Επιτοίχια στεγνωτήρια: τύποι και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Επιτοίχια στεγνωτήρια: τύποι και ιδέες

Επιτοίχια στεγνωτήρια: τύποι και ιδέες

Τα στεγνωτήρια ρούχων σε τοίχο αναγνωρίζονται σήμερα ως τα πιο βολικά σχέδια που μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας στέγνωμα βρεγμένων ρούχων. Είναι όμορφα και λειτουργικά και το συμπαγές τους μέγεθος καθιστά δυνατή την τοποθέτησή τους σε μικρά, στενά δωμάτια, τα οποία συχνά είναι προικισμένα με μικρά διαμερίσματα. Τέτοια προϊόντα διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα μοντέλων, όπου μπορείτε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο σχέδιο από άποψη τοποθέτησης, ποιότητας και τιμής. Στη συνέχεια, θα δούμε τι είναι τα σύγχρονα στεγνωτήρια ρούχων σε τοίχο και τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά..

Χαρακτηριστικά των στεγνωτηρίων τοίχου

Η μεγάλη ζήτηση για τέτοια σχέδια οφείλεται στον μεγάλο αριθμό των θετικών χαρακτηριστικών τους, μεταξύ των οποίων θα ήθελα να τονίσω το διακοσμητικό τους αποτέλεσμα. Τα προϊόντα φαίνονται πολύ πιο όμορφα και πιο όμορφα σε εσωτερικούς χώρους από τα συνηθισμένα κρεμαστά ράφια. Είναι συμπαγή και ταιριάζουν απόλυτα σε δωμάτια όλων των μεγεθών. Αξίζει επίσης να σημειωθούν πλεονεκτήματα όπως:

– Λειτουργικότητα – τα στεγνωτήρια τοίχου διαθέτουν μεγάλη ποικιλία μοντέλων. Μπορούν να διπλωθούν σε μικρές κατασκευές και να χρησιμεύσουν ως θερμαινόμενες ράγες πετσετών ή να αποκτήσουν συνολικές διαστάσεις, μετατρέποντας σε πλήρεις συσκευές που σας επιτρέπουν να κρεμάσετε πολλά ρούχα. Ορισμένα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με λειτουργία θέρμανσης για γρήγορο στέγνωμα.

– Αξιοπιστία – σε αντίθεση με τις κατασκευές δαπέδου, οι κατασκευές δεν μπορούν να κινηθούν, να ανατραπούν και τα λινά παραμένουν ακίνητα.

– Ευκολία εγκατάστασης και συντήρησης – εάν ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή, η εγκατάσταση του στεγνωτηρίου τοίχου θα διαρκέσει σύντομο χρονικό διάστημα.

– Διάρκεια λειτουργίας – οι περισσότερες κατασκευές είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά, επομένως, αν χρησιμοποιηθούν σωστά, θα διαρκέσουν πολύ.

Εκτός από τα αναφερόμενα πλεονεκτήματα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ποικιλία των μοντέλων σας επιτρέπει να επιλέξετε το προϊόν που είναι πιο προσιτό. Τα στεγνωτήρια τοίχου μπορούν να συμπληρωθούν κατά την κρίση σας, για παράδειγμα, μπορείτε να κρεμάσετε κρεμάστρες ρούχων πάνω τους, συμπαγείς κατασκευές με ανάρτηση, οι οποίες χρησιμοποιούνται για το στέγνωμα μικρών πραγμάτων (κάλτσες, λινά κ.λπ.).

