Japansk kvede (90 bilder): dyrking og omsorg
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Japansk kvede (90 bilder): dyrking og omsorg

Japansk kvede (90 bilder): dyrking og omsorg

Japansk kvede, eller chaenomeles, er en eksotisk plante som forhekser med sin skjønnhet og aroma. Japan regnes som kulturens fødested, men det kan også finnes i naturen i Kina og Korea. Med høye dekorative egenskaper, brukes planten ofte i landskapsdesign for å lage hekker, plenkomposisjoner med flerårige blomster og grenser. Det er også verdt å merke seg de store fordelene med fruktene, som modnes midt på høsten. De inneholder et stort kompleks av vitaminer og biologisk aktive komponenter, på grunn av hvilke de har medisinske egenskaper, som har en gunstig effekt på veggene i blodårene, reduserer trykk og nøytraliserer virus, sopp.

Hovedtyper

Chaenomeles -sorten er representert av flere hovedarter og en rekke hybrider, på grunnlag av hvilke mange varianter blir opprettet (ca. 500). De er delt inn i henhold til forskjellige kriterier: etter størrelsen på busker og frukter, form, knopper, etc. Imidlertid kan ikke alle slå rot i våre klimatiske forhold, derfor vil vi vurdere de viktigste artene og variantene som er populær.

Kvede vakker

Denne dekorative busken med tornede skudd, som vokser opp til 3 m, har en interessant løvegenskaper for å endre farge. Først er de grønne, over tid skinner de i en rød nyanse, og om høsten blir de rød. Blomstringen kan observeres i omtrent tre uker i løpet av mai -perioden. Blomstene er ganske store, skarlagen, dekker grenene vakkert. Mange varianter av denne arten har blitt avlet, forskjellige i enkle og doble blomster i forskjellige farger..

Kvede vakker

Kvede Mauley

Denne typen kalles også “lav kvede”. Maksimal høyde på denne tornede løvbusk kan nå 1,5 m. Unge blader er rødbronse i fargen, og blir deretter grønne. Lyse, oransjerøde blomster blomstrer voldsomt om våren i store knopper.

Kvede Mauley

Henomeles (kvede) katayan

Chaenomeles Catayansky er en ganske stor busk som vokser opp til 3 m i løpet av årene. Vårens lilla løvverk blir strålende grønt om sommeren. En slik kvede blomstrer årlig i mai med tette rosa eller snøhvite knopper.

Henomeles kvede katayansky

Zubutlinskaya kvede

Denne arten kan skryte av sin frostresistens og høy immunitet mot forskjellige sykdommer, i tillegg til ganske store frukter, som juice og syltetøy tilberedes fra..

Zubutlinskaya kvede

Lady Pink

Denne sorten av kvede er ganske frostbestandig. Hans fødsel er et resultat av oppdretternes forsiktige arbeid. Det er en veldig effektiv prydbusk. Originaliteten ligger i vakre, lyserøde åpne knopper med delikate gule støvdragere, som deretter omdannes til frukt som ser ut som epler. Lady Pink brukes ofte av landskapsdesignere til å dekorere dekorative komposisjoner..

Kvede - Lady Pink

Crimson and Gold

Sorten regnes som en av de vakreste. Den har vakre dekorative skarlagensblomster med solfylte gule stammer. Oftest plantet gartnere en skjønnhet som levende grenser, siden buskene ikke vokser spesielt og ikke krever beskjæring..

Kvede - Crimson and Gold

Riktig omsorg for japansk kvede

Dyrking av en kultur er ganske populær blant gartnere på grunn av at den er helt upretensiøs og ikke krever nøye vedlikehold. Likevel, for at kvede skal glede seg lenge med sprudlende lys blomstring, saftig frukt og ikke bli syk, er det nødvendig å følge noen regler.

Belysning

Anlegget kommer fra Land of the Rising Sun er ganske lettkrevende. I hager bør kvede plantes i godt opplyste områder. Hvis terrenget er kupert, er det bedre å velge sørlige og sørvestlige skråninger for planting. Beliggenheten i mørkede områder vil absolutt påvirke prakt og blomstring. Kulturen er ikke redd for direkte rettet solstråler, noe som forenkler valget av et sted å plante..

