Hvordan kan du ordne møbler i et rom riktig og vakkert? 150+ fotooppsett for maksimal ytelse og komfort
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan kan du ordne møbler i et rom riktig og vakkert? 150+ fotooppsett for maksimal ytelse og komfort

Hvordan ordne møbler i rommet riktig og vakkert-

I dag skal vi snakke om hvordan vi skal arrangere møbler i stuer – stue, soverom og barnehage.

Plasseringen av møbler i et rom kan påvirke stemningen, den visuelle størrelsen på rommet og familiens funksjon. Å bli kreativ med å organisere et rom kan være en fin måte å sette opp et stue på en spesiell måte. Her er noen gode tips for organisering av stue møbler for å prøve å gi rommet ditt et helt nytt utseende..

Hvor skal jeg begynne?

Når det gjelder å arrangere møbler, kan du stå lenge i et tomt rom og ikke vite hvor du skal begynne. Det er så mange ting å vurdere: personlig estetikk, livsstil, budsjett og mer, men det beste stedet å starte er med møblementet ditt..

Modeller for barnemøbler

Barnemøbler modeller

Med andre ord, bestemme plasseringen av sofaer, stoler, bord, oppbevaringsskap og alt annet som er relatert til rommets plan (ethvert objekt som berører gulvet). Jeg har satt sammen en enkel guide for deg som fungerer for alle rom i hjemmet ditt, og starter med stuen. Disse ideene for plassering av stuen vil gjøre jobben med å ordne møbler og dekorere hjemmet ditt enkelt og hyggelig..

Romplan for innredning av møbler

Romplan for innredning av møbler

Stueoppsett

Mål stuen din fra vegg til vegg, med tanke på lengden og bredden på rommet.

Tegn først et diagram, og merk av målingene fra alle sider. Enten du lager det i et dataprogram eller tegner manuelt på grafisk papir, vil en stor planløsning være ekstremt nyttig for å planlegge plass i enhver form. Den enkleste måten er å konvertere målere til en skala på 1: 2, hvor 1 m2 er lik 2 bærbare celler.

For eksempel vil en stue som måler 13 x 25 m2 bli til et opplegg som måler 26 x 50 tetradceller. Mål deretter alle møbler du velger å inkludere, og lag et eget diagram med en unik størrelse for hvert stykke. Hvis jeg tegner for hånd, så har jeg en idé, som er å lage oppsett fra papirmøbler (i målestokk), ved å klippe det ut av papir, slik at det er lett å leke med forskjellige møbelvariasjoner..

Definer et fokuspunkt

Å bestemme et fokuspunkt vil virkelig hjelpe med å planlegge plassen – TV, peis, lysekrone, kunstverk, etc. Når det er identifisert, vil møbler stå rundt det.

Vekt på fokus i rommet

Vekt på fokus i rommet

Hvis stuen din har en TV, vær oppmerksom på at synsavstanden til en standard -TV er 2,5 til 3,5 m og synsvinkelen ikke er mer enn 30 grader. Derfor bør hovedsofaen, sofaen eller delen plasseres mot denne veggen. Ekstra stoler og solsenger kan også kose seg mot begge sider av TV -veggen, avrunde sittegruppen og legge til visuell balanse.

Riktig plassering av møbler

Riktig plassering av møbler

For stuer med peis er det viktigste målet, ifølge de fleste, samtale. Dermed letter den halvcirkelformede møbeldesignen rundt ildstedet, ikke mer enn 2,5 m mellom setene, lett samspill med familie og venner. For stuer der det ikke er peis eller TV, er senterfokus mest fornuftig. Plasser en sofa (eller to, vendt mot hverandre) rundt et salongbord, med stoler plassert i en sirkel for å lukke hullene.

Ordne bord, garderobe og sofa

Når sittegruppen er satt opp (rundt fokuspunktet), plasser bordet og skapet ved siden av dem. I stuen kan det viktigste salongbordet eller den ottomanske plasseres mellom sofaen og stolene. Det er best å legge igjen 50 cm mellom salongbordet og sofaen, slik at drinker og fjernkontrollen til TV -en er innen rekkevidde. Skapet kan plasseres bak sofaen.

Sammenleggbart bord i tre

Sammenleggbart bord i tre

Sørg for å la det være minst 30 cm mellom møblene der folk må passere. For små mellomrom, bør du vurdere å klappe bord som kan foldes ut når de er i bruk og brette ned når det ikke er nødvendig. Oppbevaringsskap og kommoder plasseres mot veggen der plassen tillater det.

