DIY κρύα πορσελάνη: 90 φωτογραφίες και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY κρύα πορσελάνη: 90 φωτογραφίες και ιδέες

DIY κρύα πορσελάνη: 90 φωτογραφίες και ιδέες

Η κρύα πορσελάνη είναι ένα δημοφιλές υλικό στη χειροτεχνία, το οποίο, λόγω της ευελιξίας του στην επεξεργασία, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όμορφα πράγματα. Τα πρώτα προϊόντα από αυτό το υλικό εμφανίστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα και μέχρι σήμερα, η κρύα πορσελάνη δεν χάνει τη σημασία της. Οι πραγματικοί τεχνίτες δημιουργούν από αυτό εξαιρετική διακόσμηση, κοσμήματα, αναμνηστικά, γοητευτικές ανθοδέσμες, πριν από τις οποίες καμία νεαρή κυρία δεν μπορεί να αντισταθεί. Αυτός ο τύπος χειροτεχνίας φέρνει πολλή ευχαρίστηση, αναπτύσσει τέλεια τη φαντασία, την αίσθηση της ομορφιάς και προκαλεί επίσης ένα αίσθημα πλήρους ικανοποίησης από το αποτέλεσμα..

Χαρακτηριστικά του υλικού και εργασία με αυτό

Η κρύα πορσελάνη είναι ένα απαιτούμενο υλικό για χειροτεχνία, επιτρέποντάς σας να φτιάξετε τα καλύτερα κοσμήματα και χειροτεχνίες. Αν και εξωτερικά τα προϊόντα μοιάζουν πολύ με το κεραμικό, στην πραγματικότητα διαφέρουν αρκετά από αυτά στα χαρακτηριστικά τους. Η κρύα πορσελάνη φοβάται τόσο τις συνθήκες υψηλής υγρασίας όσο και το άμεσο ηλιακό φως, την έντονη υπερθέρμανση, οπότε η θέση των προϊόντων πρέπει να επιλεγεί λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά. Προκειμένου το προϊόν να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι καλύτερο να το καλύψετε με βερνίκι – τότε θα είναι λιγότερο εκτεθειμένο στις ιδιοτροπίες του μικροκλίματος.

Μπορείτε να αγοράσετε χειροποίητο υλικό στο κατάστημα. Εάν δεν τα καταφέρατε, δεν χρειάζεται να απελπίζεστε, καθώς μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. Για να φτιάξετε σωστά τη “ζύμη”, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά, επιλεγμένα στις σωστές ποσότητες: ρύζι ή άμυλο καλαμποκιού, κόλλα PVA, γλυκερίνη, κρέμα (κατά προτίμηση για παιδιά) και κιτρικό οξύ για δύναμη. Η κόλλα με άμυλο αναμειγνύεται σε ίσες αναλογίες 1: 1. Προστίθεται επίσης μια μάζα γλυκερίνης και κρέμας, που λαμβάνεται από αναλογία 2: 1, και ένα οξύ. Πρέπει να αφεθεί να παρασκευαστούν πλήρως οι αναμεμειγμένες πρώτες ύλες για ένα τέταρτο της ώρας και, στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε. Το υλικό πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε φορά – δεν θα είναι κατάλληλο για μεταγενέστερη γλυπτική.

Για να πάρετε ένα έγχρωμο προϊόν, μπορείτε αρχικά να προσθέσετε χρώμα στη μάζα ή να βάψετε το τελικό σχήμα μια μέρα μετά το μοντέλο. Η εργασία δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία, είναι σημαντικό να έχετε ψαλίδι και κόλλα στο χέρι και να προστεθούν άλλα αξεσουάρ (οδοντογλυφίδες, σύρματα, χρώματα, βούρτσες, χάντρες κ.λπ.).

DIY κρύα πορσελάνη - Χαρακτηριστικά του υλικού και εργασία με αυτό

Χειροτεχνία από κρύα πορσελάνη για αρχάριους

Η ευελιξία του υλικού για επεξεργασία καθιστά δυνατή τη δημιουργία μιας μεγάλης ποικιλίας προϊόντων και χειροτεχνιών. Το πόσο πολύπλοκες και κομψές θα είναι, εξαρτάται περισσότερο από τις δεξιότητες μοντελοποίησης. Οι πραγματικοί τεχνίτες είναι σε θέση να δημιουργήσουν εκπληκτικά αριστουργήματα, πολλά από τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως λειτουργικά είδη σπιτιού. Οι αρχάριοι πρέπει να αποκτήσουν κυριαρχία σε απλούστερες χειροτεχνίες, παραδείγματα των οποίων θα δώσουμε παρακάτω..

