Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων (70 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων (70 φωτογραφίες)

Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων (70 φωτογραφίες)

Μικρά διαμερίσματα δύο δωματίων είναι μια κλασική επιλογή στέγασης για ανύπανδρους και οικογένειες 2-3 ατόμων. Παρά το συμπαγές τους αποτύπωμα, μπορεί να είναι αρκετά άνετα. Αρκεί να διανείμει σωστά τα τετραγωνικά μέτρα από τη λειτουργικότητα και να διακοσμήσει προσεκτικά το εσωτερικό. Παραδείγματα φωτογραφιών από αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν πρακτικό και όμορφο σχεδιασμό ενός διαμερίσματος δύο δωματίων..

Χαρακτηριστικά της σύγχρονης ανακαίνισης

Τις προηγούμενες δεκαετίες, η ταυτότητα της διάταξης και του σχεδιασμού των τυπικών «κοπέκ κομματιών» ήταν τόσο αισθητή που η πλοκή της δημοφιλούς πρωτοχρονιάτικης κωμωδίας «Ειρωνεία της μοίρας» χτίστηκε ακόμη και σε αυτήν την ομοιότητα. Τώρα, χάρη σε μια μεγάλη ποικιλία υλικών, επίπλων και αξεσουάρ, η κατάσταση έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Όταν σχεδιάζουν μια νέα ανακαίνιση ενός διαμερίσματος δύο δωματίων, οι ιδιοκτήτες μπορούν να δείξουν τις ατομικές τους προτιμήσεις και τα καλλιτεχνικά ταλέντα τους ή να παραγγείλουν ένα αποκλειστικό έργο από επαγγελματίες.

Όπως και άλλοι τομείς που σχετίζονται με την αισθητική, έτσι και η εσωτερική διακόσμηση επηρεάζεται από τη μόδα. Έτσι, για παράδειγμα, τα δύο χιλιάδες χρόνια χαρακτηρίστηκαν από μαζικές επισκευές ευρωπαϊκής ποιότητας με την ευρεία χρήση γυψοσανίδας, όλων των ειδών διακοσμητικών σοβάδων και φθηνών επίπλων από μοριοσανίδες. Αργότερα, καμάρες με πέτρινο φινίρισμα, σγουρά ταβάνια, φωτεινή τεντωμένη ταινία με υφή καθρέφτη, κορδέλες νέον και άλλα εμφανή στοιχεία έγιναν πολύ δημοφιλή. Για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο σχέδιο, αυτές οι ηθικά ξεπερασμένες τεχνικές πρέπει να εγκαταλειφθούν..

Οι τελευταίες παγκόσμιες τάσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό υποδηλώνουν απλότητα και συνοπτικότητα. Τακτοποιημένα γεωμετρικά σχήματα, διακριτικά χρώματα, έλλειψη περιττών λεπτομερειών – όλα αυτά ταιριάζουν καλύτερα σε μικρά διαμερίσματα δύο δωματίων. Δίνεται μεγάλη προσοχή στον συνδυασμό υφών και αποχρώσεων, καθώς και στον φωτισμό. Γενικά, η επίπλωση πρέπει να αφήνει την εντύπωση της ευρυχωρίας, της ελαφρότητας και της άνεσης..

Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - Χαρακτηριστικά μοντέρνας ανακαίνισης Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - Χαρακτηριστικά μοντέρνας ανακαίνισης

Επιλογές χωρισμού διαμερισμάτων

Το να τοποθετήσετε όλα όσα χρειάζεστε για να ζήσετε σε δύο δωμάτια μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για οικογένειες με παιδιά, όπου σε όλους πρέπει να διατεθεί ένας προσωπικός χώρος, και εκτός από αυτό, πρέπει επίσης να βρουν ένα μέρος για να αποθηκεύσουν πολλά πράγματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η βελτιστοποίηση είναι απλώς απαραίτητη, με στόχο την αποτελεσματική χρήση κάθε τετραγωνικού μέτρου..

Η αναδιαμόρφωση είναι μια λύση που μπορεί να μεταμορφώσει ριζικά ένα τυπικό διαμέρισμα. Εάν είναι δυνατόν να αποσυναρμολογήσετε ένα ή περισσότερα εσωτερικά χωρίσματα, αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Αφού απαλλαγείτε από τους κενούς τοίχους, μπορείτε να τους αντικαταστήσετε με διαφανή γυάλινα ή πλαστικά πάνελ από το δάπεδο μέχρι την οροφή, γλιστρώντας σαν πόρτα διαμερίσματος – έτσι θα υπάρχει περισσότερο φως και αέρας στο σπίτι.

Η λειτουργία του διαχωριστή μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα από τον πάγκο μπαρ, ο οποίος ταυτόχρονα χρησιμεύει ως τραπέζι φαγητού. η ίδια η τραπεζαρία με τραπέζι και πολυθρόνες. μεγάλο καναπέ ή ντουλάπα. Ο συνδυασμός χώρων όπως σαλόνι και χαγιάτι, μπάνιο και μέρος του διαδρόμου, κουζίνα και ντουλάπι σάς επιτρέπει να αυξήσετε τη χρήσιμη περιοχή, χάρη στην οποία εμφανίζεται περισσότερος χώρος στο διαμέρισμα.

Αν και τον τελευταίο καιρό, τα στούντιο χωρίς χωρίσματα έχουν γίνει πιο δημοφιλή, για πολλούς, το ζήτημα ενός μεμονωμένου χώρου, κλειστού από τα αδιάκριτα μάτια, παραμένει επίκαιρο. Για να οριοθετήσετε δύο δωμάτια σε μικρότερες ζώνες, αξίζει να χρησιμοποιήσετε τα χαρακτηριστικά των επίπλων – ένα ψηλό ράφι ή μια ενσωματωμένη ντουλάπα με ένα πέρασμα στη μέση μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει έναν άλλο εσωτερικό τοίχο.

Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - Επιλογές ζώνης Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - Επιλογές ζώνης

Διακόσμηση κουζίνας

Η κουζίνα σε διαμερίσματα δύο δωματίων δεν είναι συνήθως πολύ μεγάλη. Με βάση αυτό, πρέπει να τηρείτε τις συστάσεις σχεδιασμού για συμπαγή δωμάτια: μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από 2-3 βασικά χρώματα, προτιμήστε τα ανοιχτά και ουδέτερα χρώματα, επιλέξτε τα πιο απλά, αλλά ταυτόχρονα, λειτουργικά έπιπλα και συσκευές.

Είναι πολύ σημαντικό να μην τσιγκουνευτείτε το φινίρισμα – όσο καλύτερα είναι τα υλικά, τόσο περισσότερο θα διαρκέσουν. Στην περιοχή μαγειρέματος, πλακάκια και κεραμικά από πορσελάνη, τεχνητή πέτρα, ξύλινα προϊόντα, ανοξείδωτο ατσάλι θα είναι κατάλληλα. Είναι επιθυμητό ο σχεδιασμός της κουζίνας να συμπίπτει με την έννοια του στυλ του διαμερίσματος στο σύνολό του..

Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων Κουζίνα - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων

Εσωτερικό σαλονιού

Δεδομένου του ελάχιστου αριθμού δωματίων, ένα σαλόνι σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον υπνοδωμάτιο, μελέτη και μερικές φορές τραπεζαρία ταυτόχρονα. Στο σχεδιασμό του, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί μια ισορροπία αποχρώσεων και γραμμών. Συνιστάται να αποφεύγετε τις έντονες αντιθέσεις και τις πολύ φωτεινές λύσεις και να εξισορροπήσετε την έντονη οριζόντια γραμμή ταπετσαρισμένων επίπλων με κάθετες πτυχώσεις κουρτινών..

Ο σωστός φωτισμός δίνει μια ιδιαίτερη γοητεία σε ένα μικρό σαλόνι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αξίζει να παρέχετε απρόσκοπτη πρόσβαση στο φως του ήλιου σε αυτό το δωμάτιο και το βράδυ, απλίκες τοίχου, λωρίδες διόδων κρυμμένες πίσω από τα γείσα, προβολείς στο ταβάνι και ράφια επίπλων και, φυσικά, ένας πολυτελής πολυέλαιος στο κέντρο βοηθούν στη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας..

Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων Σαλόνι - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων

Εσωτερικό υπνοδωματίου

Ένα μικρότερο δωμάτιο συχνά προορίζεται για ένα υπνοδωμάτιο σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων. Αυτή είναι μια απόλυτα λογική λύση, καθώς το κρεβάτι και η ντουλάπα μπορούν να χωρέσουν ακόμη και 8-9 m2 και δεν χρειάζεται πολύ ελεύθερος χώρος για εύκολη μετακίνηση..

Για να είστε ευχάριστοι σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, είναι καλύτερο να το κανονίσετε σε μια ήρεμη παλέτα. Παστέλ χρώματα, μπεζ, κρεμ, λευκό είναι ιδανικά. Όσο λιγότερο ελεύθερος χώρος στο δωμάτιο, τόσο πιο απλά θα φαίνονται τα έπιπλα και η διακόσμηση – η υπερβολική επιφύλαξη και η αφθονία της διακόσμησης θα υπερφορτώσουν το εσωτερικό.

Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων

Παιδική γωνιά

Σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων, δεν είναι πάντα δυνατό να εξοπλιστεί ένα πλήρες φυτώριο, επομένως, ένας ξεχωριστός χώρος στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο διατίθεται για να φιλοξενήσει το κρεβατάκι και το γραφείο του παιδιού. Είναι καλύτερο να το εξοπλίσετε κοντά στο παράθυρο, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικό φως για παιχνίδια και δραστηριότητες..

Ο σχεδιασμός της παιδικής γωνιάς πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος και απαλός. Αξίζει να προτιμάτε τις ζεστές παστέλ και ανοιξιάτικες-αποχρώσεις, φυσικά υλικά (ξύλο, φυσικά υφάσματα, ταπετσαρία από απλό χαρτί) και όταν επιλέγετε φινίρισμα, λάβετε υπόψη πόσο εύκολο θα είναι να το καθαρίσετε από τα παιδικά σχέδια ή να αντικαταστήσετε τα χαλασμένα περιοχές.

Παιδική γωνιά - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων Παιδική γωνιά - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων Παιδική γωνιά - Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων

Σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων – φωτογραφία

Η παρακάτω συλλογή φωτογραφιών περιέχει μια μεγάλη συλλογή από ενδιαφέροντα παραδείγματα για το πώς μπορεί να είναι ο σχεδιασμός ενός διαμερίσματος δύο δωματίων. Σας προσφέρονται πολυάριθμες έτοιμες λύσεις και έργα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή στην ανακαίνιση σπιτιού. Ταυτόχρονα, κατά την υλοποίηση των σχεδίων στην πραγματικότητα, υπάρχει πάντα ένας χώρος για δημιουργικές ιδέες και δημιουργικά ευρήματα, με τα οποία το διαμέρισμά σας θα αποκτήσει μια μοναδική προσωπικότητα και γοητεία..

Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαμερίσματος δύο δωματίων - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός διαμερίσματος σε στιλ Προβηγκίας (68 φωτογραφίες)
Next Post
Tandoor DIY: 60 zdjęć i pomysłów