Μονό κρεβάτι (70 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Μονό κρεβάτι (70 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Μονό κρεβάτι (70 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε

Τα μονά κρεβάτια είναι μια από τις ευέλικτες και συμπαγείς επιλογές επίπλων για μικρά υπνοδωμάτια και παιδικά δωμάτια. Έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση μεταξύ των ανθρώπων που ακολουθούν έναν τρόπο ζωής εργένη, μεταξύ των ηλικιωμένων, καθώς και μεταξύ των εφήβων. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι τέτοια έπιπλα δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και εγκαθιστώντας μια μεταμορφωτική δομή, μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο. Στο άρθρο μας, θα εξετάσουμε τι είναι τα μοντέρνα παπούτσια μονόκλινου κρεβατιού, καθώς και θα παρέχουμε πρακτικές συμβουλές για την επιλογή τους..

Τύποι και μοντέλα μονά κρεβάτια

Ο σημερινός κατασκευαστής επίπλων μπορεί να καυχηθεί για μια τεράστια γκάμα από μονά κουτιά ύπνου. Παρά το γεγονός ότι έχουν λιγότερη ζήτηση από τα διπλά κρεβάτια, δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή. Τα κρεβάτια διαφέρουν στο υλικό κατασκευής, καθώς και στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού..

Ανάλογα με τα υλικά

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα μονό κρεβάτι, πρώτα από όλα θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο υλικό. Στην παραγωγή μοντέρνων επίπλων, χρησιμοποιούνται τέσσερις κύριοι τύποι πρώτων υλών – φυσικό ξύλο, μοριοσανίδες, MDF και μέταλλο. Ας εξετάσουμε τα κύρια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους..

1. Πίνακας. Για δεκαετίες και ακόμη και αιώνες, ένα ξύλινο κρεβάτι παρέμεινε ένα μοντέρνο και σχετικό έπιπλο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα άνεσης και ζεστασιάς σε κάθε υπνοδωμάτιο. Πιστεύεται ότι τα ξύλινα έπιπλα έχουν μια ιδιαίτερη ενέργεια, δύναμη πλήρωσης, βελτίωση της διάθεσης και ηρεμία. Πρέπει να σημειωθεί ότι το ξύλο πρακτικά δεν περιέχει επιβλαβή σωματίδια, επομένως θεωρείται δικαίως ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Επιπλέον, τα ξύλινα κρεβάτια θεωρούνταν πάντα σημάδι του πλούτου και της εξαιρετικής γεύσης των ιδιοκτητών. Όσον αφορά τη δύναμη των ξύλινων κατασκευών, αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί κατηγορηματικά. Είναι όλα σχετικά με τα διάφορα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου ξύλου. Για παράδειγμα, ένα κρεβάτι πεύκου δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για παραμέτρους υψηλής αντοχής στη φθορά, καθώς το ίδιο το πεύκο είναι ένα μάλλον μαλακό υλικό. Σε αντίθεση με αυτό, η βελανιδιά ή η οξιά έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή, επομένως, τα έπιπλα που κατασκευάζονται με βάση τους θα διαρκέσουν πολύ..

2. Μοριοσανίδες. Το κύριο πλεονέκτημα των κρεβατιών από μοριοσανίδες είναι το χαμηλό κόστος τους σε σύγκριση με άλλα υλικά. Κατά τη διαδικασία κατασκευής σανίδων από ρινίσματα, προστίθενται συστατικά κόλλας και ρητίνες συγκόλλησης στη σύνθεση, οπότε το κρεβάτι από μοριοσανίδες έχει υψηλή αντοχή, δεν θα είναι επιρρεπές σε ζημιές και μούχλα. Ωστόσο, αυτό το υλικό έχει και το μειονέκτημά του – με αυξημένη θέρμανση, η μοριοσανίδα μπορεί να εκπέμπει φορμαλδεhyδη, η οποία είναι μη ασφαλής για την υγεία..

