Διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας: 85 ιδέες σχεδιασμού
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας: 85 ιδέες σχεδιασμού

Διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας: 85 ιδέες σχεδιασμού

Η υψηλής τεχνολογίας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέρνα στυλ, συνδυάζοντας λειτουργικότητα και μινιμαλισμό. Ως φυσική συνέχεια του μεταμοντερνισμού, βασίζεται πλήρως στις νέες τεχνολογίες. Αυτό αντικατοπτρίζεται στον ίδιο τον ορισμό. Η υψηλής τεχνολογίας ή η υψηλή τεχνολογία δεν είναι τίποτα περισσότερο από υψηλή τεχνολογία. Διακρίνεται από άλλες κατευθύνσεις από την πλήρη απουσία ανούσιας διακόσμησης. Όλα είναι αυστηρά, λακωνικά και πρακτικά. Αντί διακόσμησης – ένα ιδιότροπο παιχνίδι φωτός και αντανακλάσεις σε επιφάνειες χρωμίου.

Χαρακτηριστικά στυλ

Η υψηλής τεχνολογίας είναι μια βελτιωμένη ερμηνεία του αστικού στυλ που προήλθε από το σχεδιασμό βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε στην αρχιτεκτονική. Το πρώτο κύμα χρονολογείται στις αρχές της δεκαετίας του ’60, το δεύτερο διαρκεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 έως σήμερα..

Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της ιδέας έπαιξε η αγγλική αρχιτεκτονική ομάδα Arkigram, η οποία άρχισε να εισάγει ενεργά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και ποπ τέχνης στην αρχιτεκτονική. Το πρώτο σημαντικό κτίριο ήταν το Παρισινό Κέντρο Πομπιντού, χτισμένο το 1977. Αν και αρχικά σκεπτικός για το έργο, μέχρι τη δεκαετία του ’90 είχε γίνει ένα γενικά αναγνωρισμένο ορόσημο στο Παρίσι..

Τώρα η υψηλής τεχνολογίας είναι στενά συνυφασμένη με τομείς όπως η βιο-τεχνολογία και η οικολογική τεχνολογία. Αυτές οι τάσεις ξεκίνησαν μετά από βιώσιμες τάσεις. Στρέφονται προς τις υψηλές τεχνολογίες, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν για οργανική συνύπαρξη με τη φύση. Η Hi-tech, από την άλλη πλευρά, ουσιαστικά αρνείται τα φυσικά υλικά..

Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, η λειτουργικότητα δεν κρύβεται. Σαν σοφίτα, σας επιτρέπουν να ανοίγετε επικοινωνίες: σωλήνες, αεραγωγούς, εξαρτήματα. Τα κύρια υλικά που επικρατούν σε όλα είναι χρωμικός χάλυβας, σκυρόδεμα, γυαλί και πλαστικό.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της υψηλής τεχνολογίας στο εσωτερικό του διαμερίσματος:

– Σχήματα: σαφή και γεωμετρικά, απλά, γραμμικά, συνοπτικά.

– Χρώματα: λευκό, μαύρο, γκρι, μεταλλικό, πλούσιες φωτεινές αποχρώσεις όπως κίτρινο, πράσινο και κόκκινο.

– Δομές: ανοικτά μεταλλικά στοιχεία, σωληνοειδείς κατασκευές, σκάλες που οδηγούν προς τα έξω.

-Φωτισμός: λάμπες πρωτοπορίας, ζώνη, φωτισμός πολλαπλών επιπέδων, τοπικά φώτα.

– Έπιπλα: απλά, γυαλιστερά, ταιριάζουν στους τοίχους, συχνά ενσωματωμένα, όσο το δυνατόν πιο απλά και λειτουργικά.

– Πόρτες και χωρίσματα: ελαφριά, συρόμενα, κατασκευασμένα από μέταλλο ή ημιδιαφανή υλικά.

– Παράθυρα: ορθογώνια, μεγάλα, χωρίς ογκώδεις υφασμάτινες κουρτίνες.

– Φινίρισμα: ελάχιστο, τραχύ, με γυμνούς τοίχους, εκτεθειμένα εξαρτήματα.

– Συσκευές: οι πιο σύγχρονες, λειτουργικές και συμπαγείς, μπορούν να ενσωματωθούν σε κόγχες ή ντουλάπια.

