Διακόσμηση σε ανατολίτικο στιλ: Χάρη και απόλαυση στο εσωτερικό. 215+ (Φωτογραφία) εκλεπτυσμένο σχέδιο (στην κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Διακόσμηση σε ανατολίτικο στιλ: Χάρη και απόλαυση στο εσωτερικό. 215+ (Φωτογραφία) εκλεπτυσμένο σχέδιο (στην κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο)

Διακόσμηση σε ανατολίτικο στιλ: Χάρη και απόλαυση στο εσωτερικό. 215+ (Φωτογραφία) εκλεπτυσμένο σχέδιο (στην κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο)

Η χρήση του ανατολίτικου στυλ στους εσωτερικούς χώρους ενός μοντέρνου σπιτιού προϋποθέτει έναν αρμονικό συνδυασμό των πολιτιστικών παραδόσεων των χωρών της Ανατολής με ευρωπαϊκές έννοιες άνεσης. Επιλέξτε αυτό το στυλ για το σαλόνι, το μπάνιο ή το υπνοδωμάτιο σας και η ατμόσφαιρα της άνεσης και της άνεσης σας παρέχεται. Μην ξεχνάτε τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά κατά το σχεδιασμό. Όλα αυτά συζητούνται λεπτομερώς αργότερα στο άρθρο..

Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του στυλ

Η έννοια του “ανατολίτικου στυλ” μπορεί να εκπροσωπηθεί από διάφορους πολιτισμούς ασιατικών και αραβικών χωρών (Μαρόκο, Ινδία, Τουρκία, Ιράν, Ιαπωνία, Κίνα), καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά.

Η ατμόσφαιρα της άνεσης στο σπίτι

Η ατμόσφαιρα της άνεσης στο σπίτι

Ο κύριος σκοπός του σχεδιασμού του δωματίου σε αραβικό στυλ είναι να δημιουργήσει μια αίσθηση γαλήνης για χαλάρωση και ξεκούραση του ατόμου..

Τυπικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού σε ανατολίτικο στιλ:
 • φωτεινά χρώματα και αντίθετοι τόνοι που χρησιμοποιούνται για διακόσμηση τοίχων, οροφή, έπιπλα και διακοσμητικά στολίδια (κύρια χρώματα – κίτρινος, τυρκουάζ, κόκκινο)
 • δεν υπάρχουν ευθείες γραμμές και επιφάνειες.
 • ψηλές θολωτές οροφές.
 • στο σχέδιο υπάρχουν πολλά ξύλινα διακοσμητικά προϊόντα με σκαλίσματα, στολίδια με στολίδια.
 • δίνεται μεγάλη προσοχή στα υφάσματα σε ταπετσαρίες επίπλων, κουρτίνες, πολλά χαλιά, μαξιλάρια, πολυστρωματικές κουρτίνες και κουρτίνες?
 • διακοσμητικά αντικείμενα από κεραμική, στοιχεία από ψηφιδωτά, χειροποίητο κυνηγητό?
 • το παιχνίδι του φωτός και η αφθονία του.

Χαρακτηριστικά είναι τα ψηλά ταβάνια

Χαρακτηριστικά είναι τα ψηλά ταβάνια

Η διαφορά μεταξύ του ασιατικού στυλ είναι ο μινιμαλισμός του, δηλ. το δωμάτιο πρέπει να έχει μια ελάχιστη ποσότητα επίπλων και διακόσμησης, αλλά ο φωτισμός πρέπει να είναι ο μέγιστος. Τα φωτεινά χρώματα είναι ευπρόσδεκτα στους εσωτερικούς χώρους της Κίνας (το κόκκινο, κίτρινο, μπλε) και στον ιαπωνικό σχεδιασμό επιτρέπεται μόνο μια περιορισμένη γκάμα χρωμάτων.

