Οροφές από γυψοσανίδες (80 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Οροφές από γυψοσανίδες (80 φωτογραφίες)

Οροφές από γυψοσανίδες (80 φωτογραφίες)

Ο σχεδιασμός οροφών από γυψοσανίδες είναι ένα από τα πιο δύσκολα, αλλά ταυτόχρονα, ενδιαφέροντα καθήκοντα κατά την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος. Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να μην μπερδευτείτε στην ποικιλία των επιλογών σχεδιασμού, να σκεφτείτε σωστά τον φωτισμό και να σχεδιάσετε τη δομή, έτσι ώστε στο τέλος να γίνει μια φωτεινή τελική χορδή για το ενημερωμένο εσωτερικό σας..

Ποιοι είναι οι τύποι δομών

Το γυψοσανίδα είναι ένα ιδανικό υλικό αν θέλετε να φτιάξετε γρήγορα μια όμορφη οροφή. Είναι πυρίμαχο, ιδανικό τόσο για ισοπέδωση όσο και για δημιουργία οποιωνδήποτε ογκομετρικών σχημάτων. Η φυσική ελαστικότητα του γύψου καθιστά δυνατή την αποκοπή οποιωνδήποτε σχημάτων, διάτρηση τυχόν οπών, χωρίς φόβο για την εμφάνιση ρωγμών, τσιπς, γρατζουνιών. Τα μεμονωμένα στοιχεία στερεώνονται με βίδες με αυτοκόλλητη τομή ή ειδικές αναρτήσεις σε μεταλλικό πλαίσιο, στο οποίο είναι πολύ εύκολο να αποκρύψετε (και, εάν είναι απαραίτητο, να αντικαταστήσετε) την ηλεκτρική καλωδίωση. Ανάλογα με την πολυπλοκότητα των μορφών, οι οροφές από γυψοσανίδες μπορούν να είναι μονής στάθμης, πολλαπλών επιπέδων και σγουρές.

Οροφές ενός επιπέδου

Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι η απλότητα και η αξιοπιστία. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μικρά δωμάτια. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι το μπάνιο και η κουζίνα: η υψηλή υγρασία σε αυτά τα δωμάτια έχει καταστροφική επίδραση στο υλικό. Σε άλλες περιπτώσεις, αρκεί να τελειώσετε το ταβάνι με λεπτές γυψοσανίδες (GKL) μία φορά για να αποκτήσετε μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια για δεκαετίες. Στο μέλλον, μπορεί να διακοσμηθεί κατά την κρίση σας: βαμμένο με βαφή με βάση το νερό ή αλκυδικό σμάλτο, καλυμμένο με διακοσμητικό στόκο, ζωγραφισμένο στο χέρι, επικολλημένο με ταπετσαρία. Εάν το ύψος των τοίχων είναι μικρότερο από 3 μέτρα, συνιστάται να εστιάσετε σε ανοιχτές αποχρώσεις, καθώς τα κορεσμένα και σκούρα χρώματα θα μειώσουν οπτικά το χώρο.

Οροφές μονής στάθμης γυψοσανίδας

Πολυεπίπεδα ταβάνια

Σε συνδυασμό με έντονο φωτισμό, οι δομές γυψοσανίδας δύο και τριών επιπέδων φαίνονται εξαιρετικά πολυτελείς. Σύνθετη γεωμετρία, κύματα, ζιγκ -ζαγκ, στυλιζαρισμένη διακόσμηση, εναλλαγή ματ στοιχείων με γυαλιστερά ένθετα ή τρισδιάστατη ταπετσαρία – όλα αυτά είναι μόνο μέρος της φαντασίας του σχεδιαστή. Έγχρωμα LED, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, κρύσταλλα, μικροί καθρέφτες τους βοηθούν να επιτύχουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα. Οι οροφές πολλαπλών επιπέδων κλασικού στυλ μπορούν να συμπληρώσουν αρμονικά το εσωτερικό των αιθουσών υποδοχής, των γκαλερί τέχνης, των θεάτρων και των εστιατορίων. Ανάγλυφα φαντασίας θα διακοσμήσουν παιδότοπους για παιδιά, ευρύχωρα σαλόνια, υπνοδωμάτια.

