Japansk spirea (90 bilder): typer og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Japansk spirea (90 bilder): typer og omsorg

Japansk spirea (90 bilder): typer og omsorg

De dekorative egenskapene til japansk spirea med sin variasjon lar deg komplimentere enhver stil med landskapsdesign med disse buskene. Navnet på planten i oversettelse fra gresk betyr “spiral” – grenene bøyer seg i de fleste tilfeller grasiøst og danner myke former. Lavvoksende varianter er ofte dekorert med kunstige alpine sklier og rockeries, individuelle eksemplarer kompletterer ensembler med blomstrende barbær, hortensiaer eller bartrær. Deretter vil vi finne ut hvilke arter av denne strålende kulturen som oftest plantes av nettstedseiere, hvordan de skal ta vare på og forplante planten..

Hovedtyper av japansk spirea

Hele det naturlige mangfoldet av japanske spireabusker har omtrent hundre arter og mange varianter som forbløffer fantasien med sin skjønnhet. Hver av dem er forskjellig i høyde, form, løvfarge og knopper. Det er vårblomstrende avlinger og sommerblomstrende. De første slipper en frodig hvit farge i mai (Wangutta spirea, Nipponskaya). Busker, hvis blomstringstid forekommer om sommeren, er oftere representert i en rosa fargepalett (Shirobana, Little Princesses, etc.). Tenk på de viktigste artene som gartnere foretrekker å dyrke på gården sin.

Gylne prinsesser

Denne arten tilhører dvergbusker, siden høyden ikke overstiger en halv meter. Den har et utmerket utseende på grunn av sine lyse gule spisse blader og rosa blomster. Dens særegenhet ligger i løvverkets evne til å endre nyanser på forskjellige tider av året, og får myke, varme eller helt kalde toner..

Typer av japansk spirea - Golden Princess

Små prinsesser

Planten fungerer ofte som en hekk i hager i hjemmet. De lave buskene med kompakt avrundet form tiltrekker oppmerksomhet med mørkegrønt løvverk, mot hvis bakgrunn blekrosa blomster blender. Denne sorten regnes som en av de vakreste – til og med en av kopiene blir en ekte dekorasjon av hagen..

Typer av japansk spirea - Little Princess

Gullflamme

Kulturen er en ganske kraftig, raskt voksende busk opp til 1 m høy. I tillegg til sommerhytter slår den perfekt rot i byen. Ikke finurlig for klimatiske forhold. Bladene skifter farge fra tidlig på våren til sensommeren – først er de rødoransje i fargen, med begynnelsen av blomstring blir de dype gule, og til høsten får de en kontrastoransje..

Typer av japansk spirea - Gullflamme

Spirea Shiroban

Dette er en virkelig fantastisk busk. Under blomstring kler han seg i varierte farger, siden blomstene hans har forskjellige nyanser – fra lys rosa til lilla. Hjerteformede blomsterstander, som ofte finnes her, gir en spesiell originalitet. Dimensjoner på en avrundet busk: 80 cm i høyden, opptil 1 m i diameter.

Typer av japansk spirea - Spirea Shiroban

Spirea Crispus

En annen verdig dekorasjon av hagen vil være en grasiøs sfærisk busk av Crispus spirea. Den har en veldig uttrykksfull lilla farge og originale takkete blader..

Typer av japansk spirea - Spirea Crisp

Spirea Wangutta

En luksuriøs busk kan bli opptil 2 m høy, og utgjør et utmerket ensemble med bartrær på stedet. Den har en spredt, trappet kroneform, som den ofte plantes for å skape skygge, for eksempel nær et reservoar. Busken er også interessant for gartnere fordi den kan blomstre to ganger i sesongen – i begynnelsen av sommeren og på slutten, dekket med luksuriøse hvite blomster.

Typer av japansk spirea - Spirea Wangutta

Riktig omsorg for japansk spirea

Omsorg for japansk spirea er ikke vanskelig – den er upretensiøs og hardfør, den slår godt rot under forskjellige klimatiske forhold. Det hun virkelig trenger er trimming, hvor hun får en vakker form. Busken ser flott ut i form av en ball, pyramide, trekant og andre former etter eierens skjønn og det generelle konseptet med landskapsdesign. For å oppnå en spesielt vakker frodig blomstring og kulturvekst, er det nødvendig å følge noen anbefalinger.