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Κουζίνα με χαρακτήρα: Εσωτερική διακόσμηση σκανδιναβικού στιλ (190+ φωτογραφίες)

Δωμάτιο ασιατικού στιλ

Τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του κινεζικού εσωτερικού χώρου είναι η ένταση του φωτός και η ελάχιστη ποσότητα επίπλων. Όλα τα αντικείμενα είναι συνήθως κοντά, κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο.

Εθνικά είδη διακόσμησης:

 • μπαμπού πατάκια?
 • παραδοσιακά κινέζικα φανάρια με κόκκινο χρώμα.
 • ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ με γραφικά σχέδια, κινέζικα μοτίβα (πουλιά, μίσχοι από μπαμπού, χρυσόψαρα, ανατολίτικοι δράκοι, λουλούδια, ιερογλυφικά).
 • έναν ανεμιστήρα, ο οποίος, σύμφωνα με τις κινεζικές πεποιθήσεις, βοηθά στη μετατροπή της αρνητικής ενέργειας σε θετική.

Προσθέστε λίγα κινεζικά κίνητρα

Προσθέστε λίγα κινεζικά κίνητρα

Το δωμάτιο ιαπωνικού στιλ διακρίνεται από αυστηρές γραμμές και απαλά χρώματα (σοκολάτα, κρεμ αποχρώσεις) με έντονη (κόκκινη) προφορά. Για φωτισμό, χρησιμοποιούνται λαμπτήρες θαμπού χρώματος, που σβήνουν από ένα χάρτινο αμπαζούρ.

Οι πίνακες στους τοίχους περιέχουν εικόνες από παγόδες, ιαπωνικά παλάτια, ήλιο, λωτό και σαμουράι.

Οθόνες από χαρτί διακοσμημένες με ιαπωνικά κίνητρα θα βοηθήσουν στη δημιουργία εθνικού χρώματος · παραδοσιακά όπλα μπορούν να κρεμαστούν στους τοίχους.

Υποτονικά και όχι πολύ έντονα χρώματα

Υποτονικά και όχι πολύ έντονα χρώματα

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Μοντέρνο στιλ στο εσωτερικό του διαμερίσματος (185+ Φωτογραφίες) – Πολυτελής απλότητα εκλεπτυσμένου σχεδιασμού

Υπνοδωμάτιο σε αραβικό στιλ

Το δωμάτιο σε αραβικό στιλ, το οποίο προορίζεται για ξεκούραση και ύπνο, μπορεί να γίνει μια απεικόνιση για το ανατολίτικο παραμύθι “1000 και μία νύχτες”. Ένα δωμάτιο που θυμίζει υπνοδωμάτιο padishah σε παλάτι του Μαρόκου θα πρέπει να καταπλήξει με την πολυτέλεια και την αφθονία της διακόσμησης.

Το κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού – κρεβάτι, αναγκαστικά φαρδύ και χαμηλό, κατασκευασμένο από πολύτιμο ξύλο. Η κύρια διαφορά του είναι ένα τεράστιο κεφαλάρι με σκαλιστά στοιχεία, διακοσμημένο με ένθετο. Για πλήρη ταυτότητα, μπορείτε να δώσετε ένα θόλο από βελούδινο ή μεταξωτό ύφασμα.

Το κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης είναι το κρεβάτι

Το κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης είναι το κρεβάτι

Το κρεβάτι έχει συνήθως πολλά πολύχρωμα, φωτεινά μαξιλάρια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πάτωμα για καθίσματα..

Όλα τα υφασμάτινα στοιχεία είναι διακοσμημένα με κεντήματα, στρας και μεταξωτές φούντες.

Μικρότερα έπιπλα τοποθετούνται συνήθως γύρω από το κρεβάτι: Οθωμανοί, κομοδίνα, τραπέζια, μπαούλα κλπ. Μπορούν να τοποθετηθούν πάνω τους αρκετοί λαμπτήρες κατασκευασμένοι σε ανατολίτικο στιλ. Μαροκινά κρεμαστά φώτα χρησιμοποιούνται επίσης για φωτισμό. φωτιστικά κατεργασμένος σίδηρος.