Οροφές από γυψοσανίδες πολλαπλών επιπέδων

Σγουρά ταβάνια

Για να κόψετε από το γυψοσανίδα και να τοποθετήσετε σωστά μη τυποποιημένα στοιχεία (λουλούδια, φύλλα, πεταλούδες, μπούκλες, σύννεφα, φεγγάρι, αστέρια), απαιτείται ειδική δεξιότητα. Παρ ‘όλα αυτά, ένας τέτοιος σχεδιασμός θα κατακτήσει παιδιά και ενήλικες με τη μοναδική ομορφιά του. Είναι επιθυμητό η παλέτα χρωμάτων της οροφής να απηχεί τον σχεδιασμό των τοίχων, των επίπλων και τα σχέδια να είναι στο ίδιο στυλ..

Διαμορφωμένες οροφές από γυψοσανίδες Διαμορφωμένες οροφές από γυψοσανίδες

Φωτισμός οροφής από γυψοσανίδες

Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση και παραδοσιακά οι περισσότεροι λαμπτήρες τοποθετούνται συνήθως στην οροφή. Οι κατασκευές από γυψοσανίδες από αυτή την άποψη είναι πολύ βολικές – μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε λαμπερά αντικείμενα σε αυτά χωρίς κίνδυνο πυρκαγιάς.

Πολυέλαιοι

Ο πολυέλαιος βρίσκεται συνήθως στο κέντρο της σύνθεσης και είναι η πιο φωτεινή πηγή φωτός. Οι διαμορφωμένες αποχρώσεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι σκιών. Οι συνηθισμένοι σπειροειδείς λαμπτήρες βιδώνονται σε ελεύθερες πρίζες.

Πολυέλαιοι - οροφή γυψοσανίδας Πολυέλαιοι - οροφή γυψοσανίδας

LED

Έρχονται σε λευκό και έγχρωμο – σε όλο το φάσμα των αποχρώσεων του ουράνιου τόξου. Τα πλεονεκτήματα των LED είναι η χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, η μεγάλη διάρκεια ζωής (από 30 έως 100 χιλιάδες ώρες), η ασφάλεια (χαμηλή τάση, μην θερμαίνετε πάνω από τους 60 ° C), η φιλικότητα προς το περιβάλλον (σε αντίθεση με τους λαμπτήρες φθορισμού).

Φωτισμός οροφής γυψοσανίδας Φωτισμός οροφής γυψοσανίδας

Προβολείς

Η πιο σύγχρονη, ασφαλής και φθηνή επιλογή. Μέσα στη θήκη, κατασκευασμένη από μέταλλο, κεραμικά και ανθεκτικό γυαλί, υπάρχουν μικροσκοπικά, αλλά πολύ φωτεινά LED. Υπάρχουν επίπεδες (σταθερές) προβολείς και κινητές που μπορούν να περιστραφούν για να κατευθύνουν τη ροή του φωτός σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Τα τελευταία είναι τοποθετημένα σε ειδικά μικρά στηρίγματα.

Σημείο φωτισμού οροφής γυψοσανίδας Σημείο φωτισμού οροφής γυψοσανίδας

Σχεδιασμός οροφών γυψοσανίδας – φωτογραφία

Κατά τον σχεδιασμό του σχεδιασμού της οροφής, αξίζει να λάβετε υπόψη τον λειτουργικό σκοπό των δωματίων, την τοποθέτηση επίπλων σε αυτά και τη διακόσμηση των τοίχων. Αυτό θα βοηθήσει στη σωστή ζώνη του χώρου και θα σας σώσει από λάθη. Ενδιαφέρουσες ιδέες για κάθε τύπο δωματίου παρουσιάζονται στη συλλογή φωτογραφιών.

