Ορθογώνιο δωμάτιο (90 φωτογραφίες): ιδέες σχεδιασμού
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ορθογώνιο δωμάτιο (90 φωτογραφίες): ιδέες σχεδιασμού

Ορθογώνιο δωμάτιο (90 φωτογραφίες): ιδέες σχεδιασμού

Η οργάνωση ενός ορθογώνιου δωματίου σε ένα διαμέρισμα προκαλεί συχνά πολλές ερωτήσεις. Σε τι χρώμα πρέπει να διακοσμήσετε για να κάνετε το δωμάτιο όσο πιο ευρύχωρο γίνεται; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τακτοποιήσετε τα έπιπλα; Πώς να οργανώσετε το χώρο για να φιλοξενήσει πολλές ζώνες ταυτόχρονα; Θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια, και το πιο σημαντικό – γνώση τεχνικών σχεδίων, με τα οποία μπορείτε να κάνετε ένα ορθογώνιο δωμάτιο όμορφο και άνετο.

Χαρακτηριστικά της διάταξης

Ένα ορθογώνιο δωμάτιο, αν και δημιουργεί ορισμένες δυσκολίες στο σχεδιασμό, μπορεί κάλλιστα να γίνει μια άνετη και άνετη κατοικία, αν προσεγγίσετε σωστά την επιλογή της διακόσμησης και της διάταξης επίπλων. Ένα σημαντικό σημείο είναι να δώσετε ένα μακρόστενο δωμάτιο, ειδικά αν είναι επίσης στενό, όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χώρο, να “σπρώξετε” τους παράλληλους μακριούς τοίχους και να φροντίσετε για υψηλής ποιότητας φωτισμό. Κάθε δωμάτιο στο διαμέρισμα έχει τον δικό του σκοπό, αλλά, παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες γενικές συστάσεις από έμπειρους σχεδιαστές για το πώς να οργανώσετε καλύτερα τον χώρο..

Διακόσμηση ορθογώνιου δωματίου

Το πρώτο πράγμα που ξεκινά την ανακαίνιση οποιουδήποτε δωματίου είναι η επιλογή υλικών φινιρίσματος. Για ορθογώνια δωμάτια, συνιστώνται ανοιχτά παστέλ χρώματα. Οι τοίχοι του δωματίου, ζωγραφισμένοι σε διαφορετικούς τόνους της ίδιας παλέτας, φαίνονται αρκετά κομψοί – έτσι το δωμάτιο αποκτά επιπλέον πλάτος. Ένα άλλο μυστικό σχεδιασμού που σας επιτρέπει να μετακινήσετε οπτικά έναν από τους τοίχους μακριά είναι να το βάψετε με έναν έντονο αντίθετο τόνο, να το διακοσμήσετε με πάνελ τοίχου (για παράδειγμα, κάτω από ένα τούβλο ή τεχνητή πέτρα) ή να επικολλήσετε με ταπετσαρία φωτογραφιών.

Για να απαλλαγείτε από την επίδραση ενός κλειστού τριγώνου βοηθά το σχεδιασμό επιφανειών με διαφορετικούς τύπους φινιρίσματος, που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία μεμονωμένων τμημάτων του δωματίου. Αυτές μπορεί να είναι επιλεγμένες αποχρώσεις ταπετσαρίας, laminate τοποθετημένες σε διαφορετικές κατευθύνσεις ή ασύμμετρη οροφή. Για να γίνει η περιοχή του δωματίου ευρύτερη, επιτρέπεται η τοποθέτηση του καλύμματος δαπέδου με μοτίβο σε ορθή γωνία προς μεγάλους τοίχους..

Ορθογώνιο δωμάτιο - Φινίρισμα Ορθογώνιο δωμάτιο - Φινίρισμα

Τακτοποίηση επίπλων

Η σωστή κατανομή των επίπλων θα βοηθήσει πολύ στο να γίνει το δωμάτιο πιο τετράγωνο. Είναι καλύτερα το δωμάτιο να έχει μια μεγάλη έμφαση επίπλων, για παράδειγμα, έναν καναπέ, γύρω από τον οποίο θα διαμορφωθεί περαιτέρω διάταξη. Για ορθογώνια δωμάτια, επιλέγονται αρθρωτά ακουστικά, με τα οποία μπορείτε εύκολα να διορθώσετε τα ελαττώματα της διάταξης. Οι μακριές ντουλάπες είναι πολύ λιγότερο συχνές, καθώς μπορούν να περιορίσουν περαιτέρω το χώρο..

Τα έπιπλα πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο και το καλύτερο από όλα, ασύμμετρα, αλλά όχι ομαδοποιημένα. Πιο αναλυτικά, αυτό το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί ανάλογα με τη λειτουργική ιδιοκτησία του δωματίου – θα μιλήσουμε γι ‘αυτό περαιτέρω.