Επιτοίχια στεγνωτήρια ρούχων - Χαρακτηριστικά Επιτοίχια στεγνωτήρια ρούχων - Χαρακτηριστικά

Τύποι στεγνωτηρίων ρούχων σε τοίχο

Στην αγορά σήμερα, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία τύπων στεγνωτηρίων τοίχου – από πρωτόγονα σχέδια σχοινιών έως προϊόντα με ενσωματωμένη θέρμανση, φωτισμό κλπ. Πολλά μοντέλα διαθέτουν αυτόματο σύστημα τάνυσης συγκράτησης, το οποίο είναι αρκετά βολικό. Επίσης, τα σχέδια μπορεί να έχουν πρόσθετα στοιχεία: άγκιστρα, μάνδαλα, ράφια που ανοίγουν.

Συρόμενο στεγνωτήριο

Βολικό συμπαγές μοντέλο με τη βοήθεια απλών χειρισμών μπορεί να μετατραπεί σε ευρύχωρο σχεδιασμό. Είναι εύκολο να ολισθήσετε και να το σπρώξετε στο απαιτούμενο πλάτος. Όταν συναρμολογείται, χρησιμοποιείται συχνότερα ως θήκη για πετσέτες. Το συρόμενο στεγνωτήριο έχει μεγάλο αριθμό κορδονιών, το οποίο σας επιτρέπει να κρεμάσετε αρκετά πλυμένα ρούχα.

Τύποι στεγνωτήρων ρούχων σε τοίχο - Επεκτάσιμο στεγνωτήριο Τύποι στεγνωτήρων ρούχων σε τοίχο - Επεκτάσιμο στεγνωτήριο

Πτυσσόμενο στεγνωτήριο

Δομικά, ένα τέτοιο προϊόν αποτελείται από δύο πάνελ στερέωσης και σχοινιά. Κατά την εγκατάσταση, ένα πάνελ είναι προσαρτημένο στον τοίχο και το δεύτερο τραβά τα σχοινιά που βρίσκονται σε αυτό σύμφωνα με την αρχή της ταινίας κατασκευής και είναι τοποθετημένο στην αντίθετη επιφάνεια. Όταν το στεγνωτήριο δεν χρησιμοποιείται, το κινητό πλαίσιο αφαιρείται από τον τοίχο, ενώ τα σχοινιά τυλίγονται και κρύβονται στα σπλάχνα του πρώτου. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η ικανότητα του στεγνωτηρίου να διπλώνει σε μήκος και πλάτος. Αυτή είναι μια από τις πιο δημοσιονομικές επιλογές, αντέχοντας έως και 7 κιλά ρούχων..

Τύποι στεγνωτηρίων εντοιχισμένων ρούχων - Πτυσσόμενο στεγνωτήριο Τύποι στεγνωτηρίων εντοιχισμένων ρούχων - Πτυσσόμενο στεγνωτήριο

Πτυσσόμενο στεγνωτήριο

Το πτυσσόμενο στεγνωτήριο είναι μια ευέλικτη επιλογή που θα είναι μια μεγάλη βοήθεια για το μοντέρνο εσωτερικό ενός στενού μπάνιου ή μπαλκονιού. Ο σχεδιασμός του είναι αρκετά απλός, αλλά πολύ βολικός – όταν δεν υπάρχει ανάγκη για ξήρανση, το προϊόν απλώς ανεβαίνει, συγχωνεύεται με τον τοίχο. Όταν ξεδιπλώνεται, είναι επίσης μικρό και το λινό τοποθετείται πάνω του σε καταρράκτες, γεγονός που εξασφαλίζει γρήγορο στέγνωμα. Μπορούν να έχουν διάφορα χρώματα και συχνά εκτελούν διακοσμητική λειτουργία στο εσωτερικό..

Τύποι στεγνωτηρίων εντοιχισμένων ρούχων - Στεγνωτήρας περιστροφής Τύποι στεγνωτηρίων εντοιχισμένων ρούχων - Στεγνωτήρας περιστροφής

Στεγνωτήριο τοίχου “Liana”

Το στεγνωτήριο τοίχου Liana είναι ιδιαίτερα συμπαγές και λειτουργικό. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η εγκατάσταση στην ίδια την οροφή, η οποία σας επιτρέπει να απελευθερώσετε χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο. Χάρη στο βολικό σύστημα ανύψωσης και κατεβάσματος των σανίδων στο επιθυμητό ύψος, δεν είναι καθόλου δύσκολο να κρεμάσετε και να αφαιρέσετε τα ρούχα. Οι σανίδες μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά ύψη για ταχύτερο στέγνωμα. Οι διαστάσεις της δομής μπορούν να είναι έως 2 m τόσο σε μήκος όσο και σε πλάτος.

