Κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ: 85 φωτογραφίες και ιδέες
15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://esof2012.org 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ: 85 φωτογραφίες και ιδέες

Κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ: 85 φωτογραφίες και ιδέες

Ξεκινώντας την ανακαίνιση της κουζίνας, καθένας από εμάς θέλει να το δει ως έναν άνετο, εργονομικό χώρο, όπου είναι ευχάριστο και βολικό όχι μόνο να ετοιμάζεις φαγητό, αλλά και να δειπνείς, να μαζεύεσαι με φίλους για ένα φλιτζάνι τσάι. Εάν δεν είστε υποστηρικτής των συνηθισμένων, προτείνουμε να εξετάσετε την επιλογή της διακόσμησης μιας κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ, η οποία θα “ταιριάζει” τέλεια σε οποιοδήποτε μέγεθος του δωματίου, καθιστώντας το ένα ξεχωριστό δωμάτιο από το οποίο δεν θα θέλετε να φύγετε.

Χαρακτηριστικά του ιαπωνικού στυλ

Οι κάτοικοι της Χώρας του Ανατέλλοντος Sunλιου ήταν πάντα σε θέση να εκτιμήσουν την ομορφιά και τον ορθολογισμό. Πολυάριθμοι κατακλυσμοί ανάγκασαν τους Ιάπωνες να διακοσμήσουν τα σπίτια τους με ένα κυρίαρχο μερίδιο μινιμαλισμού, όπου η εργονομική λειτουργικότητα υπερισχύει της πλούσιας διακόσμησης, γεμίζοντας τον χώρο με πολλά περιττά πράγματα. Σημαντικό ρόλο στην ασκητική διάταξη των ιαπωνικών κατοικιών έπαιξε επίσης η εθνική φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία όλα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον είναι απλώς ματαιοδοξία και πρέπει να φροντίσετε τον εσωτερικό κόσμο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του εσωτερικού σχεδιασμού μπορούν να διακριθούν όπως: χρήση φυσικών υλικών με φυσική παλέτα χρωμάτων (ξύλο, πέτρα, μπαμπού, μετάξι, ριζόχαρτο), έπιπλα οκλαδόν κανονικών σχημάτων, απουσία έντονου φωτός και διακόσμησης, όπως καθώς και την αντικατάσταση εσωτερικών τοίχων με αυθεντικούς..

Στις συνθήκες των σύγχρονων ευρωπαϊκών εσωτερικών χώρων, φυσικά, κάποιες λεπτομέρειες απλοποιούνται ελαφρώς: το φυσικό ρυζόχαρτο αντικαθίσταται από παγωμένο γυαλί, το πλαστικό και συχνά χρησιμοποιείται MDF αντί για ξύλο. Τα χωρίσματα Shoji είναι επίσης όλο και λιγότερο κοινά – η εγκατάστασή τους ισχύει για μεγάλους χώρους, σε μια μικρή κουζίνα αντικατοπτρίζονται στη διακόσμηση των προσόψεων των ακουστικών, διακόσμηση. Παρ ‘όλα αυτά, το ιαπωνικό στυλ αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αισθητικά, συνδυάζοντας αυτοσυγκράτηση, απλότητα και, ταυτόχρονα, την αμετάβλητη των παραδόσεων του αρχαίου πολιτισμού..

Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Η παλέτα χρωμάτων του εσωτερικού ιαπωνικού στιλ επηρεάστηκε πολύ από την επιθυμία των ανθρώπων να ζήσουν σε αρμονία με τη φύση, έτσι οι κύριοι τόνοι στην κουζίνα θα είναι μπεζ, καφέ, πράσινο, γκρι, κεράσι και μαύρο. Υπάρχουν κηλίδες κεχριμπαριού συγκρίσιμες με το χρώμα του μελιού, καθώς και αποχρώσεις του στοιχείου νερού – μπλε και γαλάζιο. Η λευκή παλέτα, απαράδεκτη για τους ιαπωνικούς εσωτερικούς χώρους, αντικαθίσταται από κρεμώδεις, γαλακτώδεις αποχρώσεις. Στο σχεδιασμό, δεν χρησιμοποιούνται περισσότεροι από τρεις τόνοι, μεταξύ των οποίων το ελαφρύ έχει το προνόμιο. Χάρη σε αυτό το συνδυασμό χρωμάτων, το ιαπωνικό στυλ ταιριάζει απόλυτα σε κάθε δωμάτιο, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη θέση τους σε σχέση με τα βασικά σημεία..

