Τεντωμένες οροφές (120 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Τεντωμένες οροφές (120 φωτογραφίες)

Τεντωμένες οροφές (120 φωτογραφίες)

Το φινίρισμα της οροφής είναι ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα στη διαδικασία ανακαίνισης. Ιδανικά, θα πρέπει να δείχνει άψογα ομοιόμορφο και να διατηρεί την αρχική του εμφάνιση για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτά τα κριτήρια πληρούνται πλήρως από το stretch pvc φιλμ, το οποίο είναι εντυπωσιακό με ποικιλία υφών και χρωμάτων. Πληροφορίες σχετικά με αυτό το υλικό, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός φωτογραφιών με παραδείγματα χρήσης του, μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο..

Τι είναι? Τύποι οροφών

Η δομή εφελκυσμού είναι ένας συνεχής καμβάς που εκτείνεται κάτω από μια συμβατική οροφή και στερεώνεται κατά μήκος της περιμέτρου με ένα ειδικό προφίλ από αλουμίνιο ή πλαστικό. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι υφάσματος που χρησιμοποιούνται ως κύρια επίστρωση είναι μεμβράνες PVC ή συνθετικά υφάσματα (πολυεστέρας εμποτισμένος με πολυουρεθάνη). Ανάλογα με την υφή τους, υπάρχουν ματ, γυαλιστερά, σατέν, υφάσματα και τεντωμένες οροφές με εκτύπωση φωτογραφιών.

Ματ τεντωμένη οροφή

Ένα τέτοιο ταβάνι διακρίνεται από μια άριστα επίπεδη επιφάνεια, που θυμίζει βαμμένο γύψο. Το πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι η απουσία λάμψης και διάθλασης του φωτός, καθώς και το πλήρες αόρατο των ραφών που σχηματίζονται όταν συγκολλούνται οι καμβάδες. Οι υψηλές αισθητικές ιδιότητες καθιστούν τις ματ τεντωμένες οροφές απαραίτητες για τη δημιουργία ενός κομψού κλασικού εσωτερικού χώρου.

Ματ τεντωμένη οροφή στο εσωτερικό του σαλονιού Ματ τεντωμένη οροφή

Γυαλιστερό (καθρέφτη) τεντωμένο ταβάνι

Ένα γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι είναι η καλύτερη επιλογή εάν πρέπει να αυξήσετε οπτικά το ύψος του δωματίου και να το κάνετε πιο ελαφρύ. Ανεξάρτητα από το χρώμα, μια τέτοια μεμβράνη είναι σαν μια καθαρή επιφάνεια νερού, στην οποία κάθε φωτόνιο φωτός αντανακλάται – τόσο τη μέρα όσο και το τεχνητό..

Γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Τεντωμένη οροφή από σατέν

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί συμβιβασμός μεταξύ ματ και γυαλιστερού τεντώματος οροφής. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι μια απαλή μαργαριταρένια λάμψη, δίνοντας στο δωμάτιο μια λεπτή λάμψη από μαργαριτάρια ή μετάξι. Η απουσία σκληρών σκιών επιτρέπει τη χρήση σατινέ φινιρίσματος για να δημιουργήσετε μια ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα για χαλάρωση.

Σατέν τεντωμένη οροφή στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου

Υφασμάτινη οροφή

Η υφασμάτινη οροφή είναι τοποθετημένη χωρίς προθέρμανση και τις περισσότερες φορές δεν έχει ραφές: το πλάτος του ρολού μπορεί να είναι από 3 έως 5 μέτρα, και αυτό είναι αρκετά αρκετό για όχι πολύ μεγάλα δωμάτια. Σε αντίθεση με τις ταινίες pvc, τα υφάσματα είναι ανθεκτικά σε χαμηλές θερμοκρασίες, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μη θερμαινόμενα δωμάτια και σε εξοχικές κατοικίες..

Υφασμάτινη οροφή

Τεντωμένη οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών

Η οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να ενσωματώσετε οποιεσδήποτε ιδέες σχεδιασμού τοποθετώντας μια εικόνα υψηλής ποιότητας στο ταβάνι. Μπορεί να είναι ο ουρανός, τα λουλούδια, τα πουλιά, οι πεταλούδες, ένα τοπίο, ένας παγκόσμιος χάρτης, ουρανοξύστες, παιδικές εικόνες ή περιλήψεις. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να συνδυάσετε όμορφα μια τέτοια τεντωμένη οροφή με το υπόλοιπο εσωτερικό, χωρίς να υπερφορτώνετε το χώρο με μεγάλες λεπτομέρειες..

