Tegjerder: 100 fotoideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tegjerder: 100 fotoideer

Tregjerder: 100 fotoideer

Tregjerder har blitt brukt av våre forfedre siden forhistorisk tid. De mister ikke sin relevans i vår tid, og forblir en av de mest populære avgrenserne. Hyggelig naturlig estetikk, praktisk og enkel installasjon – det er for disse egenskapene at eierne av private hus har beholdt sitt engasjement for slike gjerder..

Typer av gjerder av tre

Tregjerder kan få et helt annet utseende. Deretter vil vi snakke om hovedtyper av design og deres design..

Klassisk gjerde i tre

Dette er en av de vanligste trestrukturer. Det kjennetegnes ved sin enkle konstruksjon, krever ikke en overflod av materialer og er samtidig i stand til å tjene i mange år..

Som støtte brukes stålprofilrør, som festes i bakken med betong med en dybde på 1 til 1,5 m – avhengig av jordens sammensetning. Bjelker er installert mellom dem, direkte som treplater er festet til.

Typer av gjerder i trePalisade

Det klassiske stakittgjerdet består av spisse innsatser. Denne formen på tømmerstokkene gjør gjerdet sterkt og pålitelig. Levetiden til strukturen er lengre enn for eksempel et flettet produkt, men fortsatt ikke veldig lang i sammenligning med mange andre moderne strukturer. Siden gjerdet ikke har et solid fundament, kan det løsne og falle over tid. I tillegg vil det være nødvendig med mange materialer til konstruksjonen..

Basert på ovennevnte brukes denne typen gjerde sjelden i dag. Du kan imidlertid erstatte den med en lignende bambusstruktur eller lage en klassisk palisade i form av fargeblyanter – det blir veldig gøy..

Typer av gjerder i treVertikalt stakittgjerde

Denne typen er mer allsidig enn den forrige. Stakittgjerdet er dekorativt og kan samtidig skape personvern. For å øke styrken, er tømmerlamellstrukturen støttet av metallrør. Små hull er igjen mellom lamellene for å fremme luftsirkulasjonen.

Et stakittgjerde installert på en steinbase ser veldig attraktivt ut.

Typer av gjerder av treHorisontalt stakittgjerde

Det horisontale stakittgjerdet er enkelt og konsist. Det er denne typen gjerder som er mest harmonisk for de fleste moderne bygninger. Det kan være med eller uten hull – etter eget skjønn. Silde, ranch og sjakkbrett er varianter av denne arten. Avhengig av design, vil den ha karakteristiske egenskaper og utseende. La oss se nærmere på dem senere..

Typer av gjerder i treRanch

Disse gjerdene minner om de tradisjonelle gjerdene som brukes av amerikanske bønder. Men lignende strukturer finnes i våre åpne områder – i landsbyer og landsbyer skisserer de ofte grønnsakshager, forhager og beitemarker.

Det er ikke vanskelig å gjenkjenne slike gjerder – strukturen er representert av vertikale bjelker med horisontale brett festet til dem, med store hull mellom dem. Ranchen kan også kalles en enkel lav hekk med vertikale planker i rustikk stil. Det er ganske enkelt å bygge dette gjerdet selv. Det vil tydelig definere grensene for territoriet, men det vil ikke være i stand til å bli en barriere mot utsiden av utenforstående..

Typer av gjerder av treSjakk tre gjerde

Sjakk er en mer kompleks type stakittgjerde. Dette alternativet er egnet for mange stilløsninger i landskapsområdet. Du kan velge å bo på en døve struktur eller velge et gjerde med åpninger. Sistnevnte ser ganske original og interessant ut, men i det første tilfellet kan du gjøre nettstedet lukket for utenforstående.

Typer av gjerder av treTegjerde “fiskebein”

Det er ikke alltid nok å bygge et dekorativt ventilert gjerde. Slike tilfeller inkluderer områder som ligger langs støyende veier. Her er det bedre å foretrekke et tomt gjerde, som vil beskytte området mot avgasser, påtrengende lyder og støv. Dette kan skaffes av et tre “stige” gjerde, også kjent som et “sildbein”. Det vil dekorere både en overdimensjonert sommerhytte og en stor moderne bygning..

Typer av gjerder av treGittervedgjerde

Et tregjerde trenger ikke å ha en streng vertikal eller horisontal form. Hvis du installerer et gjerde med fine små brett, vil det se ganske lett og delikat ut, spesielt i hvitt. For at du ikke skal bli forstyrret av de nysgjerrige øynene til folk som går forbi, plante tette klatreplanter, vil en slik hekk gi en enda mer imponerende effekt. Gjerdet installeres raskt og enkelt, siden dets bestanddeler er ferdige seksjoner laget i produksjon.

Typer av gjerder av treKombinert tregjerde

For å gjøre gjerdet mer pålitelig, attraktivt og noen ganger ikke så dyrt, bruk tilleggsmaterialer til strukturen: stein i forskjellige konfigurasjoner, murstein, metallgjerde, avfallsmaterialer, betong, smidd metall.

Som regel fungerer disse materialene som et pålitelig grunnlag for en struktur eller dens vertikale støtter. Men de kan også utføre en utelukkende dekorativ funksjon, slik tilfellet er med smidde deler..

