Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere?
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere?

Barneromsdesign med en myk sofa

Sofaen i barnehagen må velges nøye og grundig, med større omsorg enn for voksne. Riktig valgt kan det være en reell frelse for et lite rom..

I løpet av dagen, på en kompakt brettet sofa, vil barnet kunne sitte, lese høyt og stille, leke og bygge telt og rulle biler på det frie gulvet eller bygge et dukkeslott. Og om natten kan du pent brette ut mekanismen og få en bred, komfortabel seng, som om morgenen blir til en liten sofa igjen.

Men du må være forsiktig, fordi barnets kropp fremdeles dannes. Den fremtidige holdningen avhenger sterkt av soveplassen, søvnløshet kan begynne på grunn av feil farge, og du kan slå en spiss vinkel mot et blåmerke. Når de velger, bør foreldre vurdere alt dette – og ikke bare.

Tekniske aspekter: sikkerhet, materialer, konstruksjon

Enhver sofa er sett fra flere posisjoner:

 • sikkerhetstiltak – hvor sannsynlig er barnet å bli skadet;
 • materiale – alt spiller en rolle, fra rammen til møbeltrekk;
 • design – ikke alle sofaer passer for alle aldre, og ikke alle sofaer vil være behagelige å sove på.

Bare ved å velge tekniske egenskaper kan du tenke på design.

En sofa for et barn må velges nøye og grundig.

En sofa for et barn må velges nøye og grundig.

Sikkerhetsteknikk

Det spiller ingen rolle hvor gammelt barnet er, sofaen må oppfylle standardene. Ingen er trygge fra å treffe et skarpt hjørne, ikke engang en tenåring. Ta i betraktning:

 • Mykhet. Sofaen som skal stå på barnerommet skal være fri for skarpe hjørner. Harde armlener, et rektangulært hardt sete, skinnende metallben – alt dette er bedre forbeholdt stue, hvor barnet vil bruke vesentlig mindre tid enn hjemme.
 • Bredde. De fleste babyer sover urolig, slenger og snur, kaster av dekslene og kan falle til gulvet. En smal sofa øker sjansene for å falle flere ganger – et pålitelig u / bredt sete er mye bedre egnet, som barnet kan ligge på diagonalt eller strukket ut som en sjøstjerne hvis han vil.
 • Mekanisme pålitelighet. Alle sovesofaer har en spesiell åpningsmekanisme. Før du setter en av dem i rommet, må du sørge for at mekanismen fungerer tydelig og ikke åpnes i et upassende øyeblikk og forårsaker skade på barnet. Det er best hvis det er tungt nok til at barnet i prinsippet ikke kan løfte det..
 • Pålitelighet av elementer. Noen av mekanismene har hjul – du må sørge for at de ikke ruller av seg selv. Noen av mekanismene har esker – du må sørge for at barnet ikke har noen sjanse til å sette seg fast inne. Noen av sofaene har armlener og ryggstøtter – du må sørge for at de er godt festet og ikke faller av under aktiv lek.

Velg nøye

Velg nøye

RådAlt barnet samhandler med, må være trygt å bruke. Men dette punktet er bare begynnelsen på et valg. Tross alt er ikke alle sofaer som kan kalles trygge egnet for et barn å sove på..

Ramme materialer

En sofa med hvilken som helst mekanisme består av en ramme dekket med fyllstoff i stedet for en madrass og dekket med polstret stoff. Det er mange varianter av den første og den andre og den tredje.

Alle rammer kan deles inn i tre store grupper:

Sponplaterammer. Det billigste og mest substandard materialet som er mulig – det er laget av resirkulert tre. Det eneste plusset er at det koster mindre enn alle andre materialer. Det er mye mer ulemper – skjørhet, upålitelighet. Hvis produsenten viser seg å være skrupelløs, kan sponplaten avgi giftige damper. En sofa med en slik ramme vil mislykkes i to til tre år med intensiv bruk..

Sørg for at rammen er godt skjult

Sørg for at rammen er godt skjult

Rammer av tre. Ekte tre er et vakkert, pålitelig materiale som forblir på moten. Rammen laget av den kan tjene i flere tiår, lukter godt, er lett nok, med en svært liten sannsynlighet for å forårsake allergi og er helt naturlig. Imidlertid brenner treet, er følsomt for biologiske trusler (for eksempel kan en skadedyrsbille starte i det), bukker under for fuktighet. Over tid vil det tørke ut og begynne å knirke. Dette vil skje raskere hvis furu eller gran ble brukt til å lage. I tillegg har treet en høy kostnad..

