Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο: 90 ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο: 90 ιδέες

Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο: 90 ιδέες

Το έντονο και συναισθηματικό κόκκινο χρώμα συνδέεται με ενέργεια και δύναμη, έχει ισχυρή ψυχολογική και φυσιολογική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή. Είναι δύσκολο ακόμη και να φανταστεί κανείς πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια κόκκινη παλέτα για να διακοσμήσει το εσωτερικό ενός χώρου διαβίωσης. Ωστόσο, οι επαγγελματίες σχεδιαστές γνωρίζουν ορισμένα μυστικά που σας επιτρέπουν να κορεστεί η ατμόσφαιρα με φωτεινά χρώματα και ταυτόχρονα να επιτύχετε πλήρη αρμονία. Μια σημαντική προϋπόθεση για ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα είναι η επιλογή ενός πλεονεκτικού συνδυασμού μιας κόκκινης παλέτας με άλλες ιριδίζουσες αποχρώσεις. Στο άρθρο μας, θα δούμε με ποια χρώματα μπορεί να συνδυαστεί το κόκκινο, χρησιμοποιώντας παραδείγματα καλά σχεδιασμένων εσωτερικών χώρων..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κόκκινων εσωτερικών χώρων

Εάν αποφασίσετε να ρισκάρετε και να εισαγάγετε μια κόκκινη παλέτα στην καθημερινότητά σας, το πιο σημαντικό είναι να μην το παρακάνετε με την ποσότητα του, έτσι ώστε ο υπερκορεσμός να μην οδηγήσει σε ευερεθιστότητα και κατάθλιψη. Τα οφέλη του κόκκινου μπορεί να ονομαστούν: αυξάνει τη συναισθηματική και σωματική δραστηριότητα. φέρνει νότες εορταστικής ατμόσφαιρας, ειδικά σε συνδυασμό με λευκό. χρησιμοποιώντας ζεστές αποχρώσεις, μπορείτε να “ζεστάνετε” οπτικά το δωμάτιο. το κόκκινο χρώμα συνδέεται με την πολυτέλεια και το υψηλό κόστος.

Παρά τα επιχειρήματα που εξετάστηκαν, η παρουσία κόκκινου χρώματος στο εσωτερικό έχει τα μειονεκτήματά του. Μια υπερβολική ποσότητα τόνων ροδιού μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης, να επηρεάσει αρνητικά το νευρικό σύστημα, οπότε πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν εισάγετε μια παλέτα στο σχεδιασμό του παιδικού δωματίου.

Το φάσμα του κόκκινου είναι αρκετά μεγάλο και τις περισσότερες φορές οι αποχρώσεις του χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση ενός χώρου διαβίωσης, εκ των οποίων υπάρχουν πολλά (η φωτογραφία δείχνει την κύρια λίστα ζεστών και κρύων τόνων). Ιδανικές επιλογές μπορεί να είναι: κομψό μπορντό, λεπτό ροζ, κόκκινο κρασί, τερακότα κλπ. Χρησιμοποιώντας τα σε συνδυασμό με άλλες παλέτες, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικό εσωτερικό αριστούργημα.

Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εσωτερικών χώρων του κόκκινου Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εσωτερικών χώρων του κόκκινου

Με τι χρώματα ταιριάζει

Ο συνδυασμός μιας κόκκινης παλέτας με οποιοδήποτε άλλο χρώμα έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Μπορούμε να πούμε ότι το κόκκινο ταιριάζει καλά με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά η λιγότερο επιτυχημένη ένωση θα είναι με το ροζ. Η διακόσμηση σε κόκκινο-ροζ τόνους είναι εγγενής στους ανατολικούς εσωτερικούς χώρους, κατά την αντίληψή μας θα φαίνεται αρκετά αντιφατική.

Λευκό με κόκκινο

Το λευκό θεωρείται κλασικό και θα ταιριάζει απόλυτα με κάθε χρώμα. Μαλακώνει την επίδραση των χρωμάτων, κάνοντας το περιβάλλον πιο άνετο και ελαφρύ. Ταυτόχρονα, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ένα παράλληλο με καθαρό λευκό θα φέρει κάποια επίσημη κατάσταση, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο ήπιους τόνους κρέμας, γάλακτος ή μπεζ..

