόσχα και είναι ένα διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ. με στοιχεία σοφίτας. Το έργο αναπτύχθηκε από το στούντιο σχεδιασμού Int2Architecture, το οποίο είχε ένα δύσκολο έργο: να δημιουργήσει κομψά και ευπαρουσίαστα σπίτια προς ενοικίαση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο περιορισμένος προϋπολογισμός περιπλέκει μόνο την εφαρμογή, αλλά οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν μη τυποποιημένες λύσεις και διακοσμούν το περίβλημα όσο πιο κομψά και φθηνά γίνεται..

Βαφή τοίχων από τούβλα, ανοιχτή καλωδίωση, οροφή από σκυρόδεμα – όλα αυτά επέτρεψαν να εξοικονομηθούν στο φινίρισμα και να πλησιάσουν το στυλ μιας σοφίτας. Το εσωτερικό περιέχει ασυνήθιστα vintage έπιπλα, όπως καρέκλες φαγητού ή νεροχύτες, τα οποία αγοράστηκαν σε υπαίθρια αγορά..

Πρακτικά δεν υπάρχουν μαζικά χωρίσματα στο διαμέρισμα και όλοι οι χώροι διαβίωσης παρουσιάζονται σε έναν χώρο. Αλλά εξαιτίας αυτού, η αίσθηση ενός σωρού αντικειμένων δεν δημιουργείται – χάρη στο ολιστικό ύφος και την απόρριψη της παραδοσιακής μεγάλης κουζίνας.

Βίαιη σοφίτα σε στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Βίαιη σοφίτα σε στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Βίαιη σοφίτα σε στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Βίαιη σοφίτα σε στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Βίαιη σοφίτα σε στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Βίαιη σοφίτα σε στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Βίαιη σοφίτα σε στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Βίαιη σοφίτα σε στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση

3. Άνετη φωλιά – σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ..

Σε αντίθεση με το προηγούμενο έργο της Int2Architecture, αυτό το διαμέρισμα είναι κατασκευασμένο σε ανοιχτά χρώματα και διακοσμημένο για μια άνετη διαμονή ενός νεαρού ζευγαριού..

Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν την αρχή της ορθολογικής χωροθέτησης, χάρη στην οποία κατάφεραν να δημιουργήσουν ζώνες για την κουζίνα, την τραπεζαρία, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και τη μελέτη – και όλα αυτά, υπενθυμίζουμε, σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τετραγωνικών μέτρων..!

Το έργο έχει υλοποιήσει πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες για μια μικρή περιοχή. Για παράδειγμα, ένα υπνοδωμάτιο με ένα γραφείο συνδυάστηκε σε έναν χώρο και τοποθετήθηκε σε ένα βάθρο, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Ένα υψηλό διαχωριστικό χωρίζει τον ιδιωτικό χώρο από το σαλόνι, αλλά δεν εμποδίζει τη διείσδυση του φυσικού φωτός. Η κινητή τραπεζαρία μπορεί εύκολα να μετακινηθεί για να ανοίξει επιπλέον χώρος.

Άνετη φωλιά - σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Άνετη φωλιά - σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Άνετη φωλιά - σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Άνετη φωλιά - σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Άνετη φωλιά - σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Άνετη φωλιά - σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. Άνετη φωλιά - σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ.

4. Σχεδιασμός μονόχωρου διαμερίσματος 40 τ.μ. στη σοφίτα

Ένα υπέροχο έργο που υλοποιήθηκε από τη σχεδιάστρια Evgenia Ostrovskaya είναι ένα διαμέρισμα στο Danilovskaya Manufactory στη Μόσχα. Το έργο του ευρύχωρου σχεδιασμού ενός τέτοιου περιβλήματος περιπλέκεται από το γεγονός ότι πρόκειται για σοφίτα, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μέρος του δωματίου στενεύει λόγω της κεκλιμένης οροφής. Από την άλλη πλευρά, ο χώρος της σοφίτας φαίνεται άνετος και ανοίγει νέες δυνατότητες σχεδιασμού..

Το στυλ σοφίτας για εσωτερική διακόσμηση επιλέχθηκε για κάποιο λόγο: ταιριάζει απόλυτα στην ατμόσφαιρα της σοφίτας και σας επιτρέπει να προσθέσετε λειτουργικές και πρακτικές λεπτομέρειες. Έτσι, τα έπιπλα μετατροπής χρησιμοποιήθηκαν για την επέκταση της περιοχής. Δίπλα στην μπροστινή πόρτα υπάρχει ένα σύστημα αποθήκευσης που ρέει στον χώρο της κουζίνας. Η παρουσία καθρεφτών στα ντουλάπια διευρύνει οπτικά το χώρο.

Ο σχεδιαστής κατάφερε να τοποθετήσει όλα όσα είναι απαραίτητα για τη ζωή εδώ, ακόμη και ένα τζάκι – μια φαινομενικά ασύλληπτη πολυτέλεια για μια τόσο μικρή “odnushka”.

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στη σοφίτα Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στη σοφίτα Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στη σοφίτα Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στη σοφίτα Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στη σοφίτα Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στη σοφίτα Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στη σοφίτα Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στη σοφίτα

5. Διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ. για μια τριμελή οικογένεια

Φαίνεται ότι ένα μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για μια άνετη διαμονή μιας μητέρας με δύο παιδιά, όταν κάθε μέλος της οικογένειας χρειάζεται προσωπικό χώρο. Αλλά η σχεδιάστρια Irina Yezhova αποφάσισε να αποδείξει ότι δεν είναι έτσι και προσέφερε τις δικές της λύσεις στο πρόβλημα..