Metallerammer. Metall er et materiale som er veldig vanskelig å ødelegge. Rammen laget av den kan tjene i flere tiår, brenner ikke, er motstandsdyktig mot biologiske trusler, tørker ikke ut, råtner ikke, forårsaker ikke allergi. Den eneste ulempen er vekten. Hvis utformingen av sofaen innebærer at den må løftes delvis, kan dette være vanskelig. Når du kjøper en sofa med en metallramme, må du sørge for at den ikke kan skade barnet på noen måte – for å åpne uventet, for eksempel.

Alternativ for en liten prinsesse

Alternativ for en liten prinsesse

RådNår du kjøper en sofa i et barnerom, må du sørge for at rammen er godt skjult og kamuflert med mykt fyllstoff, slik at selv om et barn støter på sofaen mens du løper, forårsaker dette ikke alvorlig skade.

Fyllstoff

Fyllstoffet er veldig viktig for sofaen, som er planlagt installert på barnerommet.. Avhengig av barnets alder, bør det være annerledes:

 • nyfødt barn trenger den mest stive madrassen – ryggraden er i ferd med å danne seg, ethvert mykt fyllstoff kan forårsake utvikling av skoliose;
 • barn fra tre til syv år trenger en madrass av middels hardhet, som om mulig følger kroppens kurver – holdning dannes fortsatt;
 • barn over syv år og opptil tolv trenger en madrass av middels hardhet med et mykt deksel slik at det er behagelig å sove på;
 • barn over tolv er likestilt med voksne, siden stillingen deres allerede er dannet – madrassen skal ikke være for myk, og dette er alt som kreves av den.

Fyllstoffet er veldig viktig for dette produktet.

Fyllstoffet er veldig viktig for dette produktet.

I tillegg til mykhet og hardhet, er det nødvendig å ta hensyn til om fyllstoffet absorberer lukt – for små barn som kanskje ikke våkner til toalettet om natten, er dette spesielt viktig. Det er også nødvendig å foretrekke materialer som ikke forårsaker allergi..

Alle fyllstoffer kan deles inn i tre store grupper..

Den første er fjærbelastet. Blant dem:

 • Blokk av avhengige fjærer. Består av en ramme og en fjærduk som bøyes når den legges på den. Denne designen har eksistert i mer enn seksti år, er pålitelig og kan vare i ti år. Men over tid presser den seg gjennom og begynner å knirke. Ikke egnet for et barn – bøyer seg i store områder, justeres ikke individuelt.
 • Blokk av uavhengige fjærer. Består av individuelle vertikale fjærer, som hver er atskilt fra de andre. Det kan også vare ti år, det kjennetegnes ved pålitelighet og høy ortopedisk komfort – fjærene faller nøyaktig der belastningen er på dem. Knirker ikke, en ødelagt fjær er lett å bytte ut. Flott for barn, men dyrt.

Det er nødvendig å vurdere om fyllstoffet absorberer lukt

Det er nødvendig å vurdere om fyllstoffet absorberer lukt

Fjærrammene kjennetegnes ved god luftutveksling og absorberer ikke lukt i det hele tatt.

Ikke alle materialer i den andre gruppen – syntetiske fyllstoffer – er forskjellige på samme måte. Blant dem:

enPolyuretanskum. Det er to versjoner – enten kuttes materialet i blokker og det dannes en struktur av det, eller det helles i en form og en ferdig myk del av sofaen oppnås. Absorberer ikke lukt, lider ikke av støv, beholder formen i lang tid, er forskjellig i gjennomsnittlig hardhet. Men samtidig er han redd for solens stråler og har ikke stor ortopedisk komfort – bare egnet for et lite barn.

2Structofiber. Har høy grad av ortopedisk komfort, absorberer ikke lukt, brenner ikke, absorberer ikke fuktighet. Gir ikke allergi. Det er dyrt i forhold til andre materialer og veldig hardt – en ekstra myk fôr vil være nødvendig for en yngre student.

