15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

DIY basrelieff

Jeg vil dekorere hjemmet mitt, gjøre det koselig og gjestfritt. I en typisk bygning er det vanskeligere å lage et originalt design, men du kan se etter en vei ut. En interessant og samtidig elegant løsning ville være å lage et basrelieff på veggen. Den kan være laget av forskjellige materialer, i tillegg kan du lage et volumetrisk bilde selv. Du kan lese om variasjonen av basrelieffen, funksjonene og bruken nedenfor. En mesterklasse presenteres også her, takket være hvilken du uavhengig kan mestre denne teknikken..

Basrelieff i interiøret

For å lage et basrelieffbilde kan de bruke slikt materialer som:

Bas-relieffbilder i det indre av soverommet

Bas-relieffbilder i det indre av soverommet

Veggene er dekorert med:

 • landskap;
 • figurer av mennesker;
 • planter;
 • fag.

Dette kan være fullverdige kunstneriske komposisjoner. Dermed kan de dekorere bygningen inne og ute..

De støpte delene av innredningen er laget av polyuretan eller gips, og håndlaget, forfatterens modellering utføres ved hjelp av kitt, polyuretanlim.

Komplette komposisjoner som kan dekorere ethvert rom

Komplette komposisjoner som kan dekorere ethvert rom

Basrelieff brukes ofte i moderne interiør. Teknikken til slike komposisjoner er annerledes, dette lar deg plassere en basrelieff riktig i et rom i enhver stil..

Bas-relieffkomposisjoner vil bidra til å utvikle og utfylle hovedtemaet i interiøret, for å plassere de nødvendige aksentene i huset. Stukkforming i stuen bidrar til å oppnå en spesiell festlig atmosfære. På soverommet skaper hun en atmosfære av intimitet, i korridoren – utseendet til en imaginær bevegelse. Alt dette bidrar til å endre inntrykket og skape den nødvendige stemningen..

På en tom vegg kan du lage panel som malerier. Hvis basrelieffet er uthevet, vil alle de konvekse detaljene se enda mer distinkte ut. De brukes ofte til å designe forskjellige åpninger..

Du kan lage hele paneler

Du kan lage hele paneler

I motsetning til dekorativt maleri trenger ikke basrelieffer å fremheves med farge. Hvis du ønsker det, kan du la det være hvitt, og det vil ikke se verre ut. Du kan kombinere disse to alternativene, du får en original og uvanlig effekt..

Basrelieffen passer godt til slike etterbehandlingsmaterialer:

Uvanlig, men veldig vakkert

Uvanlig, men veldig vakkert

Stukkforming, enkel i formen, kan gi rommet originalitet. i stil med minimalisme, hun vil passe til stilen loft, klassiker.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: 175+ bilder av interessante veggpaneler fra improviserte midler med egne hender. Fra stoff, fra kork, fra perler – som er vakrere?

Materialbruk

Bas-relieffsammensetninger vil gå godt på stein, i smiing, sammen med tre og andre naturlige materialer. De blir ofte brukt i dekorasjon av peiser. Hvis i gangen det er en klokke, så kan du lage skulpturer rundt. I små rom bør du ikke lage store paneler..

Velg et panel i henhold til størrelsen på rommet

Velg et panel i henhold til størrelsen på rommet

RådEn bakgrunnsbelyst basrelief vil tiltrekke deg oppmerksomheten. Hvis rommet er i en klassisk stil, kan du fylle buegangen ved å bruke stukklister, ledig plass mellom døråpningen og tak.

Den kan brukes på kjøkken. Disse kan støpes deler av innredningen i form av hyller, dette er antikke fiksjoner for retter. Du kan lage vinduer som ser ut i en annen verden, verdensrommet. Stukklisten kan brukes i spisestuen, eller på kjøkkenforkle.

Hvis det er plasma i stua midt på veggen, kan en slik relieffdekor lages rundt den. Den kan også brukes på soverommet, spesielt hvis det er smijernsgjenstander. Du kan plassere et stort panel over hodet på sengen.

Plassering over sengens hode

Plassering over sengens hode

Ved hjelp av en basrelieff kan du skjule uregelmessigheter på veggen og snu dekorative elementer fra feil. Teknisk kommunikasjon kan også være skjult bak støpingen. På en bar vegg kan du lage et helt bilde, et landskap som vil flyte inn i vakker dekorativ gips.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Baderomsfliser: 185+ (Foto) Veggalternativer

Tomtvalg

En moderne basrelief lar deg gjenskape enhver idé. Dette kan være:

 • enkel abstraksjon;
 • natur;
 • blomster;
 • panoramautsikt over byen;
 • Verdenskart.

