Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου: ιδέες και λύσεις
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου: ιδέες και λύσεις

Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου: ιδέες και λύσεις

Μεταξύ όλων των δωματίων στο σπίτι, ο διάδρομος είναι ο πιο δύσκολος από όλους: λόγω της βρωμιάς του δρόμου που αναπόφευκτα επικάθεται στις επιφάνειες, του παγωμένου αέρα που ορμά σε ένα ζεστό περιβάλλον, ή των ψηλοτάκουνων παπουτσιών, που δημιουργεί ένα επιπλέον φορτίο. Υπό την επίδραση τέτοιων παραγόντων, η επένδυση του δαπέδου διαγράφεται γρήγορα, είναι βρώμικη, μερικές φορές ακόμη και ραγισμένη, με άλλα λόγια, χάνει τις οπτικές και πρακτικές του ιδιότητες. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί επιλέγοντας πλακάκια υψηλής ποιότητας στο πάτωμα στο διάδρομο, το οποίο κατατάσσεται επάξια στη λίστα με τις βέλτιστες λύσεις φινιρίσματος..

Χαρακτηριστικά επιλογής

Όταν επιλέγετε ένα υλικό για επένδυση, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στις απαιτήσεις αυτού του χώρου. Πρώτον, πρέπει να έχει υψηλό βαθμό αντοχής σε διάφορες καταστροφικές ουσίες: υγρασία, οικιακές χημικές ουσίες, λειαντικές ουσίες κ.ο.κ. Ορισμένοι τύποι πλακιδίων είναι ευάλωτοι σε αυτό το αποτέλεσμα, ειδικά στην περιοχή των αρμών. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, θα βοηθήσει το αδιάβροχο ενέματα, καθώς και η χρήση μεγάλων θραυσμάτων, αντί για παράδειγμα ψηφιδωτών..

Δεύτερον, τα προϊόντα πρέπει να είναι ανθεκτικά στη φθορά, να μην φθείρονται με συνεχή αλληλεπίδραση με παπούτσια, τριβή και επίσης να αντέχουν σε βαριά αντικείμενα. Σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη, τα κεραμίδια χωρίζονται σε κλάσεις και όσο υψηλότερα, τόσο το καλύτερο για το διάδρομο..

Τρίτον, αξίζει να σκεφτείτε τον κίνδυνο τραυματισμού και την άνεση της κίνησης. Η επιφάνεια πρέπει να είναι επίπεδη, αλλά με χαμηλό επίπεδο ολίσθησης, η οποία σε γυαλιστερά συχνά αυξάνεται κατά την επαφή με το νερό.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι τα οπτικά πλεονεκτήματα του κεραμιδιού – ταιριάζει με το σχέδιο του δωματίου, πώς συνδυάζεται με άλλα στοιχεία σύνθεσης, αναδεικνύει τα ελαττώματα στη γεωμετρία κ.ο.κ..

Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου - Χαρακτηριστικά

Τύποι πλακιδίων δαπέδου

Τα πλακάκια δαπέδου παρουσιάζονται σε διάφορες παραλλαγές, οι οποίες διαφέρουν ως προς τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες σχεδιασμού και, φυσικά, την τιμή. Ας εξετάσουμε τα κυριότερα.

Κεραμικό πλακάκι

Ο παραδοσιακός και πιο συνηθισμένος τύπος, και όχι μόνο για το πάτωμα του διαδρόμου. Είναι κατασκευασμένο από ψημένο πηλό, το οποίο δίνει στα θραύσματα αντοχή στη φθορά και μαζί με αυτό – ανθεκτικότητα. Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν ισχύει για ισχυρές επιπτώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ρωγμές..

Οι πτώσεις της θερμοκρασίας δεν είναι επίσης τρομακτικές για τα κεραμικά πλακίδια, καθώς συνήθως διατηρούν μια σταθερή ψυχρή κατάσταση, η οποία θα φέρει ενόχληση σε εκείνους που τους αρέσει να περπατούν στο πάτωμα με γυμνά πόδια..

Με τη βοήθειά του, μπορείτε να ενσωματώσετε σχεδόν κάθε ιδέα: είτε πρόκειται για πολύχρωμα χρώματα, ασυνήθιστα σχήματα, σύνθετα σχέδια, ανάγλυφη υφή ή μια μινιμαλιστική ομοιόμορφη επίστρωση..

Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου - Κεραμικά πλακίδια Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - Κεραμικά πλακίδια

Πορσελάνινα κεραμικά

Κατατάσσεται ως προϊόν εξαιρετικής κατηγορίας με αυξημένη αντοχή. Ο κεραμικός γρανίτης είναι κατασκευασμένος από διάφορα μείγματα θρυμματισμένων πετρωμάτων, άργιλος υψηλής ποιότητας, καθώς και φυσικές βαφές, οι οποίες παρουσιάζονται σε μια μεγάλη παλέτα αποχρώσεων.

