DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι (70+ φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι (70+ φωτογραφίες)

DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι (70+ φωτογραφίες)

Ο φράκτης στον ιστότοπο παίζει όχι μόνο το ρόλο της περίφραξης του χώρου, αλλά εκτελεί επίσης τη λειτουργία της προστασίας του σπιτιού από εξωτερικές καταπατήσεις, και επίσης, με καλόγουστο σχεδιασμό, είναι σε θέση να προσθέσει μια ξεχωριστή πινελιά διακόσμησης στο προσωπικό οικόπεδο, το τοπίο του . Κάθε ιδιοκτήτης θέλει να έχει έναν σταθερό και αξιόπιστο φράκτη σε προσιτή τιμή, έτσι κάθε χρόνο αυξάνεται η δημοτικότητα των κυματοειδών φράχτες, οι οποίες πληρούν πλήρως όλες αυτές τις απαιτήσεις. Στο άρθρο μας θα σας πούμε τι είδους φράχτες είναι κατασκευασμένοι από κυματοειδές χαρτόνι και θα εξετάσουμε επίσης την επιλογή να το φτιάξετε μόνοι σας.

Πλεονεκτήματα από κυματοειδείς φράχτες

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των περιφράξεων από προφίλ χαλύβδινων φύλλων είναι η αντοχή τους σε διάφορα φυσικά φαινόμενα. Ακόμη και στο στάδιο της παραγωγής, το υλικό υφίσταται προσεκτική επεξεργασία: το κυματοειδές σχήμα το καθιστά όσο το δυνατόν πιο σταθερό και οι πρόσθετες επικαλύψεις εξασφαλίζουν αντοχή στην υγρασία και τις υπεριώδεις ακτίνες. Χάρη σε αυτό, το κυματοειδές χαρτόνι δεν υπόκειται σε διάβρωση και ξεθώριασμα, γεγονός που εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής, υπολογιζόμενη για δεκαετίες. Ένα άλλο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα είναι το χαμηλό βάρος των φύλλων, έτσι ώστε να μεταφέρονται και να εγκαθίστανται εύκολα. Επιπλέον, το κόστος του υλικού δεν είναι υψηλό και όλοι μπορούν να χτίσουν ένα φράχτη από αυτό στον ιστότοπο..

Το κυματοειδές χαρτόνι έχει ευχάριστες αισθητικές ιδιότητες. Παρουσιάζεται από τον κατασκευαστή σε διάφορες ερμηνείες χρωμάτων και είναι επίσης εύκολο να βαφτεί. Το μοντέρνο υλικό μπορεί να έχει χρώμα που μιμείται πέτρα, τούβλο ή ξύλο, το οποίο φαίνεται αρκετά ωραίο και μοντέρνο. Επιπλέον, είναι δυνατό να διακρίνουμε ένα “ψεύτικο” μόνο σε κοντινή απόσταση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κυματοειδής πίνακας συνδυάζεται τέλεια με φυσικά υλικά (πέτρα, ξύλο), από τα οποία συχνά κατασκευάζονται στήλες στήριξης. Τα σφυρηλατημένα στοιχεία δίνουν στα φύλλα χάλυβα μια ιδιαίτερη κομψότητα και πολυπλοκότητα. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ευχαρίστηση να έχετε σφυρηλατημένο φράχτη είναι αρκετά ακριβή, αλλά δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα συνολικό πλαστό κέλυφος για πάνελ, μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά μικρά στοιχεία που θα γίνουν μια ανέξοδη διακόσμηση.

Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-Οφέλη

Τύποι περιφράξεων από κυματοειδές χαρτόνι

Όταν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε έναν φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι στον ιστότοπό σας, πρέπει να αποφασίσετε αν θα είναι σταθερός όταν οι πυλώνες στήριξης είναι κρυμμένοι από πάνελ ή με ανοιχτές, πιθανώς διακοσμητικές στήλες. Οι φράκτες από κυματοειδές χαρτόνι έχουν διαφορετικές επιλογές εγκατάστασης, ανάλογα με τις οποίες ταξινομούνται σε τέσσερις κύριες ομάδες:

1. Στα στηρίγματα. Η μέθοδος τοποθέτησης ενός φράχτη σε πυλώνες στήριξης θεωρείται η απλούστερη από άποψη εκτέλεσης και, ως αποτέλεσμα, η πιο προσιτή. Σε αυτή την περίπτωση, μεταλλικά και μερικές φορές ξύλινα στηρίγματα εγκαθίστανται κάθετα σε λάκκους και γεμίζουν με υγρό τσιμέντο. Στη συνέχεια σχηματίζεται μια περαιτέρω δομή.

