Chubushnik (90 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Chubushnik (90 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Chubushnik (90 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Πολλοί έχουν δει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους ένα πορτοκαλί-ψεύτικο, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι ότι ήταν αυτός. Αρωματικοί θάμνοι με λευκά λουλούδια βρίσκονται σε πάρκα και μοιάζουν με γιασεμί. Για αυτό είχε το παρατσούκλι γιασεμί κήπου. Πήρε το όνομά του από τους λεγόμενους κορμούς – σωλήνες για κάπνισμα, οι οποίοι έγιναν από τα κλαδιά του. Ένα ανεπιτήδευτο φυτό λατρεύεται από κηπουρούς και σχεδιαστές τοπίου. Είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να φροντιστεί εύκολα, και εξωτερικά μοιάζει με ένα πολυτελές πράσινο σιντριβάνι. Η πατρίδα του chubushnik είναι η Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική και οι ανατολικές περιοχές της Ασίας.

γενικά χαρακτηριστικά

Το Chubushnik είναι ένα πολυετές που ανήκει στην οικογένεια Hortensiev. Είναι μικροί θάμνοι με μικρά φύλλα και λεπτούς εύκαμπτους βλαστούς. Ανθίζουν όλο το καλοκαίρι. Ο καφέ-γκρι φλοιός είναι αξιοσημείωτος για το γεγονός ότι ξεφλουδίζει λίγο. Οι βλαστοί φτάνουν τα 3 m, αλλά συχνά μεγαλώνουν μέχρι ένα μέτρο. Πυκνώνονται και σκληραίνουν μόνο στη βάση.

Τα φύλλα είναι ωοειδή, επιμήκη ή ωοειδή, έως 7 εκ. Είναι λεία και σκούρα πράσινα, με έντονες διαμήκεις φλέβες. Απλά ή διπλά λουλούδια με μυτερά πέταλα συλλέγονται σε συστάδες έως και 9 οφθαλμών. Η μέγιστη διάμετρος είναι 6 εκ. Οι καρποί είναι κάψουλες τομής περίπου ενός εκατοστού, περιέχουν μικροσκοπικούς σκονισμένους σπόρους.

Το Chubushnik χρειάζεται τον ήλιο, αλλά ανέχεται καλά τη σκιά. Απαιτεί υγρασία και σταθερή υγρασία, αλλά μαραίνεται αν το νερό λιμνάζει. Μια βραχυπρόθεσμη ξηρασία δεν έχει σχεδόν καμία επίδραση στην κατάσταση του λουλουδιού. Τα αρωματικά λουλούδια προσελκύουν πολλά έντομα στον κήπο.

Οι πυκνοί πυκνοί είναι εξαιρετικοί φράκτες. Χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό περιφράξεων, πεζοδρομίων, προσόψεων και οικιακών εγκαταστάσεων. Όταν ανθίζουν, οι θάμνοι μετατρέπονται σε αρωματικούς καταρράκτες. Οι ψηλές ποικιλίες είναι ένα ιδανικό υπόβαθρο για παρτέρια και σπορόφυτα και οι χαμηλές και μικροσκοπικές ποικιλίες θα ταιριάζουν αρμονικά σε μια αλπική τσουλήθρα ή ροκά.

Chubushnik - Γενικά χαρακτηριστικά Chubushnik - Γενικά χαρακτηριστικά

Τύποι chubushnik

Υπάρχουν περίπου 60 τύποι chubushnik. Διαφέρουν ως προς το άρωμα και ελαφρώς στην εμφάνιση. Μερικές ποικιλίες μυρίζουν εσπεριδοειδή ή φράουλες..

Κοινό chubushnik

Ένα κλασικό όρθιο διακλαδισμένο chubushnik με χαριτωμένους βλαστούς τριών μέτρων. Τα φύλλα είναι απλά, ωοειδή, μεσαίου μεγέθους. Χαλαρά πινέλα με λεπτά λουλούδια κρέμας εμφανίζονται στους βλαστούς. Όπως όλη η ποικιλία, είναι μικρά και κομψά..

