Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό: 80 ιδέες φωτογραφιών
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό: 80 ιδέες φωτογραφιών

Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό: 80 ιδέες φωτογραφιών

Παρόλο που οι αρθρωτοί πίνακες έχουν εμφανιστεί όχι πολύ καιρό πριν, έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα στο σχεδιασμό των μοντέρνων εσωτερικών χώρων. Αυτό οφείλεται στις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν οι εικόνες για τη διακόσμηση ενός δωματίου, ενώ δεν απαιτούν σημαντικό κόστος ή προσπάθεια από εσάς. Μια σειρά τμημάτων που συγχωνεύονται σε μια όμορφη σύνθεση φαίνεται δυναμική και ζωντανή.

Χαρακτηριστικά των αρθρωτών πινάκων

Οι σπονδυλωτοί πίνακες είναι πολλά θραύσματα μιας σύνθεσης χωρίς πλαίσια. Μεταβάλλοντας τη θέση των μεμονωμένων ενοτήτων και την απόσταση μεταξύ τους, μπορείτε να έχετε την ψευδαίσθηση του δυναμισμού και του βάθους. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια τέτοια διακοσμητική κίνηση τραβάει την προσοχή και προκαλεί το ενδιαφέρον..

Δεν υπάρχουν αυστηρές ιδέες για το πώς να δημιουργήσετε σωστά αρθρωτές εικόνες. Επικεντρωθείτε στις επιθυμίες και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά σας, πειραματιστείτε. Μπορείτε να τακτοποιήσετε τα μέρη της εικόνας με οποιαδήποτε σειρά: οριζόντια, κάθετα ή να σχηματίσετε τετράγωνο ή διαγώνιο. Επιπλέον, η αυστηρή δομή μπορεί επίσης να παραβιαστεί – μετατρέψτε τη δημιουργική διαδικασία σε παιχνίδι, συλλέξτε παζλ όπως θέλετε, είναι σημαντικό μόνο η δημιουργία να είναι οργανικά συνυφασμένη με το συνολικό σχεδιασμό του χώρου..

Όσον αφορά τις διαστάσεις, παρέχεται επίσης ελευθερία επιλογής, αλλά για να ταιριάξετε αρμονικά τις ενότητες στις διαστάσεις του δωματίου, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη μέθοδο. Αγοράστε ή βρείτε εφημερίδες σε διαφορετικές μορφές στο σπίτι. Συνδέστε προσεκτικά τις διάφορες επιλογές στον τοίχο και επιλέξτε αυτήν που σας ταιριάζει καλύτερα. Απομακρυνθείτε, δείτε πώς τα άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο είναι συγκρίσιμα με μεμονωμένες εφημερίδες. Έχοντας κάνει την τελική επιλογή, παραγγείλετε έναν πίνακα των αντίστοιχων μεγεθών.

Έτσι, το πώς θα φαίνονται οι πίνακες εξαρτάται από εσάς. Πώς να αντιμετωπίσετε μεμονωμένες αποχρώσεις σχετικά με τις ποικιλίες αυτών των εικόνων, την τοποθέτηση σε συγκεκριμένα δωμάτια, καθώς και πώς να κάνετε ένα έργο μόνοι σας – διαβάστε παρακάτω.

Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό - Χαρακτηριστικά Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό - Χαρακτηριστικά Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό - Χαρακτηριστικά

Τύποι αρθρωτών πινάκων για το εσωτερικό

Η πιο κοινή παράμετρος που χωρίζει τις αρθρωτές ζωγραφιές σε προβολές είναι ο αριθμός των στοιχείων που αποτελούν τον καμβά. Έτσι, μπορούν να διακριθούν οι ακόλουθοι τύποι αρθρωτών πινάκων:

1. Πολύπτυχο – αποτελείται από 5 ή περισσότερα τμήματα.

2. Penaptych – τμήματα αυτού του τύπου αποτελούνται από 4 μέρη, τα οποία βρίσκονται σε δωρεάν σειρά.

3. Τρίπτυχο – η πιο κλασική έκδοση: μια σύνθεση που αποτελείται από 3 τμήματα.

4. Diptych – ένα είδος αρθρωτών πινάκων που μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και στο μικρότερο δωμάτιο, επειδή αποτελούνται μόνο από 2 στοιχεία.