Τύποι στεγνωτηρίων για τοίχους-Στεγνωτήριο τοίχου Τύποι στεγνωτηρίων για τοίχους-Στεγνωτήριο τοίχου

Στατικό ηλεκτρικό στεγνωτήριο

Αυτός ο τύπος στεγνωτηρίου δεν έχει λειτουργία αναδίπλωσης – η δομή στερεώνεται στον τοίχο και ξεδιπλώνεται συνεχώς. Είναι συμπαγή και θερμαινόμενα. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους + 60 °, κάτι που είναι αρκετά αρκετό για στέγνωμα υψηλής ποιότητας. Εγκαθίστανται συχνότερα στο μπάνιο. Χρησιμοποιούνται για να στεγνώνουν πετσέτες μετά από διαδικασίες νερού και επίσης ως πρόσθετη πηγή θέρμανσης του δωματίου. Όταν αγοράζετε ένα τέτοιο στεγνωτήριο, πρέπει να φροντίσετε για τη διαθεσιμότητα μιας πρίζας και τον καλό αερισμό. Υπάρχουν επίσης μοντέλα με αισθητήρες αφής.

Τύποι στεγνωτηρίων τοίχου - Στατικός ηλεκτρικός στεγνωτήρας Τύποι στεγνωτηρίων τοίχου - Στατικός ηλεκτρικός στεγνωτήρας

Υλικά κατασκευής

Η επιλογή υλικού για το στεγνωτήριο τοίχου παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την πρακτικότητα, την ανθεκτικότητα και την αισθητική αξία του προϊόντος. Υλικά όπως χάλυβας, αλουμίνιο, πλαστικό, ξύλο και σχοινιά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της δομής..

Οι στεγνωτήρες τοίχου από ανοξείδωτο χάλυβα έχουν συνήθως χρωμιωμένο φινίρισμα, το οποίο δίνει στο προϊόν μια ιδιαίτερη γοητεία και μοντέρνα εμφάνιση. Τα κύρια πλεονεκτήματα των στεγνωτηρίων χάλυβα περιλαμβάνουν: δείκτες υψηλής αντοχής (που επηρεάζουν μεγάλη διάρκεια ζωής), αντοχή σε διαβρωτικές διαδικασίες και όμορφη λάμψη. Προκειμένου η δομή να διατηρήσει την αρχική της εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να σκουπίζεται περιοδικά με ειδικά μέσα..

Η ίδια η δομή τοίχου αλουμινίου είναι ελαφριά και εύκολη στην εγκατάσταση, αλλά μπορεί να οξειδωθεί με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που οδηγεί σε δυσάρεστους κίτρινους λεκέδες στα ρούχα.

Τα πλαστικά προϊόντα είναι πολύ φθηνότερα από το χάλυβα ή το αλουμίνιο, επομένως είναι τα πιο αγορασμένα. Το σύγχρονο υλικό είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, έχει μεγάλη παλέτα χρωμάτων, χαμηλό βάρος και επίσης δεν σχηματίζει λεκέδες στα ρούχα. Το μειονέκτημα είναι η χαμηλή αντοχή του υλικού.

Το ξύλο είναι μια όμορφη, αξιόπιστη πρώτη ύλη από την οποία κατασκευάζονται ελκυστικά στεγνωτήρια. Αλλά το ξύλο δεν ανέχεται καλά τις συνθήκες υγρασίας, επομένως επεξεργάζεται επιπλέον με προστατευτικούς παράγοντες βαφής και βερνικιού.

