Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dekorativ stein på kjøkkenet – 130 alternativer for vakre design

Dekorativ stein på kjøkkenet

Ikke alle kvinner har suget etter kulinarisk kunst, men nesten alle husmødre er forenet av et ønske om å ha et elegant kjøkken. Denne delen av en leilighet eller et hus har sine egne særegenheter. På den ene siden er det et sted for matlaging, hvor familien kan samles i en koselig atmosfære. På den annen side er det et rom som nesten alltid vises for gjester og bekjente..

En ikke-standard tilnærming til utformingen av en hjemmecatering enhet vil understreke individualitet, vekke misunnelse av naboer, beundring av venner. Dekorativ stein på kjøkkenet er høydepunktet som vil tilføre variasjon til interiøret..

Lokaler ferdig stein, har alltid blitt ansett som privilegiet til den privilegerte klassen og selvforsynte mennesker. Utseendet til en kunstig, billigere analog har utvidet forbrukerkretsen betydelig..

Stil, komfort, praktisk, holdbarhet

Stil, komfort, praktisk, holdbarhet

Hvorfor stein?

Dekorstein har lenge vært brukt i interiør, og blir stadig mer innarbeidet i kjøkkendesign.. Attraktive eiendommer er:

 • Miljøvennlighet. Denne egenskapen er en av de viktigste for et sted hvor mat konstant lagres og mat tilberedes..
 • Levetid. Finér laget med dette materialet vil ikke miste utseendet på mange år. Dessuten krever det ikke kosmetiske reparasjoner, smuldrer ikke eller sprekker. Den resulterende overflaten er ikke utsatt for riper og flis.
 • Mangfold. Dekorativ forutsetter et fargevalg og et stort utvalg av teksturer. Med sin hjelp kan du få en helt glatt, blank overflate, gjøre den matt og preget. Den passer godt inn i ethvert interiør og passer godt sammen med andre etterbehandlingsmaterialer..
 • Mangel på tidkrevende omsorg. Siden det har antistatiske egenskaper, forhindrer det at støv tiltrekkes. Dens motstand mot fuktighet og aggressivt miljø gjør det mulig å rengjøre det på noen måte uten frykt for bevaring av utseendet..
 • Enkel installasjon. Å møte dekorativ stein krever ikke spesielle ferdigheter. Installasjonen kan utføres for hånd, uten spesialister. Materialet tilgir unøyaktigheter. Ofte kan en feil bli til en original designløsning..
 • Allsidighet. Når du legger dette materialet, er ikke komplekst forberedende arbeid nødvendig. På sin side lar dekorativ stein deg skjule feil i reparasjonen og ujevne vegger..

Har lenge vært brukt i interiørdekorasjon

Har lenge vært brukt i interiørdekorasjon

Til alle bør det legges til brennbarhet av materialet, samt evnen til å tåle høye temperaturer. Denne eiendommen er spesielt viktig for lokaler der det er forutsatt tilstedeværelse av åpen ild..

RådNår du kjøper en dekorativ stein, vær oppmerksom på dens geometri, fraværet av gjennomgående hull og individuelle teksturer med dimensjoner større enn 5 mm.

Typer av stein

Et fellestrekk for alle typer dekorativ stein er unikhet. Hvert belegg er unikt. Materialet som brukes i etterbehandling kan være av naturlig og kunstig opprinnelse.

Naturlig

Denne arten ble skapt av naturen. En persons rolle i forberedelsene til etterbehandling er redusert til ekstraksjon, sortering og gi steinen den nødvendige formen. Det antas at dette materialet har vitalitet og til og med forbedrer helsen. I kaldt vær skaper det kos og beholder den akkumulerte varmen i lang tid, og i varmt vær gir det kjølighet.. Natursteinens holdbarhet er beregnet i mange tiår..

Et høydepunkt som vil tilføre variasjon til interiøret

Et høydepunkt som vil tilføre variasjon til interiøret

Granitt brukes til å dekorere kjøkkenet, som bærer gnister og overløp. Marmor gir stramhet og adel til interiøret. Travertin fyller kjøkkenet med lys, bidrar til godt humør. Elvesteiner gir kulhet og distraherer fra problemer. Skifer skaper effekten av hjemmekomfort og ligner et ildsted, mens sandstein og kalkstein gir varme.

Når du velger naturlig dekorativ stein som kjøkkendekorasjon, må du forberede deg på alvorlige kostnader.

Kunstig

Etterbehandlingsmaterialet som tilhører denne gruppen er bare delvis kunstig, siden brorparten i sammensetningen er opptatt av den samme naturlige, representert med smuler og sand.