Αυτό είναι ένα υλικό χαμηλού πορώδους που πρακτικά δεν απορροφά υγρασία, σε αντίθεση με τα κεραμικά πλακίδια, τα οποία δεν είναι τόσο ιδανικά σε αυτήν την παράμετρο. Ταυτόχρονα, η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης δεν διαφέρει πολύ. Αντιμετωπίζει επίσης τέλεια τις υπόλοιπες απαιτήσεις. Το κύριο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος.

Πλακάκια δαπέδου - Πορσελάνινα κεραμικά Πλακάκια δαπέδου - Πορσελάνινα κεραμικά

Πλακάκια βινυλίου χαλαζία

Ο κατασκευαστικός κλάδος παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση του κεραμιδιού, η οποία δεν φοβάται καμία θερμοκρασία, φορτία και απορρυπαντικά. Η σύνθεση αυτού του υλικού, εκτός από τον χαλαζία, περιλαμβάνει σταθεροποιητές, ενώσεις πλαστικοποίησης, χρωστικές ουσίες και βινύλιο, που προσδίδουν στο προϊόν δύναμη, πλαστικότητα και ποικιλία σχημάτων..

Παρά την παρουσία συστατικών τεχνητής προέλευσης, το quartzinil θεωρείται ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία, αλλά στο διάδρομο δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο λόγω της περιστασιακής χρήσης του χώρου. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε πολλά μπλοκ χωρίς να καταστρέψετε τη συνολική σύνθεση.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τη μαζικότητα των θραυσμάτων, καθώς και την ανάγκη για τέλεια ευθυγράμμιση της βάσης – ακόμη και μικρές παρατυπίες θα επηρεάσουν σημαντικά την κίνηση.

Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - πλακάκια βινυλίου χαλαζία Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου - πλακάκια βινυλίου χαλαζία

Επιλέγοντας σχέδιο κεραμιδιών για το διάδρομο

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι, φυσικά, ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ενός καλύμματος δαπέδου, αλλά η αισθητική και ο οπτικός σχεδιασμός του εσωτερικού καταλαμβάνουν την ίδια θέση με αυτό. Άλλωστε, η είσοδος είναι το πρώτο μέρος που συναντούν οι επισκέπτες του σπιτιού, οπότε κάθε λεπτομέρεια σε αυτό δημιουργεί μια συγκεκριμένη εντύπωση..

Παραλλαγές χρώματος

Οποιοσδήποτε τύπος πλακιδίων έχει μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων, οπότε εδώ ο συγγραφέας περιορίζεται μόνο από το στυλ, τις προτιμήσεις γεύσης και τις δυνατότητες της περιοχής.

Παραδοσιακά, οι ανοιχτές αποχρώσεις βοηθούν στην επέκταση του δωματίου: αυτές είναι λευκές, μπεζ, φουντουκιές, γκρι, καθώς και παστέλ ποικιλίες. Αλλά σε ένα τέτοιο υπόβαθρο, κάθε ρύπανση που εμφανίζεται κυριολεκτικά κάθε μέρα είναι πιο γρήγορα ορατή..

Δυστυχώς, ίχνη βρωμιάς θα είναι ορατά σε ένα σκοτεινό, λείο δάπεδο, καθώς και τυχόν γρατζουνιές. Μια τέτοια κλίμακα σκιαγραφεί αισθητά το χώρο, ειδικά αν δεν υπάρχει πολύ από αυτό..

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σιωπηλά χρώματα με άνιση υφή ή μοτίβα για διακόσμηση – φαίνονται πλεονεκτικά στο εσωτερικό και δεν φαίνονται βαρετά. Δώστε προσοχή στον τόνο, αφού οι κρύες επιλογές τείνουν να μεταφέρουν οπτικά τα αντικείμενα μακριά, και τα ελαφριά, αντίθετα, τα φέρνουν πιο κοντά.

Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - Παραλλαγές χρώματος Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - Παραλλαγές χρώματος

Μοτίβα

Οι φωτορεαλιστικοί πίνακες δεν μπορούν να εφαρμοστούν στα κεραμίδια – και δεν αξίζει τον κόπο, ειδικά σε ένα τόσο απομονωμένο δωμάτιο. Αλλά για να ενσωματώσουν άλλες τεχνικές για τις δυνάμεις οποιουδήποτε τύπου προϊόντος.