Οροφή γυψοσανίδας στην κουζίνα

Υπό την επίδραση της υγρασίας και του ατμού, η γυψοσανίδα μπορεί να βραχεί και να αρχίσει να παραμορφώνεται. Για να αποφύγετε αυτές τις συνέπειες, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε υδατοαπωθητικό σμάλτο στο ταβάνι ή να το επικολλήσετε με μεμβράνη pvc. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε γυψοσανίδα μόνο για μερικό φινίρισμα, για παράδειγμα, πάνω από την τραπεζαρία, εάν η κουζίνα έχει μεγάλο χώρο και αερίζεται καλά..

Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στην κουζίνα

Οροφή γυψοσανίδας στο σαλόνι

Το σαλόνι είναι το ιδανικό μέρος για τολμηρές αποφάσεις σχεδιασμού. Οι ογκομετρικές οροφές από γυψοσανίδες θα είναι μια καλή προσθήκη σε κάθε στυλ. Αριστοκρατική βικτοριανή, λεπτή Προβηγκία, κομψά κλασικά θα τονιστούν από συμμετρικούς θόλους, καμάρες και καλούπια από γυψομάρμαρο. Σε μια χαρούμενη χώρα ή μια ευρύχωρη σοφίτα, μπορείτε να συνδέσετε δοκάρια από γυψοσανίδες. Για ένα συγκρατημένο μοντέρνο στυλ ή ένα λακωνικό ιαπωνικό στυλ, είναι κατάλληλα αυστηρά γεωμετρικά σχήματα..

Εάν τοποθετήσετε την επάνω βαθμίδα της οροφής στο κέντρο στο στενό πλαίσιο του κάτω επιπέδου, το σαλόνι θα φαίνεται ψηλότερο και ελαφρύτερο. Αλλά ταυτόχρονα, αξίζει να εγκαταλείψετε τον υπερυψωμένο πολυέλαιο υπέρ μιας ευρείας επίπεδης σκιάς..

Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο σαλόνι

Οροφή γυψοσανίδας στο υπνοδωμάτιο

Κατά τον εξοπλισμό της οροφής στο υπνοδωμάτιο, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα ρέοντα σχήματα, τα παστέλ χρώματα και την απαλή λάμψη. Θα είναι κατάλληλα θραύσματα με την εικόνα του ουρανού, λευκά σύννεφα, απομίμηση σφαιρών αστεριών. Ελαφρώς τρεμόπαιτα φώτα και μοτίβα φθορισμού θα προσθέσουν μια ρομαντική διάθεση πριν από τον ύπνο, αλλά είναι σκόπιμο να αφήσετε φωτεινές κορδέλες από νέον για σαλόνια και διαδρόμους. Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχουν ογκώδεις κατασκευές και πολυέλαιοι πάνω από το κρεβάτι, πολύ αντίθετα ή ζοφερά στοιχεία..

Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο υπνοδωμάτιο

Οροφή γυψοσανίδας στο φυτώριο

Στο σχεδιασμό ενός παιδικού δωματίου, είναι πολύ σημαντικό να μην υπερφορτώνετε το χώρο. Όσο μικρότερη είναι η επιφάνεια και το ύψος του δωματίου, τόσο πιο ήρεμο πρέπει να φαίνεται το ταβάνι. Οι πολύχρωμες ογκώδεις φιγούρες σε αυτή την περίπτωση μπορούν να γίνουν υποσυνείδητα ως απειλές. Οι μεγάλες λεπτομέρειες είναι κατάλληλες για οπτική χωροθέτηση μεγάλων χώρων. Σε μικρά δωμάτια, θα υπάρχουν αρκετές ελαφριές κατασκευές από λεπτά φύλλα γυψοσανίδας. Για να κάνετε το μωρό άνετο, οι αποχρώσεις πρέπει να είναι απαλές, ελαστικές και το φως να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό, σε γαλακτώδες κιτρινωπό φάσμα..

Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο παιδικό δωμάτιο

Οροφή γυψοσανίδας στο διάδρομο και το διάδρομο

Ο διάδρομος και ο διάδρομος καταλαμβάνουν λίγο χώρο, αλλά δημιουργούν την πρώτη εντύπωση του σπιτιού. Οι ελαφριές, μονόχρωμες οροφές με σταθερό φωτισμό περιμετρικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσετε με συχνά φως και ενέργεια αυτά τα συχνά ζοφερά δωμάτια. Μια ταινία νέον, καθώς και προβολείς, θα αντιμετωπίσουν τέλεια μια παρόμοια εργασία. Για να κάνετε το εσωτερικό του διαδρόμου ή του διαδρόμου πιο ενδιαφέρον, μπορείτε να τοποθετήσετε μια θολωτή, τοξωτή ή οροφή γυψοσανίδας δύο επιπέδων..

Σχεδιασμός οροφής γυψοσανίδας στο διάδρομο Σχεδιασμός οροφής γυψοσανίδας στο διάδρομο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο διάδρομο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο διάδρομο Σχεδιασμός οροφής γυψοσανίδας στο διάδρομο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο διάδρομο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο διάδρομο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο διάδρομο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο διάδρομο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο διάδρομο και το διάδρομο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο διάδρομο Σχεδιασμός οροφής από γυψοσανίδες στο διάδρομο

Πώς να φτιάξετε μια οροφή γυψοσανίδας με τα χέρια σας

Για να τελειώσετε την οροφή με γυψοσανίδα, θα χρειαστείτε μια σταθερή σκάλα, έναν χάρακα μετρητή, ένα επίπεδο κτιρίου, ένα κατσαβίδι, ένα τρυπάνι σφυριών (εάν οι πλάκες είναι στερεωμένες σε τσιμεντένιο πάτωμα), ένα σφυρί, ένα πριόνι ή μεταλλικό ψαλίδι. Για να επεξεργαστείτε τη γυψοσανίδα, χρειάζεστε ένα τρυπάνι με ειδικά στρογγυλά ακροφύσια, ένα παζλ, ένα πριόνι, ένα μαχαίρι, λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο.

Από υλικά – μεταλλικό προφίλ, φύλλα γυψοσανίδας, βίδες με αυτοκόλλητη τομή, κρεμάστρες και πείρους, καθώς και χρώματα, ρολό και πινέλο για την επένδυση. Ταυτόχρονα, αξίζει να αγοράσετε καλωδίωση και φωτισμό.

DIY οροφή γυψοσανίδας

Η εγκατάσταση οροφών γυψοσανίδας περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

1) σχεδιασμός και διάταξη ·

2) προετοιμασία επιφάνειας (στερέωση προφίλ τοίχου σε πλάκες δαπέδου ή ξύλινα δοκάρια με πείρους σε διαστήματα 50 cm).

3) συναρμολόγηση του μεταλλικού πλαισίου (για σύνθετες κατασκευές, το προφίλ πρέπει να σχηματίζει κατάλληλες γωνίες και να ταιριάζει σε μέγεθος).

4) τοποθέτηση ηλεκτρικής καλωδίωσης.

5) κοπή φύλλων και προετοιμασία διακοσμητικών στοιχείων γυψοσανίδας.

6) εναλλακτική στερέωση της γυψοσανίδας στο πλαίσιο.

7) κοπές οπών για λαμπτήρες.

8) φινιρίσματα: σοβάτισμα, βαφή, βαφή, εγκατάσταση συσκευών φωτισμού.

Πριν φτιάξετε μια οροφή γυψοσανίδας με τα χέρια σας, θα πρέπει να παρακολουθήσετε πολλά βίντεο με κύριες τάξεις στα οποία έμπειροι ειδικοί περιγράφουν λεπτομερώς τις αποχρώσεις της εργασίας. Είναι καλύτερα να αναθέσετε την εφαρμογή σύνθετων λύσεων σχεδιασμού σε επαγγελματίες – αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και να επιτύχετε ευκολότερα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βίντεο: Οροφές γυψοσανίδας – σχεδιασμός και τελειώματα

Previous Post
עיצוב סלון צר (65 תמונות)
Next Post
Bakgrunn til kjøkkenet (80+ bilder)