Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Baderomsdesign i Provence -stil – skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder)

Provence stil bad design

Et herlig bad i Provence-stil har absorbert stillheten i fransk romantikk og en palett av ro. Provence -stil er en slags populær landstil. Provence er et ekte naturbarn, en stil født under den varme solen i sørøst i Frankrike, blant lavendelfelt, mettet med havluft og duften av urter.

I Provence -regionen fører landsbyboere, håndverkere og kjøpmenn rolig samtaler. Og husene deres er fulle av komfort. En gang, etter å ha blitt forelsket i Provence, bestemte jeg meg for å aldri dele det. Og hva fikk jeg fra dette i dag, og jeg vil fortelle deg.

Bad i Provence -stil - kjærlighet ved første blikk

Bad i Provence -stil – kjærlighet ved første blikk

Badet er ferdig

Teatret, som du vet, begynner med et klesstativ, og enhver stil begynner med innredning. Etterbehandling baderom Rommene i Provence-stil setter tonen for det videre interiøret. Alle kan takle denne oppgaven..

Det krever ikke trendy og moderne materialer. Provences motto er bekvemmelighet, skjønnhet, enkelhet og miljøvennlighet..

Husk at Provence -stilen er skapt i årevis. Vurder fordeler og ulemper på forhånd, studer alle nyansene og ikke gå glipp av mer enn én viktig detalj.

Ro i fransk romantikk og en palett av fred

Ro i fransk romantikk og en palett av fred

For å prøve et provencebilde på badet, må du starte alt fra bunnen av. Ingen profesjonelle er i stand til å lage det gamle interiøret på nytt for å matche Provence -stilen. La oss mentalt forestille oss et drømmebad. Hva synes du det skal være?

Gulv

I dag blir det mer og mer viktig å legge miljøvennlig på badegulvet. keramiske fliser. Det er flere grunner til dette – det er ikke vanskelig å ta vare på, det er estetisk og valget er mangfoldig..

I Provence -stil kan gulvfliser være solide farger eller ha naturlige motiver, blomstertrykk og dristige ornamenter..

Gulvmosaikk eller fliser lagt ut i midten av rommet, etterligner teppe.

Bruk miljøvennlige keramiske fliser til gulv

Bruk miljøvennlige keramiske fliser til gulv

En mer vågal, men tradisjonell løsning er på provence gulv legg en treplank med en uttalt struktur på badet, og farg den deretter med lakk eller behandle den med en spesiell pasta.

Ustrukturert (billigere) treverk kan belegges med fuktresistent emalje i hvilken som helst lys eller brun farge.

Provencesgulvet laget i blå toner. Den minner oss om brenningen i Middelhavet, ved bredden som den praktfulle Provence lever og blomstrer. I dette tilfellet vil hvitt ideelt sett kombineres med det blå gulvet. møbler.

RådTregulv vil gi badet ditt en spesiell fransk vri, dessuten er naturlig tre edelt og respektabelt i alle aldre. Imidlertid vil et tregulv kreve nøye vedlikehold..

Gulvfliser kan være vanlige eller naturlige

Gulvfliser kan være vanlige eller naturlige

I tillegg til fliser og tre kan naturstein eller kork plasseres på badegulvet. Begge alternativene føles bra i stil med Provence..

Tak

I Provence -stilen er hver detalj viktig, til minste detalj. Takrommet i det er med rette dekorert med trebjelker eller deres imitasjon av høy kvalitet (sjalbjelker). Den ideelle stilen er utvilsomt hvitt tre tak og brune bjelker.

Hvis det ikke er bjelker, er det mulig uten dem. Materialet for etterbehandling av taket på badet kan være annerledes. Jeg må si at den “gamle Provence” kategorisk nektet tak laget av kunstige materialer.

I denne stilen er hver detalj viktig, til minste detalj.

I denne stilen er hver detalj viktig, til minste detalj.

Tiden tilsier nye regler og i dagens Provence -stil på badet kan du se både strekklofter og tak laget av gips.

Hvis det tillater det oppsett, så i taket er det ganske passende å designe et glassmaleri vindu. Dermed vil et stykke av den virkelige himmelen slå seg ned i rommet rett over hodet ditt..