Λουλούδια Sakura

Τα πιο δημοφιλή είδη είναι τα λουλούδια. Για να φτιάξετε ένα όμορφο λεπτό κλαδί σακούρα, το οποίο θα γίνει μια άξια διακόσμηση του εσωτερικού του σαλονιού, θα χρειαστείτε τρία χρώματα πορσελάνης – πράσινο και δύο άλλα για τα πέταλα των μπουμπουκιών (προαιρετικά).

Αρχικά, πρέπει να συνδυάσετε το λευκό και το ροζ υλικό και να σχηματίσετε ένα μπλοκ, το οποίο στη συνέχεια κόβεται σε μικρά κομμάτια με ψαλίδι (δείτε τη φωτογραφία). Είναι απαραίτητο να σχηματιστούν πέταλα από αυτά, τα οποία κολλάνε μεταξύ τους σε σχήμα μπουμπουκιού. Τρυπάμε το τελικό λουλούδι με μια οδοντογλυφίδα και βιδώνουμε το σύρμα σε αυτό. Στη συνέχεια, σχηματίζουμε πράσινα σέπαλα και τα κολλάμε στη σύνθεση..

Το κύριο λουλούδι είναι έτοιμο. Μπορεί να διακοσμηθεί με διακοσμητικά πιστίλια, χάντρες κ.λπ. Τα τεχνητά λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν το εσωτερικό ενός δωματίου, να κάνουν ένα εντυπωσιακό πάνελ τοίχου, να κάνουν εκπληκτικά μενταγιόν ή διακοσμήσεις ντουλάπας.

DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Sakura Flowers DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Sakura Flowers DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Sakura Flowers DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Sakura Flowers DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Sakura Flowers

Κρύα τριαντάφυλλα από πορσελάνη

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να φτιάξετε όμορφα κρύα μπουμπούκια πορσελάνης. Πρώτον, πρέπει να πάρετε μια ράβδο στην οποία θα σχηματιστεί το λουλούδι – μπορεί να είναι φουρκέτα, οδοντογλυφίδα, σύρμα κλπ. Θα χρειαστείτε επίσης ψαλίδι για εργασία, κατά προτίμηση μανικιούρ, καθώς είναι πιο βολικό να κόψετε μικρά μέρη, κόλλα και πινέλο, κρύα ζύμη πορσελάνης μαζί τους. κόκκινο, ροζ ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμητό χρώμα, καθώς και πράσινο υλικό για το σχηματισμό των φύλλων.

Δεδομένου ότι οι μέθοδοι κατασκευής είναι κάπως διαφορετικές μεταξύ τους, μπορεί να χρειαστούν πρόσθετα αξεσουάρ: ένα έτοιμο πρότυπο για τα πέταλα ή ένα μολύβι με χαρτόνι για να το δημιουργήσετε. Όταν όλα είναι έτοιμα, μπορείτε να ξεκινήσετε να εργάζεστε ακολουθώντας τις παρακάτω βήμα προς βήμα οδηγίες. Τα κρύα τριαντάφυλλα από πορσελάνη είναι ένα εξαιρετικό υλικό για τη δημιουργία ανθοδεσμών, κοσμημάτων, αναμνηστικών κ.λπ..

DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Τριαντάφυλλα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Τριαντάφυλλα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Τριαντάφυλλα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Τριαντάφυλλα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Τριαντάφυλλα

Διακοσμητικό κύπελλο

Δεδομένου ότι, όπως έχουμε ήδη σημειώσει, το υλικό μας φοβάται τις ακραίες θερμοκρασίες, θα πάρουμε ένα κανονικό φλιτζάνι. Στη συνέχεια, χρειάζεστε κρύα πορσελάνη διαφόρων αποχρώσεων, από την οποία σχηματίζουμε τις κύριες λεπτομέρειες της σύνθεσης – τριαντάφυλλα. Θα χρειαστείτε πέντε από αυτά σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη. Θα χρειαστεί επίσης να φτιάξετε πέταλα από ανοιχτό πράσινο ζυμάρι..

Αρχίζουμε να συλλέγουμε τη σύνθεση: ανοίξτε το σκούρο πράσινο σημείο και κολλήστε το στο κύπελλο – αυτή είναι η βάση. Επιπλέον, τριαντάφυλλα και πέταλα είναι κολλημένα εναλλάξ σε αυτό. Στη συνέχεια, πρέπει να σχηματίσετε μικρά μπλε λουλούδια από τα κομμένα “σταγονίδια” υλικού και να τα σχηματίσετε κίτρινα κέντρα.

DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Διακοσμητικό Κύπελλο DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Διακοσμητικό Κύπελλο DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Διακοσμητικό Κύπελλο DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Διακοσμητικό Κύπελλο DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Διακοσμητικό Κύπελλο DIY Cold Porcelain Crafts for Beginners - Διακοσμητικό Κύπελλο

Κρύο κορνίζα από πορσελάνη

Ένα όμορφο κορνίζα μπορεί να γίνει όχι μόνο μια υπέροχη διακόσμηση για ένα δωμάτιο, αλλά και ένα δώρο πρώτης κατηγορίας φτιαγμένο με τα χέρια σας. Ένα τέτοιο δώρο σίγουρα θα ευχαριστήσει τον άνδρα γενεθλίων και για τον κύριο θα γίνει μια πραγματική πηγή υπερηφάνειας..