Belysning

Kulturen er ganske lyskrevende, og det beste stedet å plante den er på solsiden. Når det er i skyggen, vil det også føles godt, men blomstringen vil miste overflod samtidig. For å vise frem frodig vekst og rikelig blomstring, bør planten være 3-4 timer om dagen i direkte sollys.

Japanese Spirea Care - Belysning Japanese Spirea Care - Belysning

Temperatur

Spirea vokser i et bredt temperaturområde. Den tåler perfekt vinterfrost og sommervarme. Selv om busken fryser til snødekket, vil frodige skudd raskt vokse igjen om våren..

Japanese Spirea Care - Temperatur Japanese Spirea Care - Temperatur

Luftfuktighet

Japansk spirea er en tørkebestandig plante. I naturen kan det lett tåle fravær av regn i lang tid. De samme eierne som ønsker å oppnå den eksepsjonelle skjønnheten i avdelingen, bør lage ekstra jordfuktighet i tørt vær. Mulking av jorda rundt busken hjelper mye, slik at du kan beholde fuktigheten i lang tid..

Skremmer ikke kultur og vanning. Ofte dekorerer noen varianter bredden av kunstige reservoarer i områder, og skaper et elegant skyggenett.

Japanese Spirea Care - Fuktighet Japanese Spirea Care - Fuktighet

Vanning

Selv om kulturen ikke er blant de som krever et spesielt vanningsanlegg, er det fortsatt noen anbefalinger for å forbedre livsvilkårene. Hvis planten ble plantet om våren, er rotsystemet ennå ikke sterkt nok, derfor er det nødvendig med regelmessig fukting av jorda. Om sommeren trenger blomstrende varianter rikelig med vanning – to ganger i uken har hver busk rett til minst 15 liter vann. Unge planter plantet av stiklinger trenger også spesiell ekstra omsorg – de blir vannet opptil 4 ganger om dagen..

Japanese Spirea Care - Vanning

Gjødsel og fôring

Det anbefales å årlig legge inn mulch fra knust bark, torv eller kompost i jordbunnen av japansk spirea. Det er også nødvendig å i tillegg mate kulturen med mineralsk og organisk gjødsel, som innføres vekselvis.

Organiske former dannes på grunnlag av fjørfegjødsel eller gjødsel. Komponenten må blandes med en liten mengde vann og la den brygge i 10 dager, fortynn deretter det resulterende konsentratet med 10 liter vann. Slike gjødsel påføres etter beskjæring av busken. Før det må du løsne jorden godt og vanne den rikelig. Bare etter noen timer tilføres en gjødslende infusjon til jorden. En kompakt busk vil ta omtrent en halv bøtte og en stor – opptil 3 bøtter.

Mineralsammensetninger påføres før blomstring av busken. Disse komplekse blandingene må føres inn i jorden med en mengde på 80–100 g per 1 m2. Arealet beregnes ut fra diameteren på kronen på busken.

Midt på sommeren kan du tilsette ytterligere superfosfat sammen med mulleinløsning med en hastighet på 10 g superfosfat per 10 liter infusjon.

Japansk spireapleie - Gjødsel og fôring Japansk spireapleie - Gjødsel og fôring

Skadedyr og sykdommer

Japansk spirea er ganske resistent mot sykdom, noe som er en av fordelene. Likevel er det visse trusler. Fare kan representeres av slike plager som:

– Grå mugg, som viser en uestetisk blomstring. Oftest er denne soppinfeksjonen en konsekvens av overflødig fuktighet og aktiveres i fuktig vær. Behandlingen utføres med soppdrepende preparater;

– Spotting er også en sopp, som bekjempes ved hjelp av “Fundazol” eller Bordeaux -blanding.