Plassering av skapet der det er plass

Plassering av skapet der det er plass

Mediekonsoller og TV -stativer går under TV -en, og skjenken er vanligvis plassert langs den lengste veggen. Høye hyller og åpne skap som inneholder suvenirer, bøker, tilbehør og familiebilder ser bedre ut på en større, tom vegg, så det ikke ser overfylt ut. Barskap og traller er elementer som gir en glamoura aura til stua.

Elegant vognelement

Elegant vognelement

Vurder gulv- og bordlamper

Gulvlamper tar opp en del av bordet, så salongbordet må være innen rekkevidde for at gjestene skal kunne plassere drikke. Det er noen gulvlampedesigner som følger med det medfølgende bordet.

Lounge gulvlampe

Lounge gulvlampe

Bordlamper er selvforklarende – bare pass på at de ikke tar opp hele bordplaten. Lysekroner skal være sentrert over sittegruppen. Innfelte armaturer gir mening hvor som helst i taket da de ikke henger ned. Spotbelysning kan trekke oppmerksomhet til kunst, skulptur eller et bibliotek.

Bordlampe i stua

Bordlampe i stua

Sentrer teppet ditt

Det siste elementet i stuedesignet er også det enkleste: teppet. Den skal være sentrert midt på hovedsetet og strekke seg noen centimeter under sofaen og lenestoler (eller enda lenger) for å forankre hele rommet. Hvis rommet allerede er teppebelagt, er det en flott måte å legge til et tykkere aksentteppe over toppen på, og oppmuntre gjestene til å slappe av og bli en stund..

Stue teppe for varme og utah

Stue teppe for varme og utah

Ved å følge disse enkle trinnene i møbeldesign, vil du sikre et hyggelig sitemiljø og overgang til resten av hjemmet ditt. Her er noen flere spørsmål du kan stille deg selv:

  • hva jeg vil se først når jeg kommer inn i rommet?
  • det jeg vil se på veggene – vil det være et klimaanlegg eller en radiator?
  • om soner eller skillevegger i rommet skal utformes?

Komfortsoner i ett stort rom

Komfortsoner i ett stort rom

I utgangspunktet, finn ut hva som er viktigst for deg før du begynner å dekorere eller kjøpe møbler, og du vil kunne lage et spesielt rom som gjenspeiler din personlige smak..

Få drømmene dine til å gå i oppfyllelse

Få drømmene dine til å gå i oppfyllelse

Soveromoppsett

Å mestre ferdigheten til romlig organisering kan være utfordrende. For et soverom er det grunnleggende enkelt: du starter vanligvis med en enkeltseng og tilstøtende nattbord. Men hva med vanskelige hjørner? Hva om rommet ikke passer to nattbord eller en kommode? Hva om rommet er for langt og etterlater mye død plass? Hvor i rommet skal teppet plasseres?

Interiør i et smalt og langt soverom

Interiør i et smalt og langt soverom

Å oppnå det perfekte soveromsoppsettet kan være enkelt i ord og ikke i gjerninger. Med noen få grunnleggende regler kan du imidlertid optimalisere soveromsmøblene dine for å skape det perfekte rommet. Derfor tilbyr jeg deg noen grunnleggende oppsett for å hjelpe deg med å velge riktig plan..

Kompakt og romslig

Kompakt og romslig

Liten størrelse

Oppsett: Hvis soverommet ditt knapt passer til en seng, er det noen livshacks som hjelper deg med å håndtere plassen. Selv om det ikke er tilrådelig å skyve sengen mot veggen, kan du prøve å la så lite plass som mulig på den ene siden – dette gir mer plass i den andre enden for et større nattbord. En hengende hylle på motsatt side fungerer utmerket i problematiske hjørner.

Sengebelysning for luftig plass

Sengebelysning for luftig plass

Seng: Velg en liten dobbeltseng med innebygd oppbevaring i stedet for en kommode.

Seng med stor lagringsplass

Seng med stor lagringsplass

Valgfritt: Hvis et stort skap ikke er nok for deg, velger du kleshengere. Plasser en liten benk eller stol ved siden av den for ethvert formål, for eksempel et sted for en pose, slik at ingenting ender opp med å ligge på gulvet. Speil vil også hjelpe rommet til å se større ut, så bruk flere speil som kan plasseres strategisk..

Full størrelse

Oppsett: Et stort teppe (20×30 cm eller større) vil bidra til å sikre plassen. Velg passende nattbord og lamper som dekker det meste av veggen, og en kommode med lenestol på motsatt vegg. Dette er en klassisk, robust soveromsdesign som fungerer feilfritt..

Fullt møblert soverom

Fullt møblert soverom

Seng: Et vanlig hovedsoverom, mer eller mindre firkantet, bør ha nok plass til en queen eller king size -seng.