Μπεζ κουζίνα ιαπωνικού στιλ

Το μπεζ είναι μια βασική ουδέτερη απόχρωση που μπορεί να συνδυαστεί με πολλά χρώματα. Έχει μια ήρεμη ενέργεια και θεωρείται κοντά στο χρώμα του δέρματος ενός ατόμου, επομένως δεν είναι σε θέση να συγκεντρωθεί στον εαυτό του. Στο εσωτερικό της κουζίνας, μπορεί να υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες με τη μορφή υλικών φινιρίσματος ή προσόψεων ακουστικών. Το καλύτερο από όλα, μια μπεζ παλέτα συνδυάζεται με μια καφέ, αλλά δεν αποκλείεται η παρουσία αντίθετων τόνων..

Μπεζ κουζίνα ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση Μπεζ κουζίνα ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Κόκκινη κουζίνα ιαπωνικού στυλ

Οι Ιάπωνες συνδέουν το κόκκινο με τη δύναμη και την αρρενωπότητα. Ακόμη και κατά τον Μεσαίωνα, οι άνθρωποι τιμούσαν το στοιχείο της φωτιάς, που δίνει ζεστασιά και ζωή, θεωρώντας το σύμβολο ειρήνης και οικογενειακής ευημερίας. Στο εσωτερικό, η κόκκινη παλέτα μπορεί να αναβιώσει σημαντικά την ατμόσφαιρα, να αναδείξει τις πιο σημαντικές περιοχές. Η κόκκινη παλέτα με τόνους wenge και ιβουάρ θα συνδυαστεί τέλεια.

Κόκκινη κουζίνα ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση Κόκκινη κουζίνα ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Καφετιά κουζίνα ιαπωνικού στυλ

Το χρώμα δημιουργεί εκπληκτικές αντιθέσεις στο ήσυχο περιβάλλον της ιαπωνικής κουζίνας. Προκαλεί συσχετισμούς με την αξιοπιστία, τη ζεστασιά της μάζας του ξύλου, σας κάνει να εστιάσετε στη λήψη των σωστών αποφάσεων. Ωστόσο, μια υπερβολική ποσότητα στο εσωτερικό μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και απογοήτευση, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση και συντρόφους, μεταξύ των οποίων οι πιο επιτυχημένοι θα είναι χρυσές, αμμώδεις, πράσινες αποχρώσεις..

Καφέ κουζίνα Ιαπωνικού στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Καφέ κουζίνα Ιαπωνικού στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Πράσινη κουζίνα ιαπωνικού στυλ

Η παλέτα ελιάς στο ιαπωνικό εσωτερικό φαίνεται αρκετά οργανική. Το χρώμα συνδέεται με τη φύση, έχει τεράστια θετική επίδραση στη συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου, ηρεμεί, βοηθά στην απόσπαση της προσοχής από πιεστικά προβλήματα. Αλλά πρέπει να το χρησιμοποιήσετε στο εσωτερικό σε δοσολογία για να μην προκαλέσετε παθητική κατάσταση. Η παλέτα ελιάς θα φαίνεται ακόμη πιο εκφρασμένη περιτριγυρισμένη από ξυλώδεις υφές κοντά της και το κύριο φόντο μπορεί να είναι γαλακτώδες ή ανοιχτό γκρι.

Πράσινη κουζίνα ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση Πράσινη κουζίνα ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Μαύρη κουζίνα ιαπωνικού στυλ

Η γκρι παλέτα των Ιαπώνων θεωρείται σύμβολο ευγένειας και σοφίας. Οποιοδήποτε χρώμα θα παίξει εκφραστικά και κομψά στο φόντο του. Δεδομένου ότι οι Ιάπωνες δεν είναι διατεθειμένοι να διακοσμήσουν τους τοίχους σε σκούρα χρώματα, το μαύρο θα είναι παρόν στις προσόψεις των ακουστικών και οι κόκκινοι, μαργαριταρένιοι και ελιές θα γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοί του. Χρησιμοποιείται επίσης για την κατάρτιση εικόνων, ιερογλυφικών.

Μαύρη κουζίνα ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση Μαύρη κουζίνα ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Φινίρισμα και υλικά

Όπως είπαμε νωρίτερα, τα φυσικά υλικά προτιμώνται σε κουζίνες ιαπωνικού στιλ. Ωστόσο, αξίζει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τα αρχικά ιαπωνικά κτίρια με σχεδόν πλήρη απουσία χωρισμάτων, οι σημερινοί εσωτερικοί χώροι είναι προικισμένοι με μέτριους κλειστούς χώρους και όχι κάθε υλικό φινιρίσματος θα μπορεί να αντιμετωπίσει συνθήκες υψηλής υγρασίας, ακραίων θερμοκρασιών. Ως εκ τούτου, δίνουμε προσοχή στις πιο ανθεκτικές στην υγρασία, εύκολες στο καθάρισμα μεθόδους φινιρίσματος..

