DIY alpinsklie (80 bilder)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY alpinsklie (80 bilder)

DIY alpinsklie (80 bilder)

Alpine sklier, eller, som de også kalles, steinhager, er praktfulle dekorasjoner for tomter, som nylig har erstattet vanlige blomsterbed og rabatki i økende grad. De blir en verdig innredning av rike eiendommer og beskjedne sommerhytter, som utfyller landskapsdesignene i byparker. Med riktig valg av planter og steiner kan du skape et luksuriøst avslapningsområde som vil glede øyet med sin unike appell. Deretter vil vi vurdere hva alpine sklier er og hvordan du kan lage en steinhage med en dam på stedet med egne hender.

Funksjoner i utformingen av alpinske lysbilder

Steinhager er reduserte etterligninger av steinete naturlandskap, så steiner er grunnlaget for enhver sammensetning. For arrangementet brukes flere hovedtyper steiner: villstein, kalkstein, tuff, sandstein, granitt, etc. Dessuten er det verdt å velge materiale av forskjellige størrelser, som har naturlige uregelmessigheter og strukturer. Et alpinsklie bør være asymmetrisk, for det er ingen ideelle former i naturen. Steinene kan ordnes på forskjellige måter, avhengig av glidetype, noen ganger forsterkes de med sementmørtel for å sikre immobilitet.

Hovedarbeidet med å lage en spesifikk lettelse, steinlegging kan utføres når som helst på året, bortsett fra vinteren, men det må tas i betraktning at sammensetningen vil krympe i 3-4 måneder, og først da kan planter bli plantet.

DIY alpinsklie - designfunksjoner DIY alpinsklie - designfunksjoner

Hvordan velge planter til et alpinsklie

Valget av planter for en steinhage må tenkes på forhånd, siden hver type landskap er egnet for et eller annet sett med representanter for faunaverdenen, for eksempel er krypende arter iboende i steinhager-skråninger og blomstrende typer er iboende i daler. Eksperter anbefaler å velge representanter for floraen som blomstrer i forskjellige perioder, slik at alpinsklien kan glede øyet lenge. Stauder blomstrer i de fleste tilfeller om høsten. Dette kan være lavendel, geranium, saxifrage, etc. Nøye overvåking er nødvendig for deres vekst, siden svært gjengrodde avlinger kan blokkere sollyset fra lavere planter. Bulbous (krokus, hyasinter) blomstrer om våren, og om vinteren vil bartrær ikke la landskapet tømme – thuja, noen varianter av gran, etc..

På de alpine lysbildene er det også lavvoksende busker som japansk lønn, rosmarin, azalea, dvergeroser. Fra urteaktige representanter kan du også velge timian, bjeller, ringblomster, edelweiss, phlox og dvergbregner plantes ofte på lysbilder. Tusenfryd, perikon, johannesurt, ryllik vil perfekt dekke de tomme mellomrommene mellom steinene..

Når du planter, må en av de viktige reglene tas i betraktning: undersize arter plantes i grupper, og frodige blomstrende arter plantes separat. Å plante planter i bakken begynner fra toppen av alpinbakken og beveger seg gradvis til foten. For å unngå fordampning av vann og blokkere ugressskader på planter, må du la en liten trakt ligge rundt hver prøve under planting, hvor småstein helles.

DIY alpinsklie - Hvordan velge planter DIY alpinsklie - Hvordan velge planter DIY alpinsklie - Hvordan velge planter

Typer steinhager

I motsetning til det mange tror at det ikke er en billig nytelse å lage en steinhage, siden du trenger tjenester fra en designer og dyre materialer, bemerker vi at det ikke er vanskelig å lage slik skjønnhet på egen hånd. Det viktigste er å bestemme hva slags sammensetning du vil se på nettstedet ditt. Det er slike hovedtyper av steinhager som:

1. Fjellklippe. Opprettelsen av et slikt landskap vil kreve en anstendig mengde generelle bare steiner, som er stablet i form av en høyde. Planter er tilstede i minimale mengder her – for det meste er de plassert i nisjer mellom steinblokker.

2. Fjellskråning. Sammensetningen er dannet på et område med høy høyde, derfor er det bedre å danne den hvis en slik lettelse allerede er tilstede på territoriet. Hvis ikke, er bakken laget i bulk alene, og deretter legges steiner i forskjellige størrelser og stunted og krypende representanter for floraen plantes.

3. Fjelldal. Et slikt minilandskap er bygget på prinsippet om å legge ut store steiner på en kaotisk måte. I dette tilfellet bør blokkene bare delvis stikke over jordoverflaten, og blomstrende grønne avlinger plantes i intervallene mellom dem..

4. Gorge. Dette er et flott alternativ hvis det er en fordypning på overflaten av bakken. I dette tilfellet gjenstår det bare å danne steinete bakker og plante representanter for fjellvegetasjon..

5. Alpeng – en spesiell type steinhage, når steiner praktisk talt ikke brukes, og effekten av høyde skapes ved å plante planter i forskjellige høyder. Generelt er det en vakker grønn eng med engblomster.

6. Sump. Dette alternativet er egnet for de som liker alt uvanlig. Når den opprettes, dannes en grunne grop, hvis omkrets er lagt med steinblokker. Myrplantearter plantes her, og den generelle atmosfæren understrekes av valgt uvanlig drivved.

7. Hage med stein. En utmerket komposisjon, der det er et lite reservoar ved foten av en alpinbakke, og grasiøse fjellstrømmer renner nedover de steinete bakkene. Opprettelsen av en slik steinhage er den mest arbeidskrevende prosessen, men resultatet vil absolutt rettferdiggjøre innsatsen som er brukt..

