Flytende tapet for vegger (+150 Foto). Hvordan søke, fordeler og ulemper med materialet
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Flytende tapet for vegger (+150 Foto). Hvordan søke, fordeler og ulemper med materialet

Flytende tapet til vegger

Flytende tapeter i interiøret er et populært materiale for å dekorere veggenes overflate. Disse tørre blandingene kjennetegnes av høy slitestyrke og lar deg lage en praktisk design for ethvert rom. Denne metoden for veggdekorasjon går tilbake til regjeringen til den franske kongen Charles VII, som satte en nesten umulig oppgave for håndverkerne sine – å gjenopprette hele slottet på tre dager. For å fremskynde arbeidet bestemte designerne seg for å male silkeplatene og blande dem med lim. Denne metoden gjorde det mulig å raskt oppdatere veggenes design. Kongens ordre ble utført i tide. Flere detaljer senere i artikkelen.

Hva er flytende tapet

I moderne tolkning skiller dette materialet seg fra sin fjerne forgjenger, oppfunnet av franske mestere. Selve ordet “tapet” i tittelen samsvarer ikke sterkt med vår idé om papir, vinyl eller annen type rulletapet.

Bakgrunnsbilder som alltid ser nydelige ut

Bakgrunnsbilder som alltid ser nydelige ut

Arbeidsmaterialet er en tørr pulverformig blanding, pakket i poser, som kan inneholde:

 • ull;
 • glitrer;
 • syntetiske fibre;
 • akryl;
 • cellulose;
 • silke;
 • bomull.

Første visning før valg

Første visning før valg

Du kan bruke denne etterbehandlingsmetoden i nesten alle rom der det ikke er høy luftfuktighet. Vi konkluderer med at dette alternativet ikke er egnet for et bad..

Overflaten etter påføring er jevn og uten flis

Overflaten etter påføring er jevn og uten flis

Tekstur på veggen behandling skapt ved å fortynne den tørre komponenten med vann. Den resulterende klebemassen har evnen til å være godt fordelt over overflatene på vegger eller tak. I dette tilfellet viser belegglaget seg å være ganske tynt, omtrent 0,2-0,3 cm. Eksternt ser overflaten solid ut, uten synlige ledd eller sømmer.

Fordeler med å bruke materialet

Type design må ta hensyn til dekningen. Det er taktil behagelig, skaper en koselig hjemmestemning, ser varm og behagelig ut for øynene..

Atmosfæren av komfort og skjønnhet

Atmosfæren av komfort og skjønnhet

Luftgjennomtrengelighet og lydisolasjon

Denne typen belegg er ikke lufttett. Blandingen spredt over overflaten gjør at veggene kan “puste”. Dermed skapes en god luftutveksling..

Væske inneholder forskjellige fibre. Dette lar deg opprettholde god støyisolasjon, dempe lyder og skape komfort.

God støyisolasjon på grunn av fibrene i sammensetningen

God støyisolasjon på grunn av fibrene i sammensetningen

Sikkerhet og anvendelse i barnehagen

Sammensetningen av den tørre blandingen er trygg. Det frigjør ikke skadelige forbindelser i luften. I denne forbindelse kan et slikt belegg til og med påføres for å dekorere et barnerom..

Flytende tapet er trygt for barn

Flytende tapet er trygt for barn

Lett å bruke og vedlikeholde

Å dekke veggen med flytende tapet er ikke en vanskelig oppgave. Selv en uerfaren person uten spesielle ferdigheter kan håndtere det..

For å legge flytende tapet på veggen, er det slett ikke nødvendig å frigjøre et stort mellomrom – du trenger ikke å rulle en tapetrull på gulvet, måle ut dimensjonene og belegge panelene med lim. Alt er mye enklere her.

Bredt utvalg av farger

Bredt utvalg av farger

Hvis det påføres lakk etter å ha dekorert veggen med en blanding, kan en slik overflate vaskes. Det er praktisk å gjøre dette, for eksempel i en gang. Men selv uten ekstra belegg tiltrekker denne typen tapeter ikke støv og krever derfor ikke komplekst vedlikehold..

Kamuflasje mindre feil i veggen

Teksturen til materialet, som dannes under størkningen, maskerer mindre feil i veggene. Samtidig kan betydelige uregelmessigheter ikke skjules. Etter påføring vil ingen skjøter være synlige, belegget er homogent.

