Garderobe (70 bilder): typer, hvordan velge
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Garderobe (70 bilder): typer, hvordan velge

Garderobe (70 bilder): typer, hvordan velge

En garderobe er ikke lenger en innovasjon innen interiør. Utseendet dateres tilbake til 1500 -tallet, da den første massivtre -strukturen ble oppfunnet, bare tilgjengelig for rike miljøer. Flere århundrer senere (på 1800 -tallet) begynte produksjonen av fabrikkskapsmøbler, noe som gjorde kjøpet av et skap tilgjengelig for forskjellige deler av befolkningen. Det har blitt et godt alternativ til å lagre ting i kister og kurver. Moderne garderober er forskjellige i størrelse, innhold, variasjon i design og andre funksjoner som gjør dem til et nyttig møbel..

Typer garderober

Inntil for noen tiår siden var garderober for det meste mønstrede former og størrelser. Identiske design kunne finnes i forskjellige hus, og bare rikt interiør prydet fruktene av designutviklingen. I dag har utvalget av skapmodeller blitt så stort at det noen ganger er vanskelig å gjøre det riktige valget. Det er en betinget klassifisering av garderober, ifølge hvilken møbler er delt inn i underarter.

Materiale for å lage

Materialet som møblene er laget av er av stor betydning, ettersom det snakker om dets miljøegenskaper, så vel som strukturens pålitelighet. Bruk av kvalitetsråvarer resulterer i en lang levetid på produktet. For produksjon av moderne garderober brukes både tradisjonelle og ikke-tradisjonelle råvarer, nemlig:

Tre er det mest pålitelige, miljøvennlige, men dyre materialet. Slike møbler pryder et rikt klassisk interiør, og er deres integrerte egenskap. Eik, bjørk, bøk er mer holdbare. En stor fordel med lagringskonstruksjoner laget av tre ligger også i det faktum at ting vil ha en behagelig aroma;

Sponplater er det mest populære materialet. Teknologien for produksjonen er ganske enkel, og derfor er møblene relativt rimelige. Ved produksjon av garderober brukes laminerte plater, som til slutt brettes til ganske pene design. Det er nødvendig å ta hensyn til ett faktum – sponplater er redd for høy luftfuktighet, veggene kan hovne opp, så du må være forsiktig når du velger et rom. For skapet i gangen er det bedre å velge et annet materiale;

MDF brukes ofte av europeiske møbelprodusenter, siden det har nesten alle fordelene med tre, men det er mye billigere. Teknologien for å skaffe slike trebaserte paneler ligner på produksjon av sponplater, men det har en forskjell ved at råvarene ikke inneholder harpiksadditiver, og derfor er ufarlige;

Stoff er bare alternativet som tilhører ikke-standard. Tøystoffet, som danner rammen til en slik garderobelagring, kan være et reisealternativ eller være vakkert dekorert for hjemmebruk. Stoffkonstruksjonen har ingen klaff, men lukkes med glidelås. Hun hjelper de som er strapped for penger eller reiser ofte;

Plexiglas er også en uvanlig løsning for moderne møbler. For det meste brukes glass eller bølgepapp slik at innholdet i skapet ikke blir utsatt for publikum..

Materialer som fiberplate, metall og plast kan også ta del i innvendig fylling av skapet. Dette gjelder spesielt for rustikke stiler og loftdesign. Hyller eller kurver for klær er laget av rustfritt stål, og fasader kan dekoreres med plast, i tillegg til fylling..

Typer garderober - Materiale for produksjon Typer garderober - Materiale for produksjon Typer garderober - Materiale for produksjon

Ved å åpne metoden

En av klassifikasjonene deler garderobetyper etter måten dørene åpnes på. Det er to typer strukturer her – sving og rom. Den første er kanskje kjent for hver person. Svingdører har mer enn et århundre med historie og mister ikke relevansen den dag i dag. Dette forklares med deres bekvemmelighet – åpne dører skjuler ikke plassen, så det vil ikke være vanskelig å finne det nødvendige. Et godt alternativ når et stort skap er utstyrt med flere skjermer som åpner forskjellige rom. I tillegg har svingdørsystemet lang levetid. Kostnaden for en slik garderobe er mye mindre enn for et romdesign. Når det gjelder ulempene, inkluderer de behovet for å ha nok plass foran ham slik at dørene kan åpnes fritt..

Skyvedører er en relativt ny utvikling, der skjermene beveger seg takket være en skinnemekanisme. De ble raskt populære på grunn av plassbesparelse og originalitet i utførelsen. Kammerstrukturer kan være skap eller innebygd, ha en eller flere dører, som ofte kompletteres med store speil. En garderobe av hvilken som helst lengde og dybde kan bestilles, til og med et helt omkledningsrom kan organiseres. Dette er et flott alternativ for små mellomrom, spesielt korridorer, der det alltid er plassmangel..

Det skal bemerkes at i moderne modeller er det kombinasjoner av forskjellige åpningssystemer. For eksempel kan en garderobe ha to romdører som dekker hyllene og en bar med kleshengere, og en svingdør, bak hvilken skuffer vil gjemme seg..

Typer garderober - Ved åpningsmetode Typer garderober - Ved åpningsmetode

Av design

Avhengig av konfigurasjonen av rommet, kan du velge et skap i forskjellige former. Hver av dem kan være romslig nok, men det er viktig at det ikke roter opp plassen, men smelter sammen med interiøret. Det er følgende typer garderober:

Lineær er et godt alternativ for rektangulære rom. Skapets struktur er en bod med forskjellige rom, som er installert langs en av veggene. I dag på salg kan du finne ganske tynne strukturer, omtrent 35–40 cm dype, noe som gjør det mulig å installere dem i trange rom;

Hjørne – ideelt for firkantede og ikke -standardrom. Et slikt skap, som er upåfallende plassert i et blindt hjørne, vil tømme rommet i betydelig grad;

Radius – romtype strukturer, som er plassert i hjørnene av lokalene. Dørene til slike skap har halvcirkelformede eller buede former, som ser ganske stilige ut i ethvert interiør. Radiale garderober har stor dybde og oftest kan de bli funnet i gangene – ikke bare klærne til eierne av huset, men også gjestene vil passe her. I tillegg til formen, er garderober forskjellige i antall dører, som kan variere fra en til fem eller seks, avhengig av størrelser og design.