DIY alpinsklie - Typer steinhager DIY alpinsklie - Typer steinhager DIY alpinsklie - Typer steinhager

DIY alpinsklie med en foss og en dam

Vi vil vurdere det mest tidkrevende alternativet for å lage en steinhage, med eksempelet som du enkelt kan bygge en “foss” på ditt eget nettsted eller en enklere sammensetning. Først må du velge et nettsted. Hvis territoriet har sitt eget reservoar, er det beste alternativet å plassere sammensetningen nær den eller på en liten skråning. Du bør ikke utstyre denne typen alpinsklie nær høye trær, siden fallende blader konstant vil forurense reservoaret. Komme i gang, det er bedre å først tegne en skisse på papir, og først da implementere ideen på bakken.

Hva må forberedes

Arrangement av denne typen alpinsklie vil kreve forberedelse av steiner i forskjellige størrelser, samt en sementmørtel for å fikse strukturen (noen ganger brukes polyuretanskum). For å bygge et vannsirkulasjonssystem trenger du et stort reservoar for et reservoar, en pumpe og en slange for vannforsyning. Du kan bruke et forseglet gammelt badekar eller et unødvendig stort trau som beholder. Det er bedre å forhåndsbehandle veggene i badekaret med flytende sement – på denne måten vil reservoaret ha et mer naturlig utseende.

Pumpen må ha riktig effekt, så modellen velges ut fra høyden på sklien og forskyvningen av den kunstige dammen og ønsket trykk av vann som renner nedover steinene. Eksperter anbefaler å installere et spesielt rensefilter for slike sammensetninger, som vil sikre dets gjennomsiktighet i lang tid..

Det er nødvendig å velge de mest fuktighetselskende plantene, for eksempel daylily, iris, sedge, vannlilje, etc. Noen ganger plasseres potter med disse plantene rett i vannet. Prinsippet om å plante planter i skråningene til en steinhage med et reservoar er vist på bildet.

Alpinsklie med en foss og en dam med egne hender - Det du trenger å forberede Alpinsklie med en foss og en dam med egne hender - Det du trenger å forberede Alpinsklie med en foss og en dam med egne hender - Det du trenger å forberede

Steddannelse

Det er lettere å arrangere et alpinsklie på sandjord, siden leirjord krever ekstra drenering. Oftere gir de preferanse til sørsidene, hvor rekreasjonsområdene ligger og hvor den mest passende belysningen er. Først må du grave en grop for en kunstig dam, og fra det resulterende landet kan du samtidig danne en høyde. Det er veldig viktig å gi bankene en trinnvis form med en sentral forsenkning, langs hvilken vår fossende foss vil strømme..

Hvis den estimerte høyden på lysbildet er mer enn en meter, anbefales det å styrke det. For å gjøre dette er det nødvendig å først danne et fundament: et hull graves med en dybde på ikke mer enn 20 cm, hvis omkrets skal overstige størrelsen på den fremtidige bakken med en halv meter. I bunnen av fordypningen legges et lag knust stein, et gitter laget av armering og en betongblanding helles. I denne tilstanden er det nødvendig å forlate fundamentet i et par uker, og deretter danne et lysbilde.

Alpinsklie med en foss og en dam med egne hender - Formasjon av stedet Alpinsklie med en foss og en dam med egne hender - Formasjon av stedet

Å lage en kunstig foss med en dam

Når hovedavlastningen er dannet, går vi videre til arrangementet av lysbildet. Først må du danne et tett steinlag i bakkene; under installasjonsprosessen legges og maskeres en vanntilførselsslange. Den øvre kanten av slangen strekker seg til en høyde til stedet der kilden vil være, og den nedre faller ned i reservoaret. Når du legger stein på en skrå overflate av bankene, brukes flytende sement, noe som sikrer utmerket holdbarhet av avlastningen. Store steiner brukes til dekorasjon, avsatser – trinn langs hvilke vannet vil strømme – dannes bedre ved hjelp av flate steinblokker.

Vann helles i en installert beholder med en kunstig dam og en pumpe plasseres ved å feste kanten på slangen. I dette tilfellet er det også nødvendig å vurdere maskeringen av den elektriske kabelen som skal trekkes fra pumpen til energikilden, nøye. På dette stadiet kan utformingen av det alpine lysbildet betraktes som komplett. Dette blir fulgt av prosessen med å plante representanter for floraen. Planter må velges ut som de mest fuktighetselskende, som allerede er nevnt ovenfor. Et alpinsklie sammenslått med planter med en foss og en dam vil være en verdig dekorasjon av ethvert forstadsområde.

DIY alpinsklie med en foss og en dam - Lag en kunstig foss med en dam DIY alpinsklie med en foss og en dam - Lag en kunstig foss med en dam DIY alpinsklie med en foss og en dam - Lag en kunstig foss med en dam DIY alpinsklie med en foss og en dam - Lag en kunstig foss med en dam

DIY alpine lysbilder – fotoideer

Du kan lære mer om opprettelsen av alpine lysbilder, deres funksjoner, ved å besøke fotogalleriet. Her er levende eksempler på det utsøkte nabolaget av steiner og planter, blant hvilke du kan få ideer for å lage ditt eget alpinsklie på stedet. Gledelig visning!

DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer DIY alpine lysbilder - fotoideer

Previous Post
אבן דקורטיבית בפנים (90+ תמונות)
Next Post
Pequena cozinha de canto (80 fotos): ideias de design