Κουζίνα σε στιλ σοφίτας: 40 ιδέες για σχεδιασμό και ανακαίνιση
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κουζίνα σε στιλ σοφίτας: 40 ιδέες για σχεδιασμό και ανακαίνιση

Κουζίνα σε στιλ σοφίτας: 40 ιδέες για σχεδιασμό και ανακαίνιση

Τα τελευταία χρόνια, το avant-garde πατάρι έχει κερδίσει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των κατοίκων των μεγαλουπόλεων. Ο συνδυασμός της ευρυχωρίας και της λειτουργικότητας που ενυπάρχουν σε αυτό το στυλ παρέχει μια άνετη αστική ζωή. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να προσθέσετε τα χαρακτηριστικά μιας σοφίτας σε μια συνηθισμένη κουζίνα..

Τα κύρια χαρακτηριστικά του στυλ σοφίτας

Αρχικά, οι σοφίτες (αγγλικά “σοφίτα”) ονομάζονταν σοφίτες πάνω από το εργοστάσιο και τα εργαστήρια του εργοστασίου. Τα πρώτα τέτοια δωμάτια επιλέχθηκαν από φτωχούς καλλιτέχνες, μουσικούς και συγγραφείς που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την πραγματική στέγαση. Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει και τώρα, μετά από μισό αιώνα, διαμερίσματα σοφίτας σε πρώην βιομηχανικά κτίρια αγοράζονται από τους πλουσιότερους ανθρώπους και αυτή η σχεδιαστική κατεύθυνση θεωρείται ελίτ και μποέμ..

Δεδομένης της πολύ ασυνήθιστης ιστορίας της εμφάνισής του, το στυλ της σοφίτας διακρίνεται εύκολα από όλους τους “ανταγωνιστές” του. Αρκεί να φανταστούμε το σκηνικό ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου με τους γυμνούς τοίχους, τα δοκάρια, τις στήλες στήριξης, τους αδέσμευτους σωλήνες και τα σύρματα και ένα απλό τσιμεντένιο πάτωμα. Μόνο αντί για πάγκους εργασίας σε αυτό το ζοφερό εσωτερικό, θα πρέπει να εμφανίζονται απλά ωφελιμιστικά αντικείμενα της ανθρώπινης ζωής: ένας καναπές, ένα τραπέζι, μια ντουλάπα και μερικοί σουρεαλιστικοί πίνακες.

Υπάρχει πάντα πολύ μέταλλο στο πατάρι · από τη διακόσμηση επικρατούν τούβλα, σκυρόδεμα και παλαιωμένο ξύλο. Οι πρώην μη οικιστικοί χώροι χαρακτηρίζονται από ψηλά ταβάνια, τεράστια παράθυρα από τα οποία εισέρχεται πολύ φυσικό φως και μεγάλες πόρτες. Όλα αυτά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντικατοπτρίζονται στο στυλ της σοφίτας, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο μέγιστος ελεύθερος χώρος. Perhapsσως ακριβώς λόγω της εύκολης ανοιχτότητας, αυτή η επιλογή σχεδίου είναι τόσο δημοφιλής στους κατοίκους της πόλης που έχουν κουραστεί να είναι γεμάτοι..

Κουζίνα σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία

Χρώματα κουζίνας σε στιλ σοφίτας

Πριν διακοσμήσετε την κουζίνα, είναι σημαντικό να καθορίσετε την παλέτα αποχρώσεων που θα χρησιμοποιηθούν. Για το στυλ της σοφίτας, επιλέγεται συχνότερα μια αχρωματική κλίμακα, διανθισμένη με υφές σκουριάς, κόκκινου τούβλου, ξύλου.

Λευκή κουζίνα

Η καθαρή σκιά του χιονιού θα δώσει στην κουζίνα σας μια φρέσκια και τακτοποιημένη εμφάνιση. Αυτό το χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βάψει πλήρως ή εν μέρει τις προσόψεις των ακουστικών, τους πάγκους, τα έπιπλα στην τραπεζαρία..

