Franske gardiner: 70 fotoideer
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Franske gardiner: 70 fotoideer

Franske gardiner: 70 fotoideer

Når vi planlegger renovering av hjem, setter mange av oss spørsmålet om vindusåpninger med tekstiler i bakgrunnen. Og forgjeves – gardiner i interiøret er tross alt ikke bare et middel for beskyttelse mot overflødig lys og nysgjerrige øyne, de utfører en viktig dekorativ funksjon, og blir ofte et aksentelement i situasjonen. Franske gardiner har en spesiell estetisk verdi. Draperte lerret utstråler en luksusånd og overdådighet, som overføres til hele miljøet. Vi vil snakke om hvordan moderne markiser er, hva er funksjonene i dagens artikkel. Og for de som vil sy vakre lerret med egne hender – har vi lagt ut detaljerte fotoinstruksjoner.

Funksjoner av franske gardiner

Franske markiser, som kjoler av edle damer fra en svunnen tid, bringer sin sjarm, glans og nåde inn i moderne interiør. Tidligere ble de brukt til å dekorere lokalene til luksuriøse soverom og stuer, men i dag brukes de vellykket i barnerom, kjøkken og til og med bad, begavet med vindusåpninger..

Historien om deres eksistens går tilbake til den fjerne middelalderen og mister, som vi ser, ikke sin relevans etter århundrer. Tvert imot, deres design forbedres hvert år, nye modeller dukker opp og funksjonaliteten øker. Gardinene har kamskjell i forskjellige bredder og kan justere rommet i alle rom: smalere vil legge til høyder i taket, og brede vil gjøre rommet mer dimensjonalt.

En av de viktige fordelene er den fantastiske skjønnheten i lerretene både åpne og lukkede, på grunn av at de frodige bølgene er jevnt fordelt gjennom hele lerretet.

Franske gardiner - Funksjoner Franske gardiner - Funksjoner

Typer franske gardiner

Til dags dato er franske gardiner presentert i forskjellige varianter. De varierer i lengde – avhengig av eiernes preferanser, interiør og stil, kan du kjøpe ikke bare luksuriøse lerreter, men også mellomstore eller korte lengder (disse brukes ofte på kjøkkenet eller i barnehagen). Når du syr “fransk kvinner” brukes også forskjellige typer stoffer – fra tynne elegante stoffer som organza, sateng, silke til lin eller fløyel. Men hovedforskjellen ligger i designfunksjonene, på grunnlag av hvilke gardinene er konvensjonelt delt inn i to typer:

1. Statisk. Denne typen gardiner er preget av ubevegeligheten av lerretene. De ser flotte ut i ethvert klassisk interiør, og fungerer som en tyll.

2. Løft. Den nåværende modellen i vår tid, når praktisk og funksjonalitet kommer til syne, er interiøret fylt med nyttige ting, utstyrt med tilleggsfunksjoner. Denne trenden har heller ikke spart franske gardiner. Og faktisk må du være enig i at lerretene med en innebygd mekanisme som lar deg enkelt justere løftehøyden er mye mer praktiske. De gjør det mulig å slippe inn mer luft og dagslys inn i rommet, det er enkelt å rengjøre vindusområdet. I hevet tilstand dannes mer frodige folder på lerretene..

Fargeløsningene til franske gardiner kjennetegnes ved en gravitasjon mot en lys palett, pasteltoner som perfekt formidler følelsen av luftighet av lerretene, ikke belaster plassen og setter atmosfæren i en elegant, rolig tone.

Franske gardiner - Typer Franske gardiner - Typer

Ideer for interiør i forskjellige rom

Hvert rom har sin egen funksjonelle belastning i leiligheten og krever en individuell tilnærming til design. Dette gjelder også arrangement av vindusåpninger. Hvis du liker franske gardiner, bør du nøye vurdere i hvilken versjon de vil se bedre ut i et bestemt rom..

Franske gardiner i stua

En hall eller en stue er et spesielt rom hvor skjønnhet og komfort kommer i forgrunnen, for i tillegg til husstandsmedlemmer samles venner og familiegjester her, som vil kunne sette pris på den stilige designen. Franske markiser kan bli en av de viktigste dekorasjonene i interiøret, og understreker dens rike dekorasjon. Lerret ser flott ut sammen med antikke antikke møbler, og skaper en atmosfære av elegant luksus.

Lange voluminøse gardiner, tilpasset passende stil, vil se bra ut her. Oftere er det gjennomskinnelige hvite gardiner, som gir lys til atmosfæren og samtidig beskytter interiøret mot nysgjerrige øyne. For å visuelt heve takflaten og gjøre rommet høyere, kan du kjøpe en fransk markise med smale kamskjell. Hvis det er mange smale vinduer i stua, fest korte markiser direkte til rammene..

Franske gardiner i det indre av stuen Franske gardiner i det indre av stuen

Franske gardiner på soverommet

Atmosfæren på soverommet skal fylles med ro og ro, noe som bidrar til en god hvile. I tillegg er hun hovedvitnet på de intime sidene i menneskelivet, så notater om fransk sensualitet og romantikk vil ikke forstyrre her..

