60+ ideer for å planlegge en ett-roms leilighet (bilde)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

60+ ideer for å planlegge en ett-roms leilighet (bilde)

60+ ideer for å planlegge en ett-roms leilighet (bilde)

Til tross for det beskjedne området, er leiligheter bestående av bare ett rom etterspurt på eiendomsmarkedet. Dette er et rimelig boligalternativ for unge menn og kvinner som har forlatt foreldrehjemmet, unge par og folk i alderen. Ved hjelp av anbefalinger fra spesialister, selv for 30-40 kvm. det er fullt mulig å sette alle nødvendige ting. Det første trinnet på veien til en vellykket design vil være en gjennomtenkt layout av en ett-roms leilighet, som denne artikkelen vil hjelpe deg med å velge..

Funksjoner i utformingen av en 1-roms leilighet

Muligheten til å bestille design av en leilighet etter eget skjønn faller hovedsakelig på kjøpere av boliger i nye bygninger, hvis konstruksjon bare er planlagt. I dette tilfellet er det mest rimelig å bruke hjelp av en arkitekt og designer, og gi uttrykk for personlige ønsker om området til hvert rom, antall vinduer og dører og plasseringen av møbler. Det er også verdt å vurdere fremtidige endringer i sammensetningen av familien og livsstilen – for eksempel tildele et ekstra område til barnehagen, forstørre kjøkkenet eller utstyre kontoret..

Eierne av ferdige leiligheter må enten foreta ombygging eller optimalisere plassen på enklere måter-bytte ting som ikke er plassert, kjøpe nye garderober og senger, bruke visuelle effekter. De manglende kvadratmeterene kompenseres av kompetent fordeling av plass, som ofte ignoreres. Så, ingen forbyr å gjøre pantryet ved siden av kjøkkenet til en nisje for kjøleskap og tilpasse det fjerne hjørnet eller en gratis loggia for en garderobe.

Det mest praktiske layoutalternativet for en ett-roms leilighet inkluderer en liten inngangsparti, en stue og et kjøkken nær inngangsdøren og et soverom som er skjult for nysgjerrige øyne. Plassering av sengen på baksiden av leiligheten vil gi nødvendig personvern, spesielt hvis flere mennesker bruker leiligheten samtidig. Det anbefales også å skille badet fra “dagtid” -rommene, spesielt kjøkkenet, og gi tilgang til det fra korridoren eller i ekstreme tilfeller fra stua.

Layout av en studioleilighet - Funksjoner Layout av en studioleilighet - Funksjoner

Studio leilighet

Moten for studioer, det vil si leiligheter uten innvendige vegger, tillot oss å bringe utformingen av enkeltrom til et helt nytt nivå. Resultatet av denne oppsettet var maksimal åpenhet, økt plass og merkelig nok betydelige plassbesparelser. I tillegg ser studioene nesten alltid mer stilige og presentable ut sammenlignet med trange individuelle rom..

Som et kompromiss velger eierne av små boliger noen ganger et kombinert alternativ – de kombinerer entreen, kjøkkenet og stuen, og gjemmer fortsatt soverommet og arbeidsplassen bak en skillevegg. Denne løsningen gjør det mulig å bevare personlig plass, isolere stedet å sove fra overdreven lys og støy, mens du utnytter alle fordelene med “studio” -designen for resten av området.

De fleste leiligheter med åpen planløsning har et lineært kjøkken langs den ene vindusløse veggen. Som regel er det atskilt fra gjesterommet med en smal bardisk, som også fungerer som et bord for en matbit og en ekstra arbeidsflate for matlaging. En ganske original løsning ved mangel på plass er å plassere kjøleskapet og headsettet på den ene siden av korridoren, fra inngangsdøren. På motsatt side kan det være en dør til badet, og videre, ved vinduet, er det en stue, atskilt med en skillevegg fra soverommet. I dette tilfellet bør vestibulen utføre funksjonen til gangen, hvis en slik er gitt mellom trappen og selve leiligheten.

Uansett, det er mange alternativer for fordelingen av plass – alt avhenger av kvadraturen og formen på lokalene, samt forespørsler fra beboerne. Hvis vi vurderer utelukkende åpne studioer, blir de i henhold til deres egenskaper betraktet som et ungdomsalternativ og er usannsynlig å være egnet for barnefamilier. Eldre mennesker som er vant til lukkede rom og klassiske møbler, velger sjelden en lignende layout (et bord med stoler i stedet for en bardisk, en garderobe med hengslede dører i stedet for et rom, bokhyller i stedet for fancy hyller).