3Polystyrenkuler. For en sofa, som et barn vil leke på og av og til døsere, er dette et utmerket materiale – ballene absorberer ikke fuktighet, brenner ikke, er motstandsdyktige mot biologiske trusler og følger lett kroppens kurver. Men for å sove på dem hver natt, er de ikke egnet – for myke, støtter ikke holdning. De presser seg også raskt gjennom, går seg vill i en haug og må fylles opp igjen.

4Holofiber. Et materiale som ble utviklet på begynnelsen av det tjueførste århundre og samlet alle fordelene med syntetiske materialer. Brenner ikke, er ikke utsatt for biologiske trusler, absorberer ikke noe, brukes ofte i sofaer. Fjærmer er preget av god luftutveksling

Fjærmer er preget av god luftutveksling

RådDet er definitivt ikke verdt å kjøpe en sofa med polstring laget av syntetisk vintergummi og skumgummi – de absorberer lett lukt, flekker forblir på dem og de varer ikke lenge og forviller seg til stygge og ubehagelige klumper.

Med den tredje gruppen – naturlige materialer – skjer dette sjeldnere. Blant dem:

 • Latex. Laget av gummisaft, varer opptil tjue år, har de høyeste ortopediske kvaliteter blant naturlige materialer.
 • Kokosfleece. Laget av slitesterk kokosfiber. Det forårsaker ikke allergi, er miljøvennlig og billig, men samtidig er det veldig stivt – det er veldig ubehagelig å sitte og ligge på det.
 • Heste hår. En av de dyreste middels myke fyllstoffene.

Kan brukes som seng

Kan brukes som seng

RådNår du velger sofa, bør du ta hensyn til barnets helse. Hvis han har ryggproblemer, er det en god idé å først besøke en ortopedisk kirurg og rådføre seg med ham..

Møbeltrekk

Polstring utfører en dekorativ funksjon og er viktig for utseendet på rommet – ikke alle materialer vil passe inn i et bestemt interiør. I tillegg bør møbeltrekk som barnet er i konstant kontakt med, ikke forårsake allergi, absorbere lukt og være følsom for flekker. Best av alt – å få muligheten til å vaske den om nødvendig.

For å passe sofaen kan du bruke:

 • Velour. Mykt, fløyelsaktig naturmateriale, som kjennetegnes ved et stort antall farger, forårsaker ikke allergi og passer godt inn i en koselig liten barnehage. Varm, lett pustende, behagelig å ta på, billig. Den kan rengjøres med en støvsuger eller, hvis den er veldig skitten, med tørt vaskepulver. Det er bare to ulemper – om noen år vil det oppstå riper på møbeltrekk, og det er vanskelig å fjerne flekker fra det. Passer til et tenåringsrom, men for et lite barn – definitivt ikke.
 • Flok. Også fløyelsaktig og behagelig å ta på, som er mye mer egnet for barnehagen – den kan vaskes, den er ikke redd for fuktighet og det er lett å fjerne flekker fra den. Skiller seg i en rekke farger og holdbarhet, det er vanskelig å rive den. Over tid slites det imidlertid opp og absorberer også lukt. Hvis barnet har problemer for å føle at det er på tide å gå på do, er det bedre å velge et annet materiale..

Trekket fungerer som en dekorativ funksjon

Trekket fungerer som en dekorativ funksjon

 • Tapet. Et alternativ for soverommet til en seriøs tenåring, og ikke for en smårolling – for dyrt og vakkert materiale for å være fornuftig til å passe en sofa i et barnehagens rom. Det er tøft og enkelt å rengjøre – selv de mest sta flekkene kan fjernes. Veldig slitesterk, men ikke veldig behagelig å ta på.
 • Mikrofiber. Syntetisk, men dyrt og godt. Vaskes kun på en delikat syklus, tørker bare i frisk luft, men flekker kan fjernes med delikate vaskemidler og en myk børste eller fille. Du må pusle med de inngrodde. Lukten absorberes ikke.
 • Ekovelure. Veldig slitesterkt stoff basert på naturlige råvarer, lik velour. Fin, myk, vil ikke falme eller strekke seg. Kan bare vaskes med tørre produkter.

RådFør du bestiller en sofa med et bestemt polstermateriale, bør du spørre barnets mening om dette. La ham vandre rundt i hytta med deg, berøre forskjellige alternativer og også uttrykke sin mening – hvis han selvfølgelig allerede vet hvordan han skal snakke.