Επιλογή κρεβατιού με διαφανές θόλο

Επιλογή κρεβατιού με διαφανές θόλο

Ένας μεγάλος αριθμός πολύχρωμων μεταξωτών ή μάλλινων χαλιών κρέμεται στο πάτωμα και στους τοίχους, κάτι που θα βοηθήσει στη δημιουργία της πολυτέλειας του υπνοδωματίου του ανατολικού σεΐχη..

ΣυμβουλήΑν υπνοδωμάτιο χρησιμοποιείται επίσης για την υποδοχή επισκεπτών, ότι στο εσωτερικό του είναι απαραίτητο να παρέχεται μια μικρή γωνιά σε μια θέση. Εγκαθιστούν χαμηλό καναπές, επικαλυμμένο με ύφασμα, τραπέζι τσαγιού, οθωμανούς από δέρμα.

Δεν υπάρχουν πολλά χαλιά εδώ

Δεν υπάρχουν πολλά χαλιά εδώ

Τα αξεσουάρ και τα διακοσμητικά στοιχεία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αραβικού εσωτερικού:
 • σκαλισμένα ξύλινα σχέδια για επιτραπέζια διακόσμηση.
 • αντικείμενα από κοπή?
 • βάζα?
 • πιάτα;
 • σκάκι σε εθνικό στυλ.
 • ναργιλές.

Υπάρχουν πάντα πολλά αξεσουάρ σε αυτό το εσωτερικό.

Υπάρχουν πάντα πολλά αξεσουάρ σε αυτό το εσωτερικό.

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Εσωτερικό υπνοδωματίου στυλ Προβηγκίας: 150+ (Φωτογραφίες) Ιδέες για δημιουργία ομορφιάς και άνεσης

Σαλόνι

Σαλόνι σε οποιοδήποτε σπίτι είναι ένας χώρος που προορίζεται για οικογενειακές εκδηλώσεις: δείπνο σε στενό κύκλο, διακοπές, υποδοχή καλεσμένων. Επομένως, η εμφάνισή του είναι μια «κάρτα επίσκεψης» του ιδιοκτήτη και ολόκληρου του σπιτιού..

Η διακόσμηση του σαλονιού σε ανατολίτικο στυλ βοηθά να δώσετε στο δωμάτιο μια οικεία αίσθηση και ταυτόχρονα λαμπρότητα και πολυτέλεια, παρόμοια με την τελετουργική αίθουσα ενός Πέρση σεΐχη. Το δωμάτιο, φτιαγμένο με γεύση Μαρόκου, συνδυάζει τα χρώματα του τιρκουάζ, της τερακότας, όταν χρησιμοποιείτε τόνους άμμου, εμφανίζεται η ατμόσφαιρα του ήλιου και η κοντινή ακτή της θάλασσας.

Επικρατούν αποχρώσεις άμμου και τερακότα

Επικρατούν αποχρώσεις άμμου και τερακότα

Τα έπιπλα εγκαθίστανται μόνο χαμηλά:
 • καναπέδες?
 • τραπέζια?
 • Οθωμανοι?
 • πολυθρόνες για τους επισκέπτες.

Τα κύρια στοιχεία της διακόσμησης στο αραβικό εσωτερικό είναι υφάσματα, κουρτίνες, προϊόντα από σφυρήλατο σίδερο (λαμπτήρες, πιάτα), μαξιλάρια και χαλιά με εθνικό σχέδιο, έπιπλα από φυσικό ξύλο. Για να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα του “παλατιού του padishah” χρησιμοποιήστε αντίθετα χρώματα στην ταπετσαρία των επικαλυμμένων επίπλων, κουρτίνες στα παράθυρα (μοβ, κρεμ, κόκκινες αποχρώσεις).