Stor sengeplass

Stor plass for en king-size seng

Valgfritt: Hvis du har plass, kommer en lang benk ved foten av sengen godt med, noe som ikke bare er estetisk tiltalende, men også behagelig.

Stort soverom med riktige møbler

Stort soverom med riktige møbler

Utvidet layout

Oppsett: I et langt, smalt rom kan det være fristende å sette sengen i det fjerne hjørnet, men prøv å sentrere den langs en lang vegg i stedet. Siden plassen er stor, vil det sannsynligvis være vanskelig å finne et passende teppe og vil generelt være betydelig dyrere. Legg i stedet ditt favorittteppe på et rimeligere, ekstra stort bunnteppe. I stedet for vanlige nattbord, velger du større kommoder som virkelig fyller plassen..

Velg en stor kommode for oppbevaring

Velg en stor kommode for oppbevaring

Seng: Velg en king size -seng 2x2m – du har plass til det, så nyt!

Bedre å velge seng i henhold til høyden din

Bedre å velge seng i henhold til høyden din

Tillegg: Store soverom er ofte utstyrt med et walk-in closet, så grøft kommoden til fordel for mer komfortable møbler. En lesekrok, skrivebord, benk og et stort anlegg kan hjelpe til med å fylle ut vanskelige hjørner. Vurder dine behov og planlegg oppsettet ditt deretter.

Tillat deg selv mer med et stort soverom

Tillat deg selv mer med et stort soverom

Arrangement av barnehagen

I motsetning til den vanlige visdommen om at en barnehage i utgangspunktet skal være søt, vil jeg argumentere og slå fast at dette rommet først og fremst skal være funksjonelt og trygt. Tenk på hva som kan være farlig for barnet ditt, og utelukk disse tingene først. Stopplisten inneholder ting som:

  • naturlige speil (bytt dem ut med spesielle plastspeil designet for barn);
  • alle typer stikkontakter (sett inn blokker som du kan kjøpe på IKEA);
  • håndtak fra plastvinduer som må trekkes ut, tidligere justert sikker ventilasjonsmodus;
  • utilstrekkelig belysning (ordne nattbordslamper og andre lyskilder).

Trygt rom for småbarn

Trygt rom for småbarn

Funksjonalitet

Barnehagens funksjonalitet er spesielt relevant for babyen i de første leveårene – i dette tilfellet bør du nøye vurdere nattmating og banen for morens bevegelse gjennom alle hindringene som kan støte på underveis. Tilstrekkelig lys, et fôringsområde med en komfortabel gyngestol ved siden av barnesengen vil gjøre livet rolig ikke bare for moren, men også for babyen.

Multifunksjonell og komfortabel barnehage

Multifunksjonell og komfortabel barnehage

Mange eksperter anbefaler at du holder babyens barneseng unna vinduer, da det vanligvis er en kjøligere temperatur i nærheten av vinduer, og det er også fare for at babyen river av persienner eller gardiner. Å plassere en barneseng nær husets indre vegg vil være et varmere, roligere sted, utilgjengelig for ekstern støy. Sørg også for at lamper eller tilbehør holdes på sikker avstand, slik at barnet ikke kan trekke dem ut eller falle om mens det sover..

Ledig plass rundt barnesengen

Ledig plass rundt barnesengen

Selvfølgelig vil du blant annet at barnerommet skal se perfekt ut og ha en waw -faktor. Barnesengen er et sentralt fokuspunkt i en barnehage og er den første som blir lagt merke til. Jeg anbefaler, hvis andre faktorer tillater det, å plassere barnesengen et sted der den kan sees i døråpningen..

Plassering av sengen for moras bekvemmelighet

Plassering av sengen for moras bekvemmelighet

Det er flere forskjellige alternativer for plassering av barneseng, avhengig av størrelsen på rommet og utseendet du ønsker. Først og fremst kan du plassere den midt på veggen med sengegavlen vendt mot veggen. Dette er kanskje det vanligste stedet som gjør at andre møbler kan plasseres på hver side. I store rom kan barnesengen plasseres i midten av rommet.

Plasser barnesengen slik det er praktisk for deg

Plasser barnesengen slik det er praktisk for deg

Mye av atmosfæren som gjør barnehagen spesiell er i tilbehøret. Et smakfullt valgt kunstverk, noen puter og et søtt teppe vil være kirsebær på toppen i ethvert barns interiør, forutsatt at strukturen blir respektert. Legg til et par papirlykter og en liten potteblomst.

Previous Post
Εσωτερικό διαμερίσματος σε στιλ σοφίτας: 215+ Σχεδιασμός φωτογραφιών απεριόριστου χώρου για αυτοέκφραση
Next Post
Hvordan henge bilder på veggen på en vakker og original måte (170+ bilder)? Kreative ideer for lyse aksenter