Frodige kaskader av gulvlange franske gardiner vil se vakre ut her. Det er ønskelig at fargene samsvarer med det generelle fargeskjemaet på soverommet; preferanse bør gis til naturlige naturlige nyanser av pastellfarger. Noen ganger har romslige soverom flere vinduer, tilgang til balkong eller terrasse. I dette tilfellet vil det beste alternativet være å velge markiser laget av samme stoff, men forskjellige lengder og funksjonalitet. For eksempel kan vinduer dekoreres med korte statiske lerreter, og døren kan dekoreres med et langt gardin..

Franske gardiner i det indre av soverommet Franske gardiner i det indre av soverommet

Franske gardiner på kjøkkenet

Dagens interiørtrender streber etter en minimalistisk stil med kjøkkenplassdesign og oppgivelse av all slags prakt til fordel for beskjedne design. Imidlertid blir slike rom ofte kjedelige og øde. Hvorfor ikke legge til et snev av uforsiktighet i Middelhavet, diversifisere atmosfæren og plassere de nødvendige aksentene?

I små rom er det bedre å foretrekke å løfte korte lerret, noe som vil gjøre plassen mer ledig. Ofte er et spisebord installert ved vinduet eller arbeidsområdet forlenges, så et kort gardin vil være et mer fordelaktig alternativ. Under tilberedningen kan den heves for å forhindre forurensning. Det er bedre å velge et lett stoff (et slør, tyll er egnet), som lett vaskes uten å miste farge og form. Et lerret tilpasset fargen på kjøkkenet vil se spektakulært ut.

Franske gardiner i det indre av kjøkkenet Franske gardiner i det indre av kjøkkenet

Franske gardiner på barnerommet

De elegante luftige kamskjellene med franske gardiner vil utvilsomt bli den viktigste bemerkelsesverdige detaljen i jentens rom, og gjøre klosteret til et slott for en ung prinsesse. Det er bedre å velge mellomlange eller korte lerret for barnehagen, spesielt hvis et veldig lite barn bor i rommet. Han vil sikkert gripe lange gardiner med håndtak, etterlate spor, eller han kan ganske enkelt bli viklet inn i dem. Det er verdt å foretrekke lys, lett stoff som lar luft passere godt gjennom og ikke samler støv på seg selv..

Franske gardiner i det indre av barnerommet Franske gardiner i det indre av barnerommet

DIY franske gardiner

Luksuriøse gardiner i ånden av fransk sjarm og pomp blir presentert på salg i et bredt spekter, men laget for hånd vil de bringe enhver husmor mer gledelige følelser og stolthet i arbeidet hennes. Å sy franske kvinner selv er ikke så vanskelig som det virker når du ser på elegante frodige lerreter. Med noen syferdigheter kan jobben være ferdig på en dag.

Så det første du må gjøre er å velge et stoff. Vanligvis kjøpes silke, sateng eller lin til disse formålene. Deretter er det viktig å beregne dimensjonene på lerretet korrekt: vi måler høyden på vinduet og multipliserer det med halvparten, og vi multipliserer bredden med det halve. Vi overfører målingene til stoffet og danner lerretet til det fremtidige gardinet. Før du begynner å sy, må stoffet våtvarmebehandles for å krympe..

For enkelhets skyld kan stoffet spres ut på gulvet. Vi starter med å dekorere kantene på snittet: fra sidene lager vi doble folder med en bredde på ca 1,5 cm og hemmer dem. Vi danner også en fold i den nedre delen med en bredde på 2 cm. Vi selger snorer i de formede krager. Hovedduken er klar.

Deretter går vi videre til utformingen av gardinene – vi markerer langs hele materialets bredde med en avstand på omtrent 40 cm (avhengig av størrelsen på det fremtidige gardinet kan avstanden være mindre). Sy tynne (ikke mer enn 3 cm brede) strimler av samme stoff langs de skisserte linjene, og bøy kantene innover. Vi trer snorene inn i de resulterende snorene og fester dem nederst for ikke å miste. Når alt er klart, trekker vi snorene som er gjenget inn i lerretet til gardinene har den nødvendige lengden, mens vi danner frodige folder. Vi stopper også nedre kant og dekker den.

Deretter må du henge gardinet. Hvis det ikke er noen spesiell gesims, kan du spikre en trekloss til veggen over vindusåpningen for hele gardinets bredde. Nå tar vi en av delene av teipet for gardin og fester det til gardinens øvre kant fra den sømløse siden, og den andre delen med lim med baksiden til den falske rammen. Vi forbinder lerretet med gesimsen. Voila! Vår franske gardin er klar!

DIY franske gardiner DIY franske gardiner DIY franske gardiner DIY franske gardiner DIY franske gardiner DIY franske gardiner

Franske gardiner – foto

Vi inviterer deg til å fortsette ditt videre bekjentskap med elegante franske gardiner i vårt fotogalleri. Her kan du se mange alternativer for deres design i forskjellige rom. Gledelig visning!

Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto Franske gardiner - foto

Previous Post
Επιτοίχια στεγνωτήρια: τύποι και ιδέες
Next Post
Rektangulært rom (90 bilder): designideer