Rockery i landskapsdesignet til et sommerhus eller et boligområde
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rockery i landskapsdesignet til et sommerhus eller et boligområde

Rockery i landskapsdesignet til et sommerhus eller et boligområde

De fleste mennesker er i stand til å sette pris på naturens skjønnhet. Derfor ønsker eierne av tomter så langt som mulig å dekorere bostedet. Det er en gammel, nå gjenfødt måte å gjøre dette på – å lage et steinete eller steinete hage..

Rockery er en sammensetning av steiner og planter. Deltagelse av en vannmasse forbedrer den visuelle effekten.

Fordeler med stein:

 • du kan velge et ikke-dyrt alternativ;
 • lite luke; det er nok å bytte eller plante planter en gang hvert 3-4 år;
 • ser uvanlig imponerende ut;
 • kan være på territoriet til sommerhuset ikke bare et dekorativt, men også et funksjonelt element.

Mulig praktisk rolle som en steinhage

 • begrense mengden vann i en dam, bekk, fontene, basseng;
 • følge stier;
 • dele boet i soner;
 • vedlikeholde jord på terrasser.

Kjennetegn ved en steinete hage

Avhengig av formålet med den steinete hagen, bestemmes slike egenskaper som materialer, beliggenhet og kostnadsmengde..

Ved konstruksjonen av et slikt landskapssemble spiller steinene du har valgt en viktig rolle. Aksenten i komposisjonen faller på den største steinblokken. I ekstreme tilfeller kan den byttes ut med 2-3 mindre steiner, helst av den opprinnelige formen.

Følgende steintyper brukes for arrangement av steinart:

 • Granitt. Det er et holdbart mineral som er mye brukt i konstruksjon i gruveområder. Har gråtoner, svart og rosa.
 • Kalkstein. I seg selv er den nesten hvit. Organisk materiale, leire, sand og andre urenheter får det ofte til å farge. Har en variert struktur og form.
 • Basalt. Grunnleggende svarte eller grå farger har mange små utenlandske inneslutninger.

Steinbergarter blir til steinarter og passer godt til ulike typer levende vegetasjon.

Det er flere hovedtyper:

 • Dverg bartrær. For eksempel: spiste kanadisk og serbisk, varianter av gran og vanlige; thuja, furu og einer.
 • Lavvoksende busker. Eksempel: Potentilla, buksbom, kaprifol, berberis, cotoneaster.
 • Flerårige blomster. Det er bedre å velge planter som reproduserer vegetativt (primrose, verter). Hvis det plantes løker (krokus, primula, tulipaner, påskeliljer), må man ikke glemme at deres aktive levetid slutter i mai. Derfor må du plante ettårige ovenfra, ikke glemme å kutte testiklene fra dem for å forhindre selvsåing.
 • Bunndeksel (teppe). Mos, lav, sedum, Veronica, Yaskolka vil skape pene øyer med grønt, blått, gult og andre mono og spraglede farger. For at fargen på favorittplantene dine ikke skal gå tapt på bakgrunn av flerfargede steiner, må du tenke på forhånd ikke bare plasseringen av det faste materialet, men også fargen. Den enkleste måten er å bruke faste steiner og ikke være redd for å eksperimentere. Og med fargede små steiner helles på plass, er det mulig å oppnå et enda bedre resultat..

Betingelse for relevansen av en hage på steiner

Hovedbetingelsen for at en hage på steiner er hensiktsmessig er at hele stedet må være godt preparert. Deretter stein i landskapsdesign boet vil ta sin rettmessige plass.

Faser av arbeidet med bygging av stein

Dannelsen av rockeries krever betydelige fysiske kostnader. Når du bruker store steinblokker, kan det være nødvendig med noen hjelp eller til og med en teknikk. Det anbefales å lage en handlingsplan for ikke å gjøre unødvendige bevegelser og ikke gjøre noe igjen..

 1. Rydder nettstedet. Det fruktbare laget fjernes med minst 20 cm. Hvis du nøye velger rhizomer av flerårig ugress, kan du senere bruke denne jorda til å plante planter.
 2. Montering av den største steinen på en betongbunn. Det skal ikke grave seg ned i bakken over tid. Dryss denne steinblokken 2/3 av størrelsen, og avslør den mest fordelaktige siden. Blokkens stabilitet kontrolleres nøye for å forhindre skade og drift fra regnvask. Hvis det er store steiner av mindre størrelse, blir de også umiddelbart lagt til dem..
 3. Legge jord for planter. Dreneringslaget er fylt opp. Over – rengjort jord eller kompost blandet med jord og sand. Blandingen bør ikke være for fruktbar for å unngå rask overvekst av greener. For samme formål bør du ikke være spesielt ivrig med vanning..
 4. Jordkrymping. Vent 2 uker, vanne bakken hver dag.
 5. Landing. Det anbefales å plante bartrær slik at steinrommet gir liv i landskapet året rundt. Det er praktisk å finne ut hvordan de utvalgte plantene vil bli bedre kombinert i virkeligheten, og vise dem i potter i forskjellige varianter. Når det optimale resultatet er oppnådd, plantes alt. Bunndekkplanter gjør det mulig å enkelt eliminere ulempene med sammensetningen.
 6. Avslutningen. På slutten av prosessen lukkes det åpne bakken med større steiner og småstein. Fin grus er spredt på toppen eller lagt ut som et gunstig bakteppe for individuelle planter. Det er bare en regel: jo større planten er, jo større er steinene rundt.

Dannelsen av rockeries krever betydelige fysiske kostnader.

Funksjoner ved omsorg for en steinhage

Planter må lukkes en gang i uken. Vann etter behov med et fint gitter eller sprøyteslange for å unngå å vaske ut jorda. Gjødsel ikke mer enn en gang i året med kompleks gjødsel.

Innsats for å bryte opp rockeries vil resultere i et koselig hjørne hjemme, som i fremtiden vil kreve minimal innsats fra eierne for å opprettholde et attraktivt utseende og vil bli et middel til psykologisk avslapning. Kanskje skjønnhet virkelig vil redde verden!

Kilde: fermilon.ru

Previous Post
מטבח פינתי קטן (80 תמונות): רעיונות לעיצוב
Next Post
Projekt wnętrza salonu (75+ zdjęć)