Typer av gjerder i treFunksjoner ved bygging av tregjerder med egne hender

Mange forlater ideen om selvbygging av et tregjerde på grunn av den tilsynelatende kompleksiteten i prosessen. Faktisk, hvis du ikke har nok tid eller absolutt ikke har lyst til å bygge noe selv, kan du ansette arbeidere og gi dette arbeidet til dem. Men hvis du vil bygge gjerdet til drømmene dine med egne hender, så skynder vi oss å glede deg – alt er ikke så vanskelig som det kan virke ved første øyekast..

Først av alt, ta vare på treforedling av høy kvalitet. For å bevare den naturlige fargen, dekk materialet med lakk – på denne måten vil treet ikke bukke under for påvirkning av fuktighet og vil ikke bli mørkere. Ikke glem spesielle impregneringer som forhindrer de negative effektene av væsker og skadedyr takket være soppdrepende midler og insektmidler i sammensetningen.

Hele installasjonsprosessen ser slik ut:

1. Installer først fundamentet eller andre bærende konstruksjoner..

2. Fest deretter brettene på dem, avhengig av valgt gjerdetype.

3. For å øke styrkeindikatorene er det verdt å bruke metallhjørner, som platene allerede er festet direkte til.

Dette er en veldig generalisert ereksjonsalgoritme. For en mer detaljert studie av hele installasjonssyklusen, er det nødvendig å bestemme ønsket konfigurasjon av gjerdet. Hvis dette er første gang du prøver å gjøre installasjonen selv, kan du stoppe ved enkle skjemaer – slik at du får alle sjanser til å gjøre en god jobb..

Tregjerder kan ikke bare beskytte stedet og markere grensene, men også dekorativt utfylle det. Velg denne typen gjerde slik at hvis et boligbygg eller landskapsområde allerede er utstyrt med andre treelementer, er materialene i harmoni med hverandre i tekstur og farge.

Tre gjerder - DIY konstruksjonsfunksjoner Tre gjerder - DIY konstruksjonsfunksjoner Tre gjerder - DIY konstruksjonsfunksjoner Tre gjerder - DIY konstruksjonsfunksjoner

Fargeskjema for et tregjerde

Så et ubehandlet tre kan ikke vare lenge på grunn av miljøets destruktive innflytelse. Derfor, hvis du foretrekker en naturlig tresort, bør den forhåndsbehandles med passende midler. For å få fargen til å se lysere ut, kan du bruke en beis eller gjennomsiktig lakk. Den naturlige teksturen ser faktisk veldig edel og harmonisk ut, omgitt av vegetasjon på stedet. Selv om huset er laget av metall, glass, betong, vil tretonene dessuten bare spille et pluss, noe som gir designet varme notater.

Du kan gå den andre veien og fortsatt farge materialet. Hvitt er fortsatt en av de mest allsidige og vinnende fargene. Det vil tilføre utrolig letthet og duft til utformingen av hele landskapsområdet. Et snøhvit gjerde vil se spesielt imponerende ut hvis en slik skygge er tilstede på andre elementer i hage-, bolig- eller brukskonstruksjoner – møbler, pergola, tak, balkong, lysthus og så videre. Så du kan oppnå et enkelt høytidelig bilde av komposisjonen..

Tror du at nyanser av hvitt er fengende og upraktiske? Bruk dempede toner av grønt, blått eller grått. Slik at et slikt gjerde ikke ser trivielt og kjedelig ut, fokuser på skjemaets originalitet, du kan til og med bare plukke opp vertikale brett med forskjellige høyder – dette er ikke vanskelig, men resultatet blir penere.

For elskere av lyse farger og munter stemning, er flerfargede gjerder egnet. Du kan lage en farget palisade fra enkle grener. En slik design vil gjøre strukturen til tilkoblede grener i forskjellige størrelser til en helhet, og avfallsmateriale vil bli et slags kunstobjekt..

Du kan også male et stakittgjerde i forskjellige nyanser. Velg et fargevalg etter din smak – lyst, kontrasterende og saftig, i alle regnbuens farger, en myk uklar akvarellpalett eller et par kombinerte farger. Alt vil avhenge av dine personlige preferanser og selvfølgelig den generelle stemningen og budskapet i landskapsområdet..

Etter å ha bestemt deg for å gjøre gjerdet farget, plukk opp virkelig høykvalitets maling – de skal ikke bare være vakre, men også ha beskyttende egenskaper. Dette er veldig viktig, siden malingen og selve gjerdet ikke kan vare en eller to sesonger, men mye lenger. Det vil være ubehagelig å legge merke til at hekken til neste år vil bli dårligere, og belegget vil sprekke..

Tre gjerder - Fargevalg Tre gjerder - Fargevalg Tre gjerder - Fargevalg Tre gjerder - Fargevalg

Tre gjerder – foto

Du kan se enda flere interessante ideer for å dekorere et tregjerde i vårt utvalg av bilder. Kanskje det er her du finner inspirasjonskilden din. Gledelig visning!

Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto Tre gjerder - foto

Previous Post
Badrum med dusch (85 bilder): designidéer
Next Post
Tapetklistremerker (90 bilder): ideer til veggdekor