Glass tapet i interiøret i leiligheten
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Glass tapet i interiøret i leiligheten

Glass tapet i interiøret i leiligheten

Når de velger en dekorasjon for vegger, nekter mange å lime tapeter: papirene er kortvarige, syntetiske – de lar ikke luft passere gjennom. Det eneste som gjenstår er å male, men hva om du vil legge til en vakker tekstur i interiøret? I dette tilfellet ville den ideelle løsningen være glass tapet – et miljøvennlig materiale laget av de fineste glassgjenger, som fester perfekt til den pussede overflaten, beskytter den mot mikrosprekk og mugg, samtidig som den opprettholder sitt upåklagelige utseende i mange år..

Hva er dette? Funksjoner i produksjonen

Hovedråvaren for dette materialet er kvartssand, som blandes med brus, kalkstein og leire, og deretter smelter ved svært høye temperaturer (+ 1200 ° C) i vannglass. Spindelvevlignende tråder blir trukket ut av den, viklet på spoler og et fleksibelt, gjennomsiktig stoff er vevd.

Tykkelsen på fibrene justeres ved å øke eller bremse maskinens bevegelse, og måten de vever på påvirker de fysiske og dekorative egenskapene til det ferdige glass tapetet. Dermed oppnås et fint, fleksibelt og veldig tynt nett med forsterkende egenskaper..

Hva er glassfiber

Typer glassfiber

Avhengig av tetthet og tekstur, er glassfiber tapet delt inn i to typer – spindelvev og mønstret. De første er mykere, lette og brukes hovedsakelig til etterbehandling av tak. Mønstrede er lette å kjenne igjen ved et uttalt relieffmønster, som er dannet på en vevstol, som et jacquardstoff. De mest populære teksturene er matter, geometriske former eller blomstermotiver..

Glassfiber kan opprinnelig farges i bulk, men oftere er de gjennomsiktige hvite og tilpasset for gjenbrukbar maling.

Typer glassfiber

Glassfiber – er det farlig å bruke?

Til analogi med glassull er mange redde for å bruke glassull i interiøret. Imidlertid er disse materialene helt forskjellige – hvis du ser under et mikroskop, kan du se at fibrene i isolasjonen er skjøre og med skjerpede kanter, mens glassfibrene som brukes til tapet er mye sterkere, jevnere og ved bruddet de har en rett sylindrisk form.

Når det limes på veggen, blir glass tapetet i tillegg komprimert, dynket på den ene siden med lim og på den andre med maling, hvoretter du kan berøre dem fritt uten risiko for hudirritasjon.

Likevel anbefales det at selve etterbehandlingen utføres i lukkede klær og vernehansker, siden “bare” glasstråder kan etterlate mikroskopiske riper på hendene som forårsaker kløe.

Glassfiber i interiøret

Fordeler og ulemper med glassfiber

I Europa er glassfiber tapet veldig populært, og det er ganske forståelige årsaker til dette:

– Praktisk – glassfiber tapets levetid er fra 25 til 50 år, noe som eliminerer behovet for reparasjoner i lang tid, men hvis du ønsker det, kan du endre fargene og oppdatere designet. De holder veldig fast, kommer ikke av, blir ikke skadet av kjæledyr.

– Miljøvennlighet – bare naturlige materialer brukes til fremstilling av glassduk, som er helt trygt for menneskers helse og miljøet. Veggene dekket med glassfiber tillater luft og fuktighet å passere fritt, mugg vises ikke på dem, og det blir lettere å puste i rommet;

– Brannsikkerhet – i motsetning til papir og polymer, antennes ikke glassfiber og begynner å smelte bare ved temperaturer over 1000 grader, uten å avgi etsende røyk;

Fordeler og ulemper med glassfiber

– Fuktmotstand – takket være denne kvaliteten er glass tapet perfekt for bad og kjøkken. De kan også brukes til å lime over fasader på kjøkkenmøbler eller et forkle på hodesettet;

– Estetikk – overflaten dekket med “spindelvevet” ser helt flat ut og det ser ut til at det bare er en perfekt flekk; tapet med teksturert glass gir interiøret et utsøkt utseende, og ser også interessant og diskret ut.