Αυτά μπορεί να είναι απλά γεωμετρικά σχήματα, έθνικ στολίδι ή λουλουδάτα σχέδια, τα οποία είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικά χρώματα. Σε μεγάλους διαδρόμους, μπορείτε να επιτρέψετε στο δάπεδο να διακοσμηθεί με ωραία σχέδια, τα οποία δημιουργούν ένα είδος ζεστής ατμόσφαιρας. Αλλά τις περισσότερες φορές η διακόσμηση συνδυάζεται με μια μονόχρωμη βάση, εξισορροπώντας έτσι τις φωτεινές λεπτομέρειες..

Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου - Μοτίβα Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου - Μοτίβα

Λύσεις υφής

Εάν θέλετε, μπορείτε να παραγγείλετε ένα φινίρισμα με ανάγλυφη υφή, αλλά αυτή η επιλογή συνήθως παραμελείται λόγω της ταλαιπωρίας της μετακίνησης στο πάτωμα. Γενικά, υπάρχουν διάφοροι τύποι επιφανειών:

– Γυαλιστερό. Αντικατοπτρίζει τα γύρω αντικείμενα και χρησιμοποιείται σπάνια σε μικρούς διαδρόμους, παρά την αποτελεσματικότητα των καθρεφτισμένων επιφανειών σε τέτοιους χώρους. Τυχόν γρατζουνιές γίνονται αμέσως αντιληπτές.

– Ματ. Η βέλτιστη αντιολισθητική λύση όπου δεν είναι ορατή η βρωμιά. Καλύτερη αναπαραγωγή χρώματος λόγω χαμηλής ανακλαστικότητας.

– Σατέν. Μικρο-ανάγλυφο δάπεδο, στο οποίο το φως λάμπει απαλά, αναδεικνύοντας όμορφα τη διακόσμηση των πλακιδίων.

– Δομικά. Είναι μια πιο οικονομική και ανθεκτική απομίμηση φυσικών υλικών – ξύλου ή πέτρας.

Τα πιο βέλτιστα είναι ματ και σατέν προϊόντα, κυρίως λόγω των πρακτικών ιδιοτήτων τους..

Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου - Λύσεις υφής Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου - Λύσεις υφής

Μέγεθος και σχήμα κεραμιδιών

Οι δυνατότητες των πλακιδίων είναι περιορισμένες – για παράδειγμα, δεν μπορείτε να “στρώσετε” ένα δωμάτιο με συνεχή κάλυψη. Αλλά εξακολουθούν να προσφέρουν μια ορισμένη ποικιλία..

Σε μεγάλους διαδρόμους, μπορείτε να διακοσμήσετε το πάτωμα με μεγάλα μπλοκ που τονίζουν την κλίμακα του. Οι μεσαίες λεπτομέρειες θα ταιριάζουν απόλυτα σε μια μεσαία έως μικρή περιοχή. Αλλά τα κομμάτια μωσαϊκού είναι πιο πιθανό να θεωρηθούν διακοσμητικές τεχνικές, επομένως δεν χρησιμοποιούνται για το φινίρισμα του δαπέδου..

Όσον αφορά τις φόρμες, σημειώνουμε ότι τα σγουρά σπάνια βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους. Εκτός από τα τυπικά τετράγωνα και ορθογώνια στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε διαμαντένια, στρογγυλά, τραπεζοειδή ή εξαγωνικά – και το εύρος δεν περιορίζεται σε αυτό. Για οπτικό αποτέλεσμα, συχνά συνδυάζονται διάφοροι τύποι.

Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - μέγεθος και σχήμα κεραμιδιών

Τύποι στυλ

Είναι ενδιαφέρον να τοποθετήσετε το δάπεδο στο διάδρομο με διαφορετικές μεθόδους τοποθέτησης του υλικού. Αυτά περιλαμβάνουν:

– Παραδοσιακή ευθεία στοίβαξη σε μια σειρά.

– Διαγώνια έκδοση, η οποία απαιτεί πρόσθετα βήματα για τη διαμόρφωση κατάλληλων προϊόντων.

– Τοιχοποιία τύπου τούβλου.

– Παρκέ, το οποίο χρησιμοποιείται για πλακάκια που μιμούνται την υφή του ξύλου.

– Modular – ένας συνδυασμός πλακιδίων διαφορετικών μεγεθών.

– Χαλί, που περιλαμβάνει τη χρήση οποιωνδήποτε διακοσμητικών στοιχείων.

Για να οργανώσετε σωστά το πάτωμα, είναι καλύτερο να στραφείτε στις υπηρεσίες επαγγελματιών..

Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου - Τύποι εγκατάστασης Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου - Τύποι εγκατάστασης

Εσωτερικά στυλ

Υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδίασης, αλλά όταν πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα συγκεκριμένο στυλ, συχνά καταλήγουν σε αρκετές κερδοφόρες λύσεις..

Πλακάκια διαδρόμου σε κλασικό στιλ

Τα πλακάκια δαπέδου θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε το κλασικό στην πιο πολυτελή ερμηνεία του, ειδικά αν ο χώρος διαβίωσης συμβάλλει σε αυτό. Αυτό συμβαίνει όταν το γυαλιστερό θα φανεί κατάλληλο, ειδικά όταν συνδυάζεται με μαρμάρινα κεραμικά από πορσελάνη ή κλασικά μοτίβα..

Σε πιο μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να περιοριστείτε σε ένα ελαφρύ φυσικό φινίρισμα με πολλά διακοσμητικά στοιχεία που συμφωνούν με το χρωματικό σχέδιο..

Πλακάκια δαπέδου σε κλασικό στιλ Πλακάκια δαπέδου σε κλασικό στιλ

Πλακάκια διαδρόμου σε μοντέρνο στιλ

Το οπτικό συστατικό της σκηνοθεσίας είναι στο ίδιο επίπεδο με το πρακτικό και συχνά αντλεί αισθητική από αυτό. Πρέπει να εστιάσετε στην ευκολία του υλικού, καθώς και στη συμμόρφωσή του με τη γεωμετρία του χώρου.

Τα ματ πλακάκια δαπέδου μιας ελαφριάς σειράς με ομοιόμορφη ή δομική επιφάνεια θα ταιριάζουν αρμονικά σε έναν τέτοιο διάδρομο. Αλλά το μοντέρνο στυλ είναι κατάλληλο για ενδιαφέροντα πειράματα – για παράδειγμα, ένα μαύρο γυαλιστερό πάτωμα που περιβάλλεται από λευκούς τοίχους..

Πλακάκια δαπέδου σε μοντέρνο στιλ Πλακάκια δαπέδου σε μοντέρνο στιλ

Πλακάκια διαδρόμου σκανδιναβικού στιλ

Το κυρίαρχο μέρος στο σκανδιναβικό εσωτερικό είναι το λευκό, οπότε μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα και να το συνεχίσετε στη βάση του δωματίου. Εκτός από τα τυπικά τετράγωνα θραύσματα, μπορείτε να δώσετε προσοχή σε πλακάκια διαφορετικών σχημάτων με γεωμετρικά σχέδια ή να τα τοποθετήσετε σαν τοιχοποιία. Οι φυσικές υφές είναι επίσης κατάλληλες για διαδρόμους..

Πλακάκια δαπέδου σε σκανδιναβικό στιλ Πλακάκια δαπέδου σε σκανδιναβικό στιλ

Πλακάκια διαδρόμου σε στιλ σοφίτας

Εμπνευσμένο από τη βιομηχανική αισθητική, το πατάρι είναι ο τέλειος καμβάς για μια ποικιλία συνδυασμών. Μπορείτε να αγοράσετε πλακάκια δαπέδου για ξύλο, πέτρα ή ακόμα και σκυρόδεμα. Στο φόντο των τοίχων από τούβλα, λεπτομερή κομμάτια διαφορετικών σχημάτων φαίνονται ενδιαφέροντα, σε αντίθεση με άλλα στοιχεία σύνθεσης..

Πλακάκια δαπέδου σε στιλ σοφίτας Πλακάκια δαπέδου σε στιλ σοφίτας

Πλακάκια διαδρόμου υψηλής τεχνολογίας

Παρά την προσήλωσή του στην υψηλή τεχνολογία, η hi-tech δεν αποφεύγει τις παραδοσιακές λύσεις. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα στερεά μπλοκ με βαθιά υφή, ματ προϊόντα ή αυτά που αντανακλούν απαλά τον φωτισμό..

Τα χρώματα είναι αυστηρά, φυσικά, συνεχίζοντας τη μονόχρωμη παλέτα που χαρακτηρίζει το στυλ.

Πλακάκια δαπέδου υψηλής τεχνολογίας στο διάδρομο Πλακάκια δαπέδου υψηλής τεχνολογίας στο διάδρομο

Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο – φωτογραφία

Μόνο ένας τύπος φινιρίσματος προσφέρει τόσο μεγάλη ποικιλία σχεδιαστικών λύσεων: από υφή έως μέθοδο εγκατάστασης. Στην επιλογή των φωτογραφιών μας, προσπαθήσαμε να αποδείξουμε τα πλεονεκτήματα των πλακιδίων δαπέδου στο διάδρομο, εμπνέοντας σας σε νέες ιδέες. Καλή προβολή!

Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία Πλακάκια δαπέδου στο διάδρομο - φωτογραφία

Βίντεο: Πλακάκια δαπέδου διαδρόμου – Ιδέες σχεδίασης

Previous Post
Dvojne postelje (70 fotografij): vrste in modeli
Next Post
DIY kattehus: 70 fotoideer
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org
Adblock
detector