Ορθογώνιο Δωμάτιο - Διασκευή Έπιπλα Ορθογώνιο Δωμάτιο - Διασκευή Έπιπλα

Ζώνη σε ορθογώνιο δωμάτιο

Η διαίρεση σε ζώνες θα διαφοροποιήσει σημαντικά το εσωτερικό. Η κατανομή των οικοπέδων εξαρτάται, πρώτα απ ‘όλα, από το σκοπό της στέγασης. Για παράδειγμα, στο σαλόνι, μπορείτε επιπλέον να εξοπλίσετε την τραπεζαρία ή το υπνοδωμάτιο, καθιστώντας το δωμάτιο πιο λειτουργικό, το οποίο είναι πιο σημαντικό σε μικρά διαμερίσματα..

Για την τοποθέτηση ζωνών, χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι μη ογκωδών χωρισμάτων – ελαφρές κατασκευές γυψοσανίδας, γυάλινες οθόνες, οθόνες υφάσματος. Με τη βοήθεια των επίπλων, είναι επίσης εύκολο να διαχωρίσετε μια συγκεκριμένη περιοχή. Ο καναπές, γυρισμένος πίσω στην τραπεζαρία, θα χωρίσει το καθιστικό με τηλεόραση και ηχητικό εξοπλισμό, ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται στο πίσω μέρος του δωματίου για να μην περπατάει. Στην κρεβατοκάμαρα, το ράφι θα σας βοηθήσει να διαχωρίσετε μια γωνιά για ένα παιδί ή ένα τραπέζι εργασίας..

Επιτρέπεται επίσης η οριοθέτηση των ζωνών με τη βοήθεια ποικίλων τελειωμάτων, τα οποία θα συμβάλουν επίσης στην “καταστροφή” του ορθογωνίου. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι να τοποθετήσετε μια συγκεκριμένη λειτουργική περιοχή στο βάθρο, η οποία τις περισσότερες φορές τοποθετείται στο τέλος του δωματίου δίπλα στο παράθυρο. Η υψηλή κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο σύστημα αποθήκευσης με συρτάρια.

Ορθογώνιο δωμάτιο - Ζώνη Ορθογώνιο δωμάτιο - Ζώνη

Φωτισμός

Η σωστή τοποθέτηση των συστημάτων φωτισμού παίζει σημαντικό ρόλο στο φωτισμό ενός ορθογώνιου δωματίου. Ένας κεντρικός πολυέλαιος δεν θα είναι σε θέση να φωτίσει πλήρως απομακρυσμένες περιοχές, επομένως, απαιτείται τοπικός φωτισμός, ο οποίος μπορεί επίσης να παίξει το ρόλο ενός ζωνάτη. Εάν επιλέξατε επιτραπέζιους λαμπτήρες οροφής, πρέπει να γνωρίζετε ότι σε ορθογώνιο δωμάτιο δεν πρέπει να τους τοποθετείτε σε όλη την περίμετρο – αυτό θα ενισχύσει μόνο το γεωμετρικό αποτέλεσμα. Είναι καλύτερα να τα τοποθετήσετε παράλληλα με δύο τοίχους και μπορείτε να επισημάνετε τις υπόλοιπες ζώνες με τη βοήθεια απλίκων και λαμπτήρων δαπέδου..

Ορθογώνιο δωμάτιο - Φωτισμός Ορθογώνιο δωμάτιο - Φωτισμός

Συμβουλές και ιδέες για το εσωτερικό

Έχοντας μάθει για τα γενικά μυστικά της διακόσμησης ορθογώνιων δωματίων, μπορείτε να εξετάσετε πώς να οργανώσετε καλύτερα ένα δωμάτιο για ένα συγκεκριμένο λειτουργικό αξεσουάρ. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τη σειρά.

Ορθογώνιος σχεδιασμός διαδρόμου

Το πρώτο δωμάτιο που μπαίνουμε όταν μπαίνουμε στο σπίτι είναι η είσοδος. Φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης θέλει να προκαλεί τα πιο ζεστά συναισθήματα, να είναι άνετο και λειτουργικό. Είναι καλύτερα να διακοσμήσετε ένα στενό δωμάτιο σε ανοιχτά χρώματα, ενώ το πάτωμα μπορεί να είναι πολύ πιο σκούρο – αυτός ο συνδυασμός θα επεκτείνει οπτικά το χώρο και θα “ανεβάσει” το ταβάνι.

Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από τις εσωτερικές πόρτες και αντί να κανονίσετε τοξωτά περάσματα. Θα πρέπει να υπάρχουν καθρέφτες στους τοίχους, οι οποίοι, εκτός από την κύρια λειτουργία τους, «απομακρύνουν» τους τοίχους. Μικρές αρθρωτές δομές, κρεμάστρα τοίχου, γωνιακό ντουλάπι τοποθετημένο σε τοίχο με πόρτα εισόδου είναι κατάλληλα ως έπιπλα. Για έναν ορθογώνιο διάδρομο, ο μοντέρνος μινιμαλισμός ή η σκανδιναβική “ελαφριά” αυστηρότητα είναι πιο κατάλληλη.

