Μονοκατοικία με γκαράζ (80 φωτογραφίες): έργα και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μονοκατοικία με γκαράζ (80 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Μονοκατοικία με γκαράζ (80 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Ένα εξοχικό σπίτι είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια άνετη ήσυχη διαμονή μακριά από τη φασαρία της πόλης. Συχνά, τα κτίρια βρίσκονται αρκετά μακριά από τα όρια της πόλης και ένα αυτοκίνητο είναι απαραίτητο. Η κατασκευή ενός σπιτιού με γκαράζ θα είναι η καλύτερη λύση, η οποία όχι μόνο θα παρέχει έναν καλά εξοπλισμένο χώρο στάθμευσης για αυτοκίνητα, αλλά και θα σώσει σημαντικά το έδαφος του οικοπέδου. Τα σπίτια σε έναν όροφο είναι αρκετά δημοφιλή αυτές τις μέρες – ταιριάζουν απόλυτα στο φυσικό τοπίο, είναι βολικά για χρήση από παιδιά και ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας και, επιπλέον, μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος κατασκευής. Όσον αφορά τον χώρο διαβίωσης, στο άρθρο μας θα σας πούμε με ποιους τρόπους μπορείτε να τον αυξήσετε, καθώς και τι πρέπει να προβλέψετε κατά τον εξοπλισμό ενός γκαράζ στο σπίτι.

Πλεονεκτήματα ενός σπιτιού με γκαράζ

Η θέση του διαμερίσματος γκαράζ στο έδαφος του σπιτιού έχει πολλά πλεονεκτήματα. Όπως έχουμε ήδη πει, αυτή είναι μια ευκαιρία για να σώσουμε σημαντικά το έδαφος της τοπικής περιοχής, το οποίο στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση ενός παρτέρι, χώρου αναψυχής ή άλλων απαραίτητων κτιρίων. Επιπλέον, ένα ανεξάρτητο γκαράζ δεν θα χαλάσει την αισθητική του εξωραϊσμού σας και ένα όμορφα στρωμένο μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το γκαζόν σας τακτοποιημένο. Επίσης, τα πλεονεκτήματα της τακτοποίησης ενός γκαράζ στο σπίτι είναι τα ακόλουθα σημεία:

– Η πιο αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα στάθμευσης αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να προστατεύεται από κακές καιρικές συνθήκες και αεροπειρατές.

– Δυνατότητα εκτέλεσης εργασιών επισκευής με άνεση οποιαδήποτε στιγμή του έτους.

– Δυνατότητα χρήσης της οροφής του γκαράζ για τη διευθέτηση βεράντας, θερμοκηπίου κ.λπ.

– Το εσωτερικό του γκαράζ μπορεί να περιλαμβάνει ένα μικρό εργαστήριο, ένα σύστημα αποθήκευσης, όπου μπορείτε ελεύθερα να πάτε από ένα ζεστό σπίτι.

– Η συγχώνευση του γκαράζ με το σπίτι εξοικονομεί κόστος κατασκευής, καθώς δεν χρειάζεται να χτιστεί ένα δεύτερο θεμέλιο με κουτί και στέγη και το δωμάτιο μπορεί να συνδεθεί με ένα ενιαίο σύστημα θέρμανσης, παροχή νερού και ακόμη και να οργανώσει μια περιοχή αναψυχής, μικρή κουζίνα εδώ.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα, η θέση του γκαράζ στο σπίτι έχει επίσης τα μειονεκτήματά του. Πρώτα απ ‘όλα, αυτός είναι ο κίνδυνος εισόδου δυσάρεστων οσμών στο χώρο διαβίωσης. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού υψηλής ποιότητας στο γκαράζ, καθώς και ο εξοπλισμός ενός μικρού διαδρόμου-προθάλαμου, αποθήκης ή λεβητοστασίου. Πρέπει επίσης να φροντίσετε για πρόσθετη ηχομόνωση στο γκαράζ..

Μονοκατοικία με γκαράζ - Οφέλη Μονοκατοικία με γκαράζ - Οφέλη

Οικοδομικά υλικά

Η επιλογή του δομικού υλικού παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα κτίριο κατοικιών. Η ανθεκτικότητα του σπιτιού, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά, καθώς και η ταχύτητα των κατασκευαστικών εργασιών εξαρτώνται από την ποιότητά του. Η αδιαμφισβήτητη ηγεσία παραμένει με κτίρια από τούβλα, τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, διατηρούν τέλεια τη θερμότητα και μπορούν να έχουν τα πιο περίεργα σχήματα με στροφές, παράθυρα και άλλα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Επίσης υπέρ τους είναι η απουσία της ανάγκης για πρόσθετη επένδυση του κτιρίου – τελικά, το ίδιο το τούβλο είναι διακοσμητικό υλικό, έχει διάφορες λύσεις χρώματος.