Τις περισσότερες φορές είναι χαμηλά έπιπλα

Τις περισσότερες φορές είναι χαμηλά έπιπλα

Για να δημιουργήσετε οπτικά ένα ανατολίτικο σκηνικό, χρησιμοποιούνται πλούσια βαριά υφάσματα (βελούδο, μπροκάρ), διακοσμημένα με φούντες και κρόσσια, σφυρήλατα φωτιστικά ανοιχτού τύπου.

Το κέντρο της σύνθεσης του σαλονιού μπορεί να είναι μια ψευδοροφή από ύφασμα, φυτά σε ξύλινες μπανιέρες, τοποθετημένα στο δωμάτιο.

Όταν χρησιμοποιείτε ιαπωνικά μοτίβα στο εσωτερικό, λαμβάνεται υπόψη ο μινιμαλιστικός προσανατολισμός τους: με φόντο αμυδρά χρώματα, τα παραδοσιακά στοιχεία μπορούν να τονιστούν (χαλί με στολίδι, φωτεινή πολυθρόνα κ.λπ.).

Ανατολικά σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα

Ανατολικά σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα

Ο αριθμός των επίπλων στο σαλόνι είναι περιορισμένος – καναπέδες, μαξιλάρια δαπέδου, χαμηλό τραπέζι για τελετή τσαγιού. Στους τοίχους είναι καλύτερα να κρεμάσετε εικόνες με εικόνες της φύσης (μπαμπού, κλαδιά δέντρων, λουλούδια σακούρα), ιερογλυφικά.

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Ρετρό στυλ στο εσωτερικό (130+ Φωτογραφίες) – Όλα όσα ήθελα να μάθω, αλλά φοβόμουν να ρωτήσω για το σχέδιο

Κουζίνα ασιατικού στιλ

Τόσο τα αραβικά (μαροκινά) όσο και τα ασιατικά στυλ μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σχεδιασμό της ανατολίτικης κουζίνας..

Μεγάλος αριθμός ανατολίτικων αξεσουάρ

Μεγάλος αριθμός ανατολίτικων αξεσουάρ

Τα κύρια χαρακτηριστικά του σχεδιασμού κουζίνας σε αυτό το στυλ:
 • η χρήση μόνο φυσικών υλικών (μέταλλο, ξύλο, κεραμικά, μετάξι) ·
 • η απουσία αιχμηρών γωνιών, η παρουσία απλών μορφών.
 • μια ποικιλία διακοσμητικών στοιχείων που θα σας βοηθήσουν να τονίσετε το στυλ.

ΣυμβουλήΕάν ο χώρος της κουζίνας το επιτρέπει, τότε συνιστάται να χωρίσετε σε 2 ή 3 μέρη: τραπεζαρία (τραπεζαρία), χώρο αναψυχής και χώρο εργασίας που προορίζεται για τη διαδικασία μαγειρέματος.

Διακόσμηση σε ανατολίτικο στιλ: Χάρη και απόλαυση στο εσωτερικό. 215+ (Φωτογραφία) εκλεπτυσμένο σχέδιο (στην κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο) Διακόσμηση σε ανατολίτικο στιλ: Χάρη και απόλαυση στο εσωτερικό. 215+ (Φωτογραφία) εκλεπτυσμένο σχέδιο (στην κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο) Διακόσμηση σε ανατολίτικο στιλ: Χάρη και απόλαυση στο εσωτερικό. 215+ (Φωτογραφία) εκλεπτυσμένο σχέδιο (στην κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο)

Διακόσμηση σε ανατολίτικο στιλ: Χάρη και απόλαυση στο εσωτερικό. 215+ (Φωτογραφία) εκλεπτυσμένο σχέδιο (στην κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο)

Τυπικά χρώματα κουζίνας ασιατικού στιλ:

 • λευκό?
 • γαλακτικός;
 • μπεζ?
 • αποχρώσεις καφέ?
 • το μπλε είναι αποδεκτό.
 • χρυσαφένιος.