Προκειμένου η αρθρωτή εικόνα να συνδυάζεται οργανικά με το τελειωμένο εσωτερικό, είναι απαραίτητο να τηρείτε το στυλ, να διατηρείτε τη σύνθεση και να παρέχετε στα τμήματα τον σωστό φωτισμό. Προσπαθήστε να ταιριάξετε την πλοκή με το συνολικό στυλ του δωματίου – αυτό θα σας επιτρέψει να αποκαλύψετε πλήρως τις δυνατότητες αυτού του αξεσουάρ και να τονίσετε τη γοητεία του..

Για την κρεβατοκάμαρα, επιλέξτε ήρεμα και μετρημένα τοπία, συνθέσεις λουλουδιών με αποχρώσεις κλινοσκεπασμάτων, καθώς και εικόνες διαφόρων φυτών σε απαλή τεχνική.

Οικιακά θέματα ή ευαίσθητα λουλούδια στους πίνακες θα δημιουργήσουν μια ζεστή και σπιτική ατμόσφαιρα στην κουζίνα. Στο νηπιαγωγείο, επιλέξτε οικεία και ευχάριστα κίνητρα για το παιδί. Αυτά μπορεί να είναι χαριτωμένα ζώα ή πλοκές από κινούμενα σχέδια και παραμύθια..

Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάταξη των αρθρωτών πινάκων, το μερίδιο του λέοντος στην αντίληψή τους εξαρτάται από αυτό. Για δωμάτια όπως σαλόνια, η κλασική επιλογή θεωρείται ότι είναι ύψος περίπου 150 cm, αλλά η τραπεζαρία, η κουζίνα ή το γραφείο πρέπει να είναι διακοσμημένα με αρθρωτούς πίνακες σε ύψος όχι μεγαλύτερο από 1 m.

Επιλέγοντας την κάθετη και οριζόντια διάταξη των τμημάτων της αρθρωτής εικόνας, μπορείτε να διορθώσετε οπτικά τη γεωμετρία του δωματίου: η πρώτη επιλογή θα κάνει το δωμάτιο ψηλότερο και η δεύτερη θα επεκτείνει το δωμάτιο σε μήκος.

Οι διακοσμητές συνιστούν την τοποθέτηση αρθρωτών πινάκων κατά μήκος του πλάτους των επίπλων σας, αυτό θα τους επιτρέψει να χωρέσουν στο δωμάτιό σας όσο το δυνατόν πιο αρμονικά. Χρησιμοποιώντας μια παρόμοια τεχνική, μπορείτε να κάνετε τους πίνακες αναπόσπαστο μέρος ολόκληρης της διακόσμησης του δωματίου. Προσθέτοντας έμφαση ή οπίσθιο φωτισμό σε τμήματα ενός πίνακα, μπορείτε να τα κάνετε μια υπέροχη διακόσμηση για ένα δωμάτιο. Βασικά, αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται για μεγάλους πίνακες ζωγραφικής που αποτελούνται από μεγάλα τμήματα..

Τύποι αρθρωτών πινάκων για το εσωτερικό Τύποι αρθρωτών πινάκων για το εσωτερικό Τύποι αρθρωτών πινάκων για το εσωτερικό Τύποι αρθρωτών πινάκων για το εσωτερικό

Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό διαφορετικών δωματίων

Η κύρια προϋπόθεση για οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο είναι να ταιριάζει με το θέμα και το χρωματικό σχέδιο της συνολικής σχεδιαστικής ιδέας. Κάθε δωμάτιο έχει τους δικούς του κανόνες “παιχνιδιού”. Ας το καταλάβουμε!

Αρθρωτή ζωγραφική στο σαλόνι

Στην αίθουσα, ένα τέτοιο διακοσμητικό στοιχείο μπορεί να λειτουργήσει ως έμφαση για τη λειτουργική περιοχή. Ορίστε έναν καναπέ με σχέδιο εάν βρίσκεται στο κέντρο της σύνθεσης του δωματίου ή στο χώρο πάνω από ένα ζεστό τζάκι – με αυτόν τον τρόπο θα προκαλέσετε επιπλέον ενδιαφέρον για αυτό..

Τοποθετήστε τις μονάδες στο ίδιο το τζάκι, ένα ράφι ή ένα τραπέζι κονσόλας – μαζί με άλλες διακοσμήσεις θα έχετε μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη διακόσμηση.

Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό του σαλονιού Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό του σαλονιού Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό του σαλονιού Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό του σαλονιού

Αρθρωτή εικόνα στο υπνοδωμάτιο

Μια ήρεμη παλέτα, διακριτικά οικόπεδα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να διακοσμήσετε ένα υπνοδωμάτιο. Παραγγείλετε τρίπτυχα με λεπτές αφαιρέσεις ή εικόνες παραλίας με βάση το χρωματικό σχέδιο του δωματίου.

Προσπαθήστε να επαναλάβετε τον τόνο του δωματίου ή να δημιουργήσετε μια λακωνική αντίθεση. Για παράδειγμα, ένας ήρεμος σχεδιασμός σε μπεζ απόχρωση φωτογραφίες υψηλής ποιότητας με την εικόνα τραχιών πετρών, μια ανήσυχη θάλασσα κάτω από ένα θολό ουρανό σε σκοτεινά, βαθιά χρώματα. Μια μικρή υπόδειξη καταιγίδας θα προσθέσει δυναμισμό σε ένα βαρετό υπνοδωμάτιο..

Εάν τα χρώματα του δωματίου επαναλαμβάνουν τις αποχρώσεις της παραλίας, μπορείτε να κρεμάσετε ένα τοπίο με παρόμοιους τόνους στο κεφάλι του κρεβατιού. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε φίλτρα φωτογραφιών για να βρείτε τα πιο κατάλληλα χρώματα..

Τοποθετήστε τα μπλοκ της εικόνας εκεί που εισέρχεται το φως. Μην τα τοποθετείτε σε τοίχο με παράθυρο.

Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας

Αρθρωτή εικόνα στην κουζίνα

Η κύρια λειτουργία ενός πίνακα στην τραπεζαρία ή στην κουζίνα είναι να φέρει μια χαλαρή ατμόσφαιρα σε έναν χώρο γεμάτο τεχνολογία και να τον κάνει πιο ενδιαφέρον. Δείξτε ένα μαγειρικό θέμα – εστιάστε σε εικόνες με ζουμερά μούρα, πλούσια τυριά, φρεσκοψημένο ψωμί, φρούτα ή κοκτέιλ για ένα μοντέρνο, ζωντανό εσωτερικό για νέους. Οι λάτρεις του καφέ μπορεί να προτιμούν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας με αυτό το αρωματικό ποτό..

Από την άλλη πλευρά, η κουζίνα μπορεί να συμπληρωθεί με τοπία με ανθισμένα δέντρα, κίτρινα χωράφια, ήρεμη θάλασσα ή θέα σε μια όμορφη πόλη..

Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό της κουζίνας Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό της κουζίνας Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό της κουζίνας Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό της κουζίνας Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό της κουζίνας Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό της κουζίνας

Αρθρωτή εικόνα στο παιδικό δωμάτιο

Το θέμα των πινάκων θα εξαρτηθεί άμεσα από την ηλικία του παιδιού σας. Απλά αφηρημένα σχέδια ή εικόνες με υφή μπορούν να κρεμαστούν πάνω από το κρεβάτι του μωρού. Για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές δημοτικού, μπορείτε να βρείτε μια εικόνα με τους ήρωες και τις πλοκές των αγαπημένων σας ταινιών, κινουμένων σχεδίων ή παραμυθιών. Το δωμάτιο για το κορίτσι θα συμπληρωθεί με εικόνες με όμορφα και λεπτά λουλούδια.

Οι έφηβοι πιθανότατα θα θέλουν να καταλήξουν στο τι ακριβώς θέλουν να δουν στο δωμάτιό τους. Μην τους ασκείτε πίεση και δώστε τους πλήρη ελευθερία επιλογής..

Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό ενός παιδικού δωματίου

Αρθρωτή εικόνα στο διάδρομο

Στο διάδρομο, κρεμάστε απλές αφαιρέσεις που επαναλαμβάνουν το χρώμα ή ακόμα και την υφή άλλων επιφανειών. Δεν πρέπει να τραβούν πολύ την προσοχή στον εαυτό τους, καθώς τόσο τα μέλη της οικογένειας όσο και οι επισκέπτες δεν περνούν πολύ χρόνο εδώ. Για ένα μοντέρνο εσωτερικό, επιλέξτε σαφή γραφικά μοτίβα, αντιγράψτε τη δομή του ξύλου που υπάρχει στο δωμάτιο ή σκυρόδεμα, αλλά στην τελευταία περίπτωση, για να αποφύγετε το ξεθώριασμα, χρησιμοποιήστε επιπλέον φωτεινά και ενεργά χρώματα.

Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό του διαδρόμου Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό του διαδρόμου Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό του διαδρόμου Αρθρωτοί πίνακες στο εσωτερικό του διαδρόμου

Μοντέρνα έργα ζωγραφικής DIY

Εάν μπορείτε να ζωγραφίσετε, τότε η δημιουργία όμορφων αρθρωτών πινάκων, για παράδειγμα, στο στυλ Art Nouveau, δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς. Θα γίνει μια μοναδική και υπέροχη διακόσμηση για το εσωτερικό σας. Αλλά αν ανήκετε σε εκείνους που απέχουν πολύ από την τέχνη, αλλά θέλετε να δημιουργήσετε πίνακες για τον εαυτό σας ή ως δώρο, τότε υπάρχουν πολλές απλές και ενδιαφέρουσες λύσεις για εσάς..

Μπορείτε να εκτυπώσετε ενδιαφέροντα σχέδια σε απλό ή φωτογραφικό χαρτί, στη συνέχεια να τα κολλήσετε σε αφρό ή να τα πλαισιώσετε. Όλες οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι μόνο στη σωστή εκτύπωση των τμημάτων της αρθρωτής εικόνας. Επομένως, εάν θέλετε μια «γωνιά» τέχνης στο σπίτι σας, μια τέτοια λύση θα σας επιτρέψει να την αποκτήσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο και κόστος..

Μπορείτε να διαιρέσετε ολόκληρη την εικόνα σε τμήματα χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών μόνοι σας ή με μικρή χρέωση στο πλησιέστερο στούντιο φωτογραφιών. Αυτή είναι η ευκολότερη και πιο προσιτή επιλογή, αλλά, με βάση τις επιθυμίες και τα οικονομικά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες επιλογές – ταπετσαρία με ενδιαφέρον μοτίβο ή ύφασμα με όμορφη και φωτεινή εκτύπωση..

Αφού επιλέξετε ένα πλαίσιο, πρέπει να αποφασίσετε ποιο πλαίσιο θα επιλέξετε για αυτό. Μπορείτε να αγοράσετε έναν έτοιμο καμβά ή να τον φτιάξετε μόνοι σας. Μια άλλη μάλλον ενδιαφέρουσα και προσιτή επιλογή είναι η ίνα. Για να το χρησιμοποιήσετε, αρκεί να κόψετε κομμάτια του απαιτούμενου μεγέθους, στη συνέχεια να επεξεργαστείτε τις άκρες και να προχωρήσετε στην τοποθέτηση της εικόνας..

Πριν προετοιμάσετε το σχέδιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει με ακρίβεια όλες τις απαιτούμενες διαστάσεις, διαφορετικά η εικόνα δεν θα μοιάζει με ένα ενιαίο σύνολο..

Μοντέρνα έργα ζωγραφικής DIY Μοντέρνα έργα ζωγραφικής DIY Μοντέρνα έργα ζωγραφικής DIY Μοντέρνα έργα ζωγραφικής DIY Μοντέρνα έργα ζωγραφικής DIY

Αρθρωτές ζωγραφιές – φωτογραφία

Θα βρείτε ακόμη περισσότερες ιδέες για τη χρήση αρθρωτών πινάκων στο εσωτερικό στην επιλογή των φωτογραφιών μας. Μια ποικιλία ενσωματωμένων σχεδίων σχεδιασμού θα σας εμπνεύσει και θα σας βοηθήσει να βρείτε μια λύση ειδικά για το σπίτι σας. Καλή προβολή!

Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία Αρθρωτές ζωγραφιές στο εσωτερικό - φωτογραφία

Βίντεο: Modular Pictures – Όμορφες ιδέες

Previous Post
Σχεδιασμός κουζίνας υψηλής τεχνολογίας (80+ φωτογραφίες)
Next Post
DIY rominnredning: 12 beste ideer