Η έλλειψη διακόσμησης αντισταθμίζεται από το έργο της υφής. Πρόκειται για γυαλιστερές και λαμπερές μεταλλικές επιφάνειες, ανάγλυφο γύψο, ανεπεξέργαστο τούβλο. Ένα διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας πρέπει να είναι φωτεινό και ευρύχωρο. Ο φωτισμός είναι το δεύτερο κύριο εργαλείο για τη δημιουργία άνεσης. Όσο πιο δύσκολο είναι, τόσο το καλύτερο..

Υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμός διαμερισμάτων - Χαρακτηριστικά Υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμός διαμερισμάτων - Χαρακτηριστικά

Υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμός σαλονιού

Η μινιμαλιστική, λειτουργική και πρακτική υψηλής τεχνολογίας είναι ένα από τα καλύτερα στυλ για τη διακόσμηση ενός καθιστικού. Είναι εξίσου κατάλληλο για μεγάλα δωμάτια, που φαίνονται ακόμη πιο ευρύχωρα, και για μικρά δωμάτια, τα οποία επεκτείνονται οπτικά λόγω φωτός και ανακλαστικών επιφανειών..

Τα κύρια χρώματα είναι λευκό και ψυχρό γκρι. Μπορείτε να τα αραιώσετε με έγχρωμες πινελιές: κόκκινο, κίτρινο ή πορτοκαλί. Θα προσθέσουν μια αίσθηση ζεστασιάς σε ένα δωμάτιο με παράθυρα στραμμένα προς τα βόρεια. Ένα ηλιόλουστο και ζεστό σαλόνι θα ανανεωθεί από τις φωτεινές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Το κυριότερο είναι να μην το παρακάνετε με χρωματιστά αξεσουάρ. Η υψηλής τεχνολογίας τείνει προς τον μινιμαλισμό και δεν ανέχεται τη συμφόρηση.

Γύψος με υφή, ματ ή γυαλιστερό χρώμα, μη υφασμένη ταπετσαρία χρησιμοποιούνται για τους τοίχους. Η επένδυση με χοντρή μεγάλη πέτρα ή τούβλο χωρίς επεξεργασία ταιριάζει στις αστικές τάσεις. Για διακόσμηση – καθρέφτη ή γυάλινα πάνελ.

Τα μοντέρνα ταβάνια είναι γυαλιστερά τεντωμένα, ψευδοροφές ή οροφές με ράφια. Όσο πιο περίπλοκος είναι ο σχεδιασμός, τόσο το καλύτερο. Το λινέλαιο ή ένα πρακτικό και ανθεκτικό γυαλιστερό έλασμα τοποθετείται στο πάτωμα. Τα αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα είναι κατάλληλα. Μπορείτε να εξοπλίσετε ένα σύστημα θέρμανσης.

Επικαλυμμένα έπιπλα – απλά και λακωνικά, μονόχρωμα. Υπάρχουν πολύ λίγα υφάσματα. Το παράθυρο μπορεί να διακοσμηθεί με ρωμαϊκές περσίδες ή ανοιχτόχρωμες περσίδες. Ντουλάπες με συρόμενες πόρτες και ψηλά ράφια με μεταλλικό σκελετό και γυάλινα ράφια χρησιμοποιούνται. Ένα μοντέρνο ηλεκτρικό τζάκι φαίνεται ενδιαφέρον. Τα κοσμήματα, αν υπάρχουν, είναι γυαλί ή μέταλλο, με περίεργα σχήματα και υφές. Τα σουρεαλιστικά ή μοντερνιστικά έπιπλα ασυνήθιστων σχημάτων φαίνονται επίσης καλά.

Ένα μικρό σαλόνι μπορεί να συνδυαστεί με κουζίνα ή μπαλκόνι. Σε υψηλής τεχνολογίας, ελαφριά πλαστικά ή γυάλινα χωρίσματα είναι δημοφιλή. Αυτό το στυλ χρησιμοποιείται συχνά κατά τη διακόσμηση διαμερισμάτων στούντιο..

Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ υψηλής τεχνολογίας Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ υψηλής τεχνολογίας

Υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμός κουζίνας

Η κουζίνα υψηλής τεχνολογίας είναι ένας πραγματικός χώρος εργασίας πολλαπλών εργασιών. Εδώ, η απλότητα και η λειτουργικότητα αυτής της κατεύθυνσης εμφανίζονται σε όλο της το μεγαλείο. Χρησιμοποιείται κάθε εκατοστό χώρου και η υψηλή τεχνολογία διευκολύνει την καθημερινή ζωή.

Ταπετσαρία που πλένεται, αδιάβροχο χρώμα, πλακάκια και διακοσμητικά πάνελ χρησιμοποιούνται ενεργά για διακόσμηση. Ο εξοπλισμός κουζίνας είναι ενσωματωμένος στο σετ. Ντουλάπια με μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό και γυαλιστερά χρωματιστά μπροστινά μέρη ως έμφαση φαίνονται κομψά.

