Μπάνιο βαρελιού (80 φωτογραφίες): πώς να χτίσετε με τα χέρια σας
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μπάνιο βαρελιού (80 φωτογραφίες): πώς να χτίσετε με τα χέρια σας

Μπάνιο βαρελιού (80 φωτογραφίες): πώς να χτίσετε με τα χέρια σας

Ένα ιδιωτικό ατμόλουτρο στη χώρα είναι το όνειρο πολλών ιδιοκτητών προαστιακών περιοχών, αλλά το υψηλό κόστος των δομών κορμών ή πάνελ παραδοσιακής μορφής εμποδίζει την πραγματοποίησή του. Η βέλτιστη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι ένα συμπαγές και κινητό λουτρό κάννης, το οποίο είναι αρκετά ρεαλιστικό να κατασκευαστεί με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει είτε να έχετε τις δεξιότητες αυτοεπεξεργασίας ξύλου, είτε να αγοράσετε ένα σύνολο κενών και να τα συναρμολογήσετε χρησιμοποιώντας μεταλλικά εξαρτήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς να φτιάξετε ένα λουτρό βαρελιού και ποια επιλογή διάταξης να επιλέξετε θα περιγραφούν παρακάτω..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των λουτρών βαρελιών

Σε σύγκριση με τα τετράγωνα και ορθογώνια ατμόλουτρα, το λουτρό με τη μορφή οριζόντια ανεστραμμένου κυλίνδρου έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν συμπαγή, αποδοτικότητα, κινητικότητα, γρήγορη θέρμανση και μακροχρόνια διατήρηση θερμότητας. Το μπάνιο με βαρέλι φαίνεται πολύ πρωτότυπο και ελκυστικό, ενώ καταλαμβάνει ελάχιστο ελεύθερο χώρο. Λόγω του χαμηλού βάρους της, η βαρέλι σάουνα δεν χρειάζεται θεμέλιο. Τα μοντέλα σε τροχούς μπορούν να μετακινηθούν στον χώρο ή ακόμα και να μεταφερθούν χρησιμοποιώντας ρυμουλκούμενο ή φορτηγό.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του σφαιρικού κτιρίου είναι ο περιορισμένος εσωτερικός χώρος. Τυπικά, το μήκος της κάννης κυμαίνεται από 2 έως 6 μ., Το ύψος είναι 2,2-2,5 μ. Η προκύπτουσα περιοχή είναι επαρκής για την ταυτόχρονη παρουσία 2-4 ατόμων, αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη για πολλές εταιρείες..

Μπάνιο βαρέλι μόνοι σας-Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Μπάνιο βαρέλι μόνοι σας-Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Μπάνιο βαρέλι μόνοι σας-Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Επιλογή υλικών

Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών λειτουργίας, όπως η τακτική θέρμανση-ψύξη, η υγρασία, η επίδραση του εξωτερικού περιβάλλοντος, μόνο τα υψηλότερης ποιότητας και ανθεκτικά δομικά υλικά πρέπει να χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός λουτρού.

Η μέγιστη προσοχή πρέπει να δοθεί στο ξύλο. Το κυλινδρικό σώμα του ατμόλουτρου αποτελείται εξ ολοκλήρου από σανίδες – με άκρα, τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη με μια μικρή επικάλυψη ή αυλακωτές, οι οποίες στερεώνονται σύμφωνα με το σύστημα “αγκάθι στο αυλάκι”. Τα καταλληλότερα είδη για το σκοπό αυτό είναι η βελανιδιά, η ασπενιά, η σιβηρική λάριδα, η φλαμουριά, ο κέδρος και ο ερυθρελάτης..

Είναι επιτακτικό το ξύλο να είναι καλά στεγνό, λείο και καθαρό, χωρίς ρωγμές, κόμπους, σκουληκότρυπες και αποχρωματισμούς. Οι κωνοφόρες σανίδες, όταν θερμαίνονται, μπορούν να αποπνέουν μια ρητινώδη κόλλα και να σχηματίζουν αντιαισθητικές μουτζούρες όπου βρίσκονται σκούρες καφέ κηλίδες. Ακόμη και πριν από την έναρξη της κατασκευής, το ξύλο πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με αντισηπτικό, λιπαρό εμποτισμό από υγρασία και αντιπυρικό μέσο..

