Dieffenbachia (70 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dieffenbachia (70 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Dieffenbachia (70 φωτογραφίες): τύποι και φροντίδα

Το Dieffenbachia είναι ένα ασυνήθιστο και μάλλον απαιτητικό φυτό, αλλά πολύ δημοφιλές στην ανθοκομία στο σπίτι. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Αυτή είναι τόσο μια όμορφη εμφάνιση όσο και οι μοναδικές ιδιότητες ενός λουλουδιού για τον καθαρισμό του εσωτερικού αέρα. Προκειμένου ένα τόσο ασυνήθιστο κατοικίδιο ζώο να ευχαριστηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να του παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα. Διαφορετικά, ένα ιδιότροπο φυτό απλά δεν μπορεί να εμφανιστεί σε όλο του το μεγαλείο..

γενικά χαρακτηριστικά

Η Dieffenbachia είναι ένα αειθαλές πολυετές φυτό γνωστό για τα μεγάλα ποικίλα φύλλα του. Η πατρίδα του είναι οι τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, υπάρχουν μεταξύ 30 και 50 ποικιλιών. Μερικά από αυτά είναι σε θέση να θάμνουν. Το γένος ονομάστηκε προς τιμήν του βοτανολόγου J.F. Ντιέφενμπαχ.

Ένα από τα καθοριστικά σημάδια της Dieffenbachia είναι τα παχιά, ζουμερά στελέχη με μεγάλα φύλλα. Ανάλογα με την ποικιλία, μπορούν να έχουν σχεδόν ομοιόμορφο χρώμα, με κηλίδες, ρίγες ή φλέβες. Σχήμα – από οβάλ σε δόρυ.

Η Dieffenbachia αναπτύσσεται γρήγορα και, υπό ευνοϊκές συνθήκες, αυξάνεται σε ύψος έως 2 m. Στην ιδανική περίπτωση, νέα φύλλα εμφανίζονται κάθε εβδομάδα. Μόλις το υποκείμενο ξεδιπλώνεται τελικά, η κορυφή του επόμενου είναι μέσα..

Ένα τροπικό φυτό ανθίζει πολύ σπάνια. Η ταξιανθία είναι κλασική για αυτό το γένος – το στάχυ στον κόλπο των φύλλων. Ο καρπός Dieffenbachia είναι ένα λαμπερό πορτοκαλί ή κόκκινο μούρο. Η ανθοφορία ξεκινά στα μέσα της άνοιξης. Το λουλούδι ζει μόνο μερικές ημέρες, μετά από τις οποίες εξασθενεί. Αμέσως μετά, πρέπει να αφαιρεθεί έτσι ώστε να μην υπερνικήσει τους περισσότερους εσωτερικούς πόρους του φυτού..

Dieffenbachia - Γενικά χαρακτηριστικά Dieffenbachia - Γενικά χαρακτηριστικά Dieffenbachia - Γενικά χαρακτηριστικά

Τύποι dieffenbachia

Υπάρχουν πολλοί τύποι dieffenbachia, αλλά αρκετοί από αυτούς βρίσκονται συχνότερα σε σπίτια και διαμερίσματα..

Η Ντιεφενμπάχια εντόπισε. Έχει μεγάλα, σκούρα πράσινα φύλλα με λευκή φλέβα και ελαφριά κρεμώδη μπαλώματα. Με βάση αυτή την ποικιλία, μια σειρά διακοσμητικών μορφών έχουν εκτραφεί τεχνητά.

Dieffenbachia αξιολάτρευτο. Ιδανικό για διαμερίσματα στα γεωγραφικά πλάτη μας. Αντέχει τη γειτονιά με κεντρική θέρμανση καλά, δεν φοβάται τη σκιά και τα φύλλα μεγαλώνουν έως και 50 εκατοστά σε μήκος.

Dieffenbachia Seguin. Σχεδόν δεν διαφέρει από το στίγμα, εκτός από μια ευρύτερη και μονόχρωμη πλάκα φύλλων. Επιπλέον, τέτοια dieffenbachia έχει αισθητά λιγότερες πλευρικές φλέβες, περίπου 10.