Στους τοίχους, υπάρχει συχνά τοιχοποιία (ή απομίμηση) πυριτικών τούβλων, μερικές φορές με ασβέστη ακριβώς πάνω του. Οι οροφές στα πατάρια είναι σχεδόν πάντα λευκές, γεγονός που τα καθιστά οπτικά ψηλότερα. Σε μικρά δωμάτια, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε αυτό το χρώμα για διακόσμηση δαπέδου..

Λευκή κουζίνα σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Λευκή κουζίνα σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία

Γκρι κουζίνα

Το μέταλλο είναι το πιο φυσικό περιβάλλον για ένα βιομηχανικό εσωτερικό. Όλες οι αποχρώσεις του γκρι, από καθρέφτη γυαλισμένο χάλυβα έως σκούρο ματ γραφίτη, είναι κατάλληλες για τη σοφίτα. Λόγω της ουδετερότητας αυτού του χρώματος, μπορεί να αναμιχθεί σε οποιαδήποτε αναλογία και να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια..

Γκρι κουζίνα σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία

Μαύρη κουζίνα

Το μαύρο κάρβουνο, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ σε άλλους εσωτερικούς χώρους, γίνεται αντιληπτό οργανικά και εύκολα σε πατάρι. Είναι ιδανικό για μεγάλους χώρους, καθιστώντας τους ολοκληρωμένους. Σκούρα έπιπλα, συσκευές, φιμέ γυαλί θα συμπληρώσουν τέλεια αυτό το κάπως βάναυσο σχέδιο κουζίνας.

Μαύρη κουζίνα σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία

Χρώμα ξύλου

Χαρακτηριστικό της εσωτερικής διακόσμησης της σοφίτας είναι τα παλιά έπιπλα από μασίφ ξύλο, τα ίδια δοκάρια στην οροφή και μερικές φορές ένα πάτωμα σανίδας. Τα μη επενδυμένα μέτωπα κουζίνας, καθώς και άλλα στοιχεία με χαρακτηριστικό μοτίβο κοπής ξύλου, θα μετατρέψουν ένα κρύο βιομηχανικό εσωτερικό σε ένα ζεστό και σπιτικό..

Ξύλινη κουζίνα σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία Ξύλινη κουζίνα σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία

Καφέ κουζίνα

Το καστανόχρωμο καστανό χρώμα του πηλού είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των τοίχων από τούβλα. Σε παλιά κτίρια, όπου κάθε ορθογώνιο σχηματίστηκε με το χέρι πριν από εκατό χρόνια, η τοιχοποιία ελευθερώνεται σκόπιμα από γύψο για να δει την αρχική της εμφάνιση σε όλο της το μεγαλείο..

Καφέ κουζίνα σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία

Υλικά και φινιρίσματα κουζίνας

Στον εικοστό αιώνα, όπως, πράγματι, τώρα, οι εγκαταστάσεις παραγωγής δεν ήταν ιδιαίτερα εξελιγμένες. Βιαστικά ανεγερμένοι τοίχοι, οικονομικά δάπεδα, δάπεδα χωρίς σήμανση, μερικά έπιπλα – όλα αυτά δημιουργήθηκαν όχι για ομορφιά ή άνεση, αλλά με μοναδικό σκοπό την παροχή συνθηκών εργασίας. Και παρόλο που τα φυσικά υλικά, τα οποία ήταν προηγουμένως διαθέσιμα, αποτιμώνται τώρα πολύ υψηλότερα – μπορούν πάντα να αντικατασταθούν με κάποιου είδους κατασκευαστικές καινοτομίες..

Πάτωμα

Τα κλασικά του στιλ της σοφίτας είναι τσιμεντένια πατώματα, που ήταν πανταχού παρόντα στα εργαστήρια και ουδέτερο συμπαγές παρκέ, λακαρισμένο ή βαμμένο με σμάλτο. Υπάρχουν όμως και άλλες παραλλαγές..