Όλα ξεκίνησαν με μια ανάπλαση: μια εξέδρα ανεγέρθηκε στο μοναδικό δωμάτιο, όπου βρισκόταν ένας χώρος ύπνου και εργασίας για ένα από τα παιδιά. Η περιοχή είναι απομονωμένη με τη βοήθεια λειτουργικών ντουλαπιών διαφορετικού ύψους και το ίδιο το υψόμετρο είναι επίσης κατάλληλο για την αποθήκευση αντικειμένων..

Για το δεύτερο παιδί, η χαγιάτι ήταν μονωμένη και μετατράπηκε σε χώρο ξεκούρασης και εργασίας.

Η οικοδέσποινα χρησιμοποιεί έναν πτυσσόμενο καναπέ τη νύχτα ως κρεβάτι.

Ανοιχτά χρώματα και σύστημα φωτισμού πολλαπλών επιπέδων γεμίζουν το εσωτερικό αυτού του διαμερίσματος με ευρυχωρία και ποικιλία, αυξάνοντας οπτικά τη μικρή περιοχή.

Διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ. για τριμελή οικογένεια - εσωτερική διακόσμηση Διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ. για τριμελή οικογένεια - εσωτερική διακόσμηση Διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ. για τριμελή οικογένεια - εσωτερική διακόσμηση Διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ. για τριμελή οικογένεια - εσωτερική διακόσμηση Διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ. για τριμελή οικογένεια - εσωτερική διακόσμηση Διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ. για τριμελή οικογένεια - εσωτερική διακόσμηση Διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ. για τριμελή οικογένεια - εσωτερική διακόσμηση

6. Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. – Εσωτερική διακόσμηση

Το ουκρανικό στούντιο Rover Building Company απέδειξε ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα λειτουργικό και φωτεινό εσωτερικό ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα ενός δωματίου. Ο πολύχρωμος σχεδιασμός, καθώς και τα ζεστά στοιχεία διακόσμησης “ζωντανεύουν” το χώρο και σας επιτρέπουν να ξεχάσετε την περιοχή του – μόνο 40 m2.

Μια διάταξη στούντιο είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτόν τον τύπο κατοικίας. Η απουσία τοίχων αντισταθμίζεται από χαμηλά χωρίσματα.

Όπως και σε άλλα έργα, το υπνοδωμάτιο τοποθετήθηκε σε βάθρο, περικλείοντάς το με γυάλινο τοίχο. Αφενός, ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν δημιουργεί εμπόδια και αφετέρου, χαράζει ένα ομαλό όριο μεταξύ των κατοικημένων και των προσωπικών ζωνών..

Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μοντέρνο στούντιο διαμέρισμα 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση

7. Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στο Κίεβο

Το αντικείμενο βρίσκεται στο συγκρότημα κατοικιών του Κιέβου “Comfort Town” και είναι ένα μικρό στούντιο διαμέρισμα με έκταση 40 τ.μ. Η Ουκρανή σχεδιάστρια Irina Sazonova εργάστηκε στο έργο.

Ο ιδιωτικός χώρος εδώ μπορεί να λειτουργήσει ως ξεχωριστό δωμάτιο λόγω της κουρτίνας συσκότισης και της ευελιξίας του δωματίου. Το γεγονός είναι ότι φιλοξενεί έναν χώρο εργασίας, ένα κρεβάτι και ένα μικρό καμαρίνι..

Παρεμπιπτόντως, για να εξοικονομήσει πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα, ο σχεδιαστής απέφυγε επιμελώς τα ογκώδη ντουλάπια και συρτάρια, προτιμώντας ανοιχτά ράφια και κρυφούς χώρους αποθήκευσης..

Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στο Κίεβο Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στο Κίεβο Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στο Κίεβο Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στο Κίεβο Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 τ.μ. στο Κίεβο

8. Διαμέρισμα μεταμόρφωσης ενός δωματίου με επιφάνεια 40 τ.μ..

Το ιταλικό στούντιο σχεδιασμού Brain Factory δημιούργησε ένα έργο για ένα διαμέρισμα ενός δωματίου 40 τ.μ., η ιδέα του οποίου βασίζεται στη δυνατότητα αλλαγής της διάταξης ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας..

Η βάση του εσωτερικού αυτού του διαμερίσματος είναι μια καλά μελετημένη ενότητα που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα συμπαγές τραπέζι κουζίνας, τραπέζι φαγητού ή χώρο εργασίας..

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι κυριολεκτικά ένα κρεβάτι ανύψωσης, το οποίο ανεβαίνει χάρη στις ισχυρές ταινίες και κρύβεται σε μια ειδική θέση στο ταβάνι.

Μετατρέψιμο διαμέρισμα ενός δωματίου με επιφάνεια 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μετατρέψιμο διαμέρισμα ενός δωματίου με επιφάνεια 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μετατρέψιμο μονόχωρο διαμέρισμα επιφάνειας 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μετατρέψιμο διαμέρισμα ενός δωματίου με επιφάνεια 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μετατρέψιμο διαμέρισμα ενός δωματίου με επιφάνεια 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μετατρέψιμο διαμέρισμα ενός δωματίου με επιφάνεια 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μετατρέψιμο διαμέρισμα ενός δωματίου με επιφάνεια 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μετατρέψιμο διαμέρισμα ενός δωματίου με επιφάνεια 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση Μετατρέψιμο διαμέρισμα ενός δωματίου με επιφάνεια 40 τ.μ. - Εσωτερική διακόσμηση

Βίντεο: Σχεδιασμός διαμερίσματος ενός δωματίου 40 m2

Previous Post
מטבח פינתי קטן (80 תמונות): רעיונות לעיצוב
Next Post
Projekt wnętrza salonu (75+ zdjęć)
Adblock
detector