Λευκό με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο Λευκό με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο

Πράσινο με κόκκινο

Ο συνδυασμός του πράσινου και του κόκκινου φαίνεται εντελώς φυσικός, γιατί στη φύση είναι αρκετά συνηθισμένο: ώριμα κεράσια, βατόμουρα με φόντο πράσινο φύλλωμα, κόκκινα τριαντάφυλλα κλπ. Στο εσωτερικό, είναι σημαντικό να αποφύγετε την έντονη αντίθεση, οπότε πρέπει να επιλέξτε σιωπηλές αποχρώσεις. Μια καλή επιλογή θα ήταν ένας συνδυασμός ελιάς με βατόμουρο, ανοιχτό πράσινο με αλιζαρίνη. Μπορείτε να δώσετε περισσότερα πράσινα χρώματα ή να προσθέσετε μια καφέ, μπεζ παλέτα.

Πράσινο με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο Πράσινο με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο

Πορτοκαλί με κόκκινο

Το πορτοκαλί είναι μία από τις αποχρώσεις του κόκκινου, οπότε αυτός ο συνδυασμός φαίνεται πολύ ζεστός και άνετος στο εσωτερικό. Ο σχεδιασμός του καθιστικού σε αυτά τα χρώματα φαίνεται ιδιαίτερα καλός όταν είναι γεμάτος με έντονο ηλιακό φως. Πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν γεμίζετε ένα παιδικό σταθμό με μια παλέτα, καθώς ένας βίαιος συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητη επιθετικότητα σε ένα παιδί, μια υπερβολική ποσότητα καταθλιπτικών συναισθημάτων. Συνιστάται να διακοσμήσετε τους τοίχους και την οροφή με λευκό χρώμα και να εφαρμόσετε κόκκινα και πορτοκαλί σε κομμάτια – αυτό μπορεί να είναι ένας τοίχος με έμφαση, οπτικά μετακινώντας τον τοίχο ή λεπτομέρειες επίπλων, διακόσμησης.

Πορτοκαλί με κόκκινο - Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο; Πορτοκαλί με κόκκινο - Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο;

Καφέ με κόκκινο

Ο συνδυασμός καφέ και κόκκινων αποχρώσεων φαίνεται πραγματικά ευγενικός, αλλά το παράθυρό τους θα φαίνεται μάλλον σκοτεινό στο εσωτερικό. Αυτός ο συνδυασμός είναι κατάλληλος για ευρύχωρα, φωτεινά σαλόνια ή γραφεία, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να το αραιώσετε με πιο ανοιχτά χρώματα με τη μορφή ενός από τους τοίχους, αξεσουάρ, αντικείμενα διακόσμησης. Στο υπνοδωμάτιο, τα κλινοσκεπάσματα μπορούν να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο, στην κουζίνα – λευκή χιονισμένη πορσελάνη. Υπάρχουν και άλλες επιλογές όταν, για παράδειγμα, οι κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες χύνονται με βαφή γάλακτος, έναντι των οποίων τα καφέ έπιπλα και οι μικρές κόκκινες πινελιές φαίνονται όμορφα.

Καφέ με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο Καφέ με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο

Μπλε με κόκκινο

Το ψυχρό μπλε χρώμα θα είναι ένας καλός συνεργάτης για τον κόκκινο, ζεστό τόνο, εξισορροπώντας τη δραστηριότητά του. Αυτή η ένωση δίνει πολύ χώρο για αυτοσχεδιασμό – ανάλογα με τις προσωπικές επιθυμίες, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να το γεμίσει με πιο ζεστά ή πιο δροσερά κίνητρα. Σε αυτή την περίπτωση, όλα εξαρτώνται από την ποσότητα μιας συγκεκριμένης παλέτας – εάν υπάρχει περισσότερο κόκκινο, τότε το δωμάτιο θα γεμίσει με ζεστασιά και αντίστροφα. Για να ηρεμήσετε λίγο την αντίθεση, προστίθεται λευκό και το μπλε μπορεί να αντικατασταθεί με τυρκουάζ, μοβ, αποκτώντας ένα εντελώς πρωτότυπο πολύχρωμο σκηνικό.

Μπλε με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο Μπλε με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο

Μαύρο με κόκκινο

Ο συνδυασμός καθαρού κόκκινου και μαύρου είναι σπάνιος σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τέτοιο παράθυρο δημιουργεί μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα, ωστόσο, τολμηρές, αποφασιστικές προσωπικότητες μπορεί κάλλιστα να πειραματιστούν, γεμίζοντας με μια μαύρη και κόκκινη παλέτα, για παράδειγμα, ένα υπνοδωμάτιο. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι ακόμα καλύτερο να προσθέσετε άλλες αποχρώσεις από καφέ και λευκό, γεγονός που θα εκτονώσει σημαντικά την κατάσταση..