Κοινό chubushnik

Κοροϊδία κοροϊδία

Αυτός είναι ένας ανθεκτικός σε παγετό θάμνος τριών μέτρων. Η πατρίδα του είναι οι νότιες περιοχές και η Μικρά Ασία. Οι βλαστοί είναι εύκαμπτοι, μακριά και διακλαδισμένοι. Ο φλοιός έχει μια ασυνήθιστη κοκκινωπή ή κιτρινωπή απόχρωση. Τα οβάλ πυκνά φύλλα είναι απέναντι. Εξωτερικά, είναι λεία και στο πίσω μέρος είναι ελαφρώς εφηβικά. Λουλούδια – περίπου 5 εκατοστά σε διάμετρο, λεπτή κρέμα σκιάς, σε μεγάλες και χαλαρές συστάδες.

Η περίοδος ανθοφορίας αρχίζει προς το τέλος της άνοιξης και διαρκεί έως και 3 εβδομάδες. Η κορώνα -πορτοκαλί αντέχει τους χειμώνες στους -25C. Ενδιαφέρον υποείδος είναι ο χρυσός Aureus, η φαρδιά και σκοτεινή Variegata με περιθωριακά φύλλα και η απλωμένη Innosens με σπάνια ανθισμένα και διακοσμητικά μαρμάρινα μοτίβα στις πλάκες των φύλλων. Ένα τέτοιο chubushnik ζει έως και 30 χρόνια.

Κοροϊδία κοροϊδία

Υβρίδιο Chubushnik

Η εκτεταμένη κατηγορία αναπαραγωγής περιλαμβάνει δεκάδες διακοσμητικές ποικιλίες και τους ειδικούς συνδυασμούς τους. Για παράδειγμα, συμπαγές πολύχρωμο φεγγαρόφωτο, απέραντο Majori, χαριτωμένος Έλμπρους, λεπτή νιφάδα χιονιού, ψηλή κλαψούρα Shneesturm και άλλα.

Υβρίδιο Chubushnik

Μικρόφυλλο chubushnik

Είναι ένας νάνος, μικρού μεγέθους θάμνος που μοιάζει με ένα μικροσκοπικό κεράσι όταν ανθίζει. Κατά την εποχή, αρωματικά λουλούδια με άρωμα φράουλας καλύπτουν εντελώς ολόκληρο τον θάμνο..

Μικρόφυλλο chubushnik

Χνουδωτό chubushnik

Αυτή η ποικιλία παίρνει το όνομά της από τα ελαφριά, ευάερα κάτω φύλλα της. Τα μεγάλα και τακτοποιημένα λουλούδια του κάλυκα δεν έχουν σχεδόν καμία μυρωδιά. Αλλά οι μεγάλες ταξιανθίες των 5-10 μπουμπουκιών είναι πολύ διακοσμητικές. Ένας ψηλός θάμνος μεγαλώνει έως 3 μ. Η ανθοφορία αρχίζει στο απόγειο του καλοκαιριού.

Χνουδωτό chubushnik

Χωρίς μυρωδιά chubushnik

Ο θάμνος με μεγάλους πράσινους βλαστούς τεσσάρων μέτρων και μεγάλα φύλλα είναι άοσμος ακόμη και κατά την περίοδο της ανθοφορίας, όπως υποδεικνύεται από το όνομα της ποικιλίας. Είναι όμως όμορφο και διακοσμητικό, με μεγάλα λευκά λουλούδια, 5 μπουμπούκια ανά πινέλο. Το μήκος των φύλλων στους βλαστούς, στους οποίους δεν αναπτύσσονται μπουμπούκια, μερικές φορές φτάνει τα 12 εκ. Αυτή η ποικιλία είναι αξιοσημείωτη για το πλάτος της. Η περίοδος ανθοφορίας αρχίζει στα τέλη Ιουνίου και διαρκεί σχεδόν μέχρι τον Αύγουστο.

Χωρίς μυρωδιά chubushnik

Τσούμπουσνικ του Σρένκ

Η πατρίδα του είναι η Άπω Ανατολή, η Κίνα και η Κορέα. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η πρώιμη ανθοφορία. Είναι από τα πρώτα που ανθίζουν σε μεσαία γεωγραφικά πλάτη. Τα ωοειδή, κωνικά φύλλα μοιάζουν με αυγό. Λεπτά αρωματικά άνθη φτάνουν τα 4 εκ. Η ταξιανθία έχει κατά μέσο όρο 9 μπουμπούκια. Η περίοδος ανθοφορίας διαρκεί από τον Ιούνιο και διαρκεί 3-4 εβδομάδες.