Τεντωμένη οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στο εσωτερικό του γραφείου στο σπίτι Τεντωμένη οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στο εσωτερικό του παιδικού σταθμού

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των τεντωμένων οροφών

Στο μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό, οι τεντωμένες οροφές χρησιμοποιούνται πολύ πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο είδος επικάλυψης. Ο λόγος για αυτό είναι οι αξεπέραστες αισθητικές τους ιδιότητες, η σχετική ευκολία εγκατάστασης, η ανθεκτικότητα και η ευελιξία..

Αξιοπρέπεια

– Λόγω της απόλυτης αντοχής στην υγρασία, το φιλμ pvc είναι ιδανικό για κουζίνες και μπάνια. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, είναι ακόμη σε θέση να κρατήσει έναν αρκετά μεγάλο όγκο νερού, αν ξαφνικά μια παροχή νερού σπάσει τους γείτονες από ψηλά..

– Συχνά, οι τεντωμένες οροφές συνδυάζονται με γυψοσανίδες, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες δομές πολλαπλών επιπέδων.

– Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του φινιρίσματος είναι η δυνατότητα εύκολης απόκρυψης μικρών παρατυπιών στη βάση και μαζί τους – απόκρυψη της καλωδίωσης και ορισμένων στοιχείων φωτισμού.

Ατέλειες

– Στους ανθρώπους που προτιμούν όλα τα φυσικά, μπορεί να μην τους αρέσει η συνθετική φύση του υφάσματος από PVC. Αν και θεωρείται ακίνδυνο, κανείς δεν είναι ασφαλής από την αγορά ενός προϊόντος χαμηλής ποιότητας, το οποίο μπορεί να περιέχει τοξικές ακαθαρσίες ή βαφές..

– Λόγω της στεγανότητας των τεντωμένων οροφών, η ανταλλαγή ατμού διαταράσσεται, επομένως, δεν θα είναι πολύ άνετο να αναπνέετε στο δωμάτιο, θα πρέπει να αερίζετε και να ενεργοποιείτε το κλιματιστικό πιο συχνά.

– Η θερμοκρασία στην οποία επιτρέπεται η λειτουργία μεμβράνης pvc δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους + 5 ° C και να αυξηθεί πάνω από τους + 50 ° C.

– Κάθε έξι μήνες, τα γυαλιστερά τεντωμένα ταβάνια πρέπει να πλένονται, καθώς οι πιτσιλιές και οι σταγόνες γίνονται ορατές, για παράδειγμα, στο μπάνιο ή στην κουζίνα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των τεντωμένων οροφών

Σχεδιασμός τεντωμένης οροφής – φωτογραφία

Όταν σχεδιάζετε να συμπληρώσετε το εσωτερικό σας με τεντωμένες οροφές, δεν θα είναι περιττό να εξετάσετε τις έτοιμες επιλογές που εφαρμόζονται σε διαφορετικά δωμάτια: σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, βρεφονηπιακό σταθμό, μπάνιο, διάδρομος και διάδρομος.

Η παρουσίαση των φωτογραφιών που θα παρουσιαστούν θα βοηθήσει στην απεικόνιση του μελλοντικού σχεδιασμού των οροφών, καθώς και θα δώσει νέες ενδιαφέρουσες ιδέες για το σχεδιασμό τους.

Τεντωμένη οροφή στην αίθουσα (σαλόνι)

Οι πολύπλοκες οροφές πολλαπλών επιπέδων, η πρωτότυπη εκτύπωση φωτογραφιών και ο όμορφος φωτισμός με πολυτελή φωτιστικά θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σχέδιο του σαλονιού εντυπωσιακό και αξέχαστο..