Vegger

For å dekorere veggene på badet i Provence -stil, brukes det tre eller keramikk. De kan gå bra, og utfyller hverandre med sin tekstur.. Ganske uventet ser fuktighetsbestandig vinyl ut på veggene på badet. tapet med blomstertema.

Med vegger på badet kan du fantasere på ubestemt tid. De kan dekoreres og kombineres med murverk, tre eller kork paneler, utfyllende tapet, fliser, gips og maleri. Inndelingen av vegger på denne måten kan være horisontal og vertikal..

Tre eller keramikk brukes til veggdekorasjon

Tre eller keramikk brukes til veggdekorasjon

Badet utsettes for mye fordampning av fuktighet. Alle naturlige materialer for dekorasjonen skal være så fuktavvisende som mulig, og det interne ventilasjonssystemet er det beste..

Inngangsdør

Badet starter fra inngangen dører. Det er hun som avslører for oss provencens mirakel som ligger bak henne. En slik dør er laget av massivt tre, den kan suppleres med sprekker, slitasje og grovhet som er typisk for Provence..

Fargen på døren er valgt i henhold til hovedideen i interiøret. Den kan dekoreres med frostet glass. Ofte er dører i Provence -stil decoupage servietter og kunstig lagret med craquelurelakk.

Massiv tredør

Massiv tredør

Husk om dørhåndtaket, det skal matche døren, samme sjeldenhet og årgang. Dørhåndtak laget av kobber med porselenelementer ser elegant ut.

Vinduer og belysning

Etter alle kanonene i den provençalske stilen, bør badet være fullt av lys. Hvis oppsettet lar deg ha et vindu i det, så er dette ekte flaks. Naturlig lys lar deg fylle rommet med naturlig sol, som ikke kan erstattes av noen fasjonable lampe. I tillegg er et vindu en utmerket ventilasjonsmetode..

Windows kan være små eller store, klassiske eller ekstraordinære. På motsatt side av vinduet i Provence, i henhold til stilreglene, er det et elegant badekar eller en stilig vask.

Badet skal være overfylt av lys

Badet skal være overfylt av lys

Dessverre, i byleiligheter på badene, sørger prosjektet ikke for vinduer, og det er derfor de taper på landshus. hus. I dette tilfellet må du lage den lyseste og mest komfortable belysningen på badet ved hjelp av en taklysekrone og en vegg lamper.

RådStor speil i en stilig tre- eller metallramme vil hjelpe reflektere lys og doble mengden.

Lysekroner og sconces i provence bør fortsette sin uforlignelige stil. I et bad i Provence, flerarms store lysekroner med lys eller vakre lampeskjermer.

Som en siste utvei kan du bruke spot -takbelysning. Jeg tror imidlertid at det bryter med stilens harmoni og kompletterer det med modernitet, langt fra en landlig livsstil..

Naturlig belysning lar deg fylle rommet med sol

Naturlig belysning lar deg fylle rommet med sol

Provence -palett

RådDet er enkelt å velge en fargepalett for badet ditt. Bruk alle naturlige nyanser og unngå kalde så vel som lyse og prangende..

Det provençalske badet skal være så mettet med lys som mulig, noe som betyr Hvit fargen bør velges som den dominerende.

Hvitt kan være kaldt snø eller ha varme nyanser av melkeaktig, perle, opal, måne, kokos. Det viktigste er å være matt.

Bruk alle naturlige, naturlige nyanser og unngå kulde

Bruk alle naturlige, naturlige nyanser og unngå kulde

Et godt selskap til den hvite fargen vil være:

 • alle nyanser av lavendel;
 • fargen på den kule himmelen;
 • aske rosa;
 • farge på bakt melk og smør;
 • urteaktig, mynte;
 • oliven og pistasj;
 • lys lysegrønn;
 • falmet turkis og malakitt;
 • himmelblå;
 • Høyrød;
 • trebrun;
 • sand og alle beige toner.

Jeg gjør deg oppmerksom på at du ikke bør gjøre grove feil når du skal dekorere et bad i Provence -stil. En vanskelig berøring kan ødelegge din vakre provence -drøm for alltid..