Disney eventyr

Disney eventyr

Sofaer dekket med lær og lærerstatning er ikke egnet for barnehage. For det første er de stilistisk absolutt uforenlige med lyse leker og den generelle lysstemningen i rommet. For det andre er huden glatt og kjølig å ta på – arket ruller av det hele tiden. I tillegg er huden lunefull å ta vare på og er dyr.

Det blir interessant for deg:

Hva skal være et barnerom (310+ bilder): Velge tapet, gulv, tak, barneseng

Moderne gardiner i barnehagen for gutter og jenter: Vakre nye ting (175+ bilder)

Bakgrunn i barnehagen for gutter (+200 bilder): Vi gir barnet muligheten til å uttrykke seg

Design av et barnerom for en jente: 150 + Bilder av lyse og minneverdige interiører

Design

Et viktig valgpunkt. Designet avhenger ikke bare av hvordan sofaen vil se ut, men også hvor behagelig den vil være, og hvor trygg den vil være, og hvor lenge den vil vare.

Det finnes en rekke alternativer:

Bok. Den enkleste, eldste og billigste av alle mulige alternativer – den har blitt brukt i mange tiår. Det er en vanlig sofa med myke armlener – for å utfolde den må du heve setet. Ryggen vil gå ned og falle i flukt med den. Det er ofte en oppbevaringsboks under setet. På grunn av mekanismens enkelhet slites den sakte, men krever betydelig innsats for å brytes ned. Det kan være farlig for et lite barn – ikke alle modeller har en lås som forhindrer klemming. For et eldre barn kan det være ubehagelig – i midten, mellom ryggen og setet, er det et gap.

Alternativ med en romslig garderobe for seng

Alternativ med en romslig garderobe for seng

Tango. Faktisk nøyaktig samme “bok”, men med ett tillegg – “tango” kan fikses i hvilken som helst mellomstilling. For et barn er dette et godt alternativ, siden mellomstillinger kan brukes i spill. Ulempene med “boken” er imidlertid fortsatt.

Eurobook. En variant med en litt mer kompleks mekanisme enn en vanlig bok – her trenger du ikke heve setet, men trekke det mot deg slik at det ruller fremover. Etter det faller ryggstøtten ned i det resulterende tomrommet, og som et resultat oppnås en bred køye. Nedenfor er en eske for sengetøy. Den eneste ulempen er at gapet mellom ryggen og setet kan være merkbart..

Puma. Mekanismen ligner veldig på “Eurobook”, bare setet ruller ikke ut. Du trenger bare å trekke den opp slik at mekanismen starter inne og den brytes ned av seg selv. Da kan du legge ryggen. Krever ikke fysisk styrke.

Ikke skynd deg å raskt velge et eller annet alternativ..

delfin. Kanskje det mest populære alternativet, det krever ikke mye styrke – selv et barn kan utvide en slik sofa. Det er nok bare å trekke løkken på setet mot deg og litt opp, og den vil gå fremover og stige automatisk i flukt med den ikke-utrullbare delen, som vaskekassen vanligvis er plassert under. Den eneste ulempen er at mekanismen, ved aktiv bruk, lett brytes ned, derfor må rammen velges pålitelig, helst metall.

For et stort barnerom

For et stort barnerom

Fransk sammenleggbar seng. Et midlertidig alternativ, det vil mislykkes ganske raskt på grunn av særegenhetene ved mekanismen. Køyen består av tre seksjoner; det er nok å trekke setet opp for å åpne det. Uregelmessigheter på den er nesten umerkelige, det kreves nesten ingen innsats, den brettede sofaen er veldig pen og kompakt. Men den mislykkes etter et par års aktiv bruk..

Sørg for å vurdere barnets mening..

Uttrekkbar sofa. Når den er montert, er den ikke annerledes enn andre sofaer, men når den er brettet ut, er den godt egnet for et lite barn – veldig lavt sete, lett å klatre. Mekanismen er enkel – køyen trekkes ut nedenfra, under bunnen, deretter senkes ryggen. Ingen fysisk styrke nødvendig, ingen vaskekasse.

Trekkspill. Det er nok bare å trekke, slik at mekanismen brytes ned – ryggen senkes også, armlenene forblir på plass. Skiller seg i stor kompakthet når den rulles sammen, men har ikke en spesiell eske for sengetøy.