Συνιστάται να επιλέξετε τη σκιά της τεντωμένης οροφής για το σαλόνι ώστε να ταιριάζει με το συνολικό σχέδιο. Σε ευρύχωρα δωμάτια, οι μεγάλες δομές και τα πλούσια χρώματα θα γίνουν μια όμορφη προφορά, αλλά σε μικρά δωμάτια είναι καλύτερο να περιοριστείτε σε ένα κομψό πλαίσιο γυψοσανίδας περιμετρικά, σε ένα ελαφρύ γυαλιστερό (σατέν) φιλμ ή σε ένα καθαρό μοτίβο ουρανού.

Μαύρο γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Μπλε τεντωμένη οροφή στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Μπεζ τεντωμένη οροφή στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Μαύρο τεντωμένο ταβάνι στο χολ (σαλόνι) - φωτογραφία Λευκή τεντωμένη οροφή στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στην αίθουσα (σαλόνι) - Λουλούδια Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Λευκή γυαλιστερή τεντωμένη οροφή στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο χολ (σαλόνι) - φωτογραφία Γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στην αίθουσα (σαλόνι) - εκτύπωση φωτογραφιών Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Κόκκινη τεντωμένη οροφή στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Καφετιά τεντωμένη οροφή στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Λευκή τεντωμένη οροφή στην αίθουσα (σαλόνι) - εκτύπωση φωτογραφιών Μπεζ γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Καφέ γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στην αίθουσα (σαλόνι) - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο χολ (σαλόνι) - φωτογραφία

Τεντωμένη οροφή στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι ένα δωμάτιο όπου οι τεντωμένες οροφές θα είναι πάντα πιο κατάλληλες από κάθε άλλη: η συμπύκνωση δεν συλλέγεται στο φιλμ, δεν απορροφά οσμές και σε περίπτωση μόλυνσης, μπορείτε απλά να το σκουπίσετε απαλά με ένα μαλακό σφουγγάρι βουτηγμένο σε ένα ελαφρύ διάλυμα σαπουνιού ή καθαριστικό παραθύρων.

Φωτεινό και χαρούμενο χρώμα της οροφής για να ταιριάζει με τα ακουστικά ή σε αρμονία με τη διακόσμηση του τοίχου θα δημιουργήσει αυξημένη διάθεση κατά το μαγείρεμα.

Μπεζ τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα - φωτογραφία Γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα - φωτογραφία Λευκό γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - εκτύπωση φωτογραφιών Γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα - φωτογραφία Λευκή τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - φωτογραφία Μαύρο τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - φωτογραφία Γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα - φωτογραφία Μπεζ γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στην κουζίνα - φωτογραφία Καθρέφτης τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στην κουζίνα - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - εκτύπωση φωτογραφιών Τεντωμένη οροφή στην κουζίνα - φωτογραφία

Τεντωμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο

Δεδομένου ότι ο κύριος σκοπός του υπνοδωματίου είναι η ξεκούραση και η χαλάρωση, είναι καλύτερο να διακοσμήσετε το εσωτερικό του σε απαλά παστέλ χρώματα και αντί για υφή καθρέφτη, προτιμήστε το σατέν ή το ματ.

Αν θέλετε να διαφοροποιήσετε το σχεδιασμό σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα τεντωμένο ταβάνι με διακριτικά χρώματα, μπούκλες ή εφέ έναστρο ουρανό. Η τελευταία επιλογή θα φαίνεται ασυνήθιστα ρομαντική στο σκοτάδι, φωτισμένη από μικρογραφίες διόδων..

Τεντωμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο - εκτύπωση φωτογραφιών Λουλούδια Μπλε τεντωμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Μαύρο γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Καθρέφτης τεντωμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Λευκό γυαλιστερό τεντωμένο ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Μπεζ τεντωμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Ροζ τεντωμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Λευκή τεντωμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Μπεζ γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Μπλε γυαλιστερό τεντωμένο ανώτατο όριο στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στο υπνοδωμάτιο - Λουλούδια Τεντωμένη οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στο υπνοδωμάτιο - Έναστρος ουρανός Σατέν τεντωμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Fabφασμα τεντωμένη οροφή στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία

Τεντωμένη οροφή στο μπάνιο

Η ταινία PVC είναι ένα αναντικατάστατο κάλυμμα για την οροφή στο μπάνιο. Ενώ ο γύψος εμποτίζεται με υγρασία και θρυμματίζεται το πρώτο έτος μετά την επισκευή, ο τεντωμένος καμβάς μπορεί να εξυπηρετήσει έως και δέκα χρόνια χωρίς να χάσει καθόλου την αισθητική του.