Οι συνιστώμενες παράμετροι των σανίδων προφίλ για επένδυση έχουν πλάτος 9 cm, πάχος 4–4,5 cm. Για ξύλο με κόψη που χρησιμοποιείται για χωρίσματα, το βέλτιστο πλάτος είναι 20 cm και πάχος 5 cm.

Η ημικυκλική οροφή στο λουτρό κάννης είναι κατασκευασμένη από εύκαμπτα ασφαλτικά βότσαλα. Το χρώμα του μπορεί να είναι οποιοδήποτε – σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών..

Όσον αφορά τα μεταλλικά εξαρτήματα του ατμόλουτρου, όλα πρέπει να είναι ανοξείδωτα. Οι έμπειροι τεχνίτες συνιστούν τη χρήση εξαιρετικά ελαφρών βιδών αυτοεπιπεδώματος κατά την εγκατάσταση και την κατασκευή στεφάνων από χαλύβδινη ταινία με αυξημένη προστασία από τη διάβρωση.

Μπάνιο βαρέλι μόνοι σας-επιλογή υλικών Μπάνιο βαρέλι μόνοι σας-επιλογή υλικών Μπάνιο βαρέλι μόνοι σας-επιλογή υλικών

Επιλογές διάταξης μπάνιου

Ανάλογα με το μέγεθος της μπανιέρας, μπορεί να εξοπλιστεί με από ένα έως τρία εσωτερικά διαμερίσματα. Το ίδιο το ατμόλουτρο, όπου βρίσκονται οι πάγκοι της σόμπας και της σόμπας, διαρκεί περίπου 2–2,5 μέτρα. Σε δομή έξι μέτρων, συνήθως υπάρχει επίσης χώρος για γκαρνταρόμπα (με γκαρνταρόμπα και τραπέζι) και τουαλέτα. Μερικές φορές μια αυθόρμητη βεράντα γίνεται μπροστά από την είσοδο, αυξάνοντας ελαφρώς το μέγεθος της οροφής – έτσι ώστε να έχετε ένα θόλο.

Η πόρτα στο οβάλ λουτρό μπορεί να βρίσκεται τόσο στην μπροστινή πλευρά όσο και στο πλάι. Τα εσωτερικά περάσματα είναι συνήθως καλυμμένα με φύλλο σκληρυμένου γυαλιού. Χάρη στα διαφανή ένθετα, ένα μικρό δωμάτιο φαίνεται πιο φωτεινό και πιο ευρύχωρο. Τα παράθυρα στο ατμόλουτρο βελτιώνουν σημαντικά την ανταλλαγή αέρα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος. Για το λόγο αυτό, δύο μικρά κενά αφήνονται στην τελική πλευρά κοντά στη σόμπα – και στις δύο πλευρές της καμινάδας. Ένα επιπλέον παράθυρο μπορεί επίσης να βρίσκεται στο καμαρίνι εάν υπάρχει καθιστικό με παγκάκια και τραπέζι..

Μπάνιο με κάννη μόνοι σας-Επιλογές διάταξης Μπανιέρα κάννης μόνος σας-Επιλογές διάταξης Μπανιέρα κάννης μόνος σας-Επιλογές διάταξης

Στάδια συναρμολόγησης λουτρού βαρελιού

Αφού αποφασίσετε για το σχέδιο και τη θέση του μελλοντικού ατμόλουτρου, καθώς και αφού έχετε προετοιμάσει τα απαραίτητα υλικά, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στη συναρμολόγηση. Η όλη διαδικασία πρέπει να πραγματοποιείται βήμα προς βήμα, ξεκινώντας από την προετοιμασία της βάσης και τελειώνοντας με τις εργασίες στέγης. Με την κατασκευή ενός λουτρού με τα χέρια σας, εάν έχετε κενά, εργαλεία και ορισμένες δεξιότητες, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε σε λίγες εβδομάδες.