Έτσι, το πάτωμα της κουζίνας μπορεί να στρωθεί με πλακάκια ή πορσελάνινα αντικείμενα κάτω από μια γκρίζα πέτρα. βάλτε λινέλαιο? τακτοποιήστε ένα αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Είναι ανεπιθύμητη η χρήση laminate στη ζώνη μαγειρέματος, καθώς δεν αντέχει στις επιδράσεις της υγρασίας και παραμορφώνεται.

Σε μικρές κουζίνες σοφίτας, το πάτωμα είναι καλύτερα να γίνεται σε ανοιχτή απόχρωση – λευκό, ατσάλι, με γυαλιστερή ομοιόμορφη επιφάνεια. Το παρκέ, τοποθετημένο κάθετα στο παράθυρο, θα τεντώσει οπτικά το δωμάτιο.

Σχεδιασμός δαπέδου - κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Τείχη

Με την αναφορά του βιομηχανικού σχεδιασμού, οι πρώτοι που εμφανίστηκαν ήταν εντελώς γυμνοί τοίχοι από τούβλα (κόκκινο, λευκό, γκρι, μαύρο), πελεκημένη πέτρα ή σκυρόδεμα. Δεν χρειάζεται να είναι πραγματικές – η μίμηση είναι μια χαρά. Μπορεί να γίνει με υφή κεραμικών πλακιδίων, διακοσμητικά πέτρινα καπλαμά, πλαστικά πάνελ ή ταπετσαρία βινυλίου..

Μια καινοτόμος ιδέα για τη διακόσμηση μιας κουζίνας σε στιλ σοφίτας είναι το χρώμα από σχιστόλιθο. Στη συνέχεια, παίρνετε έναν μαύρο ματ τοίχο, παρόμοιο με έναν μαυροπίνακα. Είναι εύκολο να σχεδιάσετε με κιμωλία, να γράψετε σημειώσεις, συνταγές, να κάνετε λίστες με προϊόντα και μενού. Μια τέτοια επιφάνεια φαίνεται πολύ κομψή, εκτός αυτού, καθαρίζεται γρήγορα από την προηγούμενη δημιουργικότητα με ένα υγρό σφουγγάρι και η κιμωλία γραφικής ύλης δεν αφήνει γρατζουνιές στο χρώμα.

Διακόσμηση τοίχου - κουζίνα σε στιλ σοφίτας Διακόσμηση τοίχου - κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Οροφή

Σε μια κουζίνα σε στιλ σοφίτας, μπορείτε να ξεχάσετε να τελειώσετε εντελώς το ταβάνι! Οι τσιμεντένιες πλάκες δαπέδου ταιριάζουν απόλυτα στο συνολικό σχεδιασμό. Εάν το ύψος του δωματίου το επιτρέπει, μπορούν να συμπληρωθούν με ξύλινα δοκάρια, μεταλλικό καφάσι, σωλήνες πυρόσβεσης και εξαερισμού.

Σε μικρές κουζίνες, είναι καλύτερο να ευθυγραμμίσετε το ταβάνι, να ασπρίσετε ή να τεντώσετε μια λευκή μεμβράνη pvc.

Σχεδιασμός οροφής - κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Υφασμα

Σε ένα βιομηχανικό εσωτερικό, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα απουσιάζουν πρακτικά. Ως έσχατη λύση, τα παράθυρα είναι κλειστά τη νύχτα με ανοιχτόχρωμες, καφέ ή μπεζ κουρτίνες. Επίσης, περιστασιακά χρησιμοποιούνται κάθετες περσίδες (θα ανεβάσουν το ύψος της κουζίνας), ρολά ή ρωμαϊκές περσίδες.

Υφασμάτινη κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Έπιπλα και συσκευές για την κουζίνα σε στυλ σοφίτας

Δεδομένου ότι ο ελεύθερος χώρος παίζει τον κύριο ρόλο στη σοφίτα, τα έπιπλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά και σχεδόν αόρατα. Σε μεγάλα δωμάτια δεν θα είναι δύσκολο να τακτοποιήσετε τα πράγματα και η επιλογή των υφών είναι ευρύτερη, αλλά όταν οργανώνετε μια μικρή κουζίνα, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες για να την επεκτείνετε οπτικά.