Διάδρομος - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου Διάδρομος - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου

Σχεδιασμός ορθογώνιου καθιστικού

Η άνετη διάταξη του σαλονιού είναι το κλειδί για μια καλή ξεκούραση με στενούς φίλους. Είναι σημαντικό εδώ να τοποθετήσετε έναν επαρκή αριθμό θέσεων, να εξοπλίσετε έναν χώρο αναψυχής και σε ορισμένες περιπτώσεις, άλλους λειτουργικούς χώρους. Όταν επιλέγετε έπιπλα, πρέπει να ξεκινήσετε από το μέγεθος του δωματίου: εάν το δωμάτιο είναι ορθογώνιο, αλλά αρκετά ευρύχωρο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σετ κατά μήκος ενός από τους τοίχους, έναν ευρύχωρο αρθρωτό καναπέ, ο οποίος είναι εύκολο να τοποθετηθεί σε μια συμφέρουσα κατεύθυνση . Για έναν περιορισμένο χώρο, είναι καλύτερο να σταθούμε σε μινιμαλιστικά αντικείμενα εσωτερικού χώρου. Σε αυτή την περίπτωση, αρκεί ένα λακωνικό τραπεζάκι σαλονιού, απλές πολυθρόνες ή ένας καναπές χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, στενά ράφια ή αρθρωτά σχέδια..

Η οπτική επέκταση του σαλονιού θα βοηθήσει τα ανοιχτά χρώματα και τις εγκάρσιες λωρίδες στο φινίρισμα του δαπέδου και της οροφής, που μπορεί να υπάρχουν στη διάταξη του laminate, στα μοτίβα χαλιών ή δοκών οροφής. Ένας άδειος φαρδύς τοίχος μπορεί να τονιστεί αν κρεμάσετε μια όμορφη εικόνα πάνω του, ένα πάνελ ή κολλήσετε μια ταπετσαρία φωτογραφιών.

Για να διαχωρίσετε επιπλέον ζώνες, από τις οποίες δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από δύο στο σαλόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια από άκρη σε άκρη, χαλιά, σγουρές κατασκευές οροφής ή στοιχεία ταπετσαρίας επίπλων.

Σαλόνι - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου Σαλόνι - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου

Ορθογώνιος σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας

Για να διορθώσετε τις αναλογίες ενός ορθογώνιου υπνοδωματίου, αρκεί να επιλέξετε και να τακτοποιήσετε σωστά τα έπιπλα. Το ντουλάπι μπορεί να διαθέσει μια θέση στη γωνία κατά μήκος του τοίχου με την πόρτα – έτσι, ένα ευρύχωρο σύστημα αποθήκευσης θα εμφανιστεί στο δωμάτιο και η γεωμετρία της περιοχής θα είναι ισορροπημένη. Το κρεβάτι μπορεί να υπερηφανεύεται για το πίσω μέρος, με το πίσω μέρος να βλέπει στον τοίχο. Είναι καλύτερα να οργανώσετε τη διακόσμηση σε μια ελαφριά παλέτα, με κάποια ποικιλία. Για παράδειγμα, καλύψτε τους μικρούς τοίχους με ταπετσαρία με μια μικρή εκτύπωση και αφήστε τους μεγάλους σε απλά χρώματα. Στο πάτωμα, ακολουθώντας τους γενικούς κανόνες, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κάλυμμα με μοτίβο απέναντι από μεγάλους τοίχους.

Για την επέκταση του χώρου, μερικές φορές χρησιμοποιείται η τεχνική του κρεμαστού καθρέφτη κάθετα σε κοντούς τοίχους. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχέδιο θα αποδειχθεί εάν οι καθρέφτες είναι μέρος της επένδυσης τοίχων στην εταιρεία με ταπετσαρία ή διακοσμητικό γύψο..

Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου Υπνοδωμάτιο - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου

Σχεδιασμός ορθογώνιου παιδικού δωματίου

Ο σχεδιασμός του δωματίου του παιδιού εγείρει πολλά ερωτήματα για τους γονείς, επειδή εδώ είναι απαραίτητο να εξοπλίσουμε ταυτόχρονα πολλές ξεχωριστές περιοχές για παιχνίδια, μαθήματα, αναψυχή, καθώς και να χαράξουμε μια θέση για μια ντουλάπα, ράφια για βιβλία και να αφήσουμε αρκετό χώρο. Δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ζώνη εδώ. Μία από τις επιτυχημένες επιλογές είναι ο σχεδιασμός του βάθρου, στον οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι ή ένα γραφείο και στον εσωτερικό χώρο – κουτιά για λινά, ρούχα ή παιχνίδια. Σε μικρά και στενά ορθογώνια παιδικά κρεβάτια, το κρεβάτι μπορεί να ενσωματωθεί στο εσωτερικό τμήμα του βάθρου και, εάν είναι απαραίτητο, να τραβηχτεί έξω.