Vi gjenskaper enhver idé på veggen med egne hender

Vi gjenskaper enhver idé på veggen med egne hender

Hvis de støpte delene av innredningen er valgt for kjøkkenet, er det bedre å velge symboler som vil prege overflod i huset, bilder med frukt og grønnsaker. I barnerom det kan være lys, luftig innredning med bildet av sommerfugler, fugler, blomster, slott.

Basrelieffen kan lages som hovedsammensetning, eller den kan utføres som et ornament som skildrer separate spredte fragmenter eller krøllete blomster, et vintre. Den brukes til å dekorere rom, fasaden til et hus og andre bygninger..

Basrelieffet understreker perfekt særegenheten til den etniske stilen

Basrelieffet understreker perfekt særegenheten til den etniske stilen

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Slik henger du bilder riktig inn i kjøkkenet – 205+ (Foto) Stilige og vakre ideer

Støping av gips

Gips er et ganske populært materiale. Alt takket være kvaliteter som brannmotstand, miljøvennlighet. Dette naturmaterialet er godt egnet for stukkstøping. Takket være dette kan du lage komplekse elementer av preget dekor. Og for at strukturene skal tjene lengre og være holdbare, bruker de en spesiell lakk, primere, lim på en silikon- eller polyuretanbunn. For å beskytte produktet mot ultrafiolette stråler og nedbør, er det dekket med akrylmaling på toppen..

Bas-relieffsammensetning av gips kan få det til å ligne tre, bronse, støpejern eller kunstig lagret. Ved å bruke linolje kan du etterligne modellering av gammel marmor; for å lage terrakotta tar de shellaklakk. Og for å gjenskape antikk bronse bruker de en blanding av destillert vann, kobbersulfat eller bare oljemaling..

Hvis du vil ha originalitet - legg til litt antikk

Hvis du vil ha originalitet – legg til litt antikk

Gipsstøkklisten skal tørke godt før maling. Det blir rengjort for støv og deretter grunnet. Vannbasert maling brukes hovedsakelig i taket, selve maleriet er utført med oljemaling.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan dekorere plassen på soverommet over sengen: plassere malerier i Feng Shui. 170+ (Foto) lyse og stilige aksenter

Støping av polyuretan

Materialet er plastskummet ved hjelp av en spesiell teknologi, det er miljøvennlig, absorberer ikke en ubehagelig lukt, overflødig fuktighet og er motstandsdyktig mot temperatursvingninger. Det ser bra ut, og er egnet når det gjelder kvaliteter for slike lokaler: baderom, kjøkken.

Støping av polyuretan - økologisk materiale

Støping av polyuretan – økologisk materiale

Ved hjelp av støpt støping av polyuretan kan du visuelt korrigere rommet. For eksempel kan du visuelt gjøre taket høyere og utvide rommet ved hjelp av en overliggende konveks stripe (støping), en vertikal hylle i veggen, en søyle (pilaster).

De tyr til støping for å skille tapetet i forskjellige toner.. Støping av polyuretan kan dekorere innerdører. For å gjøre det lettere å arbeide med dette materialet, brukes et spesielt lim for polyuretan..

Muligheter for stukkdekorasjon i moderne design

Muligheter for stukkdekorasjon i moderne design

Ved hjelp av slik stukkstøping kan du ikke bare dekorere eller oppdatere interiøret, men også møbler, du kan lage paneler eller rammer, dekorere tak, peiser, sokkler. Støping av polyuretan kan brukes på forskjellige felt for å dekorere produkter, deler, strukturer.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Elegant veggteppe i interiøret: Kombinasjon med stiler, designideer (100 + bilder). Hvordan lage et koselig design med egne hender? (gardiner, sengetepper, bilder)

Mesterklasse om å lage en basrelief

Du kan også gjøre stukkstøping på egen hånd, for dette er det tatt

 • gips;
 • leire;
 • alabast;
 • gipsbasert gips.