Dieffenbachia Oersted. Το μόνο είδος με εντελώς πράσινα μυτερά ή επιμήκη φύλλα. Τα μεμονωμένα φωτεινά σημεία είναι σπάνια. Μεσαία φλέβα – υπόλευκο.

Dieffenbachia Camilla. Ποικιλία από στίγματα Dieffenbachia διαφορετικού χρώματος. Σχεδόν ολόκληρο το κύριο μέρος του φύλλου είναι λευκό, αλλά με την πάροδο του χρόνου γίνεται λίγο πράσινο.

Dieffenbachia γραμμική. Διαφέρει σε μια στρογγυλεμένη βάση της λαμαρίνας. Έχει ριγέ μίσχο και χρώμα σκούρου φύλλου με ακανόνιστες ανοιχτό πράσινες κηλίδες..

Dieffenbachia Bause. Έχει σχετικά μικρά κιτρινοπράσινα φύλλα με σκούρες κηλίδες και μονές λευκές κηλίδες.

Dieffenbachia - Είδος Dieffenbachia - Είδος Dieffenbachia - Είδος

Φροντίδα Dieffenbachia

Η Dieffenbachia είναι φυτό από τις υγρές τροπικές περιοχές, επομένως απαιτεί κατάλληλες συνθήκες: θερμοκρασία και υγρασία. Εάν δεν έχει φως ή ζεστασιά, τα φύλλα γίνονται κίτρινα. Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία, στεγνώνουν σχεδόν αμέσως. Αλλά, ταυτόχρονα, το καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας είναι η κύρια ανάγκη για την dieffenbachia. Δεν κάνει πια κόπο.

Επιλογή καθίσματος

Αυτό το πολύχρωμο και φωτεινό φυτό απαιτεί πολύ φως. Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα, τόσο περισσότερο φως χρειάζεται το λουλούδι. Αλλά το άμεσο ηλιακό φως είναι επικίνδυνο για αυτόν. Η βέλτιστη λύση: ένα περβάζι παραθύρου στο νότιο παράθυρο με ειδικό διαχωριστικό ή τούλι για διάχυτο φως. Φροντίστε να αποφύγετε τα ρεύματα, επειδή τα ρεύματα κρύου αέρα είναι επιζήμια για το λουλούδι. Κατά τη διάρκεια του αερισμού, η dieffenbachia είναι καλύτερα να αναδιατάξετε σε άλλο μέρος..

Dieffenbachia - Επιλογή τοποθεσίας Dieffenbachia - Επιλογή τοποθεσίας

Ασφάλεια

Όταν επιλέγετε dieffenbachia για το σπίτι, πρέπει να λάβετε υπόψη μια σημαντική απόχρωση: ο χυμός των φυτών είναι αρκετά δηλητηριώδης. Προκαλεί ερεθισμό ή αλλεργίες εάν έρθει σε επαφή με το δέρμα ή τους βλεννογόνους. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το πάρετε στο στόμα σας. Σε ορισμένες περιοχές, η dieffenbachia χρησιμοποιείται ακόμη και ως υποκατάστατο του δηλητηρίου των τρωκτικών. Τοποθετήστε το φυτό μακριά από παιδιά ή ζώα. Είναι καλύτερα να δουλεύετε μαζί του με γάντια και στη συνέχεια να πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό..

Dieffenbachia - Ασφάλεια

Θερμοκρασία

Η Dieffenbachia δεν επιβιώνει σε θερμοκρασίες κάτω από + 10C. Σβήνει σχεδόν αμέσως και πετάει τριγύρω. Η ιδανική θερμοκρασία είναι περίπου + 20C. Το φυτό ανέχεται τη θερμότητα πολύ καλύτερα από το κρύο. Με επαρκή υγρασία, ακόμη και + 30 ° … + 35C δεν αποτελεί πρόβλημα.

