Σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ (60 φωτογραφίες)
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ (60 φωτογραφίες)

Σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ (60 φωτογραφίες)

Το σαλόνι είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο σε κάθε σπίτι, όπου συγκεντρώνονται μέλη της οικογένειας, φίλοι και συγγενείς, οπότε θέλουμε να κάνουμε το σχέδιο αυτού του δωματίου μοναδικό και την ατμόσφαιρα ζεστή. Το σκανδιναβικό στιλ κερδίζει δημοτικότητα σήμερα και φέρνει περισσότερο αέρα, άνεση και φως ακόμη και σε μικρά διαμερίσματα. Για να κανονίσετε ένα δωμάτιο προς αυτή την κατεύθυνση, αρκεί να ακολουθήσετε μερικές αρχές. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς μοιάζει ο σχεδιασμός σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ.!

Χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού στυλ

Οι αρχές σχεδιασμού σε αυτό το στυλ είναι η λακωνική, η απλότητα και η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Ωστόσο, αυτά τα κριτήρια δεν παρεμβαίνουν στο να γίνουν εκφραστικοί οι εσωτερικοί χώροι. Για ένα τυπικό δωμάτιο σκανδιναβικού στιλ, είναι σημαντικό να έχετε ελεύθερο χώρο, συμπαγή έπιπλα χωρίς φανταχτερή διακόσμηση. Ας ονομάσουμε τα κύρια συστατικά ενός τέτοιου σχεδιασμού:

1. Χρώμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το εσωτερικό είναι διακοσμημένο σε ψυχρά χρώματα και η βάση είναι απαραίτητα λευκή. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρχουν προφορές με τη μορφή κόκκινων, τιρκουάζ, κίτρινων, μπλε λεπτομερειών.

2. Υλικά. Φυσικά υλικά ή τεχνητά χρησιμοποιούνται εάν μιμούνται τις φυσικές πρώτες ύλες με ποιοτικό τρόπο.

3. Έπιπλα. Απαραίτητα ξύλινο και συμπαγές σε εμφάνιση, καθώς η ταπετσαρία μπορεί να είναι βαμβακερό ή λινό ύφασμα, σουέτ.

4. Διακοσμητικά είδη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτομέρειες περίπλοκου σχήματος, αλλά θα είναι ήρεμες και σιωπηλές στο χρώμα. Για παράδειγμα, γύψινα μέρη, τακτοποιημένα βάζα κ.λπ..

Σκανδιναβικός σχεδιασμός σαλονιού - Χαρακτηριστικά Σκανδιναβικός σχεδιασμός σαλονιού - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Το κύριο χρώμα στο εσωτερικό του καθιστικού σε σκανδιναβικό στιλ είναι πάντα λευκό. Αφήστε τη γενική παλέτα να είναι φυσική.

Όταν επιλέγετε αποχρώσεις, για να πάρετε τη σωστή απόφαση, μπορείτε να εμπνευστείτε από τα χρώματα της ακτής της θάλασσας και της βόρειας φύσης γενικότερα. Φανταστείτε συννεφιασμένους ουρανούς, αμμώδεις ακτές, δέντρα και ομιχλώδεις αποστάσεις.

Επιτρέπονται πολύχρωμες τοπικές πινελιές, επιπλέον, η παρουσία τους θα ζωντανέψει το δωμάτιο. Οι φωτεινές λεπτομέρειες μπορούν να είναι οι εξής: μπλε, ασημί, κεράσι, ελιά, δαμάσκηνο, κόκκινο, μοβ, φιστίκι. Παραλάβετε πολλά αξεσουάρ, υφάσματα ή έπιπλα σε αυτά τα χρώματα.

Λευκό σαλόνι σκανδιναβικού στυλ

Το βασικό χρώμα θα είναι σίγουρα το λευκό. Ο παραδοσιακός σχεδιασμός του καθιστικού περιλαμβάνει την παρουσία λευκού δαπέδου, τοίχων και οροφής, καθώς και μεμονωμένα έπιπλα..

Παρά το γεγονός ότι οι ερμηνείες της παλέτας μπορεί να είναι διαφορετικές, είναι το λευκό χρώμα που συμβάλλει στην οπτική αύξηση του χώρου και βοηθά στην θετική αντίληψη των κατοίκων και των επισκεπτών του δωματίου. Σε ένα τέτοιο σαλόνι, ένα κρύο φόντο θα έρθει σε πραγματική αντίθεση με υλικά φυσικών αποχρώσεων. Το μέγιστο στο οποίο μπορούν να φτάσουν οι σχεδιαστές είναι να διακοσμήσουν έναν από τους τοίχους σε ένα αντίθετο χρώμα ή να προσθέσουν ένα μοτίβο σε αυτό..

Λευκό σκανδιναβικό σαλόνι - εσωτερική διακόσμηση Λευκό σκανδιναβικό σαλόνι - εσωτερική διακόσμηση

Μπεζ σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ

Άμμος και μπεζ – αυτά τα χρώματα χρησιμοποιούνται συνήθως στη διακόσμηση και τα έπιπλα, ενώ το δάπεδο σε τέτοιες αποχρώσεις είναι επίσης κοινό..

Μπεζ σκανδιναβικό στυλ σαλόνι - εσωτερική διακόσμηση

Λιλά σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ

Αυτό το ανοιχτό χρώμα είναι πολύ κατάλληλο για ένα φρέσκο ​​εσωτερικό με εκλεκτικά στοιχεία. Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν υπάρχουν έντονες αντιθέσεις στο δωμάτιο. Στο σαλόνι, μπορεί να είναι μαξιλάρια ή υφάσματα σε λιλά τόνους..

Λιλά σκανδιναβικό στυλ σαλόνι - εσωτερική διακόσμηση Λιλά σκανδιναβικό στυλ σαλόνι - εσωτερική διακόσμηση

Καφέ σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ

Όλες οι αποχρώσεις του ξύλου είναι ευπρόσδεκτες σε ένα σκανδιναβικό σαλόνι. Τα ευρύχωρα, φωτεινά δωμάτια είναι καλύτερα να ζεσταθούν με ζεστές λεπτομέρειες με ξύλινη επιφάνεια..

Καφέ σκανδιναβικό σαλόνι - εσωτερική διακόσμηση

Σκανδιναβικό πράσινο σαλόνι

Μαλακοί σιωπηλοί τόνοι του πράσινου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση δαπέδου και να συμπεριληφθούν στη διακόσμηση τοίχων, επιλέξτε έπιπλα τέτοιων αποχρώσεων.

Πράσινο σκανδιναβικό σαλόνι - εσωτερική διακόσμηση

Διακόσμηση τοίχου, δαπέδου και οροφής

Η απλότητα και η συντομία είναι θεμελιώδεις έννοιες για τη διακόσμηση ενός σκανδιναβικού εσωτερικού σαλονιού. Συνιστάται να υποτάσσεται σε αυτές τις αρχές ολόκληρη η διακόσμηση του δωματίου. Ένα αρμονικό υπόβαθρο για έπιπλα και διακόσμηση μπορεί να δημιουργηθεί ζωγραφίζοντας τοίχους, πόρτες και κουφώματα στα ίδια χρώματα.

Πάτωμα

Η παραδοσιακή επιλογή είναι ένας βαμμένος πίνακας βασισμένος σε φυσικό ξύλο, μπορεί επίσης να έχει λευκό χρώμα, αλλά επιτρέπεται και το laminate δάπεδο. Η βέλτιστη λύση είναι ανοιχτά χρώματα, λευκασμένο ξύλο, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε υλικά σε ζεστά χρώματα. Αφήστε το να είναι απαλές αποχρώσεις καφέ, καστανιάς. Το κύριο καθήκον του σχεδιαστή είναι να βρει το καλύτερο υπόβαθρο για τοίχους και έπιπλα..

Σκανδιναβικός σχεδιασμός καθιστικού - φινίρισμα δαπέδου Σκανδιναβικός σχεδιασμός καθιστικού - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Απαιτείται επίπεδη, με γύψο και βαμμένο λευκό. Χρησιμοποιούν είτε καθαρούς χιονισμένους τόνους, είτε χρωματιστές επιλογές με μια ελαφριά ροζ, μπλε απόχρωση. Συνιστάται να βάψετε λευκούς τοίχους, πόρτες και κουφώματα, ώστε να χρησιμεύσουν ως βάση για περαιτέρω διακόσμηση του καθιστικού με έπιπλα και αξεσουάρ..

Σκανδιναβικός σχεδιασμός σαλονιού - διακοσμήσεις τοίχων Σκανδιναβικός σχεδιασμός σαλονιού - διακοσμήσεις τοίχων

Οροφή

Η οροφή πρέπει να είναι επίπεδη και ομοιόμορφη. Ακόμα κι αν έχετε ψηλό ταβάνι στο διαμέρισμά σας και το σαλόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, απορρίψτε όλους τους πειρασμούς και σε καμία περίπτωση μην διακοσμήσετε το δωμάτιο με πρίζες, γείσα και άλλα καλούπια από γυψομάρμαρο. Το μόνο που επιτρέπεται στο ταβάνι είναι ένα απλό σοβατεπί.

Σκανδιναβικός σχεδιασμός σαλόνι - Διακόσμηση οροφής Σχεδιασμός σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - Διακόσμηση οροφής

Έπιπλα σαλονιού σκανδιναβικού στιλ

Το χρώμα των επίπλων μπορεί επίσης να είναι λευκό ή κατασκευασμένο σε σκιά φυσικού ξύλου. Αφήστε τον αριθμό των αντικειμένων να είναι ελάχιστος. Δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε μεγάλα τραπέζια, τεράστια ντουλάπια και ντουλάπια στο σαλόνι. Περιοριστείτε σε έναν μαλακό καναπέ με χαριτωμένα μαξιλάρια, ένα οθωμανικό, λαμπτήρες με πτυσσόμενη δομή και λακωνική επίστρωση.

Το σκανδιναβικό στυλ δεν σημαίνει να κρατάς τα πράγματα σε μια ντουλάπα. Εξοπλίστε ένα καμαρίνι ή ντουλάπι για το σκοπό αυτό..

Βιβλία και αναμνηστικά αποθηκεύονται σε ράφια, τα οποία μπορεί να είναι κρεμαστά ή ενσωματωμένα, αλλά πάντα ανοιχτά. Εάν είναι δυνατόν, γεμίστε τα μόνο στη μέση..

Το δωμάτιο μπορεί να περιέχει ράφια με αναμνηστικά και ενδιαφέροντα περιοδικά. Ένας από τους τοίχους είναι μερικές φορές εντελώς αναγκασμένος με μια δομή αυτού του τύπου..

Ο καναπές έχει μια κεντρική θέση στο δωμάτιο. Ο τοίχος απέναντί ​​του είναι συχνά εξοπλισμένος με συσκευές, για παράδειγμα, μπορείτε να κρεμάσετε μια τηλεόραση σε αυτό. Συνιστάται να αφήσετε χώρο μπροστά για ένα χαριτωμένο τραπεζάκι σαλονιού, το οποίο μπορεί να είναι μέταλλο, ξύλο ή γυαλί.

Οι πίνακες δεν καλύπτονται με τραπεζομάντιλο · μπορούν να τοποθετηθούν πάνω τους βάζα με λουλούδια, φρέσκα και τεχνητά, καθώς και αποξηραμένα λουλούδια. Μια ασυνήθιστη εναλλακτική λύση στα βάζα είναι τα πήλινα αγγεία. Εφημερίδες και βιβλία, είδη γραφής τοποθετούνται σε τραπεζάκια σαλονιού.

Εκτός από ένα τραπέζι, έναν μαλακό καναπέ, αρκετούς λαμπτήρες και ράφια, δεν πρέπει να υπάρχουν περιττά αντικείμενα σε ένα σαλόνι σκανδιναβικού στιλ. Ακόμα κι αν σας αρέσει να δέχεστε επισκέπτες, μην γεμίζετε τον ελεύθερο χώρο με πολλές καρέκλες και πολυθρόνες. Γωνιακοί καναπέδες ή επικαλυμμένα σετ επίπλων επίσης δεν συνιστώνται καθώς φαίνονται ογκώδη. Ας είναι ένας καναπές-βιβλίο με ευρωπαϊκό σχέδιο.

Σκανδιναβικό στυλ σχεδιασμού σαλονιού - Έπιπλα Σκανδιναβικό στυλ σχεδιασμού σαλονιού - Έπιπλα

Διακόσμηση και υφάσματα

Οι μονόχρωμοι σκανδιναβικοί εσωτερικοί χώροι πρέπει να συμπληρωθούν με αξεσουάρ. Οι σχεδιαστές συνιστούν την επιλογή των ακόλουθων υφασμάτων και αναμνηστικών για τη διακόσμηση του καθιστικού:

– Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα πρέπει να χρησιμεύουν ως φωτεινή προφορά, προσθέτοντας άνεση στο εσωτερικό. Μαξιλάρια στον καναπέ, μικρά χαλιά και κουβέρτες θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή διάθεση στο σαλόνι. Αφήστε το υλικό κατασκευής να είναι φυσικό, μπορεί να είναι βαμβακερό ή λινό ύφασμα, μαλλί, σατέν προϊόντα.

– Η διακόσμηση επιλέγεται με τη μορφή ξύλου, γύψου, κεραμικών προϊόντων. Μπορεί να είναι κάθε είδους φωτογραφίες με κορνίζες, κεριά, κουτιά, καλάθια. Η παρουσία μιας ενδιαφέρουσας διακόσμησης, ιδίως, χειροποίητης, είναι ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του στυλ.

Σκανδιναβικός σχεδιασμός σαλονιού - διακόσμηση και υφάσματα Σκανδιναβικός σχεδιασμός σαλονιού - διακόσμηση και υφάσματα Σκανδιναβικός σχεδιασμός σαλονιού - διακόσμηση και υφάσματα

Μικρό σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ

Ένα μικρό σαλόνι θα φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρο εάν ο ιδιοκτήτης το διακοσμήσει σε σκανδιναβικό στιλ. Προσέξτε τον μινιμαλισμό σε όλα, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων και των επίπλων, και ακολουθήστε επίσης μερικούς κανόνες:

– Είναι σημαντικό να επεξεργαστείτε σωστά την παλέτα των αποχρώσεων. Είναι καλύτερα να σταθούμε στο ήδη αναφερόμενο λευκό φόντο, επιτρέπεται μόνο ένας ροζ τόνος, ο οποίος μπορεί να συμπληρωθεί με σκούρα δάπεδα.

– Αφήστε μόνο τα απαραίτητα αντικείμενα στο δωμάτιο – καναπέ και τραπεζάκι σαλονιού. Το εσωτερικό θα πρέπει να φαίνεται μέτρια ασκητικό.

– Θυμηθείτε ότι πρέπει να υπάρχει πολύ φως στο δωμάτιο, οπότε σε καμία περίπτωση μην καλύπτετε τα παράθυρα με χοντρές κουρτίνες. Γενικά δεν συνιστάται να έχετε χοντρές κουρτίνες στο σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ..

Μικρό σκανδιναβικό σαλόνι - εσωτερική διακόσμηση Μικρό σκανδιναβικό σαλόνι - εσωτερική διακόσμηση Μικρό σκανδιναβικό σαλόνι - εσωτερική διακόσμηση

Σκανδιναβικός σχεδιασμός σαλόνι – φωτογραφία

Επιλέξαμε για εσάς τις καλύτερες επιλογές για τη διακόσμηση του σαλονιού στη συλλογή φωτογραφιών μας. Εμπνευστείτε από πρωτότυπες ιδέες σχεδιασμού για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σκανδιναβικό εσωτερικό. Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση σαλόνι σκανδιναβικού στυλ - φωτογραφία

Βίντεο: Σαλόνι σκανδιναβικού στυλ – Εσωτερικές ιδέες

Previous Post
Μοντέρνος σχεδιασμός υπνοδωματίου – 80 καλύτερες ιδέες
Next Post
DIY papirblomster: 80 fotoideer