3. MDF. Αυτό το υλικό έχει κάποιες ομοιότητες με μοριοσανίδες, αλλά δεν περιέχει ρητίνες. Τα κρεβάτια MDF έχουν μεγαλύτερη αντοχή (αντίστοιχα, θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο), διάφορες παραλλαγές σε σχήματα και μεγέθη. Φαίνονται κομψά σε εσωτερικούς χώρους οποιουδήποτε στυλ. Το μειονέκτημα των κατασκευών είναι η ευφλεκτότητά τους, επομένως δεν πρέπει να τοποθετούνται σε δωμάτια με τζάκι, σόμπα ή σόμπα..

4. Μέταλλο. Τα μεταλλικά κρεβάτια είναι πολύ δημοφιλή σήμερα. Αυτό δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό από τα χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής, καθώς και την περιβαλλοντική ασφάλεια, την απουσία επιβλαβών συστατικών στη σύνθεση. Στο σχεδιασμό των σύγχρονων διαμερισμάτων, υπάρχει όλο και περισσότερο η τάση να σχεδιάζονται “άνετα” στυλ, όπως η Προβηγκία, η χώρα, το shabby chic, οπότε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα πλαστά προϊόντα. Και αυτό είναι πολύ δικαιολογημένο, επειδή τα στοιχεία σφυρηλάτησης δίνουν πάντα στο εσωτερικό κάποια γοητεία και πλούτο σχεδιασμού..

Τύποι μονά κρεβάτια - Ανάλογα με τα υλικά Τύποι μονά κρεβάτια - Ανάλογα με τα υλικά Τύποι μονά κρεβάτια - Ανάλογα με τα υλικά

Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού

Κατά την επιλογή ενός κρεβατιού, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στα δεδομένα σχεδιασμού του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρά διαμερίσματα και παιδικά δωμάτια, όπου σε ένα μικρό χώρο είναι απαραίτητο να χωρέσουν, εκτός από ένα κρεβάτι, πολλά διαφορετικά πράγματα. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε τους σύγχρονους τύπους μονά κρεβάτια, τα οποία διαφέρουν στις πρόσθετες δυνατότητές τους..

Μονό κρεβάτι με συρτάρια. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε πραγματικά για ένα συνηθισμένο μικρό κρεβάτι για ένα άτομο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με κεφαλάρι και άκρες. Ωστόσο, η ιδιαιτερότητά του έγκειται στην παρουσία συρταριών κάτω από το κρεβάτι. Τις περισσότερες φορές, τέτοια διαμερίσματα για την αποθήκευση λινών και άλλων αξεσουάρ έχουν ανασυρόμενο μηχανισμό, αλλά υπάρχουν επίσης δομές ταλάντευσης..

Τύποι μονά κρεβάτια - Μονό κρεβάτι με συρτάρια Τύποι μονά κρεβάτια - Μονό κρεβάτι με συρτάρια

Κρεβάτι με μηχανισμό ανύψωσης. Όχι λιγότερο σχετικά με τα μικρά δωμάτια είναι τα μονόκλινα με αναδυόμενο κρεβάτι, κάτω από το οποίο βρίσκεται το κουτί. Σε αντίθεση με τα συρτάρια, ο μηχανισμός ανύψωσης εξοικονομεί σημαντικά χώρο, καθώς δεν απαιτεί ελεύθερο χώρο κοντά.

Τύποι Μονό Κρεβάτι - Κρεβάτι Ανελκυστήρα Τύποι Μονό Κρεβάτι - Κρεβάτι Ανελκυστήρα

Καναπές κρεβάτι. Η κύρια διαφορά μεταξύ του καναπέ είναι η πλάτη. Μπορεί να είναι άκαμπτο, αλλά τις περισσότερες φορές ο κατασκευαστής το καλύπτει με ένα υλικό, για παράδειγμα, απομίμηση δέρματος ή άλλο ύφασμα. Επίσης, το σετ με τον καναπέ παρέχεται με μαλακά διακοσμητικά μαξιλάρια, που προσθέτουν επιπλέον άνεση στο χώρο ύπνου. Το μοντέλο με ένα προεξέχον σγουρό πλευρικό τοίχωμα φαίνεται ιδιαίτερα όμορφο.