I henhold til egenskapene er kunstig dekorativ stein ikke mye forskjellig fra sin naturlige motstykke. Tilsetningsstoffer, som er et klebemateriale, forringer ikke miljøytelsen, og i noen tilfeller kan de oppnå større styrke og slitestyrke fra materialet. Den er lett og utkonkurrerer naturlig når det gjelder økonomi.

Vil legge til kos i interiøret

Vil legge til kos i interiøret

Kjøkkenvegg

Valget av stein som dekorasjon for veggene på kjøkkenet er en dristig, original beslutning. Uvanlig tekstur, varme farger, kombinasjon med andre materialer og et uendelig antall designalternativer vil skape en koselig atmosfære som bidrar til å spise og rolig samtale..

Med sin hjelp kan du:

 • dekker alle vegger helt;
 • fullfør en vegg;
 • lage sprut.

Denne typen dekorasjon er i stand til visuelt å løse problemer med områdets område. Med et horisontalt arrangement av mur, lysere farger og kontrastdetaljer, små kjøkken vil visuelt øke i størrelse. En romslig spisestue vil minske i størrelse og bli mer behagelig hvis mørke farger velges for å dekorere veggene med spotlights eller sconces..

Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design

Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design

RådStein, naturlig eller kunstig, tåler ikke sterkt lys. Bare myk, svak belysning kan formidle skjønnheten i finishen. Direkte sollys påvirker kvaliteten på noen etterbehandlingsmaterialer negativt..

Bekledningen er enkel og rask å installere. Dette gjør det attraktivt når det gjelder å dekke store overflater og legge til flere elementer i innredningen. Materialets heterogene tekstur gjør det enkelt å skjule feil i veggene. I tillegg reagerer den ikke på damp og høy luftfuktighet, avviser fett og absorberer ikke lukt.. Med veggdekorasjon med dekorativ stein er det ikke slitsomt å holde kjøkkenet rent..

Når det gjelder å dekorere veggene på kjøkkenet med stein, presenteres den rustikke stilen umiddelbart. I “land»Kombinasjonen av stein og tre reflekteres godt. Veggbekledning og tremøbler danner et harmonisk ensemble, hvis effekt forsterkes ved å tilsette grønt i interiøret.

RådNår du dekorerer et rom, må du være oppmerksom på sammenfall av toner: det lyse belegget på veggene kombineres med et kjøkkensett av lyse treslag og omvendt.

Slik kledning er preget av enkelhet og installasjonshastighet.

Slik kledning er preget av enkelhet og installasjonshastighet.

Country er imidlertid ikke den eneste løsningen som lar deg skape en stille, rolig og samtidig eksklusiv atmosfære..

Varianter og stiler av veggdekorasjon

Hvis du vil vise storhet og monumentalitet, må du ta hensyn til den romanske stilen. Dette alternativet er egnet for å dekorere et landsted, dekorert under et slott.

Stilen innebærer steinfinish ikke bare på veggene, men også kjønn, trinn, tak, åpninger etc. Som dekorasjonsmateriale er kunstig med betongunderlag best egnet. Preferanse bør gis grå og beige farger. Et slikt belegg kan ikke skilles fra naturlig rå marmor og granitt..

Hvis du vil understreke eleganse og adel, referer du til engelsk stil. I dette tilfellet er veggene ferdige:

 • marmor;
 • malakitt;
 • perlemor.

Bekledningen er laget i myke, pastellfarger:

 • meieri;
 • rosa;
 • beige;
 • Kaffebutikk.

Dyre, utsøkte møbler gir ensemblet alvorlighetsgrad, stivhet og diversifiserer interiøret med en diskret kontrast.

Vil bidra til å vise majestet og monumentalitet

Vil bidra til å vise majestet og monumentalitet

Den antikke stilen er preget av klare proporsjoner og korrekt geometri. For vegger er en lett dekorativ gipsbasert en egnet. Det er best hvis det etterligner marmor..

Den “moderne” stilen tilsvarer glatte former, glatte hjørner, horisontal orientering og asymmetri i arrangementet av interiørelementer. Av etterbehandlingsmaterialene er valget oftest gjort her på en enkelt farge, svart eller hvit porselen steintøy. For kontrast er åpninger og nisjer innrammet med akrylstein.

For en kjøkkenstil “hytte»Kjennetegnes av et stort antall treelementer. Fra den rustikke versjonen er denne stilen mer grei og ryddig. Samtidig mister ikke retningen kontakten med naturligheten..

Veggene er ferdig med farget betong. Samtidig er oppmerksomheten rettet mot teksturen til steinene. Lett lettelse og litt utstående deler vil bringe kledningen nærmere det naturlige.

Stilig kjøkken til et landsted

Stilig kjøkken til et landsted

Det er en misforståelse at stein ikke er i harmoni med moderne materialer. Tilbaketredelsen er porselenstein, som har en glatt, blank overflate. Vegger ferdig med dette materialet lar deg lage et interiør i stil med “høyteknologisk“,”loft“eller minimalisme. Grå, beige, svarte, solide farger passer godt til krom- og plastinteriørdetaljer.