Spartacus. Faktisk – en variant av den “franske muslingen”, supplert og mer pålitelig. Seksjonene er dekket med et spesielt nett, som, når de brettes ut, danner et glatt, behagelig sted å sove.

Alv. Det mest originale av alternativene – setet brettes ikke ut på noen måte, armlenene faller rett og slett ned på hver side av det. Det er veldig praktisk, siden hellingsnivået kan fritt justeres og ingen kraft er nødvendig for dette. Egnet alternativ for barn – sofaen har ingen skarpe hjørner og den er bred nok.

Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere?

Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere?

Valget av mekanismealternativ avhenger av om den voksne alltid vil være der for å utvide sofaen, og om han har sykdommer som kompliserer prosessen. I tillegg er det bedre å velge en sofa med en boks for sengetøy – det gir ikke bare et sted å lagre leker, men åpner også en stor plass for spill..

Strukturell forfining: transformerende sofa

Teknisk sett kan sofaene, designene vi nettopp har vurdert, tilskrives transformerende sofaer, fordi de forvandler seg fra en vanlig sofa til en seng.. Men dette er langt fra den mest imponerende transformasjonen – utviklingen de siste årene lar deg kjøpe inn ett møbel:

 • Sofa og køyeseng. Dette er en utmerket løsning for en liten barnehage der to barn på samme alder eller samme alder bor. I løpet av dagen vil sofaen tjene som et sted hvor du kan drikke te og se på TV, ordne telt fra et teppe eller spille stille brettspill sammen. Det kan gjøres om til en festning eller bare ta en lur på det etter en hard dag på skolen. Men når natten begynner, kan du snu sofaen slik at ryggen stiger og er en meter over setet. En liten stige er festet til designet. Om morgenen vil det være mulig å rulle opp sengetøyet, legge det i en skuff under bunnen og igjen rulle sengene til en sofa..
 • Sofa og bord. Det er også en god løsning for en liten barnehage, hvor størrelsen på rommet – eller utformingen ikke tillater å arrangere en mer kompleks arbeidsplass for et barn. Når den er brettet, oppbevares bordplaten bak ryggen eller under setet. Men det er nok å bruke mekanismen for at den skal være foran setet, for å ta plassen til bordet. Og så – et spørsmål om teknologi. Sett lampen til venstre for barnet, hent notatbøker og bøker, og du kan trygt forberede deg på morgendagens skoledag. Her kan du også drikke te, legge ut et brettspill eller tegne.

Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere?

Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere?

 • Sofa og garderobe. En løsning for en barnehage der det rett og slett ikke er plass til en egen garderobe. Det ser ut som et veggskap, i midten av det er en sofa festet til det. Rundt – skuffer, over den – hyller. Om natten, når ingen trenger et sted på gulvet, folder sofaen seg ut og barnet kan legge seg. I løpet av dagen fjernes sengetøy i en av skuffene..
 • Sofa og to senger. Dette er et alternativ for et hjem med to barn. I stedet for å sette to senger i rommet, som vil ta mesteparten av plassen, kan du sette en sovesofa som har to alternativer. I den første er det ganske enkelt en utrullingssofa, hvor køyene er atskilt med et seteelement. I den andre er dette den samme utrullbare sofaen, hvorfra to køyer hentes – en nærmere gulvet, den andre der det pleide å være et sete.

Etter å ha valgt en sofa i henhold til tekniske egenskaper, kan du fordype deg i mer subtile og interessante materialer – bekvemmelighet for et bestemt barn og designglede.

Alternativ for en gutt

Alternativ for en gutt

Design: funksjoner og beliggenhet

Det er funksjoner som en sofa bør ha bare fordi du kjøper den til et barn:

 • den må være myk nok til at den er vanskelig å slå mot den;
 • han må ha armlener slik at barnet ikke faller av ham;
 • han bør ha et bredt sete slik at barnet ikke faller i søvnen;
 • han burde ha en eske slik at han har et sted å sette bort noen av lekene.

Ikke absorberende lukt, lett å rengjøre – alt er universelt. Men fargen og designet på sofaen bør velges ut fra barnets alder, kjønn og karakter..

Og karakteren på denne korte listen er den viktigste.