Typer garderober - Etter design Typer garderober - Etter design Typer garderober - Etter design

Funksjoner i forskjellige interiører

En garderobe, som nevnt tidligere, kan designes for forskjellige formål. Her kan lagres barnesaker eller klær for voksne, øvre eller nedre garderobe. Fra hva eller for hvem garderoben er kjøpt, avhenger plasseringen i leiligheten. Det er verdt å merke seg at når du velger design for et bestemt rom, er det nødvendig å ta hensyn til eksterne data – skapet skal harmonisk passe inn i atmosfæren i rommet. Den interne fyllingen er også viktig – tilstedeværelse og antall rom, skuffer, hyller må tilsvare antall garderober som er plassert slik at det ikke er mye ubrukt plass..

Garderobe i det indre av stuen

Garderober er sjelden installert i stuer – dette rommet bør frigjøres fra møbler så mye som mulig, med unntak av komfortable sitteplasser, små modulære skap. Men i små leiligheter, hvor ett rom har plass til flere soner, er dette arrangementet noen ganger det eneste alternativet. Et godt alternativ hvis garderoben vil være et veggelement eller vil ha et tillegg i form av sidehyller, hyller, TV -stativer som utgjør et enkelt ensemble.

Garderobe i det indre av stuen Garderobe i det indre av stuen

Garderobe i det indre av soverommet

Ofte er det på soverommet at folk har en tendens til å velge antrekk for å forlate huset. Dette rommet er det beste alternativet – i tillegg til sengen, er det i de fleste tilfeller ingen møbler her, så garderoben vil finne et verdig sted for seg selv. Hvis rommet tillater det, kan du sette av en hel vegg for å organisere en garderobe, for eksempel langs en vegg med en dør. Siden yttertøy ikke har plass på soverommet, vil hyller eller skuffer fungere som innvendig fylling, det er fullt mulig å begrense deg til en hengerstang.

Garderobe i det indre av soverommet Garderobe i det indre av soverommet

Garderobe i det indre av gangen

Det hender at det er for gangen det er vanskeligst å velge en praktisk modell, spesielt hvis korridoren er liten. Her vil hjørnestrukturer være det beste alternativet. Lineær kan også finne sted, men du må velge skap med en grunn dybde. Skyvedører er å foretrekke, som kan dekoreres med speil. Det anbefales å velge møbler i gangen i lyse farger, siden mørke fasader vil begrense rommet betydelig.

Garderobe i det indre av gangen Garderobe i det indre av gangen

Garderobe i interiøret i barnehagen

Det er veldig viktig for tenåringer å ha sitt eget rom hvor de uavhengig kan organisere situasjonen som de vil. I tillegg til at skapet vil bidra til å løse problemet med å lagre mange barneklær, vil det også lære barnet å holde orden i tingene sine. Store strukturer er ikke nødvendig her – det er bedre å foretrekke kompakte hjørner eller smale lineære skap, som er inkludert i settet med vegger. Noen ganger er stedet for et slikt skap plassert under loftsengen..

Garderobe i det indre av et barnerom Garderobe i det indre av et barnerom

Hvordan velge en garderobe

Når du skal kjøpe en garderobe, må du selv bestemme de viktigste egenskapene den må oppfylle – kanskje du er på utkikk etter et kompakt hjørneslagringssystem eller et stort lineært lagringssystem, en garderobe for et barnerom eller en minidressing rom for et soverom. Det er nødvendig å utføre nøye målinger av rommet der det skal installeres, og tenke over hvilken konfigurasjon som er best egnet.

For moderne interiør, som vanligvis er innredet i en konsekvent stil, må du velge passende møbler. For eksempel har en garderobe i klassisk stil oftest en lineær eller radiusform, og hvit og wenge foretrekkes fra fargepaletten. Provençalske møbler skal se lakoniske og elegante ut, og landlig stil blir bedre supplert med et grovt ferdig treskap, muligens med utskjæringer. Moderne minimalisme fremmer enkle former og fravær av overdreven innredning, og loftet er i stand til å forbløffe med sin originalitet og presentere til og med en metallgarderobe for gjestene..

Et annet viktig aspekt som er verdt å merke seg er garderobens interne organisering. I kompakte modeller er det som regel et par rom hvor hyller for klær og en holder for en kleshenger er plassert. Store garderober har mer plass til forskjellige typer klær, fra undertøy til vintertøy. Ofte består “fyllingen” av skap av tre nivåer: den øvre er beregnet på ting som sjelden brukes, den midterste (største) har hyller, skuffer for klær, samt et rom for kleshengere, og det nederste rommet er brukes til oppbevaring av sko.

Hvordan velge en garderobe Hvordan velge en garderobe Hvordan velge en garderobe

Garderober – bilde

For bedre å forstå typer garderober, foreslår vi at du besøker et nytt fotogalleri. Her finner du mange alternativer, hvorfra du sikkert vil velge riktig modell for deg selv. Gledelig visning!

Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde Garderober - bilde

Previous Post
Μαύρο και άσπρο χρώμα στο εσωτερικό (90 φωτογραφίες)
Next Post
Pistasjfarge i interiøret (90 bilder)