Japansk kvede - Belysning Japansk kvede - Belysning

Temperatur

Ikke mindre enn belysning, den japanske kveden elsker varme, så den trives spesielt godt i områder med et mildt klima. Selv om planten tåler frost, kan et temperaturfall til -25C om vinteren føre til frysing av blomsterknopper og årlige skudd, som ikke vil bli dekket av snø..

Japansk kvede - Temperatur Japansk kvede - Temperatur

Luftfuktighet

Kvede tilhører tørkebestandige avlinger, men i vekstperioden, så vel som etter transplantasjon, trenger den moderat fuktighet. Ikke tillat stagnasjon av vann i jorda, noe som vil påvirke rotsystemet negativt.

Japansk kvede - Fuktighet Japansk kvede - Fuktighet

Vanning

Japansk kvede krever moderat vanning, siden røttene er ganske lange, i stand til å nå en dybde på opptil 5 meter i jorda og uavhengig gi busken fuktighet. Mer nøye oppmerksomhet på vanning vil være nødvendig for unge planter – de må drikke annenhver til tredje uke. Voksne planter vannes en gang annenhver måned. Vanning er spesielt nødvendig i vekstsesongen, så vel som fruktsett. Når frukten er moden, stopper vanningen..

Japansk kvede - Vanning Japansk kvede - Vanning

Gjødsel og fôring

Siden det er nok næringsstoffer i jorda når du planter en plante, er det ikke nødvendig å gjøre ytterligere gjødsling det første året. Tvert imot kan gjødsel brenne unge røtter og forårsake betydelig skade på dem. Mineral og organiske tilsetningsstoffer tilsettes den andre etter plantingen. Toppdressing av japansk kvede utføres tidlig på våren med kompost, som legges i en busk nær stammen (1 bøtte er nok). Superfosfat og 100 g kaliumgjødsel tilsettes også. Gjennom hele sommeren blir planten matet med flytende gjødsel, blant annet fra fugleskitt..

Japansk kvede - Gjødsel og fôring Japansk kvede - Gjødsel og fôring

Sykdommer og skadedyr

Kvede er syk ganske sjelden, og i de fleste tilfeller reagerer sykdommen godt på behandling. Faren for planten er representert av virusinfeksjoner og forskjellige typer sopp, som manifesteres ved bladflekker, deres deformasjon, tørking og faller av. I dette tilfellet må buskene behandles med en foundation eller egen tilberedt kobbersåpe (10 liter væske-100 g vitriol).

Med vårens begynnelse kan kvitten bli angrepet av bladlus eller andre skadedyr som lever av saften. For deres ødeleggelse brukes behandling med kjemikalier og kalk..

Japansk kvede - Sykdommer og skadedyr

Hvordan transplantere japansk kvede

Først og fremst er det verdt å merke seg at kulturen er ganske vanskelig å tolerere en transplantasjon, derfor er det ikke verdt å forstyrre buskene uten behov. Det anbefales å velge et permanent sted på sørsiden av stedet under den første landingen i bakken. På ett sted kan en busk vokse opp til et halvt århundre..

Ved omplantning, som utføres sent på våren, i tillegg til å velge riktig sted, er det nødvendig å ta vare på jorda. Territoriet må lukkes ut, bli kvitt ugresset helt, tilsette løvjord, sand og torvgjødselkompost til jorden.

Kvedebusker kan plasseres enkeltvis, i form av små grupper, langs kantene på hagestier. Hvis en gruppeplanting er antatt, bør avstanden mellom plantene være minst 80 cm, og når den er ordnet på rad – minst en halv meter. Nyplantede busker må vannes rikelig og drysses med et tre centimeter lag mulch.

Hvordan transplantere japansk kvede Hvordan transplantere japansk kvede

Reproduksjon hjemme

Japansk kvede er ikke vanskelig å forplante på egen hånd. For å øke antallet varianter du liker, kan du bruke en av fire metoder som brukes i hagearbeid. Hver av dem har sine egne fordeler og ulemper. Etter å ha blitt kjent med de forskjellige teknologiene, kan du velge det mest passende alternativet.