Τύποι μονά κρεβάτια - Καναπές -κρεβάτι Τύποι μονά κρεβάτια - Καναπές -κρεβάτι

Κρεβάτι ενσωματωμένο στα έπιπλα. Μια άλλη επιλογή που βοηθά στην σημαντική εξοικονόμηση χώρου στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, διάφορα ντουλάπια, ντουλάπια και ράφια φαίνεται να αναπτύσσονται γύρω από το κρεβάτι, δημιουργώντας ένα ενιαίο σύνολο με αυτό..

Τύποι μονά κρεβάτια - Κρεβάτι ενσωματωμένο στα έπιπλα Τύποι μονά κρεβάτια - Κρεβάτι ενσωματωμένο στα έπιπλα

Μονό μετατρέψιμο κρεβάτι. Μοντέρνα μετατρέψιμα κρεβάτια βρίσκονται σε πολλούς εσωτερικούς χώρους που δεν μπορούν να καυχηθούν για μια μεγάλη περιοχή. Αυτή η τεχνογνωσία έχει πραγματικά ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των συμβατικών επίπλων υπνοδωματίου. Το μονό κρεβάτι που μεταμορφώνεται μπορεί εύκολα και εύκολα να διπλωθεί, μετατρέποντάς το σε ντουλάπα ή μέρος ενός ακουστικού με αρθρωτά ράφια. Ένα τέτοιο κρεβάτι είναι συχνά εγκατεστημένο σε παιδικό δωμάτιο, όπου υπάρχει έντονη έλλειψη χώρου για να παίξουν τα μικρά κοτσάνια. Αυτή είναι επίσης μια καλή επιλογή για διαμερίσματα στούντιο, όταν το σαλόνι είναι επίσης το υπνοδωμάτιο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το κρεβάτι μπορεί εύκολα να κρυφτεί διπλώνοντας το οριζόντια ή κάθετα.

Τύποι μονά κρεβάτια - Μετατρέψιμο μονό κρεβάτι Τύποι μονά κρεβάτια - Μετατρέψιμο μονό κρεβάτι

Κρεβάτι στη σοφίτα. Μια καλή επιλογή για παιδικό δωμάτιο, αν και βρίσκεται επίσης σε μικρά διαμερίσματα στούντιο. Η ουσία είναι ότι το κρεβάτι βρίσκεται στον επάνω όροφο της δομής, κάτω από το οποίο τοποθετείται ο χώρος εργασίας, ο χώρος παιχνιδιού ή διάφορα ερμάρια. Αυτά τα κρεβάτια πωλούνται συνήθως χωρίς στρώμα – πρέπει να επιλεγούν ξεχωριστά. Είναι καλύτερο να φτιάξετε ένα τέτοιο έπιπλο κατά παραγγελία – τότε ο κατασκευαστής έχει την ευκαιρία να λάβει υπόψη όλες τις επιθυμίες του πελάτη, που σχετίζονται με τη διαμόρφωση και τις διαστάσεις. Όταν επιλέγετε ένα σχέδιο, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβετε υπόψη το ύψος του, καθώς και τις διαστάσεις του δωματίου, έτσι ώστε ο χώρος ύπνου να μην βρίσκεται κάτω από την οροφή.