Hvit kan være kald snø eller varm melkeaktig

Hvit kan være kald snø eller varm melkeaktig

 • Vær forsiktig med kulde grå i toner.
 • Ikke overmett rommet brun og syrin.
 • Svart farge i stil med Provence er strengt forbudt.
 • rød, oransje, gul burde ha dempet toner. De får en sekundær rolle som interiørdetaljer..
 • Alle farger som brukes i utformingen av rommet, bør la følelsen av at de har falmet ut i sollyset..

Møbler

De karakteristiske trekkene ved baderomsmøbler stilisert i Provence er dens “loslitt” og behagelige, avrundede og buede konturer.. Det virker som om de siste århundrenes tid har stoppet opp..

Ikke overmett rommet med brunt og lilla.

Ikke overmett rommet med brunt og lilla.

Det bør være nok plass på et provencebad, fordi møbler til det er valgt i stor størrelse. Den er laget av naturlig tre. Glem moderne plast og kule blanke overflater. Vårt valg er varme, grovhet og maksimal naturlighet..

Gå kreativt til møbler på badet, fordi Provence -stilen ligner på et snilt eventyr som kom fra vår barndom.. Han tar gjerne imot glemte interiørartikler som:

 • hva ikke;
 • kommode;
 • konsoll;
 • bryst for oppbevaring av baderomsutstyr.

Badet i Provence -stil har komfortable kurvstoler og sjeldne skap for oppbevaring av badeutstyr.

Bli kreativ med baderomsmøbler

Bli kreativ med baderomsmøbler

Servantskap, penalhus og andre møbler

Den første fiolinen til baderomsemblet er utvilsomt skapet under synke. Dette er et mirakel av mirakler, hun er vår beundring verdig. Vridet og skåret, slitt og eldret, men alltid vintage. Provence servantskap er iøynefallende med sin historiske skjønnhet.

Hun blir ekko av en funksjonell blyanthus for oppbevaring av hygieniske produkter. I stil bør den være identisk med kantstein. Baderomsskapet er laget høyt og smalt, og noen ganger erstattes det med en typisk kommode i stil med a * la Provence.

Alt dette suppleres med hengslet hyller, for lagring av mange dekor og tilbehør.

Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder)

Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder)

Slitesterke møbler på et bad i Provence -stil kan være helt av tre eller ha glasselementer. Tilstedeværelsen av smidde deler er velkommen på den, og håndtakene kan være laget av naturlig porselen..

Tilstedeværelsen av flis, riper, slitasje og sprekker på møblene vil virke upassende for noen. Imidlertid, på badet, er Provence det første tegn på stil og bringer oss tilbake til antikkens historie..

Møbler fra bestemors loft

Produsenter oppnår ønsket effekt ved kunstig aldring av tre. Tilstedeværelsen av en lett spindelvev er velkommen på møbler, den kan ha fargen bronse, messing eller kobber.

Robuste møbler kan være helt av tre eller ha glasselementer

Robuste møbler kan være helt av tre eller ha glasselementer

I det indre av et bad i Provence -stil kan du ikke bruke moderne møbler, og det mangler også glansen av rustfritt stål og luksusen med forgylning, og sølv må nødvendigvis svertes.

Naturmøbler i Provence -stil er ikke billig og passer ikke for alle å kjøpe. Jeg fant en vei ut ved hjelp av gamle “bestemors” møbler fjernet fra loftet. Det så ut til at hun ventet på sin fineste time og passet perfekt inn i designideen min.

Utvilsomt måtte jeg fullføre de gamle baderomsmøblene med sandpapir og kompetent maling. De renoverte møblene fikk et nytt liv, lekte med nye farger og fikk et elegant og sjeldent utseende.

Moderne møbler kan ikke brukes i denne stilen.

Moderne møbler kan ikke brukes i denne stilen.

RådJeg anbefaler å dekorere baderomsmøbler i Provence -stil ved å bruke decoupage -teknikk med craquelure -elementer.

Om ønskelig kan du montere en servant i den gamle kommoden, og bruke den restaurerte skjenken i stedet for et vintageskap for oppbevaring av håndklær og andre provence..