En ganske original løsning for bruk av dekorativ stein på kjøkkenet er å dekorere en av veggene. Ikke mindre interessant er muligheten for å krysse dette materialet inn i den eksisterende finishen..

Forkle på kjøkkenet

Arbeid er viktig på hvert kjøkken. sone, inkludert komfyr, vask og bord for å lage mat. Med tanke på at arbeidsområdet i de fleste tilfeller ligger mot veggen, er det en reell trussel mot utseendet og integriteten til sistnevnte. Den sparende løsningen ville være installasjon eller installasjon av et forkle. Det er spesielle krav til materialet det er laget av.. Han må:

 • være motstandsdyktig mot høye temperaturer og brannsikker;
 • ikke absorber fuktighet og fett;
 • opprettholde kontakt med et aggressivt miljø;
 • lett å rengjøre.

Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design

Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design

Med tanke på at de kjente og monotone flisene i denne rollen blir mer og mer en ting fra fortiden, ville et forkle på kjøkkenet laget av stein være et interessant alternativ. Som regel oppfyller slikt materiale alle betingelsene som er nødvendige for å beskytte veggen mot skader..

Den udiskutable fordelen med slik beskyttelse er dens høye estetiske ytelse. Utover det praktiske, forkle fra dekorativ stein gir variasjon til kjøkkeninnredningen og skaper en original smak.

Hva brukes?

På grunn av egenskapene kan ikke alle kunstige dekorasjoner vellykket brukes til å lage et kjøkkenforkle..

Det garanterte, påviste alternativet er porselenstein. Det gjør det mulig å få en helt glatt, blank overflate. Fyring gir dette materialet varmebestandighet og sikrer lang levetid. Han er ikke redd for vann og kjemiske vaskemidler, og ikke mange typer kledninger kan argumentere med styrken..

Marker et bestemt element

Marker et bestemt element

Ikke mindre vanlig for et forkle er en betongbasert stein. Med sin hjelp oppnås plater som etterligner sandstein, forvitret tuff, etc. Den lyse fengende teksturen ser spektakulær ut på kjøkkenet.

Gipsbaserte alternativer er noen av de billigste. Bruken av dem er uegnet, siden gips ikke har tilstrekkelig fuktmotstand og styrke. Lakkbelegget gir bare midlertidig beskyttelse mot vann og damp. Den minste brikken vil gjøre den ubrukelig..

Et forkle laget av stein på en akrylbase tåler mekaniske og temperaturbelastninger godt. Men den er kortvarig på grunn av svak motstand mot et aggressivt miljø. Det samme gjelder agglomerater.

Veggdekorasjon ved komfyren

Veggdekorasjon ved komfyren

Fordelene med dekorative kjøkkenforklær i stein inkluderer:

 • Sømløs design. Fraværet av sømmer eliminerer stedene for opphopning av smuss og gjør det lettere å rengjøre overflaten.
 • Lav porøsitet av materialet. Forkleet er pålitelig beskyttet mot fuktighet.
 • Vedlikehold. Et riperforkle repareres raskt ved sliping og polering.
 • Høy estetisk ytelse. Et forkle laget av et materiale som tilsvarer kjøkkenets finish, lar deg lage en original, harmonisk komposisjon i enhver stil.
 • Varighet.
 • Mulighet for egenproduksjon og installasjon.

Når det gjelder forkleet laget av naturmateriale, overskygges bruken av de høye kostnadene..

Dette materialet er holdbart

Dette materialet er holdbart

RådSelv om et steinforkle anses å være ganske sterkt og holdbart, bør du unngå å rengjøre det med jernbørster, slipende, sure stoffer..

Det blir interessant for deg:

Innredning under en stein (215 bilder): Hemmelighetene til et “sterkt” interiør

Dekorere badet med kunststein: Servant, benkeplate, hyller. Funksjoner ved bruk av materialet

Dekorative fliser

Å dekorere med kunststein er billigere enn vill, men fortsatt ganske dyrt. Hvis dette alternativet ikke er passende, vil dekorative fliser bidra til å bringe kjøkkeninnredningen nærmere det naturlige..

Dette etterbehandlingsmaterialet oppnås ved støping. I interiøret brukes fliser oftest med en base av:

 • gips;
 • betong;
 • akryl.

Tilsetningsstoffer gjør det mulig å gi materialet en natursteinstruktur, murstein etc. Flisen er tilgjengelig i et bredt spekter av farger, noe som åpner muligheter for designideer. Blant fordelene er:

 • høy estetisk ytelse;
 • relativt lav pris;
 • lett vekt;
 • enkel installasjon, enkel behandling;
 • brannmotstand;
 • gode lyd- og varmeisolerende egenskaper;
 • miljøvennlighet;
 • rask rengjøring.