Dieffenbachia - Θερμοκρασία

Πότισμα

Ένα τροπικό λουλούδι αγαπά την υγρασία, αλλά οποιαδήποτε ακραία είναι καταστροφικά για αυτό. Κατά τη διάρκεια του έτους, αρκεί να διατηρείται το χώμα στη γλάστρα ελαφρώς υγρό, αλλά το χειμώνα η συχνότητα ποτίσματος μειώνεται κατά 2-3 φορές. Αυτή τη στιγμή, το λουλούδι σχεδόν δεν αναπτύσσεται ή αναπτύσσεται, επομένως δεν απαιτεί τόσους πόρους. Δεν συνιστάται η χρήση νερού βρύσης για άρδευση. Υπάρχει πολύ ασβέστη σε αυτό, το οποίο η dieffenbachia δεν ανέχεται. Επομένως, το νερό πρέπει πρώτα να κατακαθίσει και πριν το χρησιμοποιήσετε, αφήστε το σε ζεστό μέρος, ώστε να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Μην ποτίζετε τη γλάστρα με κρύο νερό – αυτό εξακολουθεί να δίνει την ίδια καταστροφική σταγόνα..

Dieffenbachia - Πότισμα

Αρδευση

Εκτός από το πότισμα, η Dieffenbachia λατρεύει την άρδευση και το μπάνιο. Μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να κανονίσετε με ασφάλεια ένα ντους για ένα λουλούδι, έχοντας καλύψει προηγουμένως το χώμα με μια μεμβράνη. Σκουπίστε τα φύλλα περιοδικά με ένα υγρό πανί ή ψεκάστε με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Το χειμώνα, όταν το ζήτημα της υγρασίας είναι ιδιαίτερα έντονο, μπορείτε να αφήσετε τη γλάστρα σε ένα δίσκο με νερό και βρύα ή ειδικά πληρωτικά για να συγκρατήσει την υγρασία..

Dieffenbachia - Άρδευση Dieffenbachia - Άρδευση

Λίπασμα επιφάνειας

Το στάδιο της ενεργού ανάπτυξης διαρκεί από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Αυτή τη στιγμή, είναι χρήσιμο να τροφοδοτείτε το φυτό με ειδικά ανόργανα λιπάσματα. Θα πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα από τα πρόσθετα το χειμώνα..

Dieffenbachia - Κορυφαίο ντύσιμο Dieffenbachia - Κορυφαίο ντύσιμο

Μεταμόσχευση και αναπαραγωγή

Η μεταμόσχευση είναι ένα μεγάλο άγχος για τη dieffenbachia, οπότε όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά. Για τα νεαρά φυτά, η ιδανική επιλογή είναι στα μέσα Απριλίου, μία φορά το χρόνο, με μεταφόρτωση. Πάρτε ένα νέο μεγαλύτερο δοχείο, καλύψτε το κάτω μέρος με ένα στρώμα αποστράγγισης και τοποθετήστε τη ρίζα του λουλουδιού σε αυτό. Ποτίστε το φυτό και αδειάστε την περίσσεια νερού από το τηγάνι μετά από λίγα λεπτά. Με την πάροδο του χρόνου, το ριζικό σύστημα θα αναπτυχθεί και θα ενισχυθεί.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αναπαραγωγής dieffenbachia:

Σπόροι. Χρησιμοποιείται μόνο από επαγγελματίες για νέες ποικιλίες ή έρευνες. Για το σπίτι, αυτή είναι μια πολύ περίπλοκη και χωρίς νόημα διαδικασία..

Μοσχεύματα στελέχους. Κόψτε τον γυμνό κορμό σε κομμάτια με έναν κόμπο στη μέση και αφήστε ένα κούτσουρο έως 10 εκ. Στην κατσαρόλα. Στεγνώστε τα μοσχεύματα για αρκετές ημέρες. Τοποθετήστε τα οριζόντια, μπουμπούκια επάνω, σε βρεγμένη τύρφη με άμμο, καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε σε θερμοκρασία περίπου + 25C. Σε ένα τέτοιο θερμοκήπιο, θα ριζώσουν σταδιακά. Στη συνέχεια, τα μεταφυτεύετε σε κανονικές γλάστρες και υπόστρωμα. Εάν ποτίσετε το υπόλοιπο κούτσουρο μέτρια, σύντομα θα δώσει νέο βλαστό και τα πρώτα φύλλα. Κόψτε τα και φυτέψτε τα στο χώμα για ριζοβολία..