Σετ κουζίνας

Τα σετ κουζίνας βιομηχανικού στυλ διατίθενται συνήθως σε δύο τύπους – ίσια και γωνιακά. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να παραγγείλετε ένα μεμονωμένο σχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του δωματίου (κόγχες, παράθυρα, προεξοχές).

Οι προσόψεις μπορούν να κατασκευαστούν ως ακατέργαστα επεξεργασμένα ξύλα, καλυμμένα με σμάλτο ουδέτερου χρώματος ή μεμβράνη παρόμοια με μέταλλο. Ένα ενδιαφέρον φινίρισμα είναι ο πέτρινος καπλαμάς – μια τομή πάχους 1 mm σε μια εύκαμπτη βάση που μοιάζει με έναν πραγματικό βράχο.

Για μια μικρή κουζίνα, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ελαφρύ μοντέλο ακουστικών χωρίς λαβές και εμφανή θραύσματα, με ύψος στο ταβάνι.

Σετ κουζίνας σε στιλ σοφίτας

Δείπνο Ζώνη

Για τραπεζαρία σε κουζίνα σε στιλ σοφίτας, είναι κατάλληλα απλά και συμπαγή έπιπλα. Για παράδειγμα, καρέκλες από κρυστάλλινα σύρματα, λεπτά μεταλλικά πόδια σε σχήμα Α, ξύλινο, μεταλλικό ή γυάλινο τραπέζι με βάσεις παραλληλεπίπεδου.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, μπορούν να αντικατασταθούν με ένα στενό διαχωριστικό μπαρ και ψηλά σκαμπό.

Τραπεζαρία - κουζίνα σε στιλ σοφίτας Τραπεζαρία - κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Συστήματα αποθήκευσης

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα στυλ, η ευρύχωρη σοφίτα επιτρέπει ανοιχτά ράφια, ράφια ή γάντζους. Αυτό είναι βολικό με τον δικό του τρόπο, επειδή μπορείτε να δείτε αμέσως πού βρίσκονται όλα..

Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε είναι καλύτερο να κρύψετε τα σκεύη και τα προϊόντα πίσω από τις πόρτες των ακουστικών. Για να αποθηκεύσετε διάφορα μικρά πράγματα σε αυτό, αξίζει να παρέχετε συρτάρια, πτυσσόμενες και πτυσσόμενες δομές, γωνίες, περιστρεφόμενα ράφια, σχάρες και μαγνήτες. Η τεχνική μπορεί να παραμείνει στο προσκήνιο, αλλά είναι σκόπιμο να την επιλέξετε στο ίδιο στυλ..

Συστήματα αποθήκευσης - κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Ψυγείο

Το αποκορύφωμα του εσωτερικού της κουζίνας σε στιλ σοφίτας μπορεί να είναι ένα κόκκινο ρετρό ψυγείο με στρογγυλεμένες γωνίες. Θα λειτουργήσει ως φωτεινή προφορά, ξεχωρίζοντας στο αχρωματικό φόντο. Και για μια πιο χαλαρή εμφάνιση, ένα μοντέρνο μοντέλο με ατσάλινη επιφάνεια θα κάνει..

Kitchenυγείο - κουζίνα σε στιλ σοφίτας

Διακόσμηση και αξεσουάρ

Το στυλ της σοφίτας δεν απαιτεί ειδική διακόσμηση, αλλά για να κάνετε την κουζίνα πιο άνετη, μπορείτε να κρεμάσετε ένα ρολόι τοίχου και αρκετούς πίνακες σύγχρονων καλλιτεχνών (ή ζωγραφισμένους με το χέρι σας), να κάνετε επιγραφές στην επιφάνεια του σχιστόλιθου, να οργανώσετε μικρά φυτά εσωτερικού χώρου, κομψά πιάτα και ενδιαφέρουσες σανίδες για κοπή φαγητού.