Όλα τα έπιπλα πρέπει να είναι λευκά, το τραπέζι της κουζίνας πρέπει να είναι από ξύλο ή γυαλί.

Όμορφο, φωτεινό και αξέχαστο

Όμορφο, φωτεινό και αξέχαστο

Όταν διακοσμείτε μια κουζίνα ιαπωνικού στιλ, χρησιμοποιήστε:

Για χωρισμός εις ζώνας μπορείτε να εγκαταστήσετε εσωτερικά χωρίσματα “shoji” ή οθόνες “fusumi”.

ΣυμβουλήΣτην ιαπωνική κουζίνα, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν μικρό κήπο ή να χρησιμοποιήσετε μπονσάι. Ο φωτισμός είναι κατά προτίμηση απαλός, φυσικός.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπονσάντ

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπονσάντ

Κατά τη δημιουργία ενός κινεζικού στυλ, τα κύρια χρώματα είναι μαύρος και κόκκινη, μεταξοτυπία, κεραμικά, πορσελάνη, στρογγυλεμένα τραπέζια και καρέκλες χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση, για διακόσμηση – πλακάκια με ανατολίτικο στολίδι.

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Απλό και ευέλικτο Country style στο εσωτερικό ενός εξοχικού σπιτιού. 200+ φωτογραφίες φυσικότητας και απλότητας του σχεδιασμού

Αραβική κουζίνα

Χαρακτηριστικά του αραβικού στυλ στο σχεδιασμό του εσωτερικού της κουζίνας:

 • παράθυρο και πόρτες – τοξωτά.
 • το ανώτατο όριο έχει τη μορφή ημισφαιρίου.
 • χρώματα: μπεζ-χρυσό, πορτοκαλί, κόκκινο, πράσινος τόνους?
 • όλα τα έπιπλα είναι χαμηλά, καθισμένα, αντί για καρέκλες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μαξιλάρια καθισμάτων.
 • για ζώνη σφυρηλατημένων ή ξύλινων χωρισμάτων και σχάρων ·
 • στο πάτωμα, μόνο φυσική πέτρα ή υποκατάστατα υλικά που το μιμούνται με μοτίβο (πλακάκια, κεραμικά από πορσελάνη κ.λπ.), βάζουν ένα χαλί στην τραπεζαρία.
 • φινίρισμα επικαλυμμένων επίπλων με ακριβά υφάσματα: μπροκάρ, ταπισερί, μετάξι.

Μοντέρνα επιλογή κουζίνας

Μοντέρνα επιλογή κουζίνας

Τα διακοσμητικά στοιχεία είναι σημαντικά στο εσωτερικό:
 • χειροποίητα κοσμήματα, αξεσουάρ?
 • αραβικά, δηλ. επενδεδυμένα με ψηφιδωτά ή ζωγραφισμένα λουλουδάτο-γεωμετρικά στολίδια με επαναλαμβανόμενα στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των επιφανειών δαπέδων, τοίχων, διακοσμητικών στοιχείων.
 • Για φωτισμό, κρεμούν έναν πολυτελή κρυστάλλινο πολυέλαιο στο κέντρο ή στυλιζαρισμένα κρεμαστά φωτιστικά με υφασμάτινα κεντημένα αμπαζούρ.
 • ανατολίτικα αξεσουάρ: μαξιλάρια με κεντήματα, σκακιέρες, βάζα και βαμμένα μπολ, πήλινα κανάτια, ναργιλέ, πορσελάνη με αραβική γραφή.

Στολίζουμε με χειροποίητα προϊόντα

Στολίζουμε με χειροποίητα προϊόντα

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Μινιμαλιστικό στυλ στο εσωτερικό (185+ Φωτογραφίες) – Η τέχνη του χώρου. Απαλλασσόμαστε από την ένταση και τον περιορισμό

Σχεδιασμός μπάνιου

Κατά την εγγραφή τουαλέτα μπορούν να εφαρμοστούν διάφορα ανατολίτικα στυλ, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικές διαφορές.