Η συμπύκνωση στην τεντωμένη οροφή δεν συλλέγεται, αλλά για να μην υπάρχουν ορατά ίχνη πιτσιλιών, είναι προτιμότερο να επιλέξετε σατέν ή ματ ταινία αντί για γυαλιστερό.

Καφέ γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στο μπάνιο - φωτογραφία Πράσινη τεντωμένη οροφή στο μπάνιο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στο μπάνιο - Λουλούδια Κόκκινη τεντωμένη οροφή στο μπάνιο - φωτογραφία Λευκή τεντωμένη οροφή στο μπάνιο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στο μπάνιο - Λουλούδια Λευκή τεντωμένη οροφή στο μπάνιο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο μπάνιο - φωτογραφία Κόκκινο γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στο μπάνιο - φωτογραφία Πράσινο γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στο μπάνιο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στο μπάνιο - φωτογραφία Καφετιά τεντωμένη οροφή στο μπάνιο - φωτογραφία Καθρέφτη τεντωμένη οροφή στο μπάνιο - φωτογραφία Μαύρο τεντωμένο ταβάνι στο μπάνιο - φωτογραφία

Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο και το διάδρομο

Οι στενοί και ζοφεροί διάδρομοι αποτελούν πρόβλημα για πολλά διαμερίσματα και ο καλύτερος τρόπος για να το λύσετε είναι να εγκαταστήσετε εκεί μια τεντωμένη οροφή με καθρέφτη. Αντανακλώντας το φως, θα αυξήσει οπτικά τον κάθετο χώρο, έτσι ώστε ο διάδρομος να μεταμορφωθεί αμέσως, να γίνει πιο άνετος και φωτεινός..

Για το καλύτερο αποτέλεσμα, αξίζει να τοποθετήσετε πολλούς προβολείς σε μια τέτοια οροφή..

Μπεζ τεντωμένη οροφή στο διάδρομο και το διάδρομο - φωτογραφία Γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στο διάδρομο και το διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στο διάδρομο - φωτογραφία Λευκή τεντωμένη οροφή στο διάδρομο και το διάδρομο - φωτογραφία Λευκή γυαλιστερή τεντωμένη οροφή στο διάδρομο και το διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στο διάδρομο και το διάδρομο - φωτογραφία Πράσινη τεντωμένη οροφή στο διάδρομο και το διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο και το διάδρομο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο διάδρομο και το διάδρομο - εκτύπωση φωτογραφιών

Τεντωμένη οροφή στο παιδικό δωμάτιο

Φωτεινές εικόνες εκτύπωσης φωτογραφιών και πλούσια χρώματα ταινιών pvc θα σας επιτρέψουν να οργανώσετε ένα πραγματικό παραμύθι στο φυτώριο. Συνδυάζοντας στοιχεία γυψοσανίδας, ελαστικό ύφασμα και ασυνήθιστο φωτισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο που θα χαρεί κάθε παιδί..

Δείτε παραδείγματα και μην ξεχάσετε να εμπλέξετε τους μικρούς κατοίκους του δωματίου στη δημιουργική διαδικασία..

Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Πράσινη τεντωμένη οροφή στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή με εκτύπωση φωτογραφιών στο παιδικό δωμάτιο - Sky Ροζ τεντωμένη οροφή στο παιδικό δωμάτιο - Πεταλούδες Τεντωμένη οροφή δύο επιπέδων στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Λευκό γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στο φυτώριο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Σατέν τεντωμένη οροφή στο παιδικό δωμάτιο - εκτύπωση φωτογραφιών Τεντωμένη οροφή στο φυτώριο για αγόρι - Ουρανός και αεροπλάνο Τεντωμένη οροφή στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Τεντωμένη οροφή στο παιδικό δωμάτιο - Πεταλούδες και λουλούδια Γυαλιστερό τεντωμένο ταβάνι στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Fabφασμα τεντωμένη οροφή στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία

Βίντεο: Πώς να τοποθετήσετε μια τεντωμένη οροφή

Previous Post
עיצוב סלון צר (65 תמונות)
Next Post
Bakgrunn til kjøkkenet (80+ bilder)