Reproduksjon av kvedefrø

Såing av frø kan kalles den enkleste og mest pålitelige måten. Materialet er ikke vanskelig å samle på egen hånd. Når du forbereder moden frukt til behandling, må frøene fjernes fra kjernen. Den mest gunstige tiden for såing av japansk kvede er høst, så frøene kan plantes i bakken uten behandling. Hvis det er planlagt å lande på et annet tidspunkt, må de stratifiseres ved å holde dem i tre måneder i våt sand ved en temperatur på + 3C. Det skal bemerkes at japanske kvedefrø har en veldig høy spiringsrate – opptil 85%.

Såing utføres i en beholder med forberedt jord. Når de plantes om høsten, transplanteres unge skudd til åpen mark om våren. Hvis frøene ble sådd om våren, plantes unge planter i hagen til høsten, men for overvintring er de dekket med løvverk og grangrener.

Reproduksjon av japanske kvedefrø Reproduksjon av japanske kvedefrø Reproduksjon av japanske kvedefrø

Formering av kvede stiklinger

Ved å bruke stekemetoden kan du bevare sortkvaliteter så mye som mulig. Beskjæring av stiklinger bør utføres i begynnelsen av juni, når tørt, kjølig vær setter inn. Hvert segment bør ha et par internoder. Det er bedre hvis stilken har et lite (opptil 1 cm) skudd av fjorårets treverk, noe som vil sikre påliteligheten til forankring. Ved podning er det nødvendig å bruke en vekststimulator der det innsamlede materialet blir gjennomvåt før planting. Det fremmer rask og pålitelig forankring.

Etter at den forberedende prepareringen er fullført, sitter stiklingene til den japanske kveden på skrå i en beholder med jord bestående av sand og torv. Rooting skjer om 5-6 uker. Samtidig er det viktig at lufttemperaturen ikke er lavere enn + 20C, slik at du kan organisere et drivhus ved å dekke plantingen med polyetylen eller glass. Etter at stiklingene spirer (i begynnelsen av høsten), plantes de i åpen mark..

Reproduksjon av japanske stiklinger av kvede Reproduksjon av japanske kvede -stiklinger

Reproduksjon av kvede ved lagdeling

Med denne reproduksjonsmetoden velges lange skudd i den nedre delen av busken, og vipper dem tett til bakken og fester dem. Et lite lag jord må helles på toppen og vannes rikelig. Gjennom hele sommeren må stedene der skuddene er fikset grundig vannes og kokes. De spirede plantene transplanteres neste vår..

Reproduksjon av japansk kvede -lag

Reproduksjon av kvede etter divisjon

Japansk kvede gir ganske mange rotsugere, så busken “kryper ofte” alene i forskjellige retninger over tid. Rotsystemets evne til å holde jorden godt fast gjør kveden til den mest egnede planten for planting i skråninger..

Den frodige veksten av buskens røtter kan brukes til reproduksjon. Men denne metoden har sine ulemper: Ofte slår avkomene ikke godt rot, og den første høsten kan være skuffende med fruktens lille størrelse. Men til tross for dette brukes delingen av busken fortsatt av gartnere. De separerte delene må plantes vertikalt i forberedte groper, vannes og mulkes med spon for å opprettholde tilstrekkelig jordfuktighet.

Reproduksjon av japansk kvede ved å dele Reproduksjon av japansk kvede ved å dele

Japansk kvede – foto

Japansk kvede er mye brukt som en prydplante og fruktbar avling. Populariteten skyldes den uforlignelige skjønnheten i blomstring og en rik høst av nyttig frukt. Vokst i enkelt- og gruppeplantinger, i kantstein og plener, blir det en ekte dekorasjon av ethvert hageområde. Vi tilbyr deg mer informasjon om de forskjellige plantesortene og variantene i vårt fotoutvalg. Kanskje vil denne vakre honningplanten snart blomstre på nettstedet ditt. Gledelig visning!

Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto Japansk kvede - foto

Previous Post
Κλασικό μπάνιο: εσωτερική διακόσμηση
Next Post
Hippeastrum (55 fotos): tipos e cuidados