Rikt utseende takket være rikt fargespekter

Rikt utseende takket være rikt fargespekter

Mulighet for restaureringsarbeid

Om nødvendig kan veggen males om. Dette kan gjøres når som helst, selv umiddelbart etter at blandingen har størknet på overflaten..

Veldig lett å justere om nødvendig

Veldig lett å justere om nødvendig

Er det dyr eller små barn i huset som ofte bryter vegger? I dette tilfellet er væske et av de beste alternativene for å dekke vegger, fordi det skadede fragmentet er så enkelt å gjenopprette. For dette brukes den samme sammensetningen. Når den tørker godt, vil ingen spor av reparasjon være synlige i det hele tatt.

Lang levetid

I sammensetningen av flytende tapet velges slike komponenter, for eksempel silkefibre, som gir styrke og gjør belegget motstandsdyktig mot falming. Levetiden til flytende tapet er mer enn 10 år.

På grunn av sammensetningen tjener de i svært lang tid

På grunn av sammensetningen tjener de i svært lang tid

Allsidighet av dekning

Du har en sjanse:

 • velg alternativet for å påføre veggene;
 • velg et fargevalg;
 • bruk sjablonger.

Dette gir muligheter for kreativitet. Væske kan velges for rom:

 • haller;
 • soverom;
 • barn;
 • stuer osv.

Allsidig som passer til ethvert interiør

Allsidig som passer til ethvert interiør

Ulemper ved bruk

I tillegg til fordeler, har dette etterbehandlingsmaterialet også noen ulemper. Det har betydelig verdi. Det er for eksempel høyere enn papir og vinyl tapet..

Til tross for deres praktiske og skjønnhet, er de veldig dyre

Til tross for deres praktiske og skjønnhet, er de veldig dyre

Disse bakgrunnsbildene er svært hygroskopiske, noe som er bra for å fjerne veggbelegg, men slett ikke egnet for å dekorere våtrom i huset. Valget av nyanser har også begrensninger i flukten av designideer..

Rimelig design luksus

Du kan lage et vakkert og til og med luksuriøst interiør med denne typen finish. For dette velges varme nyanser av klassiske farger med spektakulære gylne komponenter som fyllstoff. Glitrende partikler tilfører varme og eksklusivitet til interiøret, spesielt hvis skjønnheten fremheves av god belysning.

Luksuriøst interiør i stuen

Luksuriøst interiør i stuen

Gylne og skinnende partikler i designet er en spektakulær teknikk. Det viktigste er bare å observere målet i forhold til antallet..

Den originale porøse teksturen har god pusteevne, som lar deg beholde varmen og forhindrer dugg. I dette tilfellet får overflatene et uvanlig utseende..

Fyller korridoren med flytende tapet

Det kan virke som om et slikt belegg ikke ville være det beste alternativet for en gang eller gang. Men det er ikke slik. Ved påføring på toppen av en gjennomsiktig lakk får veggene den nødvendige belegningsstyrken.

For korridoren og gangen må det velges et design som organisk vil kombinere med utformingen av resten av lokalene..

En flott løsning for å bruke slike tapeter i gangen

En flott løsning for å bruke slike tapeter i gangen

Flytende tapet skaper alle betingelser for kombinasjon og passer godt til forskjellige etterbehandlingsmaterialer:

 • murverk;
 • vill stein;
 • gips stuk;
 • strukturert gips, etc..

Enkel kombinasjon med mange utførelser

Enkel kombinasjon med mange utførelser

Den monokromatiske utformingen av veggene er legemliggjørelsen av eleganse og en følelse av proporsjon. Men i noen rom kan denne tilnærmingen virke kjedelig og uinteressant..

Du kan legge til striper eller mer intrikate mønstre for å livne opp interiøret. I utførelsen av fantasien din kan du enkelt kombinere forskjellige farger på flytende tapet med hverandre, kombinere med andre etterbehandlingsmaterialer eller bare bruke til å lage mønstre.

Lag komplekse mønstre for et mer dramatisk utseende

Lag komplekse mønstre for et mer dramatisk utseende

Det kan enten være separate linjer eller hele mønstrede fragmenter som kan ordnes:

 • vertikalt;
 • horisontalt; tilbøyelig;
 • bølger;
 • abstrakte mønstre;
 • spiraler osv.

Du liten gang? Vær deretter oppmerksom på de lyse nyanser av flytende tapet. Mørke kan virke mer praktiske, men de har en tendens til å påvirke oppfatningen av et rom. Det vil virke mindre, mørkere og mer ubehagelig, noe som slett ikke er ønskelig.