Μαύρο με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο Μαύρο με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο

Κίτρινο με κόκκινο

Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική με την κίτρινη ηλιακή παλέτα. Ως αποτέλεσμα, είναι παρόμοιο με το πορτοκαλί, ζωντανεύοντας το εσωτερικό με έντονο φωτισμό. Το κίτρινο και το κόκκινο εσωτερικό είναι μια καλή λύση για δωμάτια που βλέπουν βορειοανατολικά. Μερικές φορές, αντί για κίτρινο, χρησιμοποιείται ένα χρυσό χρώμα, τότε το εσωτερικό αποκτά σταθερές νότες κομψότητας και ευπαρουσίαστου. Ένας παρόμοιος σχεδιασμός είναι χαρακτηριστικός για πολυτελή σαλόνια σε κλασικό στιλ..

Κίτρινο με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο Κίτρινο με κόκκινο - Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο

Κόκκινο σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους

Οι “Φίλοι” επιλέγονται για την ερυθρή παλέτα, με βάση τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου δωματίου, το μέγεθος, τον σκοπό, το στυλ του. Στη συνέχεια, θα δούμε παραδείγματα διαφορετικών δωματίων, πώς το κόκκινο θα παίζει σε συνδυασμό με άλλες παλέτες..

Σαλόνι

Για ένα ευρύχωρο σαλόνι, μπορείτε να επιλέξετε ένα μπορντό χρώμα, το οποίο, σε συνδυασμό με καφέ και αμμώδεις νότες, θα δημιουργήσει μια ειρηνική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Εάν αποφασίσετε να γεμίσετε τους τοίχους με σκούρο κόκκινο χρώμα, μπορείτε να το κάνετε εν μέρει ζωγραφίζοντας μόνο το πάνω μέρος. Τα επικαλυμμένα έπιπλα, επιλεγμένα με διακριτική απόχρωση, θα παίξουν μαζί με την κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κόκκινοι τοίχοι ταιριάζουν καλά με τη χιονισμένη επιφάνεια οροφής και το σκούρο καφέ δάπεδο..

Πρέπει επίσης να φροντίσετε αντικείμενα που θα βοηθήσουν στην εξομάλυνση της κατάστασης. Για παράδειγμα, σε έναν από τους τοίχους μπορείτε να οργανώσετε μια συλλογή φωτογραφιών, να προσθέσετε πολύχρωμα έπιπλα, φρέσκα λουλούδια. Συχνά, τα επικαλυμμένα έπιπλα λειτουργούν ως κόκκινες πινελιές στο εσωτερικό του σαλονιού και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες λειτουργούν ως αραίωση χρώματος.

Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός σαλονιού Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός σαλονιού

Υπνοδωμάτιο

Δεδομένου ότι το κόκκινο έχει ένα ισχυρό διεγερτικό αποτέλεσμα, μπορεί να επιλεγεί από θαρραλέες προσωπικότητες που προσπαθούν για την πρωτοτυπία για να διακοσμήσουν ένα υπνοδωμάτιο. Αλλά αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η ερυθρή παλέτα έχει ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα, αποτελώντας σύμβολο αγάπης και πάθους..

Είναι απαραίτητο να εισαγάγετε αυτό το χρώμα στο υπνοδωμάτιο πολύ προσεκτικά. Αρχικά, μπορείτε να πειραματιστείτε με μεμονωμένα στοιχεία, για παράδειγμα, κατακόκκινα κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες, αποχρώσεις. Εάν αισθάνεστε αρκετά άνετα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, μπορείτε να προσπαθήσετε να αυξήσετε τη φωτεινότητα με πιο σημαντικά στοιχεία ζωγραφίζοντας έναν από τους τοίχους ή τοποθετώντας έπιπλα του κατάλληλου χρώματος. Η ευελιξία του χώρου θα δίνεται από τους λευκούς τόνους των υφασμάτων, το ταβάνι, καθώς και το ελαφρύ φινίρισμα της επιφάνειας του δαπέδου..

Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας

Παιδικό δωμάτιο

Όπως έχουμε ήδη πει, στο σχεδιασμό ενός παιδικού σταθμού, το κόκκινο χρησιμοποιείται τακτοποιημένα, σε δοσολογία. Είναι απαράδεκτο εδώ να ντύνετε κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες με μια τέτοια παλέτα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει σε έπιπλα και διακοσμήσεις. Λευκά, γαλακτώδη, καφέ, μπλε χρώματα θα γίνουν καλοί σύντροφοι..

Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός παιδικού δωματίου Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός παιδικού δωματίου

Κουζίνα

Στην κουζίνα, δεν πρέπει να βάψετε τους τοίχους και τις οροφές με κόκκινο χρώμα – αυτή η τεχνική είναι κατάλληλη για αρκετά μεγάλα δωμάτια με την επιλογή μιας συγκεκριμένης παλέτας. Οι αποχρώσεις γρανάτης, μπορντό και κερασιού θα φανούν συμφέρουσες εδώ..

Μια καλή λύση θα ήταν ένας συνδυασμός τέτοιων προσόψεων ακουστικών με ουδέτερους τόνους (λευκό, ανοιχτό γκρι, κρεμ) των τοίχων. Ο κλασικός συνδυασμός για την κουζίνα είναι ένας συνδυασμός λευκού πάγκου και κόκκινου backsplash από πλακάκια ή γυαλί. Άλλοι σύντροφοι βαφής μπορούν επίσης να μεταφερθούν σε μικρά δωμάτια, για παράδειγμα, κίτρινα, τα οποία θα προσθέσουν ηλιακό φως και ζεστασιά..

Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός κουζίνας Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός κουζίνας

Διάδρομος

Η κατακόκκινη παλέτα θα φαίνεται υπέροχη στο διάδρομο αν την αραιώσετε με άλλα χρώματα. Οι καλοί σύντροφοι εδώ θα είναι: καφέ, άμμος, χρυσός, λευκός, κρέμα. Προκειμένου να αποφευχθεί η οπτική μείωση του χώρου, σε μικρά δωμάτια είναι καλύτερο να αφήσετε το φινίρισμα σε ανοιχτά χρώματα και τα φωτεινά έπιπλα, οι πόρτες και τα αξεσουάρ θα χρησιμεύσουν ως εξαιρετική αντίθεση..

Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός διαδρόμου Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός διαδρόμου

Τουαλέτα

Το κόκκινο χρώμα στο μπάνιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, για παράδειγμα:

– Διακοσμήστε όλες τις επιφάνειες του δωματίου. Αυτή η επιλογή είναι αποδεκτή για μεγάλους χώρους και είναι κατάλληλη για άτομα που πραγματικά αγαπούν πολύ το κόκκινο. Σε αυτή την περίπτωση, λευκά ή μαύρα υδραυλικά, ελαφριά στοιχεία επίπλων, διακόσμηση, υφάσματα θα αραιώσουν το εσωτερικό.

– Διακοσμήστε με μια τοπικά κόκκινη παλέτα έναν από τους τοίχους πάνω από το νεροχύτη ή το μπολ μπάνιου. Μπορεί να είναι απλά κεραμίδια ή με τη μορφή μοτίβων, ψηφιδωτά.

– Εισαγάγετε νέα χρώματα στο εσωτερικό, για παράδειγμα, μπλε, πράσινους τόνους, έναντι των οποίων το κόκκινο θα παίξει τονισμό.

Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός μπάνιου Με ποια χρώματα ταιριάζει το κόκκινο - Σχεδιασμός μπάνιου

Συνδυασμοί με κόκκινο – φωτογραφία

Με μια μέτρια δοσολογία και μια ικανή επιλογή συνδυασμών, το κόκκινο μπορεί να πάρει τη θέση που του αξίζει στο σχεδιασμό διαμερισμάτων και σπιτιών. Για καλύτερη κατανόηση των ιδιοτήτων του, προτείνουμε να επισκεφθείτε τη συλλογή φωτογραφιών, η οποία περιέχει διάφορες επιλογές για τη χρήση χρωμάτων σε εσωτερικούς χώρους κατοικιών. Καλή προβολή!

Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία Με ποια χρώματα συνδυάζεται το κόκκινο - φωτογραφία

Previous Post
שולחן ארוחת בוקר במיטה (90 תמונות): סוגים ודגמים
Next Post
60+ ideer for å planlegge en ett-roms leilighet (bilde)