Πάτωμα

Το παραδοσιακό υλικό φινιρίσματος για κουζίνες ιαπωνικού στιλ είναι η ξύλινη σανίδα. Σήμερα, αυτός ο τύπος διακόσμησης είναι σχετικός για ιδιωτικές κατοικίες και στις συνθήκες των διαμερισμάτων αντικαθίσταται με λινέλαιο, παρκέ ή laminate. Μπορείτε να επιλέξετε δάπεδα από πορσελάνη από πέτρα, συμπεριλαμβανομένων υφών που μοιάζουν με ξύλο ή πέτρα. Μια εξαιρετική προσθήκη θα είναι ένα χαλάκι τατάμι κοντά στην περιοχή εργασίας ή τραπεζαρίας..

Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - φινίρισμα δαπέδου Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Για να διακοσμήσετε τους τοίχους της κουζίνας σε ιαπωνικό στιλ, μπορείτε να επιλέξετε διακοσμητικό γύψο ή απλή ταπετσαρία σε ουδέτερο χρώμα. Για τον προσδιορισμό των ζωνών προφοράς, χρησιμοποιούνται ξύλινα πάνελ, καθώς και πλαστικά που μιμούνται ξύλο, μπαμπού και θεματικές φωτογραφίες. Είναι πολύ πιθανό να τοποθετήσετε έναν τοίχο κάτω από το διαμέρισμα shoji εγκαθιστώντας εναέρια πάνελ από PVC στην ιαπωνική έκδοση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ποδιά, η οποία συχνά γίνεται το κύριο διακοσμητικό στοιχείο – μπορεί να διακοσμηθεί με πέτρινα ψηφιδωτά, τεχνητή πέτρα ή δέρματα με εικόνες σε ιαπωνικά θέματα.

Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - Διακοσμήσεις τοίχων Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Η απλούστερη επιλογή σχεδιασμού για την επιφάνεια της οροφής είναι η βαφή ή το ασβέστωμα. Αλλά, αν θέλετε να φέρετε το σχέδιο της κουζίνας σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ιαπωνική πρωτοτυπία και το ύψος των οροφών το επιτρέπει, μπορείτε να χτίσετε μια πιο περίπλοκη δομή. Για να γίνει αυτό, ολόκληρη η περιοχή της οροφής χωρίζεται σε τετράγωνα και συνδέονται ξύλινα δοκάρια. Το εσωτερικό μπορεί να βαφτεί ή να διακοσμηθεί με ένα ματ, υφασμάτινο ελαστικό ύφασμα και τα δοκάρια πρέπει να παραμείνουν στη φυσική τους μορφή.

Το σύστημα οροφής Armstrong φαίνεται εκπληκτικά όμορφο. Για την κατασκευή του, είναι απαραίτητο να στερεώσετε διαμήκη και εγκάρσια προφίλ στην τραχιά οροφή, χωρίζοντας την περιοχή σε τετράγωνα. Στη συνέχεια, οι σανίδες μπορούν να βαφτούν με σκούρο χρώμα ή να επικολληθούν με μια αυτοκόλλητη μεμβράνη που μιμείται ένα δέντρο. Στη συνέχεια, εγκαθίστανται λαμπτήρες στα προκύπτοντα κελιά και καλύπτονται με πλαστικές πλάκες, οι οποίες μπορούν επίσης να διακοσμηθούν με χαρτί, ύφασμα ή να συλλέξουν εικόνες σε σιωπηλά χρώματα σε ιαπωνικό θέμα.

Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - Φινίρισμα οροφής Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα κουζίνας ιαπωνικού στιλ

Σε παλιά ιαπωνικά σπίτια, ήταν συνηθισμένο να τοποθετούνται χαμηλά έπιπλα, να χρησιμοποιούνται χαλιά και τραπέζια για οκλαδόν εξοπλισμό της τραπεζαρίας. Φυσικά, για έναν Ευρωπαίο κάτοικο, τέτοια έπιπλα θα προκαλέσουν μεγάλη ταλαιπωρία και οι ίδιοι οι Ιάπωνες δεν τηρούν πλέον τέτοιες παραδόσεις. Επομένως, για να φέρουμε την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο κοντά στα ιαπωνικά, επιλέγουμε έπιπλα από άβαφο ξύλο, της σωστής αυστηρής μορφής..

Οι οικιακές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός ψυγείου, είναι καλύτερα κρυμμένες στα σπλάχνα των ακουστικών. Η τραπεζαρία είναι συχνά εξοπλισμένη πολύ καλά, έχει πέτρινη ή ξύλινη επιφάνεια. Είναι καλύτερα να επιλέξετε ντουλάπια στενότερα και ελαφρύτερα, με λίγες ή καθόλου λαβές. Τα ένθετα από παγωμένο γυαλί με ένα καφάσι που μιμείται το shoji θα φαίνονται όμορφα.

Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - έπιπλα Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Σε ιαπωνικούς εσωτερικούς χώρους, προτιμάται ο διάχυτος φωτισμός, οπότε ο εσωτερικός φωτισμός της οροφής σε αυτή την περίπτωση θα είναι μια πολύ κερδοφόρα λύση. Εκτός από αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε κεντρικούς πολυελαίους, να κανονίσετε φωτισμό επίπλων, να τοποθετήσετε σημεία γύρω από την περίμετρο της κουζίνας. Λαμπτήρες με αποχρώσεις από ψάθινο μπαμπού, ριζόχαρτο, άχυρο φαίνονται όμορφα. Επειδή οι Ιάπωνες σέβονται τα κανονικά γεωμετρικά σχήματα, τα φωτιστικά χαρακτηρίζονται από καθαρά τετράγωνα, ορθογώνια ή σφαιρικά περιγράμματα..

Αν και το ιαπωνικό στυλ απορρίπτει την πλούσια διακόσμηση, είναι ωστόσο απαραίτητο το δωμάτιο να αποκτήσει ένα θεματικό σχέδιο, να μην φαίνεται βαρετό και έρημο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε λεπτομέρειες όπως κύλινδροι τοίχου με σοφά αποσπάσματα, φωτογραφίες με εικόνες σε ιαπωνικά θέματα, χαρακτικά. Η διακόσμηση θα είναι κεραμικά και πορσελάνινα ειδώλια, βάζα, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε στενές κόγχες. Δεν χρειάζεται να κάνετε μια εσοχή στον τοίχο για να το κάνετε αυτό – απλά αφήστε ένα από τα ντουλάπια της κουζίνας χωρίς πόρτα. Αγοράστε αυθεντικά σερβίτσια: σετ τσαγιού, σετ σούσι, πιάτα με φρούτα και γλυκά. Οι ζωντανές γλάστρες που σχετίζονται με τη φυσικότητα μεταξύ των Ιαπώνων, ειδικά το παραδοσιακό δέντρο μπονσάι, θα φαίνονται αρμονικά στο εσωτερικό..

Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - Φωτισμός και διακόσμηση Σχέδιο κουζίνας ιαπωνικού στυλ - Φωτισμός και διακόσμηση

Μικρή κουζίνα ιαπωνικού στιλ

Οι αρχές των ιαπωνικών εσωτερικών χώρων είναι ιδανικές για μικρούς χώρους. Εδώ χρησιμοποιούνται μόνο ανοιχτόχρωμα υλικά φινιρίσματος. Δεν πρέπει να χτίζετε περίπλοκες κατασκευές στο ταβάνι που θα “κλέψουν” μέρος του κάθετου χώρου – είναι πιο εύκολο να το κάνετε με ζωγραφική ή, αν θέλετε πραγματικά κάτι ιδιαίτερο, να χτίσετε διακοσμητικά από γυψοσανίδες.

Το σετ επίπλων πρέπει να είναι ελαφρύ – να έχει ανοιχτά ράφια ή απομίμηση ιαπωνικών χωρισμάτων στις προσόψεις, τα οποία δίνουν μια ορισμένη έλλειψη βαρύτητας. Οι αρχές του σχεδιασμού φωτισμού παραμένουν αμετάβλητες – θα πρέπει να υπάρχει πολύ χαμηλό φως, επομένως πρέπει να εγκατασταθούν τόσο γενικοί λαμπτήρες οροφής όσο και τοπικοί που φωτίζουν σημαντικούς χώρους. Βάζα, τοιχογραφίες, ταπετσαρίες φωτογραφιών με θεματικές εικόνες, πιάτα θα γίνουν η διακόσμηση για μια μικρή κουζίνα σε ιαπωνικό στιλ..

Μικρή κουζίνα ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση Μικρή κουζίνα ιαπωνικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ – φωτογραφία

Η περίεργη αισθητική του στυλ δεν παύει να εκπλήσσει με τον συνδυασμό μινιμαλιστικών νότες και τη λαμπρότητα των φυσικών κινήτρων με στοιχεία της ταυτότητας της Χώρας του Ανατέλλοντος Sunλιου. Ρίξτε μια ματιά στα πολυάριθμα παραδείγματα σχεδιασμού κουζίνας ιαπωνικού στιλ που εμφανίζονται στη φωτογραφία στη συλλογή μας και μη διστάσετε να επιλέξετε την επιλογή που σας αρέσει. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός κουζίνας ιαπωνικού στιλ - φωτογραφία

Previous Post
Ράφια τοίχου: 62 πρωτότυπες ιδέες
Next Post
Tapeta do kuchni (80 zdjęć): pomysły i funkcje
Adblock
detector