Og det første trinnet i å velge en bestemt sofa bør være en diskusjon. Be barnet ditt om å planlegge rommet sammen med deg. Samarbeid med ham for å finne ut hvor sofaen vil sitte best og tenk på hvordan den skal se ut. Besøk en møbelsalong sammen, sitte på alle sofaene du liker og diskutere deres kvaliteter.

Valg kan gjøres om til et spennende samspill med et barn, uansett hvor gammel han er..

Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere?

Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere?

Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere? Design av et barnerom med en myk sofa: Hvordan og hvor er det bedre å plassere?

Sofa for yngre studenter

Det er en god idé å kjøpe en sofa i form av et slott for et barn, men for en yngre student er dette allerede et bestått stadium. Selvfølgelig er spill fortsatt viktige for ham, men gradvis skiftes oppmerksomheten til kommunikasjon, til skolearrangementer, til kunnskap og mer voksne aktiviteter.. Den lyseste sofaen med mønstre vil ikke lenger passe her.. Her må du nærme deg mer subtilt.

 • Mønstret sofa. Alternativet er alltid relevant – og det viktigste plusset er at når barnet vokser opp, kan du ganske enkelt bytte møbeltrekk til en roligere og mer voksen. I mellomtiden vil en sofa med pokemon, monster high og andre populære karakterer passe inn i det indre av barnerommet. Det viktigste er først å sørge for at barnet elsker dem spesielt..
 • Ensfarget sofa. Lyse farger som gleder førskolebarn er allerede mindre relevante. Selvfølgelig, polstring av sofaen grå eller brun – fortsatt en dårlig idé, men du kan foretrekke pastellfarger, delikate nyanser grønn og blå. Avhengig av hvilken kombinasjon som vil se bra ut med resten av rommet.
 • Sofabord. For en student – en flott løsning, spesielt i et lite rom. Tilpasser seg arbeidsstemningen, sparer plass.

Det er bedre å velge beroligende, øye -behagelige farger på sofaen – og selvfølgelig fortsatt ta hensyn til barnets mening.

Flott rom for en tenåring

Flott rom for en tenåring

Sofa for tenåring

Etter tretten oppfattes det som kan glede en førskolebarn med litt forakt: enhver tenåring ønsker å vokse opp så snart som mulig og bli en like voksen. Sofaer med bilder, sofaer i form av biler, dette bidrar absolutt ikke til dette..

Derfor kan det allerede være mer balansert å velge en sofa for en tenåring, ikke bare styrt av ønsket om å underholde barnet, men også å gjøre rommet virkelig vakkert.

Det er grunnleggende fargematchingsalternativer:

 • Monokrom. Hvis ditt barns rom er laget i nyanser av samme farge, kan sofaen også velges i dem. For eksempel, hvis veggene er lysegrønne, kan sofaen tas i en mørk grønn eller en vakker urteskygge. Hvis veggene er lyse lilla, kan sofaen være mettet, syrin. Men hvis veggene er mørke, bør tvert imot sofaen være lysere. Effekten skal være interessant, med all enkelheten i mottakelsen.
 • Kontrasterende. Kontrast er et spill som er så hyggelig å spille når man skal dekorere et interiør. Det viktigste er å velge virkelig passende farger. I et rom med hvite vegger vil en lys sofa – rød, blå, lilla se trossig ut og se bra ut. I et rom hvor veggene er malt oransje, ville en lilla sofa være perfekt. For ikke å forvirre og ikke sette ærlig talt upassende møbler i rommet, er det verdt å sjekke med kombinasjonstabellene.
 • Nøytral. I et perfekt tilpasset interiør, hvor alt er på plass, kan du forlate sofaen som en øy av nøytralitet. La den være beige, en delikat grå nyanse, blå eller hvit – så vil den passe inn i ethvert design og samtidig se separat og interessant ut.
 • Mettet. I et nøytralt, rolig interiør vil en rikfarget sofa også se bra ut. La det tiltrekke seg oppmerksomhet, la det bli sentrum av interiøret.

Sofaen skal passe til resten av miljøet.

Sofaen skal passe til resten av miljøet.

Med valg av en bestemt farge er det vanskeligere – sofaen skal passe til resten av situasjonen, passe inn i den, som en innfødt.

Hver farge bærer et bestemt budskap og påvirker nervesystemet på forskjellige måter..