2. Σε βίδες βιδών. Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης περιλαμβάνει “βίδωμα” των πασσάλων στο έδαφος σε αρκετά μεγάλο βάθος. Είναι πιο αποτελεσματικό σε περιοχές με χαρακτηριστικά εδάφους, καθώς και ελώδη εδάφη. Οι μεταλλικές θέσεις στήριξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από μία φορές.

3. Με θεμέλιο. Η διάταξη του φράχτη στο θεμέλιο θα προσφέρει πρόσθετη αξιοπιστία του πλαισίου. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένας τέτοιος φράκτης θα είναι ο πιο ανθεκτικός στον αέρα. Η έκχυση των στηριγμάτων σκυροδέματος γίνεται συχνότερα με τη χρήση οπλισμού και ξυλότυπου, αν και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μπλοκ από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στο τελικό στάδιο, τα στηρίγματα με το θεμέλιο αντιμετωπίζονται με τούβλα, πέτρα και άλλα υλικά φινιρίσματος.

4. Συνολικό. Αυτός ο τύπος περιλαμβάνει την κατασκευή ενός φράχτη με θεμέλιο, πλίνθο και στηρίγματα από τούβλα. Αυτή είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος, αλλά και η πιο ακριβή. Αρχικά, σχηματίζεται ένα θεμέλιο, πάνω στο οποίο στηρίζεται το υπόγειο και οι στήλες από τούβλα στήριξης μπορούν να έχουν χαλύβδινους σωλήνες στη δομή, εξασφαλίζοντας τη δύναμή τους.

Η κατασκευή ενός φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, όταν τα φύλλα τοποθετούνται οριζόντια ή κάθετα, πράγμα που εξαρτάται άμεσα από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών του ιστότοπου.

Τύποι περιφράξεων από κυματοειδές χαρτόνι Τύποι περιφράξεων από κυματοειδές χαρτόνι

Κάνουμε ένα φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι με τα χέρια μας

Όπως έχουμε ήδη πει, λόγω της ελαφρότητας και της ευελιξίας του στην επεξεργασία, το κυματοειδές χαρτόνι χρησιμοποιείται ευρέως από τεχνίτες σπιτιού σε οικοδομικές εργασίες. Επιπλέον, χρησιμοποιείται όχι μόνο για την κατασκευή περιφράξεων, αλλά και στο σχεδιασμό της οροφής, των προσόψεων, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό υλικό, το οποίο έχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία. Στη συνέχεια, θα ρίξουμε μια ματιά βήμα προς βήμα στον τρόπο κατασκευής ενός φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι και τι απαιτείται για αυτό.

Υλικό και εργαλεία μαγειρέματος

Ξεκινώντας, πρέπει πρώτα να αποκτήσετε το απαραίτητο υλικό και εργαλεία. Υπάρχουν διάφοροι τύποι προφίλ φύλλου, τα οποία διαφέρουν τόσο στο πάχος όσο και στο ύψος της αυλάκωσης. Κάθε είδος έχει τα δικά του γράμματα και αριθμούς. Το κεφαλαίο “H” σημαίνει ότι το φύλλο με προφίλ ρουλεμάν χαρακτηρίζεται από την υψηλότερη αντοχή και χρησιμοποιείται ως υλικό στέγης, παραγωγή εμπορευματοκιβωτίων κλπ. Δεν συνιστάται η χρήση τέτοιου υλικού για την κατασκευή περιφράξεων. Εάν η σήμανση ξεκινά με το γράμμα “C”, σημαίνει ότι το κυματοειδές φύλλο τοίχου (που χρησιμοποιείται για επένδυση τοίχου) έχει μέσο πάχος φύλλου. Από αυτήν την κατηγορία επιλέγεται το υλικό για την κατασκευή ενός αξιόπιστου φράχτη. Υπάρχει επίσης ένα επαγγελματικό δάπεδο με την ένδειξη “NS”, το οποίο ανήκει στα καθολικά οικοδομικά υλικά. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τέντας, φράχτη για εργοτάξια. Το κόστος του είναι αρκετά υψηλό, επομένως, δεν χρησιμοποιείται για την κατασκευή περιφράξεων σε ιδιωτικές περιοχές..

Έτσι, σταματώντας στο προφίλ φύλλου τοίχου, μένει να αποφασίσουμε για τους αριθμούς σήμανσης που καθορίζουν το ύψος του πλάτους της αυλάκωσης. Για να δημιουργήσετε μια αξιόπιστη, ανθεκτική δομή, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα υλικό από τη σειρά C18, C20 ή C21. Τέτοια φύλλα έχουν επαρκή χαρακτηριστικά και αποδεκτό κόστος. Ο αριθμός των φύλλων που απαιτούνται για την κατασκευή είναι αρκετά απλός στον υπολογισμό: είναι απαραίτητο να διαιρέσετε το μήκος ολόκληρου του φράχτη με το πλάτος ενός καμβά.

Εκτός από το κυματοειδές χαρτόνι, θα χρειαστείτε επίσης πυλώνες στήριξης και εγκάρσιες δοκούς, από τις οποίες θα σχηματιστεί ο “σκελετός”. Είναι επιθυμητό η απόσταση μεταξύ των στηριγμάτων να μην υπερβαίνει τα 2,5-3 m, διαφορετικά η δομή θα πρέπει να εφοδιαστεί με μεγάλο αριθμό εγκάρσιων μελών για να αποφευχθεί η περιέλιξη. Τις περισσότερες φορές, σωλήνες διαμέτρου 60-100 mm χρησιμοποιούνται για στοιχεία στήριξης και για εγκάρσια μέλη-τετράγωνα κούτσουρα με διαστάσεις 40x40x2 mm ή 40x20x2 mm.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αγοράσετε τσιμέντο, άμμο και χαλίκι, καθώς και ένα δοχείο για το σχηματισμό της έκχυσης των πυλώνων στήριξης. Ως συνδετήρες, θα χρειαστείτε μεταλλικές βίδες με ελαστικά παρεμβύσματα. Πρέπει επίσης να προετοιμάσετε εκ των προτέρων αξεσουάρ όπως: επίπεδο κτιρίου. ένα φτυάρι ή ένα τρυπάνι για να κάνετε τρύπες για τα στηρίγματα. μια μηχανή συγκόλλησης που θα βοηθήσει στην κατασκευή του πιο αξιόπιστου πλαισίου φράχτη. ξύλινα πασσάλια και ισχυρό σχοινί. κατσαβίδι, πριονιστικό μηχάνημα.

Όταν τελειώσουν οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη, ολόκληρο το μεταλλικό πλαίσιο θα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με αντιδιαβρωτικά μέσα και να βαφτεί, οπότε θα πρέπει να φροντίσετε να αγοράσετε τις κατάλληλες συνθέσεις εκ των προτέρων..

DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι - Υλικό μαγειρέματος και εργαλεία DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι - Υλικό μαγειρέματος και εργαλεία DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι - Υλικό μαγειρέματος και εργαλεία

Πώς να κάνετε σήμανση

Πρώτον, είναι απαραίτητο να γίνει η σήμανση της μελλοντικής δομής με ιδιαίτερη ακρίβεια. Εδώ είναι βολικά τα στοιχήματα, τα οποία κινούνται σε όλη την περίμετρο με την ίδια απόσταση. Συνδέονται μαζί με ένα σχοινί – αυτό είναι, ας το πούμε, ένα έργο φράχτη ή σήμανση.

DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι - Πώς να κάνετε σήμανση

Εγκατάσταση υποστηριγμάτων

Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση υποστηριγμάτων – αυτή η διαδικασία πρέπει να προσεγγιστεί με ιδιαίτερη σχολαστικότητα. Με τη βοήθεια ενός φτυάρι ή ενός τρυπανιού, ανοίγονται τρύπες στη θέση κάθε γόμφου. Το βάθος τους κυμαίνεται από 1 έως 1,5 m, ανάλογα με το πόσο υψηλή θα είναι η δομή (όσο υψηλότερος είναι ο φράκτης, τόσο βαθύτερη είναι η τρύπα για το στήριγμα). Τα στηρίγματα εγκαθίστανται στους τελικούς λάκκους σε καθαρή κάθετη θέση και γεμίζονται με τσιμεντοκονία. Το “πέτρινο μαξιλάρι” πρέπει να είναι τα 2/3 του ύψους της τρύπας, τότε το υλικό στέγης καλύπτεται και η άμμος συσφίγγεται. Σε αυτήν την κατάσταση, τα στηρίγματα αφήνονται για αρκετές ημέρες μέχρι την πλήρη σκλήρυνση..

DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι - Εγκατάσταση στηριγμάτων DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι - Εγκατάσταση στηριγμάτων

Σχηματισμός πλαισίου

Τώρα ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε τις εγκάρσιες δοκούς, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από το ύψος της δομής. Οποιαδήποτε μηχανή συγκόλλησης θα αντιμετωπίσει τέλεια αυτό το έργο. Όταν σχηματιστεί το πλαίσιο, θα χρειαστεί να ασταρώσετε όλες τις ραφές, κορμούς και να το βάψετε.

DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι - Σχηματισμός του πλαισίου DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι - Σχηματισμός του πλαισίου

Εγκατάσταση κυματοειδούς χαρτονιού

Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε να στερεώνετε το κυματοειδές χαρτόνι από μια μακρινή γωνία της περιμέτρου και να προχωράτε, επικαλύπτοντας φύλλα. Για τη στερέωση χρησιμοποιούνται βίδες με αυτοκόλλητη τομή (4 τεμάχια ανά μέτρο λειτουργίας) και ένα ισχυρό κατσαβίδι. Σε αυτό, η εγκατάσταση ενός φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι μπορεί να θεωρηθεί πλήρης. Αυτό ακολουθείται από αισθητικές διαδικασίες – όλες οι γρατζουνιές που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της εργασίας μπορούν να αντιμετωπιστούν με βαφή αερολύματος και η ίδια η δομή μπορεί να είναι προικισμένη με κάποιο είδος διακόσμησης.

DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι - Εγκατάσταση κυματοειδούς χαρτονιού

DIY διακόσμηση φράχτη

Συχνά συμβαίνει, έχοντας κατασκευάσει έναν αξιόπιστο φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι στην περιοχή, ο ιδιοκτήτης εξακολουθεί να είναι δυσαρεστημένος με την ελκυστικότητά του και τελικά, ο φράκτης είναι, κατά κάποιο τρόπο, μια κάρτα επίσκεψης ολόκληρου του ιστότοπου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εφαρμόσετε μερικά διακοσμητικά κόλπα..

Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι το προφίλ φύλλο συνδυάζεται τέλεια με άλλα υλικά, μπορείτε να τακτοποιήσετε τις θέσεις στήριξης με ειδικά πλαστικά πάνελ που μιμούνται τοιχοποιία διαφορετικών χρωμάτων (λευκό, κόκκινο, κόκκινο κ.λπ.). Μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε ένα σγουρό κόψιμο του άνω μέρους των καμβάδων (συνήθως γίνεται με τη μορφή τόξου).

Τα σχέδια μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την εξωτερική αισθητική του φράχτη. Τις περισσότερες φορές απεικονίζουν τοπία, εκπροσώπους της χλωρίδας και της πανίδας. Οι πίνακες που δημιουργήθηκαν με το αερογράφο φαίνονται όμορφοι.

Αναμφίβολα, η τοποθέτηση πλαστών στοιχείων στο φόντο των μονοφωνικών προφίλ φύλλων φαίνεται ασύγκριτη. Οι φράχτες φαίνονται ιδιαίτερα κομψοί, όπου τα πλαστά στοιχεία είναι παρόντα όχι μόνο σε όλους τους καμβάδες, αλλά και ως βολάν πάνω τους..

Τέλος, κάθε φράχτης μπορεί να διακοσμηθεί με ζωντανά φυτά. Ανθοφόρα δείγματα εγκαθίστανται σε στύλους στήριξης, φυτά διαφόρων υψών φυτεύονται μπροστά από τη δομή και τα σγουρά δείγματα διακοσμούνται με κυματοειδείς πίνακες.

DIY φράχτης από κυματοειδές χαρτόνι - Διακόσμηση DIY φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι - Διακόσμηση DIY φράχτη από κυματοειδές χαρτόνι - Διακόσμηση

Φράχτες από κυματοειδές χαρτόνι – φωτογραφία

Σας προτείνουμε να συνεχίσετε την περαιτέρω εξοικείωση με τις ποικιλίες φράχτες από κυματοειδές χαρτόνι στη συλλογή φωτογραφιών μας. Ακολουθούν διάφορες επιλογές περίφραξης, από τις οποίες μπορείτε να συλλέξετε διαφορετικές ιδέες σχεδίασης. Καλή προβολή!

Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία Φράχτες μόνοι σας από κυματοειδές χαρτόνι-φωτογραφία

Previous Post
עיצוב סלון צר (65 תמונות)
Next Post
Bakgrunn til kjøkkenet (80+ bilder)