De farligste skadedyrene for kulturen er rosebladet, som bokstavelig talt gnager på greener, bladlus som suger juice fra unge skudd og en edderkoppmidd, som danner hull på blomsterstandene og skader løvet. I kampen mot skadedyr er det nødvendig å gi planten omsorg av høy kvalitet: løsne jorden, fuktighet, rettidig fôring. Å bli kvitt bladlus og brosjyrer vil hjelpe stoffet “Pirimor”, som gir et nesten 100% resultat, og midd elimineres ved hjelp av “Karbofos” eller “Akreksa”.

Japansk spirea - skadedyr og sykdommer Japansk spirea - skadedyr og sykdommer

Hvordan transplantere japansk spirea

Transplantasjon av japansk spirea utføres om høsten, når løvet begynner å skifte farge. Det er bedre å utføre prosedyren på en overskyet dag. Det første du må gjøre med den transplanterte busken er å grave opp og kutte av alle tørkede deler, gamle grener, skjelettgrener til en knopp på skuddet.

For et nytt “bosted” graves et hull, hvis dimensjoner avhenger av størrelsen på buskens rotsystem (vanligvis 50×50 cm). Videre er det tilrådelig å gjøre dette på forhånd slik at gropen får tid til å tørke ut og ventilere. Busken plantes og drysses med en jordblanding med tilsetning av sand, jord, torv i forholdet 1: 2: 1. Bakken er tråkket ned og mulket. Spirea, transplantert i september-oktober, vil få tid til å bli sterkere ved begynnelsen av alvorlig frost.

Hvordan transplantere japansk spirea Hvordan transplantere japansk spirea Hvordan transplantere japansk spirea

Reproduksjon hjemme

Japansk spirea kan ganske enkelt formeres ved å dele en moden busk, kutte en del forsiktig av roten og transplantere den i ny jord. Det er også tre andre måter – ved frø, lagdeling og stiklinger. Ved hjelp av frø er det ikke alltid mulig å dyrke den ønskede arten samtidig som man beholder alle sortkvaliteter – dette er egnet for arter som ikke er hybrid. Men såing lar deg ikke få en eller flere representanter for spireaen, men mange samtidig.

Reproduksjon av japanske spireafrø

Frø blir sådd om våren med bokser med løvjord. Ovenfra må jorden mulkes med torv. De første skuddene dukker opp om 10 dager, og etter tre måneder vil det dannes en sterk frøplante som trygt kan transplanteres til åpen mark.

Reproduksjon av japanske spireafrø Reproduksjon av japanske spireafrø

Reproduksjon av japansk spirea ved lagdeling

Denne prosessen må startes tidlig på våren, før de første bladene har blomstret på busken. Buskens nederste grener må vippes og presses til bakken, festes for eksempel ved hjelp av wire og drysses. Festepunktene må vannes regelmessig. Til høsten dannes nye busker her..

Reproduksjon av japansk spirea ved lagdeling Reproduksjon av japansk spirea ved lagdeling

Reproduksjon av japansk spirea ved stiklinger

Denne metoden brukes i slutten av juni. En rett skudd må deles i flere deler, som hver er plantet i et miljø av torv og elvesand, tatt i samme volum. Det er viktig å ta i betraktning at med en slik planting er høy luftfuktighet nødvendig, derfor må vanning utføres minst fire ganger om dagen, samt sprøyting. På kvelden for vinterperioden bør unge stiklinger drysses med blader, og om våren – transplanteres til et permanent sted.

Reproduksjon av japansk spirea ved stiklinger Reproduksjon av japansk spirea ved stiklinger

Japansk spirea – bilde

Vi tilbyr deg å bli kjent med de lyse farger og former av forskjellige typer japansk spirea i vårt fotogalleri. Her er noen av de beste bildene av plantens fantastiske estetikk, og eksempler på hvordan busker i forskjellige størrelser og former kan brukes i forskjellige plantingsformer. Etter å ha gjennomgått bildet, kan du enkelt ordne det luksuriøse landskapsdesignet ditt.

Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde Japansk spirea - bilde

Previous Post
פרימולה (75 תמונות): סוגים וטיפול
Next Post
Cozinha em rosa: 80 ideias de design