Plottet til det volumetriske bildet på veggen kan være hva som helst

Plottet til det volumetriske bildet på veggen kan være hva som helst

Selv en nybegynner kan lage en basrelieffstruktur. I dette tilfellet er det bedre å bruke gips og gips basert på det. Kanskje et nydelig bilde ikke vil fungere, men du vil kunne dekorere rommet med et relieffbilde. Det viktigste er å følge hele rekkefølgen av handlinger nøyaktig:

 • En boks med lave vegger er satt sammen av lameller og kryssfiner, som ser ut som et brett. Når det gjelder dimensjoner, må den tilsvare dimensjonene til den fremtidige avlastningsplaten, der vil det være nødvendig å lage en basrelieff. I tillegg til esken, kan du bruke andre midler, for eksempel en vanlig godteriboks eller en ramme i passende størrelser, bare for å feste den på glasset med tape.
 • Det er nødvendig å dekke skjemaet med polyetylen. Skummet må rettes ut slik at det ikke er bretter på toppen. Hvis det ikke er mulig å justere, la det i det minste være et minimum av uregelmessigheter.
 • Løsningen tilberedes tydelig i henhold til instruksjonene fra produsenten, og helles i formen. Når du planlegger opprettelsen av et ornament med høy relieff, installeres en ledning i platen for å ytterligere forsterke sammensetningen.
 • For at blandingen først skal stivne, må den stå en stund. Det er umulig å si nøyaktig hvor lang tid det vil ta, fordi indikatoren er forskjellig for hvert materiale. Det er bare det før du bruker dette eller det råstoffet, er det nødvendig å klargjøre alle nyansene ved å jobbe med det..
 • Du kan begynne å lage selve basrelieffen. Først påføres en kontur av det nødvendige dekorative ornamentet på flisen. Deretter kan du begynne å bygge opp volumet inne i kretsen fra den nylig tilberedte blandingen. Volumet er bygget opp i lag slik at hvert lag herdes litt.

Basrelieff i det indre av enkle hus ble sjelden brukt før.

Basrelieff i det indre av enkle hus ble sjelden brukt før.

Det er ikke vanskelig å jobbe med gips, det er til og med praktisk, men så langt er råvarene våte. På dette tidspunktet kan du bli kvitt overflødig, bruke en kniv og korrigere ornamentet med en meisel, en meisel for bearbeiding av tre

Hvis materialet ikke er helt tørt, må du bare pusse det. Behandling av en allerede herdet overflate er mye vanskeligere..

Vil definitivt være et høydepunkt i interiøret ditt

Vil definitivt være et høydepunkt i interiøret ditt

Hvis du trenger å lage et grundig bilde, kan du gjøre det på følgende måter:

 • Sjiktet i selve bakgrunnen må bygges opp rundt formen, det viser seg at alle elementene vil være i en liten fordypning. Alt er fullført ved å slipe planet i bakgrunnen..
 • Bilder kan utdypes hvis du velger en liten mengde grunnmateriale ved å bruke meisler, meisler.

Litt fantasi, kreativitet og et fantastisk resultat

Litt fantasi, kreativitet og et fantastisk resultat

Selvopprettelse av et basrelieffbilde er et møysommelig arbeid, det tar tid og betydelige kostnader. Men med en rimelig tilnærming kan utformingen av hjemmet ditt få et originalt, til og med unikt utseende.

Typer og temaer for å lage en basrelief

Ideer for å lage et slikt relieffdesign er forskjellige. Størrelsen, kompleksiteten og plottet avhenger av stilen og volumet i rommet. Du kan skildre dyre- eller plantemotiver, antikke emner eller abstrakte elementer.

Trebildet er en av de mest nøytrale og allsidige løsningene

Trebildet er en av de mest nøytrale og allsidige løsningene

Et tredimensjonalt bilde kan lages på selve veggen, eller du kan installere en ferdig forberedt tallerken med et ferdig relieffbilde.

Blomster

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Svaner

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Tre

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Det vil være interessant å se på en tre-relieff, spesielt hvis du plukker den opp i rommets stil, for å matche fargen på møblene.

Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere Lag en basrelieff med egne hender: Hvordan lage et eksklusivt veggmaleri? Kreative muligheter for innredning. Mesterklasse for nybegynnere

Bas-relieffet ser veldig estetisk tiltalende ut, det kan ikke sammenlignes med andre typer innredning. Et slikt design vil tiltrekke seg oppmerksomhet ved første øyekast..

VIDEO: Trinn-for-trinn-prosess med å lage en basrelieff på veggen

Konklusjon

Å lage en lettelse er et omhyggelig arbeid som krever tålmodighet. Slik innredning vil dekorere ethvert rom. Hvis du ønsker det, kan du håndtere det selv. Du trenger ikke å være skulptør eller kunstner for å gjøre dette. Det er nok å få grunnleggende ferdigheter. For å gjøre dette kan du rådføre deg med en spesialist, eller se en video med en mesterklasse.

Previous Post
Μοντέρνος σχεδιασμός και εσωτερική πλήρωση ντουλαπιών στο διάδρομο. Ιδέες για εσωτερική ανακαίνιση + 95 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Kombinasjon av bakgrunnsbilder til soverom: 240+ bilder av vakre interiørkombinasjoner