Etterbehandling av kunststein er billigere

Etterbehandling av kunststein er billigere

Til alt dette kan du legge til fuktmotstand og styrke. Disse parameterne skyldes imidlertid grunnlaget som brukes for produksjon av fliser..

Gipsfliser skiller seg ut for letthet og kostnad. Materialets porøsitet gjør det imidlertid uegnet for rom med høy luftfuktighet. Et annet negativt punkt er materialets skjørhet..

Akrylbaserte fliser er ikke følsomme for fuktighet, men et aggressivt miljø, som dannes av rengjøringsmidler, blir dens fiende.

Det beste valget for kjøkkenbehandling er dekorative fliser med betongbunn.. Det er flott for kjøkkenforhold:

 • etterligner perfekt naturlige materialer;
 • produsert i stykker, så vel som i form av store paneler;
 • ikke utsatt for fuktighet, aggressivt miljø;
 • sterk og holdbar.

Gipsfliser skiller seg ut for letthet og kostnad

Gipsfliser skiller seg ut for letthet og kostnad

Når du installerer fliser på kjøkkenet, må du være spesielt oppmerksom på sømmene. Hvor lenge et slikt belegg vil vare, avhenger av deres tetthet..

Bakgrunn

Ikke en innovasjon, tapet, stadig populær. Populariteten deres er basert på en ganske god imitasjon av naturlige materialer og en relativt lav pris. Ubestridelig verdighet tapet er muligheten til å fullføre små områder og overflater som er vanskelig tilgjengelige.

Når du velger fototapet til kjøkkenet, bør du ta hensyn til detaljene i rommet.. De må:

 • ha et fuktsikkert lag;
 • være miljøvennlig;
 • overholde brannfare standarder;
 • lett å rengjøre.

Alternativ med fototapet

Alternativ med fototapet

Med tanke på at det er mange steder på kjøkkenet der mekanisk skade truer veggene, bør valget av tapet stoppes på de mest holdbare alternativene. I arbeidsområdet er bruk av fotopapir mulig, men garanterer ikke lang levetid for sistnevnte.

Løsningen for kjøkkenet er vinyl fototapet.

Fotomalerier basert på kompakt vinyl formidler perfekt tekstur av naturstein. Materialet er behagelig å ta på og godt beskyttet mot mekanisk belastning. Slike bakgrunnsbilder er ikke redde for direkte sollys. De er enkle å rengjøre, er ikke utsatt for fuktighet og et aggressivt miljø, har en betydelig ressurs, mister ikke metningen i mønsteret i lang tid.

Når du velger fotomalerier til kjøkkenet, må du sørge for at materialet de er laget av ikke er giftig og har blitt behandlet mot sopp.

Det ser ikke annerledes ut enn naturlig

Det ser ikke annerledes ut enn naturlig

Dekorasjon av stein og tapet

Blant alle typer kjøkkenveggdekorasjoner er det mest interessante stein- og tapetdekorasjon..

Selv om hvert av disse materialene gjør en god jobb, er det fortsatt en grense for deres kunstneriske kvaliteter.. Kombinasjonen av tapet med stein gir ubegrensede muligheter i designideer. Gjentakelse i dette tilfellet er helt utelukket. Hvert resulterende interiør blir garantert spektakulært og eksklusivt.

De viktigste fordelene er:

 • harmoni og originalitet av design;
 • endeløse variasjoner;
 • respektabilitet;
 • indikatorer for høy ytelse;
 • ingen problemer under installasjonen.

Harmoni og originalitet i design

Harmoni og originalitet i design

Når du dekorerer et rom med flere materialer, er det lurt å lage en skisse, velge en farge, markere områder som må fremheves eller skraveres. Materialer må være fuktsikre, ikke absorbere ubehagelig lukt, være motstandsdyktige mot høye temperaturer og lett bli kvitt smuss.

RådI denne versjonen bør du ikke bruke teksturert tapet, med deres lettelse vil de redusere effekten av dekorative steinen.

Som regel limes tapeter først på en forberedt overflate. Deretter er de valgte områdene ferdig med stein.

Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design

Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design Dekorativ stein på kjøkkenet - 130 alternativer for vakre design

Previous Post
Επιλέγουμε μοντέρνα ταπετσαρία στο διάδρομο και το διάδρομο στο διαμέρισμα, το σπίτι (υγρό, σκοτεινό, φως). Σχεδιασμός, ιδέες + 50 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
DIY -innredning: 180+ (Foto) Forbereder ferien på forhånd (ideer til et vakkert og fasjonabelt nyttårsmirakel)