Τσούμπουσνικ του Σρένκ

Chubushnik Lemoine

Πρόκειται για ένα υβρίδιο που περιλαμβάνει αρκετές δεκάδες υποείδη. Τους ενώνει μια πλούσια γλυκιά μυρωδιά. Οι θάμνοι αναπτύσσονται σε πυκνούς πυκνούς τριών μέτρων. Μικρά και φωτεινά φύλλα αραιώνονται με αρωματικά λουλούδια. Από τα πιο διάσημα είδη-ανθεκτικό στον παγετό, πορτοκαλί, πυκνό και συμπαγές Mont Blanc, χνουδωτό κουδούνι Snowbelle, ευέλικτο και απλωμένο Virgin, αφράτο διακοσμητικό δίχρωμο και πολυτελές μανδύα ερμίνας.

Chubushnik Lemoine

Chubushnik Gordon

Είναι μια από τις ψηλότερες ποικιλίες, που μεγαλώνει έως και 5-6 μ. Υπό ευνοϊκές συνθήκες.Έχει μεγάλα γυαλιστερά φύλλα και μεγάλα λευκά χιόνι, που την καθιστούν μία από τις πιο διακοσμητικές ποικιλίες. Το άρωμα είναι σχεδόν δυσδιάκριτο. Η περίοδος ανθοφορίας ξεκινά στα τέλη Ιουνίου.

Chubushnik Gordon

Αναπαραγωγικές ποικιλίες

Ο αριθμός των τεχνητά εκτρεφόμενων καλλωπιστικών μανιταριών είναι σχεδόν απεριόριστος. Πρόκειται για υψηλές αερομεταφερόμενες δυνάμεις επίθεσης, χιονισμένη Αρκτική, μικροσκοπική Ασυνήθιστη, πρωτότυπο Μπαλέτο των Σκώρων, χαριτωμένα μαργαριτάρια και άλλα..

Τύποι Chubushnik - Ποικιλίες επιλογής Τύποι Chubushnik - Ποικιλίες επιλογής

Chubushnik φροντίδα

Από τη φύση του, το chubushnik είναι ένας πολύ ανεπιτήδευτος καλλωπιστικός θάμνος. Αλλά είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέρος. Για να γίνει έντονα πράσινο και να ανθίσει, χρειάζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο ήλιο, και για να μεγαλώσετε και να τεντωθείτε – μια σκιά.

Η ιδανική γη είναι φυλλώδης, αναμειγνύεται με χούμο και άμμο. Πρέπει να είναι χαλαρό, ελαφρύ και θρεπτικό, πάντα με ουδέτερο επίπεδο οξύτητας. Περιοδικά, το χώμα πρέπει να χαλαρώσει και να ξεχορταριάσει τα ζιζάνια. Τα λιπάσματα εφαρμόζονται συστηματικά. Την άνοιξη – οργανικά και απευθείας στην ανθοφορία – μείγματα ορυκτών με κάλιο και φώσφορο.

Για την αποφυγή στάσιμου νερού, απαιτείται αποστράγγιση. Η απλούστερη επιλογή είναι ένα στρώμα βότσαλου δεκαπέντε εκατοστών. Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για μια άνετη ζωή των φυτών. Όσο για το πότισμα, η φυσική βροχόπτωση είναι αρκετή για το chubushnik. Επιπλέον, πρέπει να ποτίζεται κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου..

Ο Chubushnik κόβεται σε πολλά περάσματα. Την άνοιξη, αφαιρούνται όλοι οι κατεστραμμένοι, ξηροί και παγωμένοι βλαστοί. Ταυτόχρονα, το στέμμα μπορεί να διαμορφωθεί. Τα παλιά πυκνά πρέπει να αναζωογονηθούν κόβοντας εντελώς τους μίσχους για να τονωθεί η ανάπτυξη. Αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των οφθαλμών και θα βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση του στέμματος. Το φθινόπωρο, πραγματοποιείται υγειονομικός καθαρισμός, οι βλαστοί που αναπτύσσονται προς τα μέσα και η υπερβολική ανάπτυξη του εδάφους αφαιρούνται.

Chubushnik φροντίδα Chubushnik φροντίδα Chubushnik φροντίδα Chubushnik φροντίδα

Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Το Chubushnik που φυτεύτηκε το φθινόπωρο ριζώνει καλύτερα από όλα. Την άνοιξη, αυτό μπορεί να γίνει μόνο πριν ανθίσουν τα φύλλα. Διαφορετικά, ο θάμνος μπορεί να πεθάνει. Κατά τη φύτευση, χαμηλώστε μόνο τη ρίζα στο έδαφος, αλλά όχι το στέλεχος, έτσι ώστε να μην ξεκινήσει το νήμα. Το μέσο βάθος φύτευσης είναι περίπου 0,5 μ. Το διάστημα μεταξύ θάμνων είναι έως 1,5 μ. Όταν σχηματίζεται ένας θαμνώδης φράκτης, μπορεί να μειωθεί. Ένας καλλωπιστικός θάμνος διαδίδεται με οποιονδήποτε κλασικό τρόπο.