Χαρακτηριστικά του αραβικού (μαροκινού, τουρκικού κ.λπ.) στυλ στο μπάνιο:

 • Αραβικό μπάνιο – είναι ένα παράδειγμα πολυτέλειας, πλούτου, η χρήση του στο εσωτερικό είναι δυνατή μόνο με πολλή φαντασία και οικονομική επένδυση.
 • Αιγύπτιος – διαφέρει σε ένα χαρακτηριστικό συνδυασμό χρωμάτων (αποχρώσεις του μπεζ, καφέ, επιχρυσωμένου διακοσμητικού). Τα υδραυλικά επιλέγονται μόνο με λείο κυρτό σχήμα, χρησιμοποιώντας διακοσμητικά στοιχεία (πόδια μπάνιου με τη μορφή ποδιών ζώων, ειδώλια, παπύρους κ.λπ.), πλακάκια στο πάτωμα και τοίχους με εφαρμοσμένα αιγυπτιακά σχέδια και στολίδια.
 • Μαροκινό στυλ αναπτύχθηκε υπό την επίδραση των παραδόσεων και του πολιτισμού πολλών εθνικοτήτων (νομάδες Βέρβεροι, Γάλλοι κ.λπ.). Ένα διακριτικό στοιχείο του στυλ είναι ένα μικρό κεραμίδι zullage (zelidge) με τη μορφή τετραγώνων ή ρόμβων, διακοσμημένο με ψηφιδωτά μοτίβα, καθώς και γύψος tadelakt με καλές υδατοαπωθητικές ιδιότητες. Παραδοσιακά χρώματα: ώχρα, μπλε, λευκό, κατακόκκινο. Ως διακοσμητικά στολίδια χρησιμοποιούνται λαμπτήρες από ορείχαλκο με μοτίβα κομμένα, διακοσμημένα με χρωματιστό γυαλί..
 • Τουρκικό μπάνιο – παράδειγμα πολυτέλειας σε έντονα χρώματα, το κύριο στοιχείο του είναι το εθνικό στολίδι “Τουρκικό αγγούρι” που εφαρμόζεται σε πλακάκια ή εσωτερικές λεπτομέρειες.

Κύρια χρώματα: κόκκινο, καφέ και οι αποχρώσεις τους, κίτρινο, μπλε, πράσινο επιτρέπονται, επιχρυσωμένο φινίρισμα.

Το μπάνιο είναι ένα είδος πολυτελείας και πλούτου

Ένα μπάνιο είναι ένα είδος πολυτελείας και πλούτου

Κομψά χαρακτηριστικά ενός ασιατικού μπάνιου:
 • Το ινδικό χρώμα στο μπάνιο σχετίζεται με τη φύση: καθαρά φυσικά υλικά και χρώματα (κόκκινη-καφέ κλίμακα, μπλε, πράσινο, πορτοκαλί), παρουσία διακοσμητικών στοιχείων (αγάλματα, βάζα) από βουδιστικές και ινδουιστικές θρησκείες.
 • Κατά τη διακόσμηση του εσωτερικού στην κινεζική παράδοση, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες του Φενγκ Σούι, σύμφωνα με τους οποίους το μπάνιο θεωρείται τόπος ξεκούρασης και χαλάρωσης για ένα άτομο. Υποχρεωτική παρουσία καθρέφτες στους απέναντι τοίχους, δημιουργώντας μια “πύλη” για την είσοδο στον “άλλο κόσμο”, τα υδραυλικά εγκαθίστανται με ρέουσες μαλακές μορφές, είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείτε διακόσμηση με εικόνες ανθρώπων, πτηνών και ζώων, αλλά μόνο με άψυχα αντικείμενα (δέντρα κλπ.) .), έπιπλα από φυσικό υλικό. Το κύριο χρώμα είναι το κόκκινο.
 • Το ιαπωνικό μπάνιο χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστικό ύφος: σιωπηλά χρώματα (μπλε, μπεζ, γκρι, ροζ, ροδάκινο), λιτή, λιτή επίπλωση. Άλλωστε, η κύρια αρχή αυτού του πολιτισμού είναι η αυτοσυλλογή και η αυτοβελτίωση, η εγγύτητα στην αγνή φύση.. Πόρτες συνήθως συρόμενα, υπάρχουν μικρά ντουλάπια, ημιώροφος, πατάκια, η διακόσμηση είναι ελάχιστη (ιερογλυφικά, σχέδια), το κέντρο του δωματίου μπορεί να είναι μια εθνική ξύλινη μπανιέρα “ofuro” από κέδρο.

