Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Patina i interiøret – Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter

Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter

Ordet “patina” finnes ofte i design og dekorasjon, men ikke alle vet hva det betyr. Les videre for en gjennomgang av dette konseptet og hvordan det kan brukes i hjemmet. Patina vil forandre hjemmet ditt, se selv, ta en titt på vårt utvalg av bilder for inspirasjon.

Hva er patina?

I design betyr “patina” en måte å behandle objekter på som gir effekten av forvitring og tidens karakteristiske flekker. Gamle eller antikke dekorative gjenstander har ofte en patina som gjør dem så spesielle. Nye dekorative gjenstander blir noen ganger behandlet for å akselerere utseendet på patina på overflaten. Dette er for å få objektet til å virke eldre enn det faktisk er..

En variant av patinaeffekten i interiøret

En variant av patinaeffekten i interiøret

Kobberartikler – som ikke er lakkert for å beskytte finishen – vil med tiden vise grønn patina.

Denne patinaen kalles “verdigris” og refererer til den grønne fargen som utvikler seg naturlig på overflaten under påvirkning av oksidative prosesser..

Noen ganger er møbler spesielt behandlet for å få objektet til å se eldre ut.

Noen ganger er møbler spesielt behandlet for å få objektet til å se eldre ut.

Mens noen foretrekker en skinnende, varm ny kobberfinish, liker andre det gamle kobberutseendet..

Kobberpatina kan akselereres med en rekke kjemikalier og oppnås ved spesifikk bruk av maling.

Andre metallgjenstander – messing, sølv eller jern – utvikler også en patina på overflaten over tid. Det kan være i form av rust (som tilfellet er med jern), eller som en mørkere film på overflaten av objektet..

Kobberpatina kan også akselereres

Kobberpatina kan også akselereres

Denne patinaen er høyt verdsatt av noen samlere, men ikke alle liker utseendet. Hvis dette gjøres i tide, kan det fjernes fra overflaten av objektet. Enten ved å polere overflaten eller bruke spesielle rengjøringsmidler.

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: 220+ bilder av New Kitchen Design 9 m2: Funksjonell og lakonisk design

Brun patina

Patina kan også sees på treobjekter, både inne og ute. For eksempel har et antikt piano definitivt en patina. Den manifesterer seg i en endret farge eller glans som er veldig forskjellig fra det opprinnelige utseendet. Slik tre med tidens patina er spesielt populær innen boligdekorasjon, årsaken til dette er den spesielle forvitrede effekten som er karakteristisk for den gamle høy kvalitet møbler. Slike møbler har sin egen spesielle karakter og personlighet, som gleder og fremkaller hyggelige minner fra fortiden..

Brun patina populær i hjemmedekorasjon

Brun patina populær i hjemmedekorasjon

RådPatina kan brukes i alle stiler av hjem, fra det mest tradisjonelle til det moderne. Bland dem med nye objekter for flott teksturkartlegging.

Skinnende elementer ser fantastiske i kontrast når de plasseres ved siden av forvitrede..

Brukes i alle stiler

Brukes i alle stiler

Det er ikke nødvendig å strebe etter å oppdatere gamle møbler hvis du har en hjemme. Omfavn patinaen deres og vis den frem med stolthet!

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Mosaikk på forkleet til kjøkkenet (175+ bilder): Moderne, praktisk, praktisk. Glass, perlemor eller metall?

Kjøkken

Vi elsker å se patina i hjemmet vårt fordi det gir en følelse av alder, bruk og kvalitetsmaterialer som tåler tidens tann. Hvor er det beste stedet å lete etter disse egenskapene? Kanskje på kjøkken.

Populært bruksområde er kjøkkenet

Populært bruksområde er kjøkkenet

Hver gang du begynner å føle at kjøkkenet ditt er litt utslitt eller utdatert, må du bare minne deg selv på at det har en patina.!

Det kan vises mange steder, bare bruk dette til din fordel:
  • Metaller og kjøkkenutstyr skap. Vurder ulakkert metall som vil vise fingeravtrykk.
  • Garderober i tre. Massivt tre kan være mye penere enn perfekt ferdig sponplater.
  • Antikk marmorplate. La sporene etter kaffekopper og vinglass fortelle historien din i stedet for å bekymre deg for polering.
  • Steingulv. Det kan være for kaldt, men det vil vare i århundrer (og kan holdes varmt med teppe!).