Oppsett av en studioleilighet - Ettromsleilighet Oppsett av en studioleilighet - Ettromsleilighet Oppsett av en studioleilighet - Ettromsleilighet

Regulering av en ett-roms leilighet

For et komfortabelt liv for 2-4 personer i en ett-roms leilighet kan man ikke klare seg uten å dele leiligheten i flere funksjonelle deler. Dette kan gjøres på forskjellige måter: ved å installere skillevegger, konstruere høyder, montere møbelsett i originale blokker. Belysningen av hvert hjørne er av stor betydning. Rom som kjøkken, gang, bad og stue kan klare seg uten vinduer – det er nok å erstatte sollyset med kunstig lys. Nærmere vindusåpningene plasseres vanligvis et skrivebord og en seng..

Persienner er den raskeste og mest allsidige måten å skjule den nødvendige delen av rommet. De kan når som helst skyves til side, byttes ut mot andre eller flyttes til et annet sted – det er nok bare å løse problemet med gesimsen. I tillegg lar et stort utvalg gardiner deg leke med farger og teksturer, og fylle interiøret med en spesiell sjarm..

Skillevegger er et ganske praktisk alternativ for sonering. De ser veldig stilige ut og er designet for langvarig bruk. I et rom med ett vindu er det som regel gjennomskinnelige vegger eller til og med skyvepaneler av glass eller dets plastmotorer installert. Imidlertid er det også solide skillevegger laget av gipsplater, kryssfiner, sponplater..

Møbler kan være veldig nyttige som barrierer mellom forskjellige deler av rommet. I tillegg til den vanlige bardisken ved siden av kjøkkenet, er hyller, skyvedører, smale kommoder i forskjellige høyder mer passende i rekreasjonsområdet. Til en viss grad kan til og med baksiden av sofaen spille rollen som en viss grense mellom stuen og soverommet, for ikke å snakke om et fullverdig gjennomkledningsrom (hvis området tillater det).

Pallen, som er en kuppel med oppbevaringsbokser gjemt inne, er veldig etterspurt i leiligheter med barn. Men selv for voksne er det en veldig god idé – det vertikale rommet er effektivt fylt, en “multi -tiered” effekt opprettes i leiligheten, og til slutt er det bare vakkert.

Layout av en studioleilighet - sonering Layout av en studioleilighet - sonering Layout av en studioleilighet - sonering Layout av en studioleilighet - sonering Layout av en studioleilighet - sonering

Plassbesparende ideer

I prosessen med å designe en ett -roms leilighet, er det verdt å ta vare på enkle husholdnings ting – å tilby pålitelige ingeniørsystemer (elektrisitet, varme, vann, kommunikasjon), utstyre kjøkkenet og badet, sørge for livsstilen og vanene til innbyggerne i leilighetene.

For å visuelt utvide området til “odnushka” er de klassiske metodene for innredning dekorert: rådende lyse farger, ikke mer enn to eller tre hovedfarger, blanke belegg, speil. Et realistisk fototapet med perspektiv eller lysspill, som vil utdype rommet, kan gjøre en god jobb..

Når det gjelder valg av stil, anbefales moderne korthet, skandinavisk kulhet, delikat Provence eller pent japansk design her. Disse retningene er preget av klare former, rette linjer og nøytrale nyanser, samt gjennomtenkt belysning av hver sone separat..

Reell plassbesparelse er bare mulig med riktig valg og plassering av møbelmoduler. Det er veldig viktig å fylle ledig plass under taket – mesaniner løser problemer med oppbevaring av vinterklær, yttertøy, sengetøy, sesonginnredning, etc. På samme måte vil esker og esker under sengen, sofa komme godt med. Hvis rommet ikke har en tom vegg eller det ikke er nok plass langs det, kan garderoben installeres i hjørnet, lene seg rundt sengetoppet eller installeres i stedet for en skillevegg – i midten rundt døråpningen.

Layout av en studioleilighet - Ideer for å spare plass Layout av en studioleilighet - Ideer for å spare plass Layout av en studioleilighet - Ideer for å spare plass Layout av en studioleilighet - Ideer for å spare plass

Layout av en ett -roms leilighet – foto

Du finner enda flere interessante layoutalternativer for en ett-roms leilighet i fotovalget på denne siden. Eksemplene du liker kan alltid tilpasses spesifikke forhold og oversettes til virkelighet, det viktigste er å finne en balanse mellom skjønnhet og praktisk. Eksperimenter og la leiligheten din være koselig, stilig og komfortabel for alle innbyggerne.

Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto Layout av en ett -roms leilighet - foto Oppsett av en ett -roms leilighet - foto

Previous Post
Μπάνιο 5 τμ: ιδέες σχεδιασμού (90 φωτογραφίες)
Next Post
Rødt og svart kjøkken: designideer (70 bilder)