Βάση

Η περιοχή για το οβάλ λουτρό πρέπει να είναι επίπεδη και, αν είναι δυνατόν, όσο το δυνατόν πιο στεγνή. Σε βαλτώδεις περιοχές και όπου υπάρχει στενή εμφάνιση υπόγειων υδάτων, η ξύλινη δομή πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία τοποθετώντας την σε γαλβανισμένους βίδες. Υπό ευνοϊκές συνθήκες, μια βάση από σκυρόδεμα, θρυμματισμένη πέτρα, πλακόστρωτα ή πέτρα θα είναι πιο κατάλληλη. Στην κορυφή της επιλεγμένης βάσης, οι φαρδιές ξύλινες βάσεις στερεώνονται σε ποσότητα 2-4 τεμαχίων (ανάλογα με το μήκος της δομής), στο εξωτερικό μέρος της οποίας γίνονται εσοχές γύρω από την περιφέρεια της κάννης. Για σταθερότητα, τα πηχάκια πρέπει να είναι 30 cm μικρότερα από τη διάμετρο του κυλίνδρου. Για παράδειγμα, με πλάτος ρυμουλκούμενου 2,5 m, το μήκος κάθε βάσης θα είναι 2,2 m, πλάτος – 30-40 cm και πάχος – 4-5 cm.

Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Βάση Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Βάση

Πλαίσιο

Το σώμα της κάννης-λουτρού αρχίζει να τοποθετείται από κάτω προς τα πάνω. Πρώτον, το δάπεδο είναι προσαρτημένο στις βάσεις, στη συνέχεια τα ακραία στοιχεία (συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών χωρισμάτων), τα πλευρικά υπέρθυρα και η ίδια η επένδυση. Οι σανίδες προφίλ τοποθετούνται μεταξύ τους στις ραφές, ενώ η εικονική προεξοχή (ακίδα, κορυφογραμμή) είναι σφιχτά τοποθετημένη στην εσοχή (αυλάκι). Τα άκρα είναι τοποθετημένα με επικάλυψη – έτσι ώστε κάθε επόμενο να κλείνει το προηγούμενο κατά 3 cm. Αφού ολοκληρωθεί η εργασία, το κυλινδρικό πλαίσιο ενισχύεται επιπλέον με μεταλλικούς κρίκους.

Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Στέγαση Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Στέγαση Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Στέγαση

Στέγη

Η εγκατάσταση της οροφής ξεκινά με την τοποθέτηση στενών πτερυγίων και στις δύο πλευρές του βαρελιού – αλλάζουν ελαφρώς τη γωνία κλίσης των εύκαμπτων πλακιδίων και εκτρέπουν τις αποχετεύσεις πιο μακριά από τους ξύλινους τοίχους. Τα ασφαλτικά στοιχεία καρφώνονται στην κορυφή του βαρελιού, επικαλύπτοντας το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο της οροφής, μια κορυφογραμμή είναι κολλημένη από το ίδιο εύκαμπτο υλικό με ένα πιστολάκι μαλλιών κατασκευής..

Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Στέγη

Σόμπα, καμινάδα, εξαερισμός

Η εγκατάσταση σόμπας και καμινάδας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην πυρασφάλεια. Για την προστασία του ξύλου από τις υψηλές θερμοκρασίες και τη φωτιά, η σόμπα τοποθετείται σε ένα υπόστρωμα ορυκτών. Οι ίδιες πλάκες πρέπει να χρησιμοποιούνται για την επένδυση του πίσω τοίχου, κατά μήκος του οποίου τρέχει η καμινάδα, και των πλευρικών τμημάτων των πάγκων δίπλα στη συσκευή θέρμανσης. Για την ασφαλή αφαίρεση των προϊόντων καύσης, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς έναν ανθεκτικό και υψηλής ποιότητας σωλήνα, συμπληρωμένο από πυρίμαχα πάνελ σάντουιτς και μια καμινάδα με θόλο ανέμου.

Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Σόμπα, καμινάδα, εξαερισμός Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Σόμπα, καμινάδα, εξαερισμός

Παροχή νερού και αποχέτευση

Αξίζει να φροντίσετε για τη διάταξη ύδρευσης και αποχέτευσης ακόμη και πριν από την έναρξη της κατασκευής. Είναι καλύτερο να κανονίσετε έναν τυπικό αγωγό και να μην ρίχνετε το χρησιμοποιημένο νερό κάτω από τη βάση, επειδή η υψηλή υγρασία είναι πολύ επιβλαβής για το δέντρο και μειώνει τη διάρκεια ζωής του ατμού.

Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Παροχή και αποστράγγιση νερού Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Παροχή και αποστράγγιση νερού

Εγκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας

Η παροχή φωτός στο μπάνιο απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση όλων των προτύπων πυρασφάλειας. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ο ατμός έχει τις ίδιες υψηλές αγώγιμες ιδιότητες με το νερό, οπότε οποιοδήποτε λάθος στην εγκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να αποβεί μοιραίο. Όλοι οι διακόπτες και οι πρίζες πρέπει να βρίσκονται στο καμαρίνι, τα καλώδια πρέπει να είναι μονωμένα σε κυματοειδές πλαστικό σωλήνα και οι οπές στο δέντρο πρέπει να προστατεύονται με χαλύβδινα μανίκια..

Μία από τις ασφαλέστερες επιλογές εγκατάστασης DIY είναι μια λωρίδα LED με μπαταρία 12 volt. Εάν, παρ ‘όλα αυτά, πραγματοποιείται ένα δίκτυο 220 βολτ, θα πρέπει να αναθέσετε αυτό το θέμα σε έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο που κατανοεί τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, κρίσιμων θερμοκρασιών και περιβάλλοντος τόσο εύφλεκτου υλικού όπως το ξύλο..

Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Εγκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Εγκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας

Εσωτερική επίπλωση

Για μια άνετη διαμονή μέσα στο βαρέλι-λουτρό μετά την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών, πρέπει να φροντίσετε το εσωτερικό. Κρεβάτια, προσκέφαλα, πτυσσόμενο τραπέζι, επάνω ράφια για αξεσουάρ, γάντζοι για σκούπες και πετσέτες – αυτή είναι η κύρια λίστα με αντικείμενα που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς να κάνετε μπάνιο. Μπορείτε να τα επιλέξετε ανάλογα με το γούστο σας, αλλά συνιστάται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα κατασκευής, δηλαδή την πληρότητα της επεξεργασίας ξύλου, το είδος του, την ομαλότητα των επιφανειών κ.λπ..

Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Έπιπλα εσωτερικού χώρου Στάδια συναρμολόγησης ενός βαρελιού με τα χέρια σας - Έπιπλα εσωτερικού χώρου

Μπάνιο βαρελιού – φωτογραφία

Αν και είναι μάλλον δύσκολο να χτίσετε ένα μπάνιο με βαρέλια με τα χέρια σας, ορισμένοι ερασιτέχνες πλοίαρχοι αντιμετωπίζουν αυτό το έργο με μεγάλη επιτυχία. Παραδείγματα τέτοιων δομών παρουσιάζονται στις φωτογραφίες που συλλέγονται στη συλλογή μας. Κάθε μία από τις ήδη εφαρμοζόμενες επιλογές μπορεί πάντα να συμπληρωθεί ή να αλλάξει σύμφωνα με το δικό σας έργο. Perhapsσως η εμπειρία άλλων ανθρώπων να σας εμπνεύσει να εγκαταστήσετε ένα κυλινδρικό ατμόλουτρο στον ιστότοπό σας και να απολαύσετε ευχάριστες διαδικασίες ανά πάσα στιγμή..

Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία Μπάνιο βαρελιού - φωτογραφία

Previous Post
Σχεδιασμός μπάνιου στο Χρουστσόφ (70 φωτογραφίες)
Next Post
Glass tapet i interiøret i leiligheten