Αναπαραγωγή του chubushnik με σπόρους

Για καλλιέργεια από σπόρους, πάρτε μόνο φρέσκο ​​υλικό που δεν είναι ακόμη ενός έτους. Ανακατέψτε τους σπόρους με άμμο δύο μήνες πριν από τη φύτευση και αφήστε το στο ψυγείο. Μέχρι την αρχή της άνοιξης, μπορούν να φυτευτούν σε δοχεία. Οι πρώτοι βλαστοί εμφανίζονται μέσα σε 10 ημέρες. Μετά από άλλες 2 εβδομάδες, τα σπορόφυτα μπορούν να βουτήξουν και στις αρχές του καλοκαιριού μπορούν να μεταμοσχευθούν σε ανοιχτό έδαφος. Αλλά λάβετε υπόψη ότι ένας τέτοιος θάμνος δεν θα ανθίσει σύντομα. Μερικές φορές – μόνο μετά από 5-8 χρόνια.

Αναπαραγωγή του chubushnik με σπόρους

Αναπαραγωγή του chubushnik με στρωματοποίηση

Ένας βολικός φυσικός τρόπος είναι η ανάπτυξη ριζών ή τα στρώματα αέρα. Στις αρχές της άνοιξης, μεγάλοι, ώριμοι και υγιείς θάμνοι σκάβονται και διαχωρίζονται. Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι πολύ κατάλληλη για μικροσκοπικές ποικιλίες..

Αναπαραγωγή του chubushnik με στρωματοποίηση Αναπαραγωγή του chubushnik με στρωματοποίηση

Αναπαραγωγή ενός chubushnik με μοσχεύματα

Η κοπή είναι μια αποτελεσματική και σχεδόν win-win επιλογή. Δεν χρειάζεται καν ιδιαίτερη εμπειρία και δεξιότητες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κόψτε τους βλαστούς έως και 10 εκατοστά και επεξεργαστείτε το κόψιμο με κάρβουνο ή ειδική ένωση ριζοβολίας. Μετά από αυτό, φυτέψτε τα μοσχεύματα σε ένα κουτί με χώμα κήπου και καλύψτε με αλουμινόχαρτο, ψεκάζοντας συστηματικά. Οι ρίζες εμφανίζονται μέσα σε δύο εβδομάδες.

Αναπαραγωγή ενός chubushnik με μοσχεύματα Αναπαραγωγή ενός chubushnik με μοσχεύματα

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Οι πιο συνηθισμένες ασθένειες chubushnik είναι η γκρίζα σήψη, η σηψαιμία και άλλες μυκητιασικές λοιμώξεις. Ο μηχανισμός ελέγχου είναι στάνταρ: συλλέξτε και καταστρέψτε όλα τα κατεστραμμένα φύλλα και προφυλακτικά επεξεργαστείτε τους θάμνους με υγρό Μπορντό και τα ανάλογα του.

Τα κυριότερα παράσιτα και παράσιτα είναι οι όσπριες αφίδες, το κράταιγο και τα σκαθάρια. Για να αποφύγετε μια εισβολή, πρέπει να αφαιρέσετε τα ζιζάνια και τις κατεστραμμένες περιοχές εγκαίρως, καθώς και να τακτοποιείτε τακτικά τα δενδρύλλια με εντομοκτόνα προφίλ..

Chubushnik - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών Chubushnik - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Chubushnik – φωτογραφία

Αν ψάχνετε απλώς από πού να πάρετε έμπνευση και φρέσκες ιδέες για τη διακόσμηση σπορόφυτων σπιτιού, σας προσφέρουμε τη συλλογή φωτογραφιών μας! Συλλέξαμε φωτεινές και πρωτότυπες εικόνες με ένα chubushnik, ώστε να βρείτε μια λύση που σας αρέσει.!

Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία Chubushnik - φωτογραφία

Previous Post
כיסוי מיטה על המיטה (80 תמונות): סוגים, חומרים
Next Post
Designideer for en liten gang (+65 bilder)