Αποκόμματα κορυφής. Ο ευκολότερος τρόπος για να «ανανεώσετε» ένα παλιό φυτό με γυμνό κορμό. Κόψτε την κορυφή, σκουπίστε το κομμάτι, τοποθετήστε το σε νερό, βρύα ή ένα υγρό μίγμα τύρφης-άμμου μέχρι να εμφανιστούν οι ρίζες. Κατάλληλη θερμοκρασία – + 20 … + 25C. Spεκάστε την κοπή με νερό και προστατέψτε από το άμεσο ηλιακό φως. Εάν η άκρη είναι μέσα στο νερό, περιμένετε μέχρι η ρίζα να μεγαλώσει 2-3 εκατοστά και, στη συνέχεια, μεταμοσχεύστε την κοπή στο υπόστρωμα.

Στρώσεις αέρα. Το Dieffenbachia μπορεί να πολλαπλασιαστεί σύμφωνα με την ίδια αρχή με το ficus. Κάντε μια τομή στο στέλεχος, στρώστε το με βρεγμένο βρύο, τυλίξτε το σε σκούρο πλαστικό και στερεώστε το. Μετά από λίγο, οι ρίζες θα αναπτυχθούν κάτω από αυτό. Στη συνέχεια, κόψτε ένα μέρος του στελέχους με ρίζες, αφαιρέστε προσεκτικά το φιλμ και μεταμοσχεύστε τα στρώματα σε υπόστρωμα με βρύα..

Dieffenbachia - Μεταμόσχευση και Αναπαραγωγή Dieffenbachia - Μεταμόσχευση και Αναπαραγωγή Dieffenbachia - Μεταμόσχευση και Αναπαραγωγή

Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Μεταξύ των εντόμων, ένα τροπικό φυτό προσβάλλει συχνότερα αφίδες, έντομα κλίμακας, ακάρεα αράχνης, σκουλήκια και θρίπες. Πρέπει να αφαιρεθούν με ένα σφουγγάρι και τα φύλλα πρέπει να πλυθούν καλά με σαπούνι. Το διάλυμα Acteplik χρησιμοποιείται για επεξεργασία.

Λιγότερο συχνά, η dieffenbachia είναι ευαίσθητη σε βακτηρίωση. Τα συμπτώματά του είναι η εμφάνιση καλά καθορισμένων υδαρών κηλίδων στα φύλλα..

Με περίσσεια υγρασίας, το ριζικό σύστημα αρχίζει να σαπίζει. Αυτό φαίνεται από την ανοιχτό γκρι επίστρωση. Αλλάξτε το υπόστρωμα το συντομότερο δυνατό, επεξεργαστείτε τα πάντα με ένα μυκητοκτόνο και μειώστε το πότισμα.

Εάν τα κάτω φύλλα κιτρινίσουν και πέσουν παρά τις κατάλληλες συνθήκες, αυτή είναι μια φυσική διαδικασία. Όταν ο κορμός γίνει πολύ γυμνός, ήρθε η ώρα να αναζωογονήσετε το dieffenbachia με μοσχεύματα.

Dieffenbachia - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών Dieffenbachia - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών Dieffenbachia - Έλεγχος παρασίτων και ασθενειών

Dieffenbachia – φωτογραφία

Και για μια ακόμη καλύτερη ιδέα για το πώς μοιάζει η dieffenbachia, δείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας. Επιλέξαμε τις καλύτερες φωτογραφίες για να μπορείτε να περιηγηθείτε στην επιλογή και να καταλάβετε τι πραγματικά χρειάζεστε. Καλή προβολή!

Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία Dieffenbachia - φωτογραφία

Previous Post
Μοντέρνος σχεδιασμός υπνοδωματίου – 80 καλύτερες ιδέες
Next Post
DIY papirblomster: 80 fotoideer