Εάν δεν είναι δυνατόν να εξοπλίσετε ένα σκαλί βάθρου, μπορείτε να αγοράσετε ένα κρεβάτι που μετατρέπεται σε μικρό καναπέ και να το εγκαταστήσετε κατά μήκος ενός από τους τοίχους. Μια άλλη αξιόλογη επιλογή είναι ένα κρεβάτι σοφίτας, κάτω από το οποίο θα βρίσκεται μια εργασία, χώρος παιχνιδιού ή μια ντουλάπα με κομοδίνα.

Τις περισσότερες φορές εγκαθίσταται ένα γραφείο κοντά στο παράθυρο, το οποίο θα παρέχει μια καλή παροχή φωτός ημέρας και θα βοηθήσει στη ρύθμιση του χώρου. Για να μην γεμίσετε το δωμάτιο με ντουλάπια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους τοίχους για να φιλοξενήσετε κρεμαστά ράφια και ράφια. Ριγέ ταπετσαρία, κουρτίνες, καλύμματα δαπέδου τοποθετημένα στο δωμάτιο ή διαγώνια θα βοηθήσουν στη δημιουργία της οπτικής ψευδαίσθησης της επέκτασης του χώρου.

Παιδικό δωμάτιο - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου Παιδικό δωμάτιο - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου

Ορθογώνιος σχεδιασμός κουζίνας

Για μια ορθογώνια κουζίνα, υπάρχουν αρκετές επιλογές για την εγκατάσταση ενός σετ κουζίνας και η επιλογή εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου και την ανάγκη για μια συγκεκριμένη οικογένεια σε ορισμένα στοιχεία. Οι κύριες μορφές εγκατάστασης περιλαμβάνουν:

– Μονή σειρά (γραμμική) – τα έπιπλα και οι συσκευές βρίσκονται κατά μήκος ενός από τους μεγάλους τοίχους και η τραπεζαρία είναι παράλληλη.

– Διπλή σειρά – συνεπάγεται την παράλληλη τοποθέτηση όλων των αντικειμένων του ακουστικού και στις δύο πλευρές της κουζίνας. δίπλα στο παράθυρο οργανώνεται τραπεζαρία ή χώρος χαλάρωσης.

– Σχήμα U – διάταξη όταν τα έπιπλα βρίσκονται κατά μήκος τριών τοίχων, καταλαμβάνοντας την περιοχή δίπλα στο παράθυρο. Ένα τέτοιο σετ παρέχει αρκετό χώρο για αποθήκευση και προετοιμασία φαγητού, αλλά πρακτικά δεν αφήνει την ευκαιρία να εγκαταστήσετε ένα τραπέζι φαγητού.

– Σε σχήμα L – εγκατάσταση επίπλων κατά μήκος παρακείμενων τοίχων. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επεκτείνετε το περβάζι του παραθύρου, καθιστώντας τη συνέχεια της κορυφής του τραπεζιού και, στη συνέχεια, θα υπάρχει αρκετός χώρος για το τραπέζι φαγητού..

Σε μια στενή κουζίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα τραπέζι φαγητού που μεταμορφώνεται, το οποίο μπορεί εύκολα να διπλωθεί ή να κρυφτεί στον πάγκο. Ο ρόλος του μπορεί επίσης να εκπληρωθεί από έναν μετρητή μετρήσεων ράβδων. Στο εσωτερικό σχέδιο μιας ορθογώνιας κουζίνας, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα ανοιχτά χρώματα, τις γυαλιστερές επιφάνειες της πρόσοψης και το λιτό ντεκόρ.

Κουζίνα - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου Κουζίνα - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου Κουζίνα - Σχεδιασμός ορθογώνιου δωματίου

Ορθογώνιο δωμάτιο – φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Στη συλλογή μας μπορείτε να βρείτε πολλές λύσεις για το πώς να οργανώσετε σωστά το σχέδιο ενός ορθογώνιου δωματίου. Ελπίζουμε ότι οι φωτογραφίες που συλλέξαμε θα σας βοηθήσουν να κάνετε το δωμάτιό σας άνετο, όμορφο και λειτουργικό. Καλή προβολή!

Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού Ορθογώνιο δωμάτιο - φωτογραφία εσωτερικού σχεδιασμού

Previous Post
Γαλλικές κουρτίνες: 70 ιδέες φωτογραφιών
Next Post
Projeto de quarto para adolescente (60 fotos)