Patina gir en følelse av alder

Patina gir en følelse av alder

Hvis du liker det varme utseendet på kjøkkenene dine, er kobberbeslag som har lyse til mellomtoner perfekte for deg. brun, oransje, rød og gull. Beundre hvordan kobber tar plass til et helt nytt nivå.

Vurder rekkevidden fra enkelt messingtilbehør til ekstravagante avtrekkshetter i messing og lamper. Det er mange måter å unikt inkorporere kobber i ditt personlige design..

Vi oppdaterer interiøret på kjøkkenet

Vi oppdaterer interiøret på kjøkkenet

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvor vakkert å henge Tulle på kjøkkenet? Kort eller lang? 145+ bilder av nyheter innen interiørtekstiler

Patinerte kobber

Som allerede nevnt, når du bruker ubehandlet kobber, kan det utvikle patina på det over tid, spesielt når det kommer i kontakt med syre.. Mens noen huseiere opprettholder glansen av kobber med voks, elsker mange det rustikke utseendet på kobber med patina..

Faktisk manipulerer mange produsenter bevisst kobber for å gi det det karakteristiske antikke utseendet skapt av patinaen. Avhengig av påføringsteknikken kan patinaen variere i farge fra mørk brun til dyp rød og lys blå..

Søknadsteknikken har et stort utvalg.

Søknadsteknikken har et stort utvalg.

Kjøkken benkeplater

Mens stein benkeplater, som granitt dominerer kjøkkenutformingsverdenen, benkeplater i metall er attraktive og allsidige alternativer.. En gjenkjennelig nyanse av kobber utfyller treets lyse til middels farge perfekt, eller kan gi en slående kontrast for malte hvite skap..

I tillegg til estetikk, fungerer kobber som et utmerket materiale for benkeplater på grunn av dets antimikrobielle egenskaper. Naturlig motstand mot bakterier gjør det til et godt valg for den hygieniske huseieren.

Kobber kan trygt brukes i interiøret

Kobber kan trygt brukes i interiøret

Kobber benkeplater må omarbeides med jevne mellomrom for å beskytte glansen, eller hvis du er fast bestemt, kan du la overflaten være ubehandlet og la den få en naturlig patina over tid..

Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter

Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter sanpietroburgo 010

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvordan vil et hvitt kjøkken med hvit benkeplate forandre interiøret? 145+ fotostiler og varianter av designløsninger

Hetter

Hvis kobberoverflater ser for dominerende ut på kjøkkenet ditt, men du fortsatt vil at kobber skal være synlig, kan du prøve å slå på en hette av kobber.. Uansett kjøkkenstil eller personlig smak, finner du sikkert et kobbersortiment som passer godt..

Badekar, vask og kobberrør - en hyllest til interiøret i retrostil

Badekar, vask og kobberrør – en hyllest til interiøret i retrostil

For moderne kjøkkendesign kan en slank og skinnende finish tilføre et helhetlig utseende slående karakter. En mørkere, langstrakt hette i kobber passer perfekt til en tradisjonell, rustikk eller antikk kjøkkenstil.

Lysarmaturer

En av de enkleste måtene å inkorporere kobber i ethvert kjøkkendesign er å bruke kobberarmaturer.. Dette er et flott alternativ hvis du liker utseendet på kobber, men ikke vil at det skal være for synlig i kjøkkendesignet ditt..

Bruk av kobberarmaturer

Bruk av kobberarmaturer

På grunn av det store utvalget av stiler og utførelser som er tilgjengelig, kan du finne messingarmaturer for enhver stil. De kan være et interessant, iøynefallende tillegg til et to-toners design uten å støte på aksenter i rustfritt stål hvis det er tilstede..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Hvilke moderne lysekroner og lysarmaturer passer for gangen / kjøkkenet / soverommet? 205+ Fotoalternativer med strekkloft

Vasker og kraner

De antimikrobielle egenskapene til kobber gjør det også til et utmerket materialvalg for skjell og kraner. Siden vasker og kraner kommer i konstant kontakt med bakterier, er valg av naturlige materialer en fin måte å forhindre matbåren sykdom..

Et godt utvalg av kobberkraner og vasker

Et godt utvalg av kobberkraner og vasker

Kobbervasker er et godt tillegg til benkeplater i kobber på kjøkkenet. Dette er fordi denne stilen lar vasken være synlig og ikke skjult under benkeplaten.. Disse vasker kommer i en rekke design for ekstra visuell interesse..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Baderomsmøbler: særegenheter ved valg av servanter med servantskap – hvordan ikke ta feil? (190+ bilder)

Detaljer og håndtak

For et mindre iøynefallende, men elegant utseende, bør du vurdere å velge messingmaskinvare. Fra matt til blank til antikk finish, messingdetaljer og håndtak kan legge elegant til enhver kjøkkendesignstil uten å ha en sterk innvirkning..

Elsk dette materialet - ikke nekt deg selv dine preferanser

Elsk dette materialet – ikke nekt deg selv dine preferanser

RådBruk dem til å skjære gjennom monotonien til et klassisk hvitt kjøkken eller legge til finpuss på varme tremøbler..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Friskhet og sikkerhet av grønt i dekorasjon: 130+ Bilder av et grønt kjøkken i interiøret. Hva gir denne naturlige fargen?

Designtrend: klassisk med patina

Metaller som kobber og stål har vært på trend en stund nå og regnes som klassikere. Men rosengull ble lagt til dem, som blant annet ble bestemt ved hjelp av Apple, som begynte å gi ut sin iPhone i rosa metallic. Den er laget av en blanding av kobber og gulllegeringer som er varme, men moderne.

Aristokratiske klassikere i hvitt

Aristokratiske klassikere i hvitt

Da messing og gull først dukket opp i designblader, hadde de en overveiende retrostemning..

Den fryktløse kombinasjonen av metaller gir hjemmet ditt et snev av gnist og eleganse. Kombinasjonen deres er viktig – gull og messing varmer opp den kalde effekten av sølv og platina.

Legger til en aksent med en patina lampe

Legger til en aksent med en patina lampe

RådDen beste måten å tilføre metallisk patina til hjemmet ditt er i små doser. En lampe eller belysningsarmatur er den beste måten å legge aksent til et mellomrom..

Det blir interessant for deg: OVERSIKT: Kjøkkenlysekroner i moderne interiørstil (255+ bilder). Hvilken du skal velge?

Legger til gull

Vi ser nå mye mer gull og messing innen maskinvare og belysning, spesielt på kjøkken, og det ser fantastisk ut. Det inspirerer til å bytte ut ditt eget kjøkkenutstyr, spesielt hvis du har et svart eller grått sett.. Det eneste du må huske på når du arbeider med gull- og messingakenter, er å leke med armaturene..

Et lite gulltilskudd på badet

Et lite gulltilskudd på badet

RådVurder malt eller du kan blande rustfritt stål med gull / messing. Mange av disse kjøkkenene blander seg godt med rustfrie apparater og ser vakre ut..

Så hvis du vil oppleve dristighet og elegant når du oppdaterer kjøkkenet ditt, er denne designtrenden den rette for deg..

Et godt alternativ for å kombinere patina med gull på kjøkkenet

Et godt alternativ for å kombinere patina med gull på kjøkkenet

RådPrøv å blande gull og sølv patina. Det er som å blande blått og svart i klær. Mange føler at de bare bør velge gull eller bare sølv aksenter i sine design. Dette er bare delvis sant..

Sølv og annen metallisk patina

Metallbelegg er ekstremt populære akkurat nå. Muligheten til å blande og matche forskjellige metallfarger for å dekke spesifikke behov er avgjørende. De er også gode for kommersielle applikasjoner der naturlig patina eller rustent metall kan være kostbart å påføre.. Veggdekorasjon med metallisk effektpatina vil også være en utmerket løsning, ikke bare for klassisk, men også for moderne innredning..

Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter

Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter Patina i interiøret - Edel antikk i ditt hjem. 180+ (Foto) med gull, sølv og andre metalliske effekter

VIDEO: Hvordan patina endrer interiøret?

konklusjoner

Måten å eldre møbler på er nå veldig, veldig rimelig. Du trenger ikke kjøpe møbler som har blitt eldret i årevis. Velg det mest passende alternativet og beundre. Vi er sikre på at ingen vil forbli likegyldige.

Previous Post
Διακόσμηση σε ανατολίτικο στιλ: Χάρη και απόλαυση στο εσωτερικό. 215+ (Φωτογραφία) εκλεπτυσμένο σχέδιο (στην κουζίνα, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο)
Next Post
Håndverk for 2019 av den gule grisen (65+ bilder). 6 originale og fantastiske DIY -mesterklasser med forskjellige teknikker (filt, pasta, salt deig) + Anmeldelser