Οι κατασκευές για την ξήρανση ρούχων από σχοινιά είναι η πιο οικονομική επιλογή, που διακρίνεται για την πρωτογονία τους, αλλά, παρ ‘όλα αυτά, είναι αρκετά δημοφιλείς. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δώσετε προσοχή στη δύναμη των φορέων – είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα στεγνωτήριο με συνθετικά σχοινιά, τα οποία είναι πιο πρακτικά, δεν είναι επιρρεπή σε τρίψιμο και σχηματισμό μύκητα.

Υπάρχουν επίσης πολλές συνδυασμένες επιλογές που σας επιτρέπουν να αγοράσετε μια ανθεκτική δομή σε προσιτή τιμή, για παράδειγμα, με ξύλινο πλαίσιο και χαλύβδινες πλάκες ή με μεταλλική βάση και πλαστικά δοκάρια..

Επιτοίχια στεγνωτήρια - Υλικά κατασκευής Επιτοίχια στεγνωτήρια - Υλικά κατασκευής Επιτοίχια στεγνωτήρια - Υλικά κατασκευής

Επιλέγοντας στεγνωτήριο τοίχου

Όταν επιλέγετε στεγνωτήριο τοίχου, λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου. Για ένα στενό δωμάτιο, αξίζει να αγοράσετε μια μικρή δομή, για παράδειγμα, πλάτους μισού μέτρου. Για ευρύχωρα δωμάτια, μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο πρακτικό μοντέλο, που κυμαίνεται σε μέγεθος από 1 m σε πλάτος και περισσότερο.

Το καλύτερο υλικό για ανθεκτική χρήση είναι ο χάλυβας. Φυσικά, το κόστος ενός στεγνωτηρίου θα είναι πολύ πιο ακριβό από ένα πλαστικό, αλλά θα διαρκέσει πολύ περισσότερο και θα παρέχει υψηλής ποιότητας στέγνωμα. Σε αυτή την περίπτωση, η ποιότητα του τοίχου, όπου θα εγκατασταθεί η δομή, παίζει επίσης ρόλο. Για να εγκαταστήσετε ένα ισχυρό στεγνωτήριο, ο τοίχος πρέπει να είναι κατασκευασμένος από μασίφ τούβλο ή σκυρόδεμα. Προτίμηση πρέπει να δίνεται σε μοντέλα με μεγάλη απόσταση μεταξύ των πτερυγίων έτσι ώστε τα ρούχα να στεγνώνουν γρηγορότερα, αλλά πριν αγοράσετε αξίζει να αξιολογήσετε το μέγεθος του δωματίου για να καταλάβετε πόσο ευρύχωρο μπορεί να εγκατασταθεί το στεγνωτήριο.

Όταν επιλέγετε μια δομή, είναι απαραίτητο να την εξετάσετε προσεκτικά – δεν μπορείτε να αγοράσετε μεταλλικά προϊόντα στα οποία υπάρχουν ακόμη και οι πιο μικροσκοπικές γρατσουνιές, καθώς θα εμφανιστεί σκουριά.

Είναι προτιμότερο να προτιμάτε αξιόπιστους κατασκευαστές, των οποίων τα προϊόντα είναι πολύ δημοφιλή, όπως, για παράδειγμα, στεγνωτήρια της ιταλικής εταιρείας Gimi, που πρωτοστατούν σε αυτόν τον κλάδο ή προϊόντα της γερμανικής μάρκας Leifheit, τα οποία δεν είναι κατώτερα ως προς αυτά υψηλά χαρακτηριστικά..

Επιλέγοντας στεγνωτήριο τοίχου Επιλέγοντας στεγνωτήριο τοίχου Επιλέγοντας στεγνωτήριο τοίχου

Previous Post
Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας: 80 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Franske gardiner: 70 fotoideer