Τύποι Μονών Κρεβατιών - Σοφίτα Τύποι Μονών Κρεβατιών - Σοφίτα

Μονό κρεβάτι με επιπλέον κρεβάτι. Όχι λιγότερο ενδιαφέρον είναι το μοντέλο με μια πτυσσόμενη κουκέτα, η οποία είναι πρόσθετη στη σχεδίαση ενός κρεβατιού. Σε αυτή την περίπτωση, η δεύτερη πλατφόρμα κυλά ελεύθερα από το κάτω μέρος της κύριας. Η αγορά ενός τέτοιου κρεβατιού θα είναι μια καλή βοήθεια για μικρά δωμάτια, όπου υπάρχουν πολλά έπιπλα και πρέπει να αφήσετε χώρο για ελεύθερη κίνηση..

Τύποι μονά κρεβάτια - Μονό κρεβάτι με επιπλέον κρεβάτι Τύποι μονά κρεβάτια - Μονό κρεβάτι με επιπλέον κρεβάτι

Φουσκωτά μοντέλα. Ένα φουσκωτό κρεβάτι θα σας επιτρέψει να οργανώσετε γρήγορα έναν χώρο ύπνου σε περίπτωση που ο επισκέπτης χρειαστεί διανυκτέρευση. Είναι πολύ παρόμοιο με τα γνωστά σε εμάς στρώματα, αλλά διαφέρει από αυτά σε μεγαλύτερο πάχος, λόγω του οποίου είναι σε θέση να αντέξει βάρος έως 120 κιλά. Η επιφάνεια του φουσκωτού κρεβατιού είναι συχνά καλυμμένη με κοπάδι, γεγονός που εμποδίζει την ολίσθηση του κρεβατιού. Περιλαμβάνεται επίσης μια φουσκωτή πλάτη, ώστε να μπορείτε να καθίσετε άνετα και να ξαπλώσετε.

Τύποι μονά κρεβάτια - Φουσκωτά μοντέλα Τύποι μονά κρεβάτια - Φουσκωτά μοντέλα

Πώς να επιλέξετε ένα μονό κρεβάτι

Το κρεβάτι έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τις πιο άνετες συνθήκες για μια καλή ξεκούραση, οπότε πρέπει να προσεγγίσετε την επιλογή του πολύ προσεκτικά. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε για το μέγεθος της θέσης. Τα μονά κρεβάτια μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη.

Όταν αγοράζετε κρεβάτι για μαθητές, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ότι το αγοράζετε για περισσότερο από ένα χρόνο, οπότε είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο μοντέλο – για ανάπτυξη. Τα κυριότερα υπάρχοντα μεγέθη μονών συνδέσεων κυμαίνονται από 2 m σε μήκος (συν ή μείον 15 cm) και 1 m σε πλάτος (επίσης συν ή μείον 15 cm). Εκτός από το γεγονός ότι το κρεβάτι πρέπει να ταιριάζει στο περιβάλλον, πρέπει επίσης να είναι άνετο για ύπνο. Υπάρχει ένα κόλπο, πώς να επιλέξετε ένα μονό κρεβάτι – πρέπει να ξαπλώσετε σε αυτό, να κλείσετε τις παλάμες σας στην κοιλιά και να απλώσετε τους αγκώνες σας στα πλάγια. Τώρα κοιτάμε την απόσταση που παραμένει από τους αγκώνες στα πλάγια – θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Το ίδιο κενό πρέπει να διατηρείται πάνω και κάτω από το σώμα.

Όταν επιλέγουν έπιπλα, πολλοί αναρωτιούνται για την φιλικότητα προς το περιβάλλον. Όσον αφορά τα κρεβάτια, η καλύτερη επιλογή από αυτή την άποψη θα ήταν ένα μεταλλικό κρεβάτι, αλλά θα πρέπει να “ταιριάζει” στο στυλ του εσωτερικού. Ένα μεταλλικό κρεβάτι είναι κατάλληλο σε vintage σχέδιο, σε στιλ Προβηγκίας, πατάρι. Πολυτελείς πλάτες από σφυρήλατο σίδερο συμπληρώνουν τα κλασικά σχέδια. Έπιπλα από ξύλο (μοριοσανίδες, ινοσανίδες) μπορούν να υπάρχουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό – εδώ τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του θα διαδραματίσουν ήδη σημαντικό ρόλο.