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: “Σύγχρονο στυλ” σε εσωτερικούς χώρους διαμερισμάτων: από το μοντέρνο στο σύγχρονο

Οροφή

Το αποκορύφωμα του αραβικού εσωτερικού είναι η διακόσμηση της οροφής. Τις περισσότερες φορές γίνεται σκούρο (γύψο ή ύφασμα) και στο φόντο του δημιουργείται ένας “έναστρος νυχτερινός ουρανός”. Σε μια σύγχρονη ερμηνεία, μπορεί να καλυφθεί με ένα στολίδι χρησιμοποιώντας ταπετσαρία με ανατολίτικο μοτίβο ή να γίνει ένα τεντωμένο πλαίσιο.

Κύρια χρώματα:

 • Λευκό;
 • αποχρώσεις του κίτρινου?
 • καφέ.
Ένα ταβάνι που εντυπωσιάζει με την πλούσια εμφάνιση του

Ένα ταβάνι που εντυπωσιάζει με την πλούσια εμφάνιση του

Τα στολίδια χρησιμοποιούν μπλε, κόκκινο, μπεζ και χρυσό χρώματα.

Δημοφιλείς τρόποι για να διακοσμήσετε την οροφή σε ανατολίτικο στιλ:

 • λεία βαμμένη επιφάνεια, διακοσμημένη με όμορφα γείσα περιμετρικά.
 • ογκομετρική κατασκευή γυψοσανίδας, η οποία είναι καλυμμένη με ανατολίτικα στολίδια.
 • κουρτίνα με ένα πανί, το οποίο είναι ενισχυμένο είτε στο κέντρο (η αρχή της «σκηνής»), όπου κρέμεται ένα όμορφο σφυρήλατο σίδερο πολυέλαιος, ή παράλληλα με τους τοίχους?
 • τεντωμένη οροφή με εφαρμοσμένο αραβικό στολίδι.
 • Κρεμαστή δομή από μπαμπού ή άλλο ξύλο, τυπικό ασιατικού στιλ.

Η διακόσμηση του σπιτιού σας σε ανατολίτικο στιλ προϋποθέτει έναν αρμονικό συνδυασμό στο εσωτερικό μιας ποικιλίας ανατολίτικων παραδόσεων που είναι εγγενείς στους πολιτισμούς των αραβικών ή ασιατικών χωρών, με ευρωπαϊκές αρχές άνεσης.

ΒΙΝΤΕΟ: Όμορφη και ζεστή ανατολή στο σπίτι ή το διαμέρισμά μας

συμπεράσματα

Το ανατολίτικο στυλ κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό. Και αυτό δικαιολογείται. Μετά από όλα, δημιουργεί πραγματικά άνεση, ελκυστικότητα και ομορφιά του εσωτερικού..

>>

Previous Post
Διακόσμηση του μπάνιου με τεχνητή πέτρα: Νιπτήρας, πάγκος, ράφια. Χαρακτηριστικά χρήσης του υλικού
Next Post
Patina i interiøret – Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter