Μέθοδοι για τη ζώνη ενός δωματίου σε ένα υπνοδωμάτιο και σαλόνι: 195+ Φωτογραφίες από τις καλύτερες ιδέες σχεδίασης με παραδείγματα
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μέθοδοι για τη ζώνη ενός δωματίου σε ένα υπνοδωμάτιο και σαλόνι: 195+ Φωτογραφίες από τις καλύτερες ιδέες σχεδίασης με παραδείγματα

Μέθοδοι για τη ζώνη ενός δωματίου σε ένα υπνοδωμάτιο και σαλόνι

Η ζώνη ενός δωματίου σε ένα υπνοδωμάτιο και ένα σαλόνι είναι ένας τρόπος για να χωρίσετε το χώρο ενός μεγάλου δωματίου. Ο συνδυασμός των λειτουργιών ενός υπνοδωματίου και ενός καθιστικού σε ένα δωμάτιο είναι μια αρκετά συνηθισμένη κατάσταση. Αναπτύσσεται όταν οργανώνετε ένα μικρό διαμέρισμα ή διαμέρισμα στούντιο. Ο σχεδιασμός ενός λειτουργικού αλλά και ελκυστικού εσωτερικού δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά αρκετά εφικτό. Ας προσπαθήσουμε μαζί να βρούμε επιλογές που σίγουρα θα σας αρέσουν.

Ένας χώρος είναι καλός ή κακός?

Ένα δωμάτιο που συνδυάζει διάφορες λειτουργίες έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να αναφερθούν..

Τα συν ενός ενιαίου χώρου περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία:

 • τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα πρωτότυπη διάταξη.
 • κατανομή προσωπικού χώρου ακόμη και με ένα μικρό τετράγωνο.
 • προσθέτοντας πρακτικότητα στο δωμάτιο.

Υπάρχουν επίσης αρνητικά σημεία:

 • δεν υπάρχει τρόπος οργάνωσης ηχομόνωσης του χώρου ύπνου.
 • το υπνοδωμάτιο δεν παρέχει οικειότητα.

Εξετάστε τα πάντα όταν κάνετε ζώνη σε ένα δωμάτιο

Εξετάστε τα πάντα κατά τη χωροθέτηση ενός δωματίου

Τις περισσότερες φορές, ένα δωμάτιο με συνδυασμό πολλών λειτουργιών εκτελείται σε μινιμαλιστικό ή μοντέρνο στιλ. Ο συμπαγής κλασικισμός απαιτεί περισσότερο χώρο από ό, τι μπορεί να προσφέρει ένα λιτό δωμάτιο από την άποψη της τετραγωνικότητας. Επιλέγονται λακωνικά έπιπλα για αυτήν, καθώς και συγκρατημένη διακόσμηση, ώστε να μην υπερφορτωθεί το εσωτερικό..

Μην υπερφορτώνετε το εσωτερικό του δωματίου

Μην υπερφορτώνετε το εσωτερικό του δωματίου

Προσεγγίσεις για τη χωροθέτηση – επιλογή του βέλτιστου

Ο συνδυασμός πολλών ζωνών διαφορετικής λειτουργικότητας είναι μια συναρπαστική διαδικασία. Είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε από το γεγονός ότι ο χώρος πρέπει να είναι όχι μόνο άνετος, αλλά και κομψός. Υπάρχουν αρκετές προσεγγίσεις για αυτό..

Υπάρχουν δύο κύριες ομάδες επιλογών ζώνης:

Μη αναστρέψιμα, τα οποία περιλαμβάνουν σοβαρές εργασίες επισκευής και κατασκευής με την εγκατάσταση χωρισμάτων, βάθρων και άλλων κατασκευών.

Μη αναστρέψιμες δομές στο εσωτερικό

Μη αναστρέψιμες δομές στο εσωτερικό

Αναστρέψιμη, η χρήση των οποίων είναι λιγότερο δαπανηρή. Για την εφαρμογή ιδεών σχεδιασμού, χρησιμοποιούνται οθόνες, κουρτίνες, διαχωρισμός με αναδιάταξη επίπλων.

Οθόνη κατά τη διαίρεση του χώρου

Οθόνη κατά τη διαίρεση του χώρου

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Σχεδιασμός παιδικής κρεβατοκάμαρας για δύο και τρία παιδιά διαφορετικού φύλου – 240+ (Φωτογραφία) Ιδέες χωροθέτησης εσωτερικών χώρων

Χρήση πολυλειτουργικών επίπλων

Η τυπική και οικεία λύση στο ζήτημα είναι η χρήση πτυσσόμενων καναπέδων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τέτοια έπιπλα διπλώνονται και πριν από τον ύπνο, τοποθετούνται σε χώρο ύπνου. Αυτό είναι βολικό για μικρά διαμερίσματα. Σε μια μικρή περιοχή, ο χώρος πρέπει να χρησιμοποιείται ορθολογικά.

Επιλέξτε έναν καναπέ ως χώρο ύπνου

Επιλέξτε έναν καναπέ ως χώρο ύπνου

Εάν το τετραγωνισμό επιτρέπει, τότε ο διαχωρισμός σε ζώνες μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα ράφι ή ντουλάπι..

Παράγοντας ζωνών – υλικά φινιρίσματος

Η χρήση διαφορετικών χρωμάτων ταπετσαριών είναι ένας δημοφιλής τρόπος διαχωρισμού. Κάθε ζώνη πρέπει να έχει το δικό της χρώμα. Για αυτό, χρησιμοποιούνται αποχρώσεις αντίθεσης για να επισημάνουν καθαρά το περίγραμμα..

Διαχωρισμός ζωνών με ταπετσαρία

Διαχωρισμός ζωνών με ταπετσαρία

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές υφές υλικών φινιρίσματος. Αυτό μπορεί να είναι ξύλινη επένδυση στον χώρο ύπνου και διακοσμητικό γύψο στο σαλόνι..

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά στο ίδιο δωμάτιο

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά στο ίδιο δωμάτιο

Εκτός από τους τοίχους, ο σχεδιασμός της οροφής, η επένδυση δαπέδου και η οργάνωση του συστήματος φωτισμού μπορούν να βοηθήσουν στη διαίρεση του χώρου. Θα πρέπει να παρέχεται πιο έντονο φως για το σαλόνι παρά για τον χώρο ύπνου.

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Εσωτερικό ενός μικρού σαλονιού: 190+ (Φωτογραφία) Μοντέρνες ιδέες (έπιπλα, ταπετσαρία, ζώνη)

Εγκαθιστούμε ελαφριά χωρίσματα: με ή χωρίς επισκευή?

Η οριοθέτηση του χώρου μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας διαμερίσματα:

 • συρόμενες πόρτες;
 • γυψοσανίδα?
 • οθόνες.

Αρμόδιο γυάλινο ένθετο στο υπνοδωμάτιο-σαλόνι

Αρμόδιο γυάλινο ένθετο στο υπνοδωμάτιο-σαλόνι

Προκειμένου ένας τέτοιος οριοθέτης στο δωμάτιο να μην φαίνεται βαρύς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυασμοί υλικών, γυάλινα ένθετα, καθώς και καλά οργανωμένος φωτισμός..

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι μία από τις επιλογές προϋπολογισμού

Το ύφασμα χρησιμοποιείται συχνά για τον διαχωρισμό του χώρου της κρεβατοκάμαρας. Οι κουρτίνες είναι σε θέση να δημιουργήσουν οικειότητα και θα χρησιμεύσουν ως αξιόπιστη προστασία από τα αδιάκριτα μάτια. Με τη βοήθεια κουρτινών, μπορείτε να διαχωρίσετε από το σαλόνι όχι μόνο το κρεβάτι, αλλά και το κομοδίνο, συρταριέρα, ντουλάπα.

Fabricφασμα διαχωρισμού ζωνών

.Φασμα διαχωρισμού ζωνών

Το σύστημα κουρτινών πρέπει να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε, εάν είναι απαραίτητο, να μπορούν να μετακινηθούν ή να αφαιρεθούν εντελώς..

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Μια ενδιαφέρουσα επιλογή ραφιών για δωμάτια διαφόρων λειτουργιών: 220+ Φωτογραφίες Βολική χωροθέτηση για το νηπιαγωγείο, το σαλόνι, το μπάνιο

Walls: ένα παιχνίδι με τις αντιθέσεις

Εάν δεν διατίθενται πολλά χρήματα για την επισκευή και τη διαίρεση του δωματίου σε υπνοδωμάτιο και σαλόνι, μπορείτε να προτιμήσετε ταπετσαρίες διαφορετικών χρωμάτων. Η επιλογή με τη βοήθεια ταπετσαρίας φωτογραφιών θα φανεί όμορφη και πρωτότυπη..

Ταπετσαρία φωτογραφιών για χώρο ύπνου με έμφαση

Ταπετσαρία φωτογραφιών για χώρο ύπνου με έμφαση

Για να μην παγιδευτείτε, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ορισμένα σημαντικά σημεία:

 • για μικρά δωμάτια είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια μικρή εκτύπωση από μια μεγάλη.
 • μια αποδεκτή επιλογή είναι το γενικό χρωματικό σχέδιο.
 • είναι επιθυμητό να οργανωθεί μια ομαλή μετάβαση των αποχρώσεων.
 • το μικρό μοτίβο είναι προτιμότερο από το μεγάλο.

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Τραπεζαρία στην κουζίνα: Ζώνη, Φώτα και Διακοσμήσεις. Πώς να αναδείξετε και να στυλ με απλές ιδέες; (170 + Φωτογραφίες)

Ένα ανώτατο όριο που λύνει το πρόβλημα της κατανομής ζωνών

Για ένα διαμέρισμα ενός δωματίου μιας μικρής περιοχής, η χωροθέτηση ενός δωματίου δεν είναι ένα εύκολο πρόβλημα. Όταν σχεδιάζετε χωρισμό, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε τεχνικές που επεκτείνουν οπτικά το χώρο. Η διακόσμηση οροφής μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο για αυτό..

Οροφή με διαφορετικό φωτισμό για τους χώρους του δωματίου

Οροφή με διαφορετικό φωτισμό για τους χώρους του δωματίου

Μέθοδοι επισήμανσης ζωνών με χρήση οροφής:

 1. Τμηματική ζωγραφική.
 2. Κατασκευές γυψοσανίδων.
 3. Χειρισμός φώτων οροφής (πολυέλαιος, φωτισμός σημείου).

Ντουλάπα ως οριοθέτης: υπέρ και κατά

Η χρήση μιας ντουλάπας ως οριοθέτη χώρου είναι μια παλιά τεχνική που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια. Επιτρέπει όχι μόνο να καλύψει αξιόπιστα το κρεβάτι, αλλά και να λύσει το πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο..

Ντουλάπα στο σαλόνι και ζώνη κρεβατοκάμαρας

Ντουλάπα στο σαλόνι και ζώνη κρεβατοκάμαρας

Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να τοποθετήσετε την τηλεόραση στον περιστρεφόμενο μηχανισμό στα όρια των ζωνών. Γυρίστε την τηλεόραση για να παρακολουθήσετε τηλεόραση είτε ξαπλωμένη στο κρεβάτι είτε καθισμένη στον καναπέ στο σαλόνι.

Το ράφι μεταξύ των ζωνών χρησιμεύει επίσης για το διαχωρισμό του χώρου. Ένα μοντέλο με πίσω τοίχο και ελαφρύ ράφι είναι κατάλληλο για αυτό. Διαχωρισμός όπως στην περίπτωση του ντουλαπιού, λειτουργικός.

Εξαιρετική λύση αποθήκευσης

Εξαιρετική λύση αποθήκευσης

Τα ράφια και η ντουλάπα προσθέτουν μια αίσθηση ογκώδους στο δωμάτιο, επομένως αυτή η μέθοδος ζώνης δεν είναι κατάλληλη για μικρά διαμερίσματα..

Χωρίσματα: αλλαγή της αντίληψης του χώρου

Ένα διαχωριστικό γυψοσανίδας είναι ένας εύκολος τρόπος διαχωρισμού χωρίς την ανάγκη περίπλοκων επισκευών. Η χρήση πλαστικού δημιουργεί μια αίσθηση ελαφρότητας.

Τα ανθεκτικά υλικά για χωρίσματα έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Με σωστό σχεδιασμό, μπορούν να προσαρμοστούν για την οργάνωση συστημάτων αποθήκευσης. Για να το κάνετε αυτό, προβλέψτε τη δημιουργία ράφια και κόγχες στις οποίες μπορείτε να τακτοποιήσετε βιβλία, knickknacks, φωτογραφίες.

Σχεδιασμός για σημαντικά πράγματα

Σχεδιασμός για σημαντικά πράγματα

Το σύστημα χωρίσματος πρέπει να είναι συμβατό με το εσωτερικό. Δεν πρέπει να εμποδίζει τον φωτισμό ή να παρεμποδίζει την ελεύθερη διέλευση..

Για μεγάλα διαμερίσματα, ένα διαμέρισμα γυψοσανίδας μπορεί να είναι μια καλή λύση. Με τη βοήθειά του, είναι δυνατό να οργανωθεί ένας ψεύτικος τοίχος μέχρι την ίδια την οροφή ή να περιοριστεί σε μια χαμηλή δομή.

Κατά την τοποθέτηση χαμηλού τοίχου από γυψοσανίδες, διατηρείται καλός φωτισμός και υπάρχει δυνατότητα εξαερισμού. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ψηλό τοίχο, μπορείτε να οργανώσετε το πέρασμα με τη μορφή αψίδας ή με τη βοήθεια κουρτινών..

Επιτυχής κατασκευή χαμηλού γυψοσανίδας

Επιτυχής κατασκευή χαμηλού γυψοσανίδας

Για εσωτερικές λύσεις, το γυψοσανίδα είναι ένα από τα πιο βολικά υλικά σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός και το χρώμα πρέπει να ταιριάζουν με το εσωτερικό και των δύο περιοχών. Δεν μπορεί μόνο να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος, αλλά και να συνδυαστεί με διάφορους τύπους τελειωμάτων:

 • ταπετσαρία;
 • στόκος;
 • ζωγραφική κ.λπ..

Οι καμάρες ορθογώνιων ή τοξωτών γυψοσανίδων φαίνονται όμορφα και πρωτότυπα.

Συρόμενες πόρτες – πόσο βολικό είναι?

Για να μην χάσετε ένα εκατοστό χώρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαίρεση του δωματίου χρησιμοποιώντας σύστημα συρόμενης πόρτας. Σε αυτή την περίπτωση, θα οργανωθούν δύο ανεξάρτητες ζώνες. Με την πόρτα κλειστή, δημιουργείται η εντύπωση ξεχωριστών δωματίων και με την ανοιχτή πόρτα – ένας ενιαίος χώρος..

Συρόμενες πόρτες που εξοικονομούν χώρο

Συρόμενες πόρτες που εξοικονομούν χώρο

Αυτή η προσέγγιση έχει τα μειονεκτήματά της. Εάν το δωμάτιο είναι στενό και μακρύ, με μόνο ένα παράθυρο, τότε το αποσπώμενο τμήμα μπορεί να έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα – μείωση του επιπέδου του φυσικού φωτός. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πόρτες από παγωμένο ή κυματοειδές γυαλί, το οποίο έχει υψηλή διαπερατότητα φωτός, αλλά σας επιτρέπει να αποκρύψετε την περιοχή ύπνου.

Τα ποιοτικά συρόμενα συστήματα είναι ακριβά.

Με τη βοήθεια των οθονών, είναι δυνατό να απομονώσετε μόνο έναν χώρο ύπνου ή ένα κομμάτι ενός δωματίου με άλλα έπιπλα. Αυτή η διαίρεση είναι εξαιρετικά κινητή – η οθόνη μπορεί να διπλωθεί, να αναδιαταχθεί, να ανοίξει εν όλω ή εν μέρει. Τα χωρίσματα θα φαίνονται πρωτότυπα και μη τυποποιημένα σε χρώμα που ταιριάζει με τον συνολικό σχεδιασμό του δωματίου.

Η οθόνη σάς επιτρέπει να διαχωρίσετε οποιοδήποτε χώρο

Η οθόνη σάς επιτρέπει να διαχωρίσετε οποιοδήποτε χώρο

Για το στιλ της σοφίτας, αυτός ο τρόπος διαχωρισμού του χώρου είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες. Εκτός από τον ανατολίτικο σχεδιασμό, οι οθόνες επιλέγονται από φυσικά υλικά. Μπορούν να καθρεφτιστούν, με ζωγραφική και άλλη πρόσθετη διακόσμηση..

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Ποιες πόρτες τουαλέτας και μπάνιου είναι καλύτερες; 170 επιλογές για την επιλογή σας (γυαλί, πλαστικό, συρόμενο)

Κουρτίνες – μια επιλογή προϋπολογισμού

Ένας απλός και όχι πολύ ακριβός τρόπος για να χωρίσετε ένα υπνοδωμάτιο είναι να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες. Για αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο πυκνά υφάσματα όσο και ελαφρύ τούλι χωρίς βάρος. Μπορείτε να οργανώσετε τόσο μια ομαλή μετάβαση μεταξύ του καθιστικού και του υπνοδωματίου, όσο και μια απότομη.

Μία από τις πρωτότυπες και πολύ αισθητικές μεθόδους ζωνών είναι με τη βοήθεια βαμβακερών κουρτινών. Μονόχρωμες ή παίζοντας με όλα τα χρώματα, τέτοιες κουρτίνες μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς ένα δωμάτιο, φέρνοντας καινοτομία σε αυτό..

Μπορείτε να οργανώσετε τη στερέωση των κουρτινών με διάφορους τρόπους. Για αυτό, είναι κατάλληλο ένα σύστημα ραφιών, ένα γείσο ράβδου ή η μέθοδος που σας λέει η φαντασία σας.

Απότομος διαχωρισμός της κρεβατοκάμαρας από το σαλόνι

Απότομος διαχωρισμός της κρεβατοκάμαρας από το σαλόνι

Πώς να κάνετε τις κουρτίνες να μην φαίνονται βαρετές και μη ενδιαφέρουσες; Η επιλογή του υλικού αποφασίζει πολλά. Το βαρύ ύφασμα ταπισερί θα χρησιμεύσει ως αξιόπιστη προστασία, λεπτό – θα δημιουργήσει μια αίσθηση ελαφρότητας.

Το επιλεγμένο ύφασμα πρέπει να αντέχει στον καθαρισμό – πλύσιμο και σιδέρωμα.

Ο συνδυασμός υλικών που ταιριάζουν φαίνεται όμορφος. Μπορεί να είναι άτλαντας και οργάντζα. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η αντιστοιχία των κουρτινών όχι μόνο στο στυλ του δωματίου, αλλά και στις κουρτίνες στα παράθυρα..

Εκτός από τις υφασμάτινες κουρτίνες, τα ακόλουθα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σχεδιασμό:

 • μπαμπού;
 • περιδέραιο;
 • κλωστές και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Περάστε κουρτίνες με χάντρες στο εσωτερικό του δωματίου

Περάστε κουρτίνες με χάντρες στο εσωτερικό του δωματίου

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Πώς να ράψετε κουρτίνες για την κουζίνα με τα χέρια σας; 70+ Ιδέες για Κομψές Φωτογραφίες + Κριτικές

Αρκετές ζώνες σε ένα μικρό δωμάτιο: το αδύνατο είναι δυνατό

Για όσους ζουν σε διαμέρισμα ενός δωματίου ή δεν έχουν την ευκαιρία να διαθέσουν ένα πλήρες υπνοδωμάτιο και σαλόνι, η ζωνοποίηση γίνεται η μόνη διέξοδος. Εάν επιλεγεί μια επιλογή ζώνης με σταθερό διαμέρισμα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι μια τέτοια διαίρεση θα επικεντρωθεί σε πολλά χρόνια λειτουργίας χωρίς τη δυνατότητα γρήγορης αλλαγής.

Διαίρεση διαμερίσματος ενός δωματίου με ράφι σε ζώνες

Διαίρεση διαμερίσματος ενός δωματίου με ράφι σε ζώνες

Η καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής όταν χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση ζωνών επίπλων δημιουργείται από ψηλά ντουλάπια και ράφια. Οι κουρτίνες ως διάκριση είναι μια οικονομική και απλή επιλογή, στην οποία οι κουρτίνες μπορούν να αλλάζουν συχνά, επιλέγοντας τη διάθεση ή ανάλογα με την εποχή.

Highηλά ταβάνια: πώς να το εκμεταλλευτείτε αυτό?

Το δωμάτιό σας έχει ψηλά ταβάνια; Αυτό είναι ένα τεράστιο συν. Εκτός από την αίσθηση ενός μεγάλου χώρου, το σημαντικό ύψος των τοίχων σάς επιτρέπει να οργανώσετε έναν χώρο ύπνου στο δεύτερο, ημιώροφο επίπεδο. Για αυτό, δημιουργείται μια αξιόπιστη βάση με σκάλα..

Δημιουργία χώρου ύπνου στο δεύτερο επίπεδο

Δημιουργία χώρου ύπνου στο δεύτερο επίπεδο

Αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση είναι δημιουργική. Μερικές φορές χρησιμοποιείται από νέους. Αλλά δεν έχει μεγάλη δημοτικότητα. Κατά τη διαίρεση του χώρου σε δύο επίπεδα, η κατανομή μιας κουκέτας με χρώμα ή υφή διακόσμησης δεν θα είναι πολύ εντυπωσιακή..

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας οργάνωσης χώρου:

 • απελευθέρωση χρήσιμης περιοχής ·
 • τη δυνατότητα μιας ημέρας ανάπαυσης χωρίς διαταραχές ·
 • δεν χρειάζεται επιπλέον χωρίσματα, οθόνες και κουρτίνες.

Ωραία προφορά χωρίς επιπλέον κόστος

Ωραία προφορά χωρίς επιπλέον κόστος

Η διάθεση ενός χώρου ύπνου στο πάνω επίπεδο απαιτεί προσεκτικό φωτισμό και δυνατότητα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης όχι μόνο από το πάτωμα, αλλά και από πάνω.

Διαχωρισμός χρωμάτων – εύκολο ή δύσκολο?

Η κομψότητα του δωματίου επιβάλλει απαιτήσεις στον αρμονικό συνδυασμό χρωμάτων και αποχρώσεων στο εσωτερικό. Αυτό ισχύει για έπιπλα, αξεσουάρ και διακόσμηση τοίχων. Ένας καλός συνδυασμός υλικών για φινίρισμα θα δώσει τον τόνο σε ολόκληρο το δωμάτιο.

Έπιπλα που ταιριάζουν στους τοίχους

Έπιπλα που ταιριάζουν στους τοίχους

Ο χωρισμός ενός δωματίου σε δύο σημαίνει ότι κάθε ζώνη θα είναι σχετικά μικρή σε μέγεθος, επομένως συνιστάται να αποφεύγετε τα πολύ σκούρα χρώματα..

Οι απλές μέθοδοι ζωνοποίησης χρώματος περιλαμβάνουν τη χρήση ταπετσαρίας σε διαφορετικές αποχρώσεις ή ζωγραφική σε διαφορετικούς τόνους. Εάν υπάρχει επιθυμία εισαγωγής κορεσμένων χρωμάτων κατά το φινίρισμα, τότε μπορείτε να επιλέξετε μόνο έναν ή δύο τοίχους σε γκρι, μπλε, μπορντό ή άλλο.

Διάφορα τελειώματα τοίχου για αντίθεση δωματίου

Διάφορα τελειώματα τοίχου για αντίθεση δωματίου

Ταυτόχρονα, οι παστέλ αποχρώσεις πρέπει να επικρατούν στο σχεδιασμό:

 • μαλακή μέντα?
 • μπεζ;
 • Λευκό;
 • γαλάζιο και άλλα.

Πώς κάνετε την έγχρωμη άρθρωση να φαίνεται ελκυστική και να μην βλάπτει τα μάτια σας; Για να το κάνετε αυτό, κατά μήκος των συνόρων, μπορείτε να εγκαταστήσετε δομές: χωρίσματα, ράφια ή να οργανώσετε κουρτίνες.

Ομαλή μετάβαση μεταξύ των περιοχών του δωματίου

Ομαλή μετάβαση μεταξύ των περιοχών του δωματίου

Εάν η χωροθέτηση γίνεται με ταπετσαρία διαφορετικών χρωμάτων, το στυλ τους πρέπει να διατηρείται προς μία κατεύθυνση. Αυτό θα μπορούσε να είναι:

 • κλασικά με παρόμοια εκτύπωση.
 • απλό σε συνδυασμό με μοτίβο.
 • κλασικό στολίδι σε συνδυασμό με λωρίδα κ.λπ..

Εάν προτιμάτε την ταπετσαρία με μοτίβο, τότε είναι καλύτερο να αφήσετε έναν από τους τοίχους χωρίς εκτύπωση..

Υπερβολικά κορεσμένη, σε αντίθεση σε συνδυασμό, η ταπετσαρία μπορεί να μην καταλαμβάνει όλους τους τοίχους, αλλά να βρίσκεται μόνο σε έναν. Ταυτόχρονα, ένας φωτεινός τοίχος θα γίνει έμφαση στο δωμάτιο που προσελκύει την προσοχή..

Φωτεινές προφορές στον τοίχο

Φωτεινές προφορές στον τοίχο

Μπορείτε επίσης να κάνετε ζώνη με χρώμα με τη βοήθεια επίπλων διαφόρων αποχρώσεων. Για παράδειγμα, η επιλογή φωτεινών επίπλων σε πλούσια χρώματα για τον χώρο ύπνου και σε παστέλ χρώματα για το σαλόνι..

Κρεβάτι ή καναπές?

Σχεδόν όλοι όσοι έπρεπε να συνδυάσουν ένα υπνοδωμάτιο με ένα σαλόνι σε ένα δωμάτιο αντιμετώπισαν το δύσκολο πρόβλημα της επιλογής κρεβατιού. Μπορεί να είναι ένα πλήρες κρεβάτι, καναπές ή καναπές -κρεβάτι.

Καναπές στο σαλόνι-υπνοδωμάτιο για εξοικονόμηση χώρου

Καναπές στο σαλόνι-υπνοδωμάτιο για εξοικονόμηση χώρου

Ο πτυσσόμενος καναπές είναι μια παραδοσιακή και οικεία λύση. Είναι όμως τόσο καλό?

Αυτά τα μοντέλα έχουν πολλά μειονεκτήματα:

 • την ανάγκη να ξεδιπλώνετε και να διπλώνετε τον καναπέ κάθε μέρα, να συλλέγετε κλινοσκεπάσματα.
 • η άνεση για ύπνο δίπλα στον καναπέ είναι χαμηλότερη από ό, τι στο κρεβάτι.

Εάν η περιοχή του δωματίου δεν είναι μικρή, η κατανομή χώρου για το κρεβάτι θα είναι πολύ επιθυμητή..

Ένας καναπές θα είναι άνετος στο σαλόνι. Εάν δεν υπάρχει αρκετός χώρος, τότε το παραδοσιακό ζευγάρι καρεκλών θα πρέπει να εγκαταλειφθεί..

Καναπές -κρεβάτι ως η καλύτερη λύση

Καναπές -κρεβάτι ως η καλύτερη λύση

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Όμορφα γωνιακά σαλόνια – 215+ φωτογραφίες από τις καλύτερες λύσεις εξοικονόμησης χώρου (ντουλάπα, τζάκι, καναπές)

Λότζια ως πρόσθετη περιοχή

Μια αρκετά μεγάλη μόνωση χαγιάτι μπορεί να καταστήσει δυνατή την απομάκρυνση του χώρου ύπνου από το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο τοίχος θα χρησιμεύσει ως εργαλείο ζωνών. Δεν απαιτούνται πρόσθετα υλικά.

Θέση ύπνου στη χαγιάτι

Θέση ύπνου στη χαγιάτι

Ένα σημαντικό σημείο είναι η υψηλής ποιότητας μόνωση της πρώην λότζια και η καταγραφή της ανάπλασης στους σχετικούς οργανισμούς. Αυτή η προσέγγιση εξοικονομεί χώρο στο δωμάτιο, ο οποίος τώρα προορίζεται αποκλειστικά για το σαλόνι..

Διάταξη επίπλων: πώς να αποφύγετε λάθη

Στο πρώτο στάδιο, πρέπει να αποφασίσετε ποια έπιπλα θα πάνε στην περιοχή του σαλονιού και ποια – στην κρεβατοκάμαρα. Για το υπνοδωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε ένα τυπικό κρεβάτι με κομοδίνα στα πλάγια. Το σαλόνι θα χρειαστεί έναν καναπέ, πολυθρόνες, μια συνηθισμένη ντουλάπα ή ντουλάπα, ράφια βιβλίων ή ράφια. Θα υπάρχει επίσης εξοπλισμός – τηλεόραση, υπολογιστής, εκτυπωτής, μαγνητόφωνο..

Τυπική διάταξη επίπλων για ένα τέτοιο δωμάτιο

Τυπική διάταξη επίπλων για ένα τέτοιο δωμάτιο

Τα έπιπλα μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως διαχωριστικά. Αυτός ο ρόλος στους εσωτερικούς χώρους παίζεται συχνά από ένα ψηλό κεφαλάρι ή μονάδα ραφιών. Και ο πιο εμπεριστατωμένος χωρισμός μπορεί να δοθεί από μια συνηθισμένη ντουλάπα ή ντουλάπα.

Ταυτόχρονα, οι βιβλιοθήκες-διαχωριστικά συχνότερα αναπτύσσονται με την μπροστινή τους πλευρά προς το σαλόνι και θέσεις για την αποθήκευση ρούχων προς την κρεβατοκάμαρα. Μια εναλλακτική λύση είναι ένα διαμέρισμα γυψοσανίδας με πολλά ράφια. Εάν η βιβλιοθήκη είναι κατασκευασμένη με τη μορφή ράφι χωρίς πίσω τοίχο, τότε θα είναι βολικό να το χρησιμοποιήσετε τόσο από το σαλόνι όσο και από το υπνοδωμάτιο.

Κατασκευή γυψοσανίδας για να χωρίσει το χώρο

Κατασκευή γυψοσανίδας για να χωρίσει το χώρο

Δεδομένου ότι όταν οργανώνετε δύο ζώνες, μετράει κυριολεκτικά κάθε εκατοστό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές σχεδίασης για να εξοικονομήσετε χώρο:

 • ράφια τοίχου που αντικαθιστούν τη βιβλιοθήκη και τα κομοδίνα.
 • κρεμάστε μια επιτοίχια τηλεόραση σε ένα βραχίονα που περιστρέφεται.
 • δώστε προτίμηση στους μετασχηματιστές επίπλων.

Εάν ο χώρος το επιτρέπει και δεν υπάρχουν πολλά έπιπλα στο δωμάτιο, τότε ο ρόλος του διαχωριστή μπορεί ακόμη και να ανατεθεί σε ένα τραπέζι. Αλλά με μια μικρή περιοχή, αυτή η τεχνική δεν θα λειτουργήσει..

Μετατρέψιμα έπιπλα για ένα μικρό δωμάτιο

Μετατρέψιμα έπιπλα για ένα μικρό δωμάτιο

Μια ασυνήθιστη και πολύ όμορφη διαίρεση του δωματίου θα είναι ένα μεγάλο ενυδρείο σε ένα ψηλό όμορφο ντουλάπι, έναν πάγκο μπαρ ή μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Θα έχει ενδιαφέρον για εσάς: ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ: Εσωτερικό κουζίνας σε συνδυασμό με σαλόνι (180 + Φωτογραφίες): Σχεδιαστικά κόλπα και μυστικά τοποθέτησης

Οδηγίες για τη διαστημική οργάνωση

Ξεκινώντας να αποφασίζετε πώς ακριβώς θα χωρίσετε το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι, πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • είναι σκόπιμο να επισημάνετε την περιοχή του υπνοδωματίου με τέτοιο τρόπο ώστε το κρεβάτι να μην τραβάει τα βλέμματα ακριβώς από την πόρτα.
 • ο χώρος ύπνου πρέπει να έχει φυσικό φως.
 • ο χώρος του σαλονιού είναι συνήθως οργανωμένος στο κεντρικό τμήμα του δωματίου.
 • το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι υπερφορτωμένο με έπιπλα.
 • σε περιπτώσεις όπου η προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν είναι σημαντική, η χωροταξία μπορεί να οργανωθεί χρησιμοποιώντας διαφορετικά ύψη δαπέδου, όταν το κρεβάτι διατίθεται στο βάθρο ·
 • για ένα πολύ μικρό δωμάτιο, η διέξοδος θα είναι η χρήση πτυσσόμενων επίπλων.
 • ο χώρος του σαλονιού μπορεί να συνδυαστεί με έναν χώρο εργασίας και την εγκατάσταση ενός μικρού γραφείου υπολογιστή.
 • Ο ενσωματωμένος και τοπικός φωτισμός είναι προτιμότερος από τον κεντρικό.
 • τα έπιπλα πρέπει να είναι στο ίδιο στυλ.
 • το εσωτερικό θα πρέπει να έχει πολυλειτουργικά και συμπαγή αντικείμενα.
 • το σαλόνι πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στην πόρτα.
 • ο αριθμός των αξεσουάρ πρέπει να είναι ελάχιστος για να μην γεμίζει το χώρο.
 • είναι καλύτερα να τοποθετήσετε έναν χώρο ύπνου κάτω από το παράθυρο.
 • θα πρέπει να προβλέπονται ξεχωριστά συστήματα φωτισμού για διαφορετικές ζώνες, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν περισσότερα από ένα άτομα ζουν στο δωμάτιο.
 • ο χώρος του υπνοδωματίου δεν πρέπει να περπατάει.
 • θα είναι βολικό αν μια ντουλάπα ή ντουλάπα μπει στην περιοχή με το κρεβάτι.

Ακούστε τις συμβουλές των ειδικών

Ακούστε τις συμβουλές των ειδικών

Τι γίνεται αν υπάρχουν επιπλέον έπιπλα; Προσπαθήστε να μην το πιέσετε με κανέναν τρόπο. Πάρτε περιττά αντικείμενα στο dacha ή κατάθεση.

ΒΙΝΤΕΟ: Όταν το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο

συμπεράσματα

Η ζώνη ενός δωματίου σε ένα σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο είναι μια συναρπαστική διαδικασία που θα σας επιτρέψει να απομονώσετε έναν χώρο ύπνου και να δημιουργήσετε το δικό σας εσωτερικό που δεν είναι σαν τα άλλα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έπιπλα και διακόσμηση..

Ο σχεδιασμός που επιλέξατε πρέπει να διακοσμεί το δωμάτιο, να το κάνει άνετο και να δίνει πρωτοτυπία. Η άνεση του δωματίου και η άνεσή σας θα εξαρτηθούν από την επιλεγμένη προσέγγιση..

Previous Post
Μοντέρνος μοντέρνος σχεδιασμός του συνδυασμένου μπάνιου με πλυντήριο ρούχων. TOP 10 ιδέες για εξοικονόμηση χώρου + 50 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Next Post
Stil Minimalisme i interiøret (185+ bilder) – Romkunst. Vi blir kvitt tranghet og begrensninger