Αρχικά, πρέπει να αποκτήσετε μια βάση – να αγοράσετε ένα έτοιμο πλαίσιο σε ένα κατάστημα ή να το κόψετε από κόντρα πλακέ, χαρτόνι. Περαιτέρω – εξαρτάται από τη φαντασία. Είναι καλύτερα να σχεδιάσετε πρώτα ένα σχέδιο του μελλοντικού σκάφους σε χαρτί και στη συνέχεια να σμιλέψετε τις απαραίτητες λεπτομέρειες – αυτά μπορεί να είναι λουλούδια, βότσαλα, κοχύλια και άλλες λεπτομέρειες.

Δεν είναι δύσκολο να μορφοποιήσετε κελύφη εάν χρησιμοποιείτε καλούπια σιλικόνης. Μπορείτε επίσης να τα πλάσετε μόνοι σας. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει μερικά παραδείγματα για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Παρεμπιπτόντως, από τέτοια στοιχεία μπορείτε να συναρμολογήσετε ένα όμορφο βραχιόλι ή μπρελόκ..

DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα DIY κρύες χειροτεχνίες πορσελάνης για αρχάριους - Κορνίζα

Κρύα πορσελάνη λυγαριά

Εάν έχετε ήδη εμπειρία στη γλυπτική διαφόρων χειροτεχνιών από κρύα πορσελάνη, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με πιο πολύπλοκα προϊόντα και συνθέσεις. Μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας μια υπέροχη διακόσμηση για το σαλόνι, την κουζίνα ή άλλο δωμάτιο υφαίνοντας, για παράδειγμα, ένα όμορφο καλάθι, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να γεμίσει με ένα μπουκέτο ή ψεύτικα φρούτα. Έτσι, για δουλειά χρειαζόμαστε κρύα πορσελάνη βαμμένη σε καφέ απόχρωση, ένα μαχαίρι, ένα μικρό κομμάτι ισχυρού σύρματος για τη λαβή και ένα δοχείο που θα χρησιμεύσει για τη διαμόρφωση του πλαισίου. Στη συνέχεια, κάνουμε τα πάντα με τη σειρά:

1. Τυλίγουμε την πορσελάνη, μετατρέποντάς την σε μια λεπτή ράβδο (όχι μεγαλύτερη από 2 mm σε διάμετρο), την οποία στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια ίσου μήκους.

2. Κολλάμε τα τμήματα στη βάση, πιέζοντας και κολλώντας τα άκρα τους στο κέντρο του πυθμένα, τα κόβουμε στο ίδιο μήκος.

3. Τυλίξτε έναν επίπεδο κύκλο και κολλήστε τη βάση του μελλοντικού καλαθιού, κόβοντας τα προεξέχοντα θραύσματα.

4. Όταν στεγνώσει το τεμάχιο εργασίας, αναποδογυρίστε το, αφαιρέστε τη βάση και ξεκινήστε την ύφανση χρησιμοποιώντας την υπόλοιπη ράβδο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

5. Όταν τελειώσει ο σχηματισμός του καλαθιού, μπορείτε να πλέξετε ξεχωριστά μια πλεξίδα και να την κολλήσετε ως χείλος, και επίσης να “καλύψετε” τον εσωτερικό πάτο με έναν επίπεδο κύκλο υλικού.

6. Πάρτε ένα μεταλλικό σύρμα και λυγίστε το σε σχήμα λαβής, τυλίξτε το με ένα λεπτό κρύο λουκάνικο από πορσελάνη και στερεώστε το στο καλάθι. Η χειροτεχνία είναι έτοιμη!

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να πλέξετε διάφορα προϊόντα: βάζα, πιατάκια και ολόκληρα σύνολα, τα οποία θα γίνουν η πραγματική υπερηφάνεια των ιδιοκτητών του σπιτιού και ένα εξαιρετικό δώρο..

DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο DIY κρύο ψάθινο πορσελάνινο

DIY κρύα πορσελάνη – ιδέες φωτογραφιών

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τι μπορεί να γίνει από κρύα πορσελάνη από μια περαιτέρω επιλογή φωτογραφιών. Υπάρχουν πολλά όμορφα έργα που παρουσιάζονται εδώ, από τα οποία αξίζει να αντλήσετε τις καλύτερες ιδέες για τη δική σας δημιουργικότητα. Καλή προβολή!

DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών DIY κρύα πορσελάνη - ιδέες φωτογραφιών

Previous Post
Ενσωματωμένες κουζίνες (65+ φωτογραφίες)
Next Post
To-etasjers hus (90 bilder): prosjekter og ideer