Av ulempene med glassfiber kan det skilles en ganske høy kostnad, som likevel utjevnes av den lange levetiden til et slikt belegg.

Det bør også bemerkes at mønstervalget ikke er bredt nok, for eksempel sammenlignet med det store utvalget av silketrykk på vinyl tapet. Men hvis vi først og fremst betrakter veggene som en bakgrunn for resten av interiøret, kan valget til fordel for den diskrete elegansen av glass tapet bli enda mer å foretrekke..

Fordeler og ulemper med glassfiber

Slik limer du glassfiber?

Selv om glassfiber tapet har en litt høyere vekt og tetthet enn andre rullematerialer for veggdekorasjon, er funksjonene i limingen nesten de samme. Til å begynne med er det viktig å forberede overflaten ordentlig – den må være flat, glatt pusset og tørr. Små sprekker og fordypninger opptil 1 cm2. glassfiber vil gjemme seg, men åpenbare mangler må korrigeres allerede før arbeidet starter.

For glassfiber brukes et spesielt lim basert på stivelse eller PVA. Den er tykk nok, derfor påføres den utelukkende på veggen like før liming. Rullene kuttes med en geistlig kniv i strimler med ønsket lengde, med en avstand på 10 cm for å justere mønsteret.

Du bør begynne å lime fra et vertikalt referansepunkt: et vindu, en dør eller et hjørne, og sjekke riktigheten til linjene med en loddlinje. Du kan også måle bredden på tapetet og forhåndsmerke veggene med en blyant..

Ytterligere handlinger er ikke annerledes enn prosedyren med papir- eller vinylbelegg: materialet glattes med en plastspatel, som også fjerner overflødig lim og luftbobler. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot leddene, så vel som hjørnene – de skal være jevne, ikke overlappe..

Etter fullstendig tørking etterfylles tapetet på nytt med fortynnet lim for å redusere malingsforbruket. Etter omtrent en dag kan du begynne å påføre det dekorative dekorasjonslaget. For tørre rom er det best å velge en vannbasert akrylmaling, mens du på kjøkkenet og på badet kan bruke en fuktresistent latexmaling.

Du kan male tapet med teksturert glass fra 8 til 20 ganger – denne parameteren avhenger av materialets kvalitet, volumet på mønsteret og tettheten av malingen som brukes.

Hvordan lime glassfiber?

Glass tapet i interiøret – foto

Vi gjør deg oppmerksom på et utvalg av bilder som viser glass tapet i interiøret i forskjellige rom. Disse eksemplene vil hjelpe deg med å finne interessante løsninger for veggdekorasjon ved hjelp av dette materialet og finne på nye måter å kombinere teksturer, farger og mønstre. Bli inspirert!

Glassfiber i det indre av et barnerom Glass tapet i det indre av badet Glass tapet i interiøret i stue og kjøkken Glassfiber i kjøkkenets indre Glass tapet i det indre av soverommet Glass tapet i det indre av soverommet Tapet i glass i stuen Glassfiber i kjøkkenets indre Glassfiber i det indre av et barnerom Tapet i glass i stuen Glass tapet i det indre av gangen Tapet i glass i stuen Glass tapet i det indre av soverommet Glassfiber i det indre av rommet Glass tapet i det indre av gangen og gangen Tapet i glass i stuen Glass tapet i det indre av et barnerom for en gutt Glass tapet i det indre av et barnerom for en jente Glass tapet i det indre av soverommet Glassfiber i det indre av rommet

Video: Hvordan male glassfiber?

Previous Post
Μπάνιο βαρελιού (80 φωτογραφίες): πώς να χτίσετε με τα χέρια σας
Next Post
Bad i skandinavisk stil (+60 bilder)