Universelle nyanser i design er:

 • beige;
 • gylden;
 • gråtoner;
 • fersken.

En allsidig beige nyanse for etterbehandling

En allsidig beige nyanse for etterbehandling

Hvis det er mulig, er det lurt å utstyre gangen og gangen, som i de fleste tilfeller mangler naturlig lys, med ekstra lyskilder..

Mat: Passende eller ikke

For kjøkkenet foretrekker mange å kombinere vinyltapet med fliser. til forklepynt. Svært ofte velges slike bakgrunnsbilder som inneholder tegninger som viser frukt, blomster eller kjøkkenutstyr. Dette designet er ikke for alles smak. Som ensfarget.

Design i kule farger for kjøkkenet

Design i kule farger for kjøkkenet

Et alternativt alternativ er å male med flytende tapet. De lar deg markere kjøkkenveggene med en passende nyanse som ville være i harmoni med møbler og innredning. Fargeskjemaet tillater det.

Uvanlig tekstur kan bli et ekte høydepunkt i interiøret. Hva med kjøkkenforkleområdet, fordi flytende ikke tåler aggressiv rengjøring?

Løsningen kan være å installere glass bare i kjøkkenforkleet. Denne teknikken vil bevare designens integritet og forhindre overdreven forurensning av overflaten på veggene nær komfyren og vasken..

For kjøkkenet må du velge fargen på tapetet. Det er nødvendig å ta hensyn til fargene på møblerfasader og benkeplater, typen gardiner på vinduene og stilen på selve rommet..

Sørg for å matche tapetet ditt med hele kjøkkenstilen.

Sørg for å matche tapetet ditt med hele kjøkkenstilen.

Stue: lyse aksenter

For stuen kan du velge ikke bare lyse farger, men også dempede. Flytende tapet kan kombineres her med andre etterbehandlingsmaterialer. Denne finishen gjør det mulig å dekorere hele veggen, bare velge et fragment i rekreasjonsområdet eller bruke det på alle overflater.

Flere nyanser kan blandes for uventede kreative effekter.

Lys finish ved å kombinere flere farger

Lys finish ved å kombinere flere farger

Samtidig er det ikke tilrådelig å kombinere væske med vanlig tapet. På grunn av dette kan de miste all sin individualitet og “gå seg vill” på bakgrunn av en annen finish..

Soverom: stramhet eller boudoir lykke

For dette rommet vil rolige nyanser ispedd sølv og gull understreke en del av veggen, for eksempel hodegjerde. Dette skaper en original aksent i designet..

Velge å matche hovedstilen

Velge å matche hovedstilen

Noen typer flytende tapet inneholder naturlig silke. Den edle glansen skaper inntrykk av tekstiler på veggene og gir en følelse av kongelig luksus. I tillegg til monokromatiske overflater gjør flytende tapet det mulig å lage hele landskap, for eksempel med solnedgang og havsurfing.

Godt humør gjennom lyse øyeblikk

Godt humør gjennom lyse øyeblikk

I tillegg til slike effekter kan væske tjene som et verktøy for sonering av et rom. Denne teknikken vil være bra ikke bare for soverommet, men også for stua og barnehagen..

Barnas: å være eller ikke være

På barnerommet lar dette dekorasjonsmaterialet deg lage fantastiske sjølandskap på veggene, tegne blomster, hus med feer og sommerfugler. Tegneseriefigurer og innbyggere i den magiske skogen kan slå seg ned på veggene i barnehagen til en gutt eller en jente.

Det er opp til deg å velge eller ikke denne typen for barnehagen.

Det er opp til deg å velge eller ikke denne typen for barnehagen.

Bakgrunn i taket

Taket er et komplekst plan med tanke på enkel design. Å bringe det inn i et verdig, eller enda bedre, vakkert utseende kan være en vanskelig oppgave..

Væske kan brukes både på en flat overflate i taket og på en flerlags, dannet ved hjelp av gips. Bruken av gipslister vil skape en ekstra dekorativ effekt, samt klappe relieffdelene av innredningen..

Takdekorasjon med flytende tapet

Takdekorasjon med flytende tapet

VIDEO: Slik påfører du flytende tapet på veggen

Previous Post
Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας (έπιπλα, κουρτίνες, φωτισμός, υφάσματα). Οι αποχρώσεις του σωστού σχεδιασμού + 240 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
DIY hjemmeinnredning ideer fra skrapmaterialer. Forfriskende interiøret + 125 BILDER