Γυαλί, αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι, πλακάκια είναι πολύ πρακτικά στην κουζίνα. Όλες οι επιφάνειες καθαρίζονται εύκολα, δεν φοβούνται την υγρασία και το λίπος. Σημειώστε το μεγάλο γυάλινο τραπέζι φαγητού και καρέκλες με μεταλλική βάση. Πιάτα – απλά και λακωνικά.

Μια κουζίνα υψηλής τεχνολογίας διαθέτει τουλάχιστον υφάσματα και διακόσμηση, αλλά όλα όσα χρειάζεστε είναι πάντα στο χέρι. Συσκευές κουζίνας, κομψά σουβέρ, πρωτότυπα φουτουριστικά εξαρτήματα μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν άχρηστα αξεσουάρ.

Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας

Υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας

Μπορεί να φαίνεται ότι η υψηλής τεχνολογίας δεν είναι αρκετά άνετο στυλ για ένα υπνοδωμάτιο. Αλλά μπορεί επίσης να ταιριάζει αρμονικά σε ένα μοντέρνο εσωτερικό. Το κυριότερο είναι να μην τσιγκουνευτείτε την ποιότητα και την πρωτοτυπία..

Τα ελαφριά χαλαρωτικά χρώματα είναι ιδανικά για το βάψιμο των τοίχων της κρεβατοκάμαρας. Ως διακόσμηση – ασπρόμαυρες φωτογραφίες ή αφίσες σε κομψά μεταλλικά πλαίσια. Στο πάτωμα, μπορείτε να βάλετε ένα πρακτικό χαλί ή ένα ζεστό χαλί με ψηλό σωρό, κατά προτίμηση σε διακριτικές αποχρώσεις.

Για παράθυρα, οι σκούρες κουρτίνες με επένδυση συσκότισης είναι κατάλληλες, οι οποίες αποκλείουν εντελώς το φως. Ο φωτισμός πολλαπλών επιπέδων εξασφαλίζει άνεση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Τα έγχρωμα φώτα νέον διευκολύνουν τη δημιουργία διάθεσης και ατμόσφαιρας.

Όσο λιγότερα έπιπλα, τόσο το καλύτερο. Ένα μεγάλο ντουλάπι μπορεί να ενσωματωθεί σε μια κόγχη για να συνδυαστεί με τον τοίχο. Η κύρια προφορά είναι το κρεβάτι. Τώρα υπάρχουν μοντέλα που είναι ενδιαφέροντα σε μορφή και διαμόρφωση. Οι ψηλοί καθρέφτες θα ταιριάζουν επίσης καλά και οι ασυνήθιστοι λαμπτήρες κομοδίνου είναι κατάλληλοι ως αξεσουάρ..

Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας

Υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμός παιδικού δωματίου

Ένα παιδικό δωμάτιο υψηλής τεχνολογίας είναι ένα πραγματικό εύρημα. Εδώ μπορείτε να φέρετε τα φουτουριστικά και φανταστικά κίνητρα στο απόλυτο. Το θέμα της επιστήμης και του χώρου χρησιμοποιείται ενεργά. Αυτό δεν είναι μόνο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον, αλλά επίσης παρακινεί τα παιδιά να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους. Επιπλέον, σε αντίθεση με τους αστείους εσωτερικούς χώρους κινουμένων σχεδίων, μια λακωνική υψηλής τεχνολογίας είναι απίθανο να κουράσει ένα παιδί με την ηλικία. Προσθέτοντας μερικές προφορές, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε το δωμάτιο ενός μικρού παιδιού σε δωμάτιο ενός εφήβου που μεγαλώνει..

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι η υψηλής τεχνολογίας, όπως κανένα άλλο στυλ, ελκύει προς πολυλειτουργικούς μετασχηματιστές. Τέτοια έπιπλα μπορούν εύκολα να αλλάξουν ανάλογα με τις ανάγκες και καθώς το παιδί μεγαλώνει. Οι προκατασκευασμένες κατασκευές κρύβουν εύκολα όλα τα περιττά και σας επιτρέπουν να επεκτείνετε εύκολα τον χώρο για παιχνίδι και χαλάρωση. Το ίδιο τραπέζι λειτουργεί ως χώρος εργασίας για χρόνια, επειδή μεγαλώνει και μεταμορφώνεται με το παιδί. Κρεβάτια με ενσωματωμένες ντουλάπες, πτυσσόμενα τραπέζια, λειτουργικές κόγχες, κρυμμένα ράφια – όλα αυτά είναι βολικά τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Παιδικό δωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Παιδικό δωμάτιο - σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ υψηλής τεχνολογίας Παιδικό δωμάτιο - σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ υψηλής τεχνολογίας Παιδικό δωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας

Υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμός διαδρόμου

Μια απλή και άνετη αίθουσα εισόδου είναι αυτό που χρειάζεστε για την άνεση των νοικοκυριών και την πρώτη εντύπωση όταν φτάνουν οι επισκέπτες. Η έλλειψη διακόσμησης, οι απλές γραμμές και τα γεωμετρικά σχήματα υψηλής τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την αποτελεσματική χρήση ενός μικρού χώρου.

Αντί κομοδίνα και ντουλάπες – μια μεγάλη ευρύχωρη ντουλάπα με καθρέφτες συρόμενες πόρτες. Αντί για μαζικούς πολυελαίους και γελοίες αποχρώσεις – προβολείς διάσπαρτοι σε όλη την περίμετρο. Ο φωτισμός επίπλων θα βοηθήσει στη δημιουργία απαλού φωτισμού που θα εξομαλύνει τις ψυχρές αντανακλάσεις γυαλιού και μετάλλου..

Ένας διάδρομος υψηλής τεχνολογίας καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα λόγω της έλλειψης περιττών λεπτομερειών. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί εδώ μένουν τα παπούτσια και τα ρούχα του δρόμου. Το πλαστικό, το γυαλί, το μέταλλο μπορούν να πλυθούν ακόμη και χωρίς πολύπλοκα καθαριστικά.

Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερισμάτων υψηλής τεχνολογίας Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερισμάτων υψηλής τεχνολογίας Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερισμάτων υψηλής τεχνολογίας Διάδρομος - Σχεδιασμός διαμερισμάτων υψηλής τεχνολογίας

Υψηλής τεχνολογίας σχεδιασμός μπάνιου

Η υψηλής τεχνολογίας στο μπάνιο έχει δύο κύρια πλεονεκτήματα.

Πρώτον, είναι η ευκολία και η υγιεινή. Το πλαστικό, το γυαλί, ο χάλυβας, τα πλακάκια καθαρίζονται εύκολα, δεν φθείρονται, δεν σαπίζουν ή διογκώνονται. Δεν φοβούνται την υγρασία και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, όπως το ξύλο. Με την τακτική συντήρηση, αποκλείεται η εμφάνιση μούχλας και μούχλας.

Δεύτερον, είναι χώρος. Η ελαφριά και μινιμαλιστική υψηλής τεχνολογίας με εκλεπτυσμένο φωτισμό είναι ένα από τα στυλ που είναι καλύτερα σε θέση να μεγεθύνουν οπτικά ένα δωμάτιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρά μπάνια, τα οποία ταυτόχρονα πρέπει να φιλοξενούν όλα τα απαραίτητα υδραυλικά, οικιακές συσκευές και άλλα μικροπράγματα. Το ασπρόμαυρο φινίρισμα με έντονες χρωματικές πινελιές φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον..

Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πώς να κρύψετε τους σωλήνες. Στην hi-tech, αυτό είναι ένα κομψό χαρακτηριστικό, όχι ενοχλητικό εμπόδιο. Αντί για έπιπλα, υπάρχουν συμπαγή και ελαφριά ανοιχτά ράφια που δεν καταλαμβάνουν σχεδόν καθόλου χώρο. Αντί για διακόσμηση – ένας μεγάλος και φαρδύς καθρέφτης με φωτισμό και ένα γυάλινο ράφι. Βρύσες, βρύσες και λαβές – λαμπερές και επιχρωμιωμένες. Δώστε προσοχή στα κομψά μινιμαλιστικά σύνολα σουβέρ, μπουκάλια και δοχεία.

Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας Μπάνιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας

Διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας – φωτογραφία

Για νέες ιδέες και έμπνευση, σας προσφέρουμε μια επιλογή από τις καλύτερες φωτογραφίες εσωτερικών χώρων διαμερισμάτων υψηλής τεχνολογίας! Αυτό το μοντέρνο και μοντέρνο στυλ ταιριάζει αρμονικά σε κάθε δωμάτιο. Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση διαμερίσματος υψηλής τεχνολογίας - φωτογραφία

Previous Post
Μαύρο και άσπρο χρώμα στο εσωτερικό (90 φωτογραφίες)
Next Post
Pistasjfarge i interiøret (90 bilder)