Σήμερα, τα σπίτια που κατασκευάζονται με τεχνολογία πλαισίου είναι αρκετά δημοφιλή. Η κατασκευή κτιρίων ενός ορόφου πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν απαιτεί ενισχυμένη βάση, ωστόσο, το πρόσθετο εξωτερικό φινίρισμα είναι απαραίτητο εδώ. Το πλεονέκτημα είναι η ποικιλία των πιθανών μορφών κτιρίων, ακόμη και των πιο ασυνήθιστων, όπως τα κτίρια με θόλους..

Το ξύλο είναι το πιο καθαρό και πιο αναπνεύσιμο υλικό, το οποίο παρέχει εξαιρετικό αερισμό του δωματίου. Το ξύλο έχει υψηλές διακοσμητικές ιδιότητες, θερμομόνωση, αλλά ταυτόχρονα είναι το πιο επικίνδυνο από τη φωτιά, επομένως το ζήτημα της ορθολογικότητας της κατασκευής ενός σπιτιού από ξύλο με γκαράζ παραμένει αμφιλεγόμενο.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατέστησαν δυνατή την απόκτηση υλικών για κατασκευή όπως μπλοκ αερίου και αφρού, τα οποία, λόγω του εσωτερικού πορώδους τους, παρέχουν ένα εξαιρετικό μικροκλίμα στο εσωτερικό του κτιρίου. Τα πλεονεκτήματά τους είναι επίσης το συμπαγές μέγεθος των μεμονωμένων μπλοκ, χάρη στα οποία μπορεί να χτιστεί ένα μονοκατοικία αρκετά γρήγορα..

Ένα σπίτι φτιαγμένο από βράχο κελύφους μπορεί δικαίως να ονομαστεί “θεραπεία” – το υλικό είναι κορεσμένο με θαλασσινό αλάτι κατά την επεξεργασία, απορροφώντας μεγάλη ποσότητα ιωδίου. Το κτίριο έχει καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση. Το μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος των πρώτων υλών.

Μονοκατοικία με γκαράζ - Οικοδομικά υλικά Μονοκατοικία με γκαράζ - Οικοδομικά υλικά

Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ

Όταν η οικογένεια αποφασίσει να χτίσει ένα σπίτι, είναι απαραίτητο να αποφασίσει για το έργο – θα είναι ένα τυπικό ή μεμονωμένο σχέδιο. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, η επιλογή ενός τυπικού έργου θα επιταχύνει την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, καθώς όλα τα σχέδια έχουν ήδη ακριβείς υπολογισμούς και σχετική τεκμηρίωση. Επιπλέον, ένα τέτοιο έργο έχει ήδη εφαρμοστεί και δοκιμαστεί στην πράξη περισσότερες από μία φορές, γεγονός που επιβεβαιώνει την αξιοπιστία της δομής. Κατά την κατάρτιση του δικού σας μοναδικού σχεδίου, μπορείτε να λάβετε υπόψη τυχόν επιθυμίες και να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον με όλες τις ανέσεις ειδικά για μια συγκεκριμένη οικογένεια. Ταυτόχρονα, είναι δυνατό να ληφθούν υπόψη όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του εδάφους και να χτιστεί, για παράδειγμα, ένα σπίτι σε μια πλαγιά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, ή μια άλλη αρχιτεκτονική μορφή, η οποία θα φαίνεται αρκετά πρωτότυπη.

Υπόγειο γκαράζ

Η τακτοποίηση ενός γκαράζ κάτω από το σπίτι εξοικονομεί σημαντικά χώρο όχι μόνο στο οικόπεδο, αλλά και στο χώρο διαβίωσης του ίδιου του κτιρίου. Επιπλέον, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για την κατασκευή ενός σπιτιού σε οικόπεδο με κλίση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ορισμένες δυσκολίες, όπως η ανάγκη οργάνωσης της αποχέτευσης των ομβρίων και υπόγειων υδάτων από τους χώρους και αξιόπιστη στεγανοποίηση της δομής. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι σε περιόδους παγετού, η κατάβαση και η ανάβαση θα είναι πολύ πιο δύσκολη..

Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ - Γκαράζ στο υπόγειο Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ - Γκαράζ στο υπόγειο

Γκαράζ στο ισόγειο

Μια καλή λύση θα ήταν να τοποθετήσετε ένα γκαράζ στο ισόγειο του κτιρίου. Έτσι, ο χώρος διαβίωσης θα μειωθεί κάπως, αλλά η θέση του γκαράζ κάτω από την ίδια στέγη με το σπίτι θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση κόστους στα υλικά στέγης. Τις περισσότερες φορές, ο χώρος του γκαράζ και οι τοίχοι του σπιτιού έχουν το ίδιο φινίρισμα, αντιπροσωπεύοντας μια ολιστική σύνθετη λύση. Αυτή η διάταξη δίνει επίσης επιπλέον χώρο στο υπόγειο, όπου, έχοντας παρέχει όλες τις απαραίτητες επικοινωνίες, μπορείτε να εξοπλίσετε όχι μόνο βοηθητικούς χώρους, αλλά και χώρους διαμονής, χώρους ανάπαυσης.

Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ - Γκαράζ στο ισόγειο Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ - Γκαράζ στο ισόγειο

Μονοκατοικία με επέκταση γκαράζ

Το γκαράζ μπορεί να είναι ένα συστατικό του σπιτιού, αλλά να μην είναι ενωμένο με μια μόνο στέγη, αλλά να έχει τη δική του. Μπορεί να είναι μια γραμμική συνέχεια του κατοικημένου τμήματος του σπιτιού ή, σε ένα σύνολο με αυτό, να αντιπροσωπεύει το σχήμα L ολόκληρου του κτιρίου. Συχνά, η οροφή του γκαράζ είναι σκόπιμα επίπεδη για να εξοπλιστεί στη συνέχεια ένας χώρος αναψυχής με βεράντα ή κήπο, αν και είναι πολύ πιθανό να οργανωθεί μια μικρή σοφίτα σε αυτήν, στην περιοχή της οποίας ένα εργαστήριο ή θα βρίσκεται μια μικρή αίθουσα αναψυχής.

Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ-Μονοκατοικία με επέκταση γκαράζ Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ-Μονοκατοικία με επέκταση γκαράζ

Σοφίτα με γκαράζ και υπόγειο

Αυτή η λύση μπορεί να ονομαστεί με ασφάλεια η πιο οικονομική, αφού τρία επίπεδα κατοικίας μπορούν να ληφθούν ταυτόχρονα με ελάχιστο κόστος. Η διάταξη μιας σοφίτας είναι φθηνότερη από την απόσταξη ενός πλήρους δαπέδου και όταν τοποθετείτε τις απαραίτητες επικοινωνίες (θέρμανση, ηλεκτρική καλωδίωση), εδώ μπορείτε να εξοπλίσετε ένα πλήρες υπνοδωμάτιο, φυτώριο ή ένα δωμάτιο για χαλάρωση.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τον υπόγειο χώρο – στη διάταξή του, τα προνόμια μιας ή άλλης οικογένειας παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Μερικοί χρειάζονται ένα ευρύχωρο κελάρι για την αποθήκευση τροφίμων, τη συντήρηση, τα είδη οικιακής χρήσης, ενώ άλλοι χρειάζονται επιπλέον σαλόνια, μίνι γυμναστήριο ή πλυντήριο. Ο χώρος κάτω από το γκαράζ ανήκει επίσης στο κοινό υπόγειο και η οροφή του μπορεί να είναι μια μεγάλη βεράντα ή να προσθέσει στην περιοχή της σοφίτας.

Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ - Σοφίτα με γκαράζ και υπόγειο Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ - Σοφίτα με γκαράζ και υπόγειο

Μονοκατοικία με γκαράζ και σάουνα

Η οικοδόμηση ενός σπιτιού με διαμέρισμα γκαράζ είναι από μόνη της μια μάλλον λογική λύση, αλλά μερικοί προσπαθούν να κάνουν το σπίτι τους πιο λειτουργικό συμπληρώνοντας επιπλέον βεράντες, κιόσκια και λουτρά. Για παράδειγμα, όπως δείχνει η φωτογραφία της διάταξης, μια από τις πιο κοντές πλευρές του σπιτιού συνορεύει με ένα γκαράζ και μια σάουνα, από όπου ανοίγει η έξοδος στη βεράντα. Έτσι, το παρακείμενο έδαφος παραμένει εντελώς απαλλαγμένο από επιπλέον κτίρια..