 • Beige. Varm, enkel, nøytral farge som passer inn i nesten ethvert interiør, bortsett fra lyse eller kalde. Sensitiv for skitt, må den rengjøres ganske ofte, og flekker bør fjernes så raskt som mulig. Enhver liten ting vil være synlig på avstand.
 • Hvit. Den mest nøytrale av fargene, som passer for svært få tenåringer. Barn er ikke veldig pene, og det vil være for vanskelig å fjerne flekker av maling eller juice fra en hvit sofa – det er bedre å umiddelbart velge en annen farge.
 • Svart. For en barnehage er det for dystert i sin rene form – det vil skape en deprimert stemning for barnet og bli slått ut, selv om det i prinsippet passer til fargene i interiøret. Men la oss si om det fortynnes med lyse mønstre, tegninger, eller hvis barnet selv valgte svart av ideologiske årsaker.
 • rød. En lys, sterk farge som kan få en sofa til å skille seg ut, men er ikke egnet for et soveplass. Men du kan bruke dens bleke og delikate nyanser, som verken er forbundet med blod, eller med kjærlighet, eller med andre lignende ting..
 • Gul. Solrik, behagelig farge – det antas å ha en positiv effekt på humøret. Det er ikke så vanskelig å passe det inn i interiøret; det vil “belyse” selv det minste og dystre rommet. Krever omsorg, som alle lyse farger. Du kan velge mellom varme og kalde nyanser.
 • Grønn. Skiller seg ut i et stort antall nyanser. Beroliger, tilpasser seg et rolig humør, som kan brukes til søvn og arbeid. Passer godt til blad- eller blomstermønstre.
 • Blå. Nyanser av blått er også en flott løsning for soverom, beroliger og tilpasser seg også roen. Du kan velge et hvilket som helst alternativ – fra det lyseste til det mørkeste, nesten svart. Sky- eller fiskemønstre ser bra ut på blått.
 • oransje. Også en varm, behagelig farge, som er ment å heve stemningen og gjøre rommet mer behagelig. Trenger konstant omsorg.

Velg en sofa sammen med barnet ditt

Velg en sofa sammen med barnet ditt

RådEn god beslutning når du skal velge farge, er å tegne en sofa i interiøret med barnet ditt. Du kan gjøre dette med blyanter og tusj, eller på en datamaskin. Det viktigste er å se sammen hvordan den valgte kombinasjonen vil se ut..

plassering

Når sofaen allerede er valgt og designaktiviteten nesten er over, gjenstår det bare å sette den på et bestemt sted i rommet.. Og for dette må du vite to enkle regler:

 • Ikke plasser sofaen for nær radiatoren. Hvis du lukker den med ryggen, blir rommet konstant kaldt, barnet fryser og kan bli forkjølet. Og hvis du setter et armlen, vil luften veldig nært soveplassen være konstant tørr og barnet vil ha vanskelig for å puste.
 • Ikke plasser sofaen med hodet eller føttene mot døren hvis dette kan unngås. Problemet er ikke engang i den utbredte overtro om døden, men i hvordan døråpningen og muligheten for at foreldre kan komme inn gjennom den når som helst vil påvirke barnets psyke. Det er mye bedre å sette sofaen på motsatt side av rommet, slik at barnet når som helst kan se på døren fra det og se personen komme inn.

Lyse farger vil gjøre barnet ditt lykkeligere.

Lyse farger vil gjøre barnet ditt lykkeligere.

Ellers er valg av sted helt ditt. Sett sofaen ved siden av bordet slik at barnet når det når som helst? Hvorfor ikke? Plasser den mot veggen til høyre for døren, og nær den? Ikke en dårlig idé heller.

Det er bare viktig at rommet som et resultat ser enkelt og organisk ut, slik at sofaen ikke skiller seg ut fra det generelle utvalget og ser bra ut. Trygt, med en madrass av middels fasthet, dekket med et stoff som ikke er redd for ikke å være for ryddig, vil det være et utmerket soveplass.

Å kjøpe en sofa til et barnerom er en god idé, og utvelgelsesprosessen kan gjøres om til et ekte eventyr..

Previous Post
Καναπές -κρεβάτι με ορθοπεδικό στρώμα για καθημερινή χρήση (+180 Φωτογραφία). ΤΟΠ-3 τύποι συστημάτων
Next Post
Design av et lite bad kombinert med toalett. TOP-12 teknikker for unik romkorreksjon + 50 BILDER