Det blir interessant for deg:

Bakgrunn i stil med Provence: regler for utforming av rom (150+ bilder). Hvordan gjøre interiøret ditt virkelig fransk?

Stueinteriør i Provence -stil – sjarmen til Frankrike i ditt hjem (170+ bilder)

Interiør i Provence -stil: 150+ (Foto) Ideer for å skape skjønnhet og komfort

Design av vakre kjøkken i Provence -stil: 240+ bilder av moderne dekorasjoner (vegger, tak, gardiner)

Provence -stil i et moderne interiør: 335+ bilder av vakre design for romantikere og kjennere i Frankrike (i gangen / stuen / kjøkkenet)

Gardiner

Når vi snakker om Provence badegardiner, mener jeg tre alternativer:

 • gardiner for vinduer;
 • liten gardiner-skuffer for møbler;
 • gardin-gardin designet direkte for badeprosedyren.

Romerske persienner i interiøret

Romerske persienner i interiøret

La oss vurdere hver posisjon separat:

Vindusgardiner til badet i Provence er en skikkelig fantasi. De er solide eller blomster, med eller uten frills.. Det er viktig at de er laget av naturlige materialer (silke er et unntak).

Varianter av “Roman” og “Roman”rull»Gardiner eller persienner under treet. Rustikke gardiner-skuffer fungerer som en elegant dekorasjon for hyller, møbler eller skap under vasken.

Et badeforheng mangler kanskje, men det er mer koselig når det hyggelig omslutter badekaret i romantisk stemning. Et slikt gardin er vanskelig å kjøpe i en vanlig butikk. De kan sys på bestilling av spesielle vannavvisende materialer.

Gardiner må være laget av naturlige materialer

Gardiner må være laget av naturlige materialer

Et gardin-gardin for et bad i Provence-stil henger på en uvanlig formet gesims. Den er rund eller oval. Under alle omstendigheter ser et slikt gardin edelt og elegant ut..

VVS

VVS -utstyr stilisert som Provence er en spesiell historie. Det ser ut til å utfylle den generelle sammensetningen av rommet helt..

Rør og oppvarmede håndklestenger understreker dybden i stilen, og kraner og ventiler har en uvanlig form, fargen er blottet for overflødig glans og glamour.. Velg rørleggerarmaturer laget av følgende metaller:

 • bronse;
 • kobber;
 • messing.

Rørleggerarbeid bør utfylle den generelle sammensetningen

Rørleggerarbeid bør utfylle den generelle sammensetningen

Men hovedvekten i rommet er selvfølgelig på selve badet. Den har en høy, finurlig og oval form.. Innviklede, krøllete, smidde ben er et uunnværlig element i den.. Å ta vannbehandlinger i en slik “skjønnhet” er en ekte avslapning.

Badekaret kan plasseres nær vinduet, stå i hjørnet eller være plassert i midten av rommet, noe som er viktigst i ekte fransk Provence. Noen ganger er badekaret montert på en slags podium, som ser veldig original ut..

Dusjer hytter i det indre av Provence eller moderne bokser passer minst av alt inn i denne varme landlige stilen, men tiden går og menneskelige krav endres.

Den ubestridte dekorasjonen av rommet er den utsøkte servanten. Den utenlandske vasken “vask” har behagelige, glatte konturer og er blottet for skarpe hjørner. Det kan være på vridde ben, være en del av et monolitisk skap eller en åpen hylle.

Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder)

Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder)

Et provenceskall er laget av:

 • naturlig granittstein;
 • brent leire;
 • porselen;
 • fajans;
 • naturlig tre.

En moderne vaskemaskin er i stand til å ødelegge et provencebilde i utseende. I dette tilfellet er teknikken enten maskert med dører eller montert i nisjer. Det er best for henne å være i et annet rom..

Tilbehør

Provence er en overflod av hyggelig tilbehør og flere interiørartikler, det er det som gjør den annerledes enn den minimalisme. Provence -badet er så koselig at du ikke vil forlate det.

Alt her er mettet med tid fra såpedispenseren til tannbørsteholderen, selv håndklærne burde være virkelig provence.