Μονό κρεβάτι - Πώς να επιλέξετε Μονό κρεβάτι - Πώς να επιλέξετε

Επιλογή στρώματος

Οι κύριες παράμετροι ευκολίας εξαρτώνται σε μεγαλύτερο βαθμό από το στρώμα, τον βαθμό ακαμψίας και εξαερισμού του. Οι κατασκευαστές συχνά προσφέρουν μοντέλα μονά κρεβάτια με στρώμα, αλλά υπάρχουν και μοντέλα που απαιτούν ξεχωριστή αγορά. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το γέμισμα.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι “γεμισμάτων” που παρέχουν διαφορετικά επίπεδα άνεσης, και συγκεκριμένα:

1. Στρώματα σε ελατήρια με διασυνδεδεμένα ή αποσυνδεδεμένα συστήματα. Στην πρώτη έκδοση, τα ελατήρια είναι συνυφασμένα μεταξύ τους και στη δεύτερη, βρίσκονται σε ξεχωριστές υφαντές φωλιές. Ένα στρώμα με ξεχωριστά καθισμένα ελατήρια είναι πιο άνετο – προσαρμόζεται καλύτερα στα ανατομικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου.

2. Χωρίς ελατήριο, στο οποίο το πληρωτικό είναι ένα υλικό κατασκευασμένο από φυσικές ή συνθετικές ίνες.

Υπάρχουν επίσης μονόπλευρα και διπλής όψης μοντέλα με διαφορετικές επικαλύψεις. Τα στρώματα ημι-εποχής είναι δημοφιλή. Έχουν τη μία πλευρά με μονωμένο στρώμα και η άλλη είναι εξοπλισμένη με υγροσκοπικό ύφασμα για να εξασφαλίσει καλύτερη ανταλλαγή αέρα στη θερμότητα..

Η πιο αποδεκτή επιλογή είναι τα ορθοπεδικά στρώματα, τα οποία είναι σε θέση να παρέχουν καλύτερη υποστήριξη στη σπονδυλική στήλη, φέρνοντας μεγάλα οφέλη στο μυοσκελετικό σύστημα του σώματος. Η αγορά ενός τέτοιου στρώματος συνιστάται ιδιαίτερα για άτομα που πάσχουν από ασθένειες των αρθρώσεων και της σπονδυλικής στήλης..

Όταν επιλέγετε ένα στρώμα, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το βάρος και την ηλικία. Για τα υπέρβαρα άτομα, είναι προτιμότερο να παραμείνουν σε σκληρά μοντέλα, και για λεπτά – σε πιο μαλακά. Για ηλικιωμένους, οι γιατροί δεν συνιστούν σκληρές επιφάνειες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες στην κυκλοφορία του αίματος. Για τους μαθητές, αντίθετα, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα στρώμα με υψηλό επίπεδο σταθερότητας για να αποφύγετε προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη. Τα μικρά παιδιά μπορούν να προσέξουν ένα μοντέλο αυξημένης δύναμης, γιατί σίγουρα θα παίξουν και θα πηδήξουν στο στρώμα.

Μονό κρεβάτι - Επιλογή στρώματος Μονό κρεβάτι - Επιλογή στρώματος

Μονά κρεβάτια – φωτογραφία

Στην περαιτέρω γκαλερί έχετε την ευκαιρία να εξοικειωθείτε με διάφορα μοντέλα μονά κρεβάτια, να αξιολογήσετε τα πλεονεκτήματα μιας ή άλλης επιλογής. Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές και οι φωτογραφίες μας θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή. Καλή προβολή!

Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία Μονά κρεβάτια - φωτογραφία

Previous Post
Λαμπτήρες για φυτά (70 φωτογραφίες): τύποι, πώς να επιλέξετε
Next Post
Tøy i taket (70 bilder)