Μοντέρνα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ-Μονοκατοικία με γκαράζ και σάουνα Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ-Μονοώροφη κατοικία με γκαράζ και σάουνα

Δυάρι με γκαράζ

Το duplex είναι ένα σπίτι δύο οικογενειών με ξεχωριστές επικοινωνίες και κοινό τοίχο. Τις περισσότερες φορές, τα κτίρια είναι συμμετρικά, αλλά μπορούν να έχουν μια κοινή αίθουσα ή γκαράζ. Αυτή η διάταξη είναι κατάλληλη για δύο διαφορετικά παντρεμένα ζευγάρια ή μια μεγάλη οικογένεια που αποτελείται από πολλές γενιές. Η παρουσία διαφορετικών εισόδων διασφαλίζει τη διατήρηση του προσωπικού χώρου, δεν προκαλεί ενόχληση με συνεχείς συναντήσεις με γείτονες. Συχνά, το κεντρικό στοιχείο είναι ο χώρος γκαράζ, ο οποίος μπορεί να είναι ένα ενιαίο ευρύχωρο δωμάτιο για πολλά αυτοκίνητα, αλλά τις περισσότερες φορές πρόκειται για δύο ξεχωριστά δωμάτια, καθένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί για ένα ή δύο αυτοκίνητα.

Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ - Duplex με γκαράζ Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ - Duplex με γκαράζ Σύγχρονα έργα μονοκατοικιών με γκαράζ - Duplex με γκαράζ

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χτίζετε ένα σπίτι με γκαράζ

Όταν εξετάζετε έτοιμα έργα ή δημιουργείτε τα δικά σας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις που θα επηρεάσουν τους εξωτερικούς, εσωτερικούς δείκτες ευκολίας, αισθητικής, καθώς και τεχνικά ζητήματα, συγκεκριμένα:

– Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε την είσοδο στο γκαράζ πιο κοντά στην πύλη, κατά προτίμηση από τη βόρεια πλευρά του σπιτιού, έτσι ώστε η νότια πλευρά να ζεσταθεί και να φωτίσει τον χώρο του σαλονιού. Σε αυτή την περίπτωση, το υπνοδωμάτιο μπορεί να τοποθετηθεί με παράθυρα προς τα ανατολικά και η κουζίνα – προς τα δυτικά. Αυτή η διάταξη θα δώσει τον καλύτερο φωτισμό σε ολόκληρη τη δομή.

– Μεταξύ του γκαράζ και των δωματίων, είναι καλύτερο να εξοπλίσετε ένα μικρό διάδρομο, βοηθητικό δωμάτιο, λεβητοστάσιο ή μπάνιο, έτσι ώστε ο θόρυβος και οι οσμές να μην παρεμβαίνουν σε μια άνετη διαμονή στο σπίτι.

– Ολόκληρο το σύστημα επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησής τους στο έδαφος του γκαράζ, έχει μελετηθεί εκ των προτέρων, όχι στο στάδιο του σχεδιασμού, προκειμένου να αποφευχθεί το πρόσθετο κόστος αργότερα.

– Δεν θα είναι περιττό να εξοπλιστεί ένα λάκκο ελέγχου για την ευκολία της επισκευής αυτοκινήτων, καθώς και διάφορες κόγχες και ράφια όπου θα αποθηκεύονται εργαλεία.

Όπως δείχνει η πρακτική, ο σχεδιασμός τοπίου (η τοποθεσία της εισόδου, τα μονοπάτια, τα παρτέρια κ.λπ.) είναι επίσης καλύτερα μελετημένος πριν από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών – έτσι η περιοχή θα έχει μια αρμονική, τελειωμένη εμφάνιση.

Μονοκατοικία με γκαράζ - Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την κατασκευή Μονοκατοικία με γκαράζ - Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την κατασκευή

Μονοκατοικίες με γκαράζ – φωτογραφίες και έργα

Στη συλλογή μας, έχουμε συλλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες μονοκατοικιών με διάφορους τρόπους οργάνωσης γκαράζ κάτω από μια στέγη. Εδώ μπορείτε να αξιολογήσετε την ευκολία αυτού ή εκείνου του έργου και να κάνετε το δικό σας σχέδιο για μελλοντική κατασκευή. Καλή προβολή!

Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα Μονοκατοικίες με γκαράζ - φωτογραφίες και έργα

Previous Post
Dvojne postelje (70 fotografij): vrste in modeli
Next Post
DIY kattehus: 70 fotoideer
Adblock
detector