En overflod av fint tilbehør og flere interiørartikler

En overflod av fint tilbehør og flere interiørartikler

I dette rommet kan du finne alt som i andre stiler ikke ville oppstå for noen på badet:

 • Flettet kurver.
 • Blondeservietter og gardiner.
 • Gulvmatter.
 • Lys og lysestaker.
 • Keramiske vaser.
 • Figurer.
 • Klokke.
 • Bilder og rammer.
 • Innvendige dukker.
 • Gulv- og bordlamper.
 • Krukker og poser med aromatiske urter.

Alt her er gjennomsyret av tid fra såpedispenseren til tannbørsteholderen.

Alt her er gjennomsyret av tid fra såpedispenseren til tannbørsteholderen.

Planter

Provence uten blomster ikke provence. Blomster skal være overalt. På badet kan blomster være levende eller tørket, men i ingen tilfelle er de kunstige. Preferanse gis til dronningens lavendel – kjennetegnet for provinsen Provence.

Blomster skal være pastellfarger og klassiske former. Venner av Provence er roser, ranunculus, eustoma, hortensia, peoner. Blomster skal ikke ha lyse eller eksotiske farger. Pass på at de ikke forstyrrer stilbalansen..

Planter i potter og i gulvplantere kan også bli innbyggere i et så koselig bad. Det dyrkes upretensiøse, fuktglade og skyggeelskende tropiske planter her.. Et viktig poeng – beholderen for å dyrke dem skal være laget av tre, leire eller porselen og ikke noe snev av plast.

Blomster kan være levende eller tørket

Blomster kan være levende eller tørket

Lite bad

Ikke alle av oss er så heldige å bli eier av et stort bad, hvor Provence -stilen kan streife fullt ut. Men fortvil ikke, for når du nærmer deg, kan en mini-Provence arrangeres på små kvadratmeter i en vanlig byleilighet..

Du kan gjøre dette som bekreftelse på bildene som presenteres. Å følge stilreglene vil løse dette problemet på kort tid..

Et stort badekar med vridde ben kan erstattes med et vanlig badekar og decoupage det halvantikk. I tillegg kan den kappes med lerk og da vil den se ut som en gammel skrift..

Overholdelse av stilreglene vil løse dette problemet med størrelsen på rommet.

Overholdelse av stilreglene vil løse dette problemet med størrelsen på rommet.

I dette tilfellet anbefales det å kombinere et bad med toalett, slik at du kan maksimere plassen..

RådBruk lyse farger i dekorasjonen av vegger og gulv (de absorberer ikke lysstråler). Gjør senteret lysere og motlys.

Heng en vakker taklysekrone, og i stedet for et kjedelig rektangulært speilduk, dekorer veggen med et speil i en smijern eller treramme.

Bruk lyse farger i dekorasjonen av vegger og gulv

Bruk lyse farger i dekorasjonen av vegger og gulv

Det viktigste er ikke å bryte reglene:

 • bruk av naturlige etterbehandlingsmaterialer;
 • samsvar med fargeskjemaet i pastellfarger;
 • få mest mulig ut av gratis vegger;
 • ikke overbelast interiøret med detaljer;
 • foretrekker flere hyller og nattbord;
 • gi opp store mønstre og utskrifter;
 • velg slette overflater og smale grenser med blomster;
 • bytt ut blå, lilla og fiolett med lyse og luftige toner;
 • unngå lyse fragmenter og kontrastoverganger;
 • gi opp unødvendig tilbehør;
 • lagre sjampo og annen kosmetikk bak skapdører eller hell dem i stilige dispensere laget av naturlig porselen.

Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder)

Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder)

Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder) Baderomsdesign i Provence -stil - skånsom romantikk for kropp og sjel (205+ bilder)

Jeg ønsker deg en vellykket implementering av provence -ideer i det indre av badet ditt.!

Previous Post
Καναπές -κρεβάτι με ορθοπεδικό στρώμα για καθημερινή χρήση (+180 Φωτογραφία). ΤΟΠ-3 τύποι συστημάτων
Next Post
Design av et lite bad kombinert med toalett. TOP-12 teknikker for unik romkorreksjon + 50 BILDER