Ένα ελεύθερο τμήμα του τοίχου είναι κατάλληλο για ένα ασυνήθιστο ράφι με τη μορφή λυγισμένου σωλήνα. Μια καλή προσθήκη μπορεί να γίνει από διάφορα vintage αντικείμενα – ένα στρογγυλό ξυπνητήρι, μια λάμπα κηροζίνης κ.λπ..

Διακόσμηση κουζίνας σε στιλ σοφίτας

Ο σωστός φωτισμός στην κουζίνα

Στο στυλ της σοφίτας, χρησιμοποιούνται απλοί τύποι φωτισμού – όπως τις ημέρες που μόλις εμφανίστηκε ο ηλεκτρισμός. Κρεμαστά φωτιστικά σε μαύρες πρίζες και χωρίς αποχρώσεις (ένα προς ένα ή σε ομάδες). μεταλλικοί μαύροι, κόκκινοι ή ατσάλινοι πολυέλαιοι με τη μορφή επιτραπέζιων λαμπτήρων. λαμπτήρες διόδων σε μικρά στηρίγματα. προβολείς και λάμπες σε τρίποδα – μια αρκετά μεγάλη επιλογή για να παρέχει την απαραίτητη φωτεινότητα στην κουζίνα στο σκοτάδι.

Φωτισμός κουζίνας σε στιλ σοφίτας

Κουζίνες σε στιλ σοφίτας – φωτογραφία

Στην παρακάτω επιλογή, έχουμε συλλέξει φωτογραφίες από τις καλύτερες σχεδιαστικές λύσεις για κουζίνες σε στιλ σοφίτας. Αυτές οι εικόνες θα σας βοηθήσουν να βρείτε ενδιαφέρουσες ιδέες για ανακαίνιση, να δείτε πώς μοιάζουν διαφορετικά είδη φινιρίσματος, να αποφασίσετε για την επιλογή επίπλων και άλλων εσωτερικών αντικειμένων..

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας (Χρουστσόφ) σε στυλ σοφίτας

Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας (Χρουστσόφ) σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας (Χρουστσόφ) σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας (Χρουστσόφ) σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας (Χρουστσόφ) σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία Σχεδιασμός μιας μικρής κουζίνας (Χρουστσόφ) σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία

Σχεδιασμός κουζίνας-καθιστικού σε στιλ σοφίτας

Σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού σε στιλ σοφίτας-φωτογραφία Σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού σε στιλ σοφίτας-φωτογραφία Σχεδιασμός κουζίνας-καθιστικού σε στιλ σοφίτας-φωτογραφία Σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού σε στιλ σοφίτας-φωτογραφία Σχεδιασμός κουζίνας-σαλονιού σε στιλ σοφίτας-φωτογραφία Σχεδιασμός κουζίνας-καθιστικού σε στιλ σοφίτας-φωτογραφία

Σχεδιασμός γωνιακής κουζίνας σε στιλ σοφίτας

Σχεδιασμός γωνιακής κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Σχεδιασμός γωνιακής κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Σχεδιασμός γωνιακής κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία Σχεδιασμός γωνιακής κουζίνας σε στιλ σοφίτας - φωτογραφία

Ποδιά κουζίνας σε στιλ σοφίτας

Ποδιά για την κουζίνα σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία Ποδιά για την κουζίνα σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία Ποδιά για την κουζίνα σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία Ποδιά για την κουζίνα σε στυλ σοφίτας - φωτογραφία

Βίντεο: Κουζίνα σε στιλ σοφίτας – εσωτερικές ιδέες

Previous Post
Σχεδιασμός διαδρόμου (85 φωτογραφίες): εσωτερικές ιδέες
Next Post
